اسفناک مثل فدراسیون شطرنج؛ نه از «تأمین» آرامش خبری هست و نه از «شادی»
فدراسیون شطرنج در شرایطی عجیب به سر میبرد؛ چیزی شبیه فاجعه و هر روز هم که میگذرد وضعیت بدتر از گذشته میشود.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، با وجود آنکه نزدیک به دو سال از ریاست حسن تأمینی در فدراسیون شطرنج میگذرد، اما این رشته روزهای خوبی را سپری نمیکند.
روز 12 خرداد 1400 بود که تأمینی در رقابت با افشین داوری، محمدابراهیم مداحی و رضا فراهانی موفق به کسب بیشترین آرا در انتخابات شد. آن زمان کمتر شناختی از تأمینی وجود داشت و عنوان میشد که شادی پریدر پس از عدم احراز صلاحیتش، از او حمایت کرده و نقش بسزایی در جمع آوری آرا داشته است.
به نظر میرسید تثبیت مدیریت پس از دوران سرپرستی، بتواند شطرنج را به روزهای خوب خود بازگرداند، اما تصمیمات اشتباه مدیریتی باعث خروج فدراسیون از مسیر صحیح و انحراف به ناکجاآباد شد. پریدر نایب رئیس شد و با توجه به عدم تسلط کافی تأمینی به مسائل فنی، تقریباً همه امور فنی را بر عهده گرفت. در واقع هیچ اقدامی نبود که بدون هماهنگی با او انجام شود.
این شرایط تا بهمن 1401 ادامه داشت تا اینکه پریدر به یکباره انتقاداتی را نسبت به رئیس فدراسیون در صفحه شخصیاش مطرح و آتش اختلافات را شعلهور کرد. او در سلسله استوریهایش، عنوان کرد که در فدراسیون مبالغی بسیار بیشتر از آنچه باید گرفته میشده، برای برخی سفرها از خانوادهها اخذ شده است. پریدر همچنین با انتقاد از بازرس فدراسیون، از مافیای گیلان صحبت کرد که پستهای مهمی را در اختیار دارند، آن هم در شرایطی که خودش به عنوان یک مقام مسئول در فدراسیون حضور داشته است.
بیان این مطالب باعث شد حسن تأمینی در گروهی منتسب روسای هیئتهای استانی متن استعفایش را قرار بدهد. او خیلی زود زیر این تصمیم زد و گفت که همین روسای هیئتها با تصمیمش موافقت نکردهاند و به کارش ادامه خواهد داد!
هر چه بود، سال 1401 تمام شد و در شرایطی که به نظر میرسید شاید کمی آرامش برقرار در شطرنج حکمفرما شود، اما یک اتفاق عجیب این آرامش را بر هم زد. انتشار تصاویری از شکسته شدن تلفن همراه پریدر توسط یکی از رؤسای هیئتهای استانی همچون ریختن بنزین روی آتش بود و نایب رئیس فدراسیون در مصاحبهای، هرچه خواست علیه سایر مسئولان فدراسیون به ویژه حسن تأمینی گفت؛ از رو کردن خلافهای رئیس فدراسیون تا تجمع گیلانیها در هیئت رئیسه و ... .
پریدر پیش از این از مسائل زیادی انتقاد کرده بود، اما جنس انتقادات اخیر با گذشته تفاوت زیادی داشت. او بیمهاباتر از قبل دست به این کار زد و به گونهای صحبت کرد که انگار مدارک زیادی در دست دارد و میتواند همه تخلفات را افشا کند.
`پس از ادعاهای پریدر، تأمینی عنوان کرد که از پریدر بابت مطالب مطرح شده شکایت میکند. اینکه مدیر رده بالای یکی از رشتههای ورزشی در ایران به راحتی به زیردستهای خود اجازه مطرح کردن هرگونه اتهامی را میدهد و در مقابل مسائل گوناگون سکوت اختیار میکند، اتفاقی است که شاید نمونه آن در هیچ کجای دیگری دیده نمیشود. در واقع سکوت و مدارای بیمورد تأمینی در قبال شرایط پریدر، نقش مهمی در ایجاد کنونی داشته است. از همه مهمتر اینکه قانون و مقررات در کشور وجود دارد و چه بهتر که پریدر پیش از مطرح کردن خیلی از مسائل در رسانه و فضای مجازی، آنها را در نهادهای نظارتی مطرح کند که قطعاً در آن شرایط، نتیجه نیز بهتر میشود.
این اتفاقات در شرایطی رخ می دهد که پویا ایدنی یکی از شطرنجبازان مطرح کشور اعلام کرده برای زندگی در فرانسه به این کشور مهاجرت کرده تا یک ورزشکار دیگر در میان دعواهای مسئولان فدراسیون به جمع مهاجران اضافه شود.
مسئولان فدراسیون شطرنج با به جان هم افتادن و بیتدبیری شرایط این رشته را اسفناک کردهاند؛ در واقع این روزها نه از «تأمین» آرامش و آسایش در فدراسیون خبر است و نه از «شادی» و فدراسیون تبدیل به میدان جنگ شده است. از وزارت ورزش و جوانان به عنوان متولی فدراسیونها انتظار میرود به این بیتدبیرها در فدراسیون شطرنج رسیدگی کرده و اجازه ندهد شرایط فدراسیون بدتر از این شود.
انتهای پیام/