رسانه صهیونیستی: تنش‌ میان امارات و عربستان تشدید شده است

رسانه صهیونیستی: تنش‌ میان امارات و عربستان تشدید شده است

یک رسانه‌ صهیونیستی با برشمردن دلایلی اعلام کرد که تنش‌ میان امارات و عربستان تشدید شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،«تزیوی بارل» تحلیلگر سیاسی اسرائیل  به عدم حضور « محمد بن زاید» رئیس امارات در نشست اخیر سران کشورهای عربی اشاره کرد و آن را نشانه تنش با « محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی دانست.

 تزیوی بارل در روزنامه صهیونیستی « هاآرتص» اعلام کرد که اجلاس سران کشورهای عربی جمعه گذشته برگزار شد و با وجود دعوت رسمی محمد بن سلمان از بن زاید، وی در این نشست شرکت نکرد. رئیس امارات از عدم حضور خود در این نشست عذرخواهی کرد؛اما این امر تنش‌های میان دو حاکم  امارات و عربستان را پنهان نمی‌کند.

 وی در ادامه افزود که اختلافات میان محمد بن زاید و محمد بن سلمان به دنبال درخواست رئیس امارات از افزایش سهم تولید نفت در کشورش تشدید شد. تقاضای امارات عمدتا متوجه کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت است که در آن عربستان نقش «پیشگام تصمیم‌گیری» را ایفا می‌کند و با افزایش سهمیه‌های تولید مخالف است.

به گفته این تحلیلگر اسرائیلی، بن زاید اصرار عربستان سعودی را مبنی بر کاهش تولید نفت با  هدف آسیب رساندن به امارات دانست . به دنبال این تصمیم عربستان، امارات تهدید کرد که اوپک  پلاس را ترک خواهد کرد و بر اساس منافع کشورش تصمیم خواهد گرفت.

در ادامه این گزارش آمده است: جنگ یمن یکی دیگر از موضوعات تنش در روابط بین بن زاید و بن سلمان است، زیرا ابوظبی شریک اصلی ریاض در جنگی بود که 8 سال طول کشیده است. در سال 2019  امارات شروع به خروج نیروهای خود کرد  و سپس در اوایل سال 2020 رسما اعلام کرد که نیروهایش از یمن بازخواهند گشت.

بسیاری از ناظران این اقدام امارات متحده عربی را پایان ائتلاف ریاض و ابوظبی برای جنگ علیه یمن می‌دانند.

تزیوی بارل تاکید کرد: «اگرچه ابوظبی اعلام کرد که به کمک عربستان سعودی در جنگ ادامه خواهد داد، اما سعودی‌ها شروع به صحبت در مورد خیانت ابوظبی به منافع مشترک دو کشور کردند».

علاوه بر این، ابوظبی حتی پس از عقب نشینی نیروهای خود از دخالت در امور یمن دست برنداشت و از نهاد موسوم به شورای انتقالی جنوب حمایت کرد و در اوایل 2020 بود که مدعی توقف مشارکت در این جنگ شد. اما عربستان این اقدامات را یکجانبه عنوان کرد.

این تحلیلگر صهیونیستی نوشت: موضوع سومی که منجر به تشدید اختلافات میان  عربستان و امارات شده است، رقابت اقتصادی این دو کشور برای جذب سرمایه‌گذاران و شرکت‌های خارجی است ، زیرا هر دوی آنها  پیشنهادات مالی بزرگی را به برخی شرکت‌ها برای ترویج گردشگری ارائه می دهند.

ابوظبی حدود یک سال قبل روابط دیپلماتیک خود را با سوریه  از سر گرفت . عربستان نیز اکنون مانند امارات  تحریم‌های آمریکا علیه روسیه را اجرا نمی‌کنند و با چین همکاری نزدیک دارند.

بریل تاکید کرد که چنین رقابتی «استثنائی نیست و به نظر می‌رسد که قرار نبود  این اختلافات به اجلاس سران کشورهای عربی کشیده شود؛اما زمانی که محمد بن سلمان به دعوت محمد بن زاید برای نشست کشورهای حوزه خلیج فارس در ابوظبی که  در ژانویه برگزار شد، پاسخ نداد و بعد از آن در دو نشست در امارات متحده عربی شرکت نکرد، بار دیگر اختلافات پنهان این دو حاکم نمایان شد.

این تحلیلگر  صهیونیستی نوشت که بن زاید بعداً در نشستی که بن سلمان برای «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین با رهبران منطقه در ریاض ترتیب داده بود در دسامبر گذشته شرکت نکرد و در عوض نماینده‌ای از طرف خود فرستاد.

پیش از این پایگاه خبری عربی 21 نوشت که گذشته از مسئله غیبت در نشست‌ها و کاهش سطح دیپلماتیک بین دو کشور، گفتمان رسانه‌ای جدیدی از  سوی عربستان سعودی علیه امارات  به رهبری  گروهی از روزنامه‌نگاران مشهور سعودی  ایجاد شده  که  این گفتمان در تضاد با امارات است.

  پایگاه مذکور در ادامه افزود: اختلافات مرزی بین دو کشور به ویژه پس از کشف منابع نفتی جدید، افزایش یافته است. این اختلافات در جابجایی کالا بین مرزهای امارات و عربستان سعودی منعکس شد.منطقه مرزی «الغیفات» شاهد بحران توقف صدها کامیون است؛ زیرا گارد مرزی عربستان  از صدور مجوزهای لازم برای رانندگان امارات خودداری کرد.

بر اساس این گزارش، امارات و عربستان سعودی در سال‌های گذشته توانسته‌اند اختلافات خود را پشت درهای بسته نگه دارند، اما غیبت‌های مکرر در نشست‌های رسمی دو کشور و اختلافات بر سر مسائل یمن، نفت و مرزها  افزایش یافته است. همه این مسئله نشانگر از هم پاشیدن ائتلاف سعودی و اماراتی است. روابط دو کشور به سطح رقابت بر سر نقش حاکمیت منطقه‌ای و اقتصادی تغییر کرده است.

سی و دومین نشست سران کشورهای عربی، روز جمعه 29 اردیبهشت در حالی در جده آغاز شد که امیدواری بسیاری برای بررسی و حل‌وفصل بحران‌ها و مشکلات پیچیده عربی و منطقه‌ای میان مشارکت‌کنندگان دیده می‌شد. بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، روابط کشورهای عربی با همسایگان، بحران سودان و مسئله فلسطین در صدر دستور کار این نشست بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon