تحولات سودان| از آمار جدید قربانیان درگیری تا جولان سارقان در خارطوم


تحولات سودان| از آمار جدید قربانیان درگیری تا جولان سارقان در خارطوم

منابع وابسته به سازمان ملل آماری جدید از شمار قربانیان جنگ میان دو ژنرال منتشر کردند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، سازمان ملل متحد اعلام کرد که شمار قربانیان درگیری‌ها در سودان به 705 کشته و 5 هزار و 287 زخمی رسیده است.

سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که اطلاعیه‌های وزارت بهداشت سودان نشان‌دهنده کشته شدن 705 تن و زخمی شدن 5 هزار و 287 تن در سودان از آغاز درگیری‌ها در نیمه ماه آوریل است.

این بیانیه افزوده که در این میان 203 کشته و 3 هزار و 254 زخمی در استان خارطوم هستند.

همچنین در این مدت 34 مورد حمله به مراکز درمانی ثبت شده که دست‌کم 8 کشته از کادر درمان در پی داشته است.

این بیانیه افزوده که بزرگ‌ترین مانع خدمات درمانی در کشور غارت دارو و تجهیزات درمانی توسط افراد نظامی است.

همزمان کمیساریای امور پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد که روزانه 5 هزار تن از سودان به مصر فرار می‌کنند و از آغاز درگیری‌ها تاکنون 110 هزار سودانی وارد مصر شده‌اند.

همچنین این کمیساریا تأکید کرد که حدود 1500 تن هم روزانه وارد جنوب سودان می‌شوند.

ازسوی دیگر «متئو سولتمارش» سخنگوی کمیسارای پناهندگان سازمان ملل اعلام کردند که بیش از یک میلیون نفر به سبب درگیری آواره شده‌اند.

وی افزود: بیش از 843 نفر در داخل آواره شده و 250 هزار نفر هم به خارج فرار کردند. در این میان 60 هزار نفر به چاد گریخته‌اند.

خارطوم بهشت دزدان و غارتگران

در این میان العربی الجدید در گزارشی از اوضاع خارطوم از غارت مغازه‌ها و شرکت‌ها و بانکها و انبارهای کالا و حتی منازل شهروندان خبر داد.

پلیسی وجود ندارد

در سایه این هرج و مرج، سئوالاتی مطرح می‌شود که پلیس کجاست؟ وظیفه تامین بازارها و دارایی‌های مردم با پلیس است اما خبری از پلیس از زمان شروع درگیری نیست و غارت گسترده است.

دوشنبه گذشته «عبدالفتاح البرهان» فرمانده نیروهای مسلح سودان اقدام به برکناری «عنان حامد محمد عمر» رئیس پلیس سودان از منصبش کرد و در مقابل نیروهای واکنش سریع، ارتش را متهم به وارد کردن پلیس به درگیری در جنگ کنونی کرد.

این تحرکات فرمانده ارتش یعنی تغییر رئیس پلیس هم نتوانسته است که مانع از غارت و چپاولی شود که شبانه روز ادامه دارد و هم شهروندانی که در خیابان‌ها حرکت کنند، در معرض دستبرد واقع می‌شوند هم آنانی که در منازل خود پنهان هستند.

خودروها دزیده می شوند و پول و تلفن همراه به سرقت می‌روند. شبکه‌های اجتماعی پر از شکایات در این زمینه است.

در این میان برخی گزارش‌ها از حمله به منازل و ربودن افراد هم مخابره شده است و برخی دیگر هم تصمیم به فرار از خارطوم گرفته‌اند.

در برخی موارد هم راهزنان قمه کش، اتوبوس‌ها را متوقف می‌کنند و راننده پولی به آنها می‌دهد تا راه را باز کنند.

شهروندان سودانی از دستبرد در خیابان خبر می‌دهند و اینکه اگر هرآنچه دارند را ندهند کشته خواهند شد. خارطوم بهشت دزدها شده است.

«جعفر حسن »کارشناس امور امنیتی سودانی در این باره گفت: غارت و چپاول اقدامی سازماندهی شده از سوی برخی است و واقعیت پس از پایان جنگ مشخص خواهد شد. غارت از سوی افرادی انجام می‌شود که مکان یا منزلی که غارت می‌شود را آتش می‌زنند و این اقدام عادی نیست. انبارهای کالا و خودروها آتش زده شده‌اند. آنچه مایه تاسف است، روند غارت جلوی چشم نیروهای ارتش و پلیس و واکنش سریع است.

این درحالی است که شاهدان عینی از حمله به کلیسایی در خارطوم خبردادند که طی آن افراد نقابدار مسلح وابسته به یکی از طرف‌های درگیر به یکی از قدیمی ترین کلیساها در خارطوم حمله کرده به مسئولان کلیسا تیراندازی کردند.

در حالی که ارتش سودان مدعی است نیروهای واکنش سریع پایگاه‌های خود را در مناطق پرجمعیت خارطوم بنا کرده و از ساکنان محلی به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند، نیروهای واکنش سریع نیز ارتش را به  حملات هوایی علیه پایتخت این کشور با بیش از پنج میلیون سکنه متهم کرده است.

سودان از 15 آوریل شاهد درگیری میان نیروهای ارتش و نیروهای واکنش سریع به فرماندهی محمد حمدان دقلو (حمیدتی) است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران