زائران با برنامه عازم حج شوند/ هفته حج فرصت طلایی برای بازخوانی آموختهها توسط حجاج است
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت از زائران اعزامی به حج پیشِرو خواست برای آنکه لذت معنوی بیشتری از سفر حج ببرند، برای روزهای حضورشان در سرزمین وحی برنامه داشته باشند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب که در ویژهبرنامه حج شبکه قرآن حضور یافته بود، به تشریح اقدامات صورتگرفته برای اعزام 87 هزار و 550 زائر ایرانی به حج 1402 پرداخت و در مورد هفته «حج» اظهار کرد: این هفته فرصت خوبی برای زائران است تا آموختههای خود از برنامههای آموزشی و توجیهی را بازخوانی کنند.
وی با اشاره به برگزاری دورههای آموزشی مختلف برای حجاج که از ماه مبارک رمضان آغاز شده است، خاطرنشان کرد: هفته حج همچنین فرصت مناسبی برای برگزاری همایشهای استانی گستردهتر برای زائران است که بسیار هم مورد استقبال آنها قرار میگیرد چراکه هر آنچه را تاکنون آموختهاند کاملتر میشود و با آگاهی کامل راهی سرزمین وحی میشوند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه پیرامون اقداماتی که زائران در هفته حج انجام میدهند، گفت: زائر هوشمند از این فرصت باقیمانده برای برنامهریزی روزهای حضور در سرزمین وحی استفاده و در دفتری برنامههای سفر را یادداشت میکند که در این سفر باید به چه اموری بپردازد تا لذت حج را برایش کامل کند.
سرپرست حجاج ایرانی با اعلام اینکه "امسال کتابخانههای سیار کاروانی برای زائران در نظر گرفته شده است، ادامه داد: اگر زائر با برنامه عازم این سفر شود و به قرائت قرآن، زیارت اماکن مختلف، کتابخوانی، خودسازی و سایر موارد مفید برسد، حتماً وقت کم خواهد آورد اما اگر برنامه نداشته باشد و وقتش را در پیامرسانها سپری کند تا به خود بیاید اعلام شده سفر حج به پایان رسیده است و یک حسرت بزرگ برایش باقی خواهد ماند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب رهنمودهای مقام معظم رهبری را سرلوحه برنامههای حجاج عنوان کرد و یادآور شد: فرهنگسازی، تمدنسازی، شرکت در نمازهای جماعت مسجدالحرام، ارتباط با مسلمانان سایر کشورها، خواندن ادعیه و شرکت درمراسم دعای کمیل و برائت از جمله موارد مهمی بود که مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار گرفت و امیدوارم حجاج توجه ویژهای به این موارد داشته باشند و برای انجام آنها برنامهریزی کنند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در مورد توافق مثبت سیاسی با عربستان و تأثیر آن بر اولین حج بعد از این اتفاق گفت: اگر عربستان شرایطی را فراهم کند که زائران ایرانی وقتی برمیگردند راضی باشند و دعای کمیل و سایر موارد را باب میلشان انجام داده باشند، یک اتفاق خوب برای ما و کشور میزبان رخ داده است.
وی ادامه داد: هر چقدر عربستان همراهی بیشتری با زائران ایرانی داشته باشد، رضایت آنها بیشتر جلب میشود وامیدوارم بتوانیم خدمتگزاران خوبی برای حجاج در این زمینه باشیم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پاسخ به این پرسش که "آیا این ظرفیت وجود دارد که بتوانید در مذاکره با مسئولان کشور میزبان سهمیه زائران ایرانی را افزایش دهید؟" به آمار اعزام حجاج در قبل و بعد از پیروزی انقلاب اشاره کرد و گفت: امسال هم عربستانیها طبق مصوبه سازمان همکاری اسلامی متناسب با جمعیت هر کشور، تعداد زائران را بهازای هر هزار نفر یک نفر تعیین کردهاند.
نواب ابراز امیدواری کرد که در مذاکره و رایزنی با مسئولان کشور میزبان بتوان سهمیه حجاج ایرانی را برای آینده افزایش داد.
وی گفت: اگر این اتفاق رخ دهد فشار دغدغه سفر از روی زائر برداشته خواهد شد چرا که تعداد زائران بیشتری اعزام میشوند.
حجت الاسلام و المسلمین نواب در پاسخ به سؤال دیگری گفت: به خانواده شهدا طبق مصوبه مجلس و نیروهای مدافع در نهادهای مختلف سهمیه اختصاص مییابد که البته تعداد قابلتوجهی نیست.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در عین حال افزود: اقدامی که برای حج امسال صورت گرفته است کاهش اعزام خادمین و افزایش اعزام زائران است و تلاش شده است با حفظ کیفیت در ارائه خدمات، فرصت بیشتری برای تشرف زائران فراهم شود.
وی با تأکید بر این که ایرانیها در تعامل و همکاری و تعاون بین زائران دیگر کشورها نمونه هستند، گفت: اطمینان دارم که همه مردم ایران بهویژه زائران گرامی با جان و دل تعاون و همکاری خواهند کرد تا حج خوب و ماندگاری را پشتسر بگذاریم.
انتهای پیام/+