ضرورت ایجاد قرارگاه بحران جمعیت در کشور


ضرورت ایجاد قرارگاه بحران جمعیت در کشور

سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایجاد قرارگاه بحران جمعیت در کشور یک لازمه است تا بتوان موضوعات حوزه جمعیتی با استفاده از دانش کارشناسان بررسی، احصا و راهبردیابی شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، صابر جباری فاروجی ظهر امروز در همایش جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به وضعیت زاد و ولد در کشور اظهار داشت: مسئله کاهش زاد و ولد در کشور یک موضوع مهم است که باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد، چرا که در سال 1401 شاهد کاهش 3.7 درصدی رقم موالید کشور به نسبت سال 1400 بودیم، البته در این مدت و به نسبت قبل، شاهد شیب کاهش میزان موالید هستیم به طوری که تغییر 2 فرزندی به 3 فرزند در کشور 2.5 درصد و تغییر 3 فرزند به 4 و بیشتر فرزند حدود 15 درصد افزایش یافته است.

وی افزود: "آب"، "اقتصاد" و "جمعیت" 3 بحران در کشور است که "بحران جمعیت" در راس این سه ضلع و مهمترین بحران کشور قلمداد می‌شود که باید در این حوزه با برنامه ریزی دقیق اقدامی عاجل و قابل قبول انجام داد.

جباری تصریح کرد: ایران تنها کشوری است که به خاطر تنظیم خانواده جایزه گرفته در این روند از 13 روش پیشگیری از باروری استفاده و لوازم جلوگیری از بارداری و باروری را رایگان در اختیار افراد گذاشته و در نتیجه، سیاست تنظیم جمعیت که قرار بود در یک دهه اجرا و نرخ زاد و ولد از 6 به 4 طی 20 سال کاهش یابد طی 3-5 سال عملی شد.

سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: کشور ما درحال حاضر به سمت سالمندی حرکت می‌کند که این اتفاق سبب مشکل در ارائه خدمات به سالمندان خواهد بود، این در حالی است که 5 تا 6 سال دیگر با این روند شاهد بسته شدن پنجره جمعیت در کشور خواهیم بود به طوری که ورودی دانش‌آموزان کشور در این مدت از 1.5 میلیون نفر به یک میلیون دانش آموز تقلیل خواهد یافت.

وی عنوان کرد: امروز کشور در جنگ ترکیبی قرار گرفته و البته مشکلات روانی، اقتصادی و غیره بر کسی پوشیده نیست، اما مهمتر از این‌ها درگیری کشور با جنگ جمعیتی است به طوری که برخی در داخل و خارج در تلاش هستند به طوری که به شدت در روند ابلاغ، تصویب و اجرای قانون جوانی جمعیت کارشکنی کرده و اعلام می‌کنند اجرای این قانون زایمان نارس را به دنبال می‌آورد بنابراین ایجاد قرارگاه بحران جمعیت در کشور یک لازمه است تا بتوان موضوعات حوزه جمعیتی با استفاده از دانش کارشناسان بررسی، احصا و راهبردیابی شود.

جباری خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت در این حوزه تلاش و همت خود را به‌کار گرفته و همین پیگیری و اقدامات سبب شده تا 60 درصد قانون جوانی جمعیت را به این وزارتخانه به تنهای اجرا کند.

انتهای پیام/711/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon