تحولات اوکراین| عرضه فوری جنگنده اف‌ـ‌۱۶ به کی‌یف ممکن نیست


تحولات اوکراین| عرضه فوری جنگنده اف‌ـ‌16 به کی‌یف ممکن نیست

عدم‌امکان استفاده از جنگنده اف‌ـ‌۱۶ در میدان نبرد، تلاش آمریکا برای مقابله با نفوذ روسیه در بالکان، سرنگونی یک پهپاد دیگر اوکراینی در بلگوراد روسیه، کمک ۱.۲میلیارد یورویی هلند و خرید مهمات موردنیاز کی‌یف، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "پاتریک رایدر"، سخنگوی پنتاگون اعلام کرد که تحویل جنگنده‌های F-16 به اوکراین تنها در درازمدت ممکن خواهد بود و تأمین این هواپیماها به عملیات ضدحمله آتی مرتبط نیست.

رایدر همچنین تأیید نکرد که خلبانان اوکراینی آموزش پرواز با این نوع هواپیما را آغاز کرده‌اند. به‌گفته وی، ایالات متحده انتظار دارد این دوره طی چند هفته یا چند ماه آینده آغاز شود. سخنگوی پنتاگون افزود: «من نمی‌دانم که آماده‌سازی خلبانان شروع شده است یا نه، ما در حال کار روی جزئیات این برنامه هستیم.»

این در حالی است که جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اروپایی، روز سه‌شنبه از آغاز آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با جنگنده‌های F-16 در تعدادی از کشورها، به‌ویژه لهستان خبر داد.

روز گذشته یک کارشناس نظامی به این واقعیت اشاره کرد که آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با جنگنده‌های F-16 حداقل یک سال و نیم طول خواهد کشید. در این راستا، به‌گفته وی، به‌احتمال زیاد نظامیان لهستانی و کانادایی تحت پوشش خلبانان اوکراینی در درگیری شرکت خواهند کرد.

به‌نوشته روزنامه پولیتیکو، هلند ممکن است اولین کشور اروپایی باشد که جت‌های جنگنده F-16 را به اوکراین منتقل می‌کند. در زمان حاضر هلند از 24 فروند از این جنگنده که آماده استقرار عملیاتی هستند، استفاده می‌کند، ولی در اواسط سال 2024 قصد دارد آنها را در معرض فروش بگذارد و ناوگان هوایی خود را نوسازی کند.

در همین رابطه، وزیر دفاع هلند روز گذشته گفت که آمستردام منتظر "چراغ سبز" از سوی ایالات متحده است تا آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با F-16 را آغاز کند.

در عین حال، وزیر دفاع ایتالیا اعلام کرد که این کشور نمی‌تواند در تحویل جنگنده‌های اف-16 مشارکت داشته باشد. آلمان و فنلاند هم چنین امکانی ندارند و حتی چنین هواپیماهایی در اختیار ندارند.

در زمان حاضر، کشورهای غربی به‌طور فعال در خصوص امکان ارسال F-16 به کی‌یف صحبت می‌کنند، نخستین بار این موضوع در جریان اجلاس سران گروه G7 در هیروشیمای ژاپن که در 21 ماه مه به پایان رسید، مطرح شد. در همان زمان، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا گفته بود که واشنگتن هنوز تصمیم نگرفته است که آیا خود هواپیماهای جنگنده را به طرف اوکراینی عرضه کند یا متحدان اروپایی این کار را انجام خواهند داد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصد و پنجاه و پنجم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

نروژ نیز به ائتلاف آموزش خلبانان اوکراینی برای اف 16 می پیوندد

پس از ایالات متحده آمریکا، لهستان و دانمارک، نروژ نیز با حمایت از آموزش خلبانان اف-16 اوکراین موافقت کرده است.  "بیورن آریلد گرام"، وزیر دفاع نروژ در بیانیه ای اعلام کرد که آماده است این گام را بردارد.  با این حال هنوز در این باره تصمیم گیری نشده است که آیا جت های اف16 به اوکراین تحویل داده شود یا خیر.

درخواست وزیر خارجه اوکراین از کشورهای آفریقایی برای کنار گذاشتن موضع بی طرفی در قبال جنگ روسیه

دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین از کشورهای آفریقایی خواسته است که موضع بی طرفانه خود را در مقابله با جنگ تهاجمی روسیه علیه کشورش کنار بگذارند. کوله با در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی، گفت که اوکراین از رای ممتنع برخی کشورهای آفریقایی در رای گیری مجمع عمومی سازمان ملل در محکومیت تهاجم روسیه بسیار ناراحت است.  وی از کشورهای آفریقایی خواست تا در برابر به زعم وی  تجاوزات روسیه از کشورش حمایت دیپلماتیک کنند. کوله با به خبرنگاران گفت: بی طرفی راه حل نیست.  وی گفت: "با بی طرفی در مورد تجاوز روسیه به اوکراین، شما در مورد نقض مرزها و جنایات گسترده ای که ممکن است در نزدیکی شما رخ دهد، بی طرفی نشان می دهید.

نماینده ویژه چین مذاکراتی را با مقامات وزارت خارجه آلمان انجام داد

لی هوی، نماینده ویژه چین در امور اوکراین، در برلین گفتگوها و مذاکراتی را انجام داد. این وزارتخانه در توییتر اعلام کرد که وی در وزارت امور خارجه آلمان  توسط آندریاس مایکلیس از مقامات این وزارتخانه پذیرفته شد. این دیدار در چارچوب سفر لی به اروپا انجام شد.  قبل از آن لی هوی در اوکراین، لهستان و فرانسه بوده است. به گفته پکن، این سفر برای میانجیگری میان اوکراین و روسیه در نظر گرفته شده است.

لی فرستاده ویژه چین چهارشنبه گذشته در کیف با دیمیترو کولبا وزیر امور خارجه اوکراین که بر اهمیت تمامیت ارضی اوکراین تاکید کرده بود ملاقات کرد.

تاکید اشتاین مایر بر لزوم تقویت جناح شرقی ناتو

به گفته "فرانک والتر اشتاین مایر"، رئیس جمهور آلمان برلین  کمک خود را به تقویت بیشتر جناح شرقی ناتو در پاسخ به جنگ اوکراین تقویت خواهد کرد. اشتاین مایر در بخارست پایتخت رومانی پس از گفتگو با کلاوس یوهانیس، رئیس جمهور این کشور گفت که برلین نه تنها آماده ارائه حمایت عمومی تر از قابلیت های دفاعی ناتو است، بلکه  طور خاص می داند که جناح شرقی باید تقویت شود و همچنین باید از طریق حضور تقویت شود.

فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور فدرال آلمان، سفر سه روزه ای  را به رومانی را آغاز کرده است. از جمله، او می خواهد از اوکراین برای پذیرش صدها هزار پناهنده اوکراینی و برای حمایت از این کشور در دفاع از روسیه تشکر کند. همچنین قرار است به  این کشور شریک ناتو که 600 کیلومتر مرز مستقیم با اوکراین دارد، درباره  همبستگی آلمان اطمینان داده شود.

ناو هواپیمابر جرالد فورد آمریکا برای شرکت در مانور نظامی وارد نروژ شد

ناو هواپیمابر «جرالد فورد» آمریکا برای مانور نظامی  وارد نروژ متحد ناتو شد. این کشتی غول پیکر با همراهی یک قایق تندرو وارد آبدره اسلو شد. جرالد فورد بزرگترین ناو هواپیمابر جهان محسوب می شود و به گفته نیروی دریایی آمریکا، در اولین مأموریت رزمی خود قرار دارد. این ناو  قرار است تا روز سه شنبه در اسلو بماند و سپس در رزمایشی با نیروهای نروژی شرکت کند. برای برگزاری این مانور یک منطقه محرومیت در شعاع 500 متری در اطراف کشتی و یک منطقه پرواز ممنوع ایجاد شده است.

سفارت روسیه در نروژ از این اقدام انتقاد کرد و آن را یک نمایش قدرت غیرمنطقی و مضر خواند. روابط بین نروژ و روسیه از زمان آغاز جنگ اوکراین تیره شده است.

اذعان دبیر کل ناتو به  وجود اختلاف در ائتلاف درباره الحاق اوکراین

"ینس استولتنبرگ"، دبیرکل ناتو به اختلافات بین متحدان در مورد اقدامات احتمالی برای گنجاندن اوکراین در  این ائتلاف دفاعی اذعان کرد. استولتنبرگ روز چهارشنبه در یک رویداد بنیاد آمریکایی آلمانی مارشال (GMF) در بروکسل گفت: اعتراف می‌کنم که دیدگاه‌های متفاوتی در این ائتلاف در این زمینه وجود دارد.

وی همچنین یادآور شد: تصمیمات در ائتلاف دفاعی بر اساس اصل اجماع اتخاذ می شود. این بدان معناست که تنها در صورتی می توان اقداماتی را برای پذیرش اوکراین انجام داد که هیچ کس مخالفتی نداشته باشد.

استولتنبرگ با این اظهارات خود این مسئله را تأیید کرد که امیدهای اوکراین برای چشم انداز ملموس تر و مشخص تر برای پیوستن به ناتو در حال حاضر در خطر از بین رفتن است.

الحاق اوکراین به ناتو در میانه جنگ در دستور کار ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیست. استولتنبرگ در یک رویداد سازماندهی شده توسط صندوق مارشال در بروکسل گفت  که این امکان پذیر نیست.  به گفته وی مسئله این است که پس از پایان جنگ چه اتفاقی می افتد.

ژاپن 100 خودروی نظامی در اختیار اوکراین قرار می دهد

کشور ژاپن حدود 100 خودروی نظامی را در اختیار اوکراین قرار می دهد.  طی مراسمی در وزارت دفاع این کشور توشیرو اینو، معاون وزیر دفاع ژاپن، سندی را به سرگی کورسونسک، سفیر اوکراین تقدیم کرد که در آن سه نوع خودروی اهدایی فهرست شده بود. اوکراین همچنین 30000 جیره غذایی دریافت خواهد کرد.

اینو همچنین گفت: ما امیدواریم که  این تهاجم هر چه زودتر پایان یابد و زندگی روزمره صلح آمیز بازگردد. ما تا جایی که بتوانیم  از این کشور حمایت خواهیم کرد. به گفته دولت ژاپن خودروهای فهرست شده برای تحویل  شامل کامیون های نیم تنی و وسایل نقلیه حمل مواد هستند. هنوز تعداد دقیق و جدول زمانی تحویل آنها مشخص نشده است.

ژاپن تاکنون به دلیل ممنوعیت انتقال تسلیحات کشنده به کشورهای درگیر جنگ، تدارکات خود به اوکراین را به تجهیزات غیرکشنده محدود کرده است.  با این حال، دولت با جلیقه های ضد گلوله، کلاه ایمنی، ماسک های ضد گاز، پهپادهای کوچک و جیره غذایی از اوکراین حمایت کرده است.

لتونی: صلح پایدار تنها در ائتلاف ناتو برای اوکراین امکان پذیر است

دولت لتونی بر این مسئله تاکید کرد که  صلح پایدار تنها برای اوکراین به عنوان بخشی از ناتو قابل دستیابی است.  کریسجانیس کارینز، نخست وزیر این کشور در کنفرانس مطبوعاتی با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، گفت: علاوه بر این، اوکراین باید کشوری مستقل و آزاد باشد.

جمهوری چک با کمک متحدان غربی تسلیحات خود را ارتقاء می دهد

جمهوری چک به عنوان شریک ناتو 246 نفربر زرهی CV90 را از گروه تسلیحاتی بریتانیایی BAE Systems خریداری می کند.  "جانا سرنوچوا"، وزیر دفاع این کشور روز چهارشنبه در پراگ گفت که دولت این سفارش را تایید کرده است.  قراردادها قبلا امضا شده است. هزینه ها معادل حدود 2.5 میلیارد یورو برآورد شده است. صنعت چک هم در تولید نفربر زرهی CV90 مشارکت خواهد داشت.

به عنوان بخشی از به اصطلاح تبادل حلقه، ارتش چک قبلاً 14 تانک لئوپارد 2A4  و یک خودروی بازیابی زرهی بوفل را از آلمان به عنوان جایگزینی برای فناوری طراحی شده توسط شوروی تحویل داده شده به اوکراین دریافت کرده است. پراگ یکی از حامیان سرسخت کی یف در مبارزه با جنگ روسیه است.

روسیه: در صورت حمله مجدد جنگنده های اوکراینی اقدام قاطعانه ای انجام می دهیم

روسیه اعلام کرده است که در صورت حمله مجدد جنگنده های اوکراینی به خاک این کشور، اقدام قاطعانه ای انجام خواهد داد. سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه در بیانیه ای که وزارت دفاع منتشر کرد، گفت: ما به واکنش سریع و با نهایت شدت به چنین اقداماتی از سوی جنگنده های اوکراینی ادامه خواهیم داد.

نخست وزیر روسیه: 70 درصد مبادلات تجاری با چین دیگر با دلار انجام نمی شود

"میخائیل میشوستین"، نخست وزیر روسیه در جریان سفر خود به پکن همکاری اقتصادی قوی با چین را تمجید کرد. خبرگزاری روسی تاس گزارش داد، میشوستین در دیدار با لی کیانگ، نخست‌وزیر چین در روز چهارشنبه، اطمینان داد که دو کشور امسال پیش از موعد از ارزش 200 میلیارد دلاری تجارت متقابل عبور خواهند کرد.

"میشوستین" تاکید کرد که به عنوان نشانه ای از همکاری نزدیک، 70 درصد معاملات متقابل در حال حاضر با دو ارز ملی و دیگر به دلار انجام نمی شود. به گزارش خبرگزاری دولتی شینهوا، وی سپس با شی جین پینگ، رئیس جمهور این کشور نیز دیدار کرد.

میشوستین روز سه شنبه برای یک دیدار دو روزه وارد چین شد و ابتدا از شانگهای بازدید کرد. در آنجا نیز او قبلاً بر اهمیت روابط تجاری تأکید کرده بود. روسیه آماده است تا محصولات کشاورزی بیشتری به چین بفروشد.

لهستان نیروی دریایی خود را به زیر دریایی های مدرن مجهز می کند

در جریان جنگ اوکراین لهستان می خواهد نیروی دریایی خود را به زیردریایی های مدرن مجهز کند.  ماریوش بلاشژاک، وزیر دفاع لهستان امروز چهارشنبه در ورشو گفت: ما قصد داریم روند خرید زیردریایی‌ها و انتقال فناوری‌های لازم را اواخر امسال آغاز کنیم. دپارتمان او به زودی جزئیات بیشتری در مورد تعداد زیردریایی های خریداری شده و تجهیزات آنها منتشر خواهد کرد.

روسیه:  تا زمان دستیابی به اهداف خود به عملیات ویژه نظامی ادامه می دهیم

به گفته کرملین، این کشور علاقه ای به توقف درگیری در اوکراین ندارد. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز چهارشنبه گفت: روسیه عملیات ویژه نظامی را تا پایان انجام خواهد داد تا زمانی که منافع خود را مطرح کند و به اهداف خود چه در جریان جنگ یا از طریق سایر ابزارهای موجود دست یابد. مسکو جنگ خود علیه اوکراین را یک «عملیات ویژه نظامی» توصیف می‌کند.

به گفته پسکوف، در حال حاضر هیچ نشانه ای از امکان راه حل مسالمت آمیز وجود ندارد.  وی افزود: مذاکره با کی یف غیرممکن است زیرا خود رهبری اوکراین هر نوع مذاکره با روسیه را ممنوع کرده است. در واقع، ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین خروج نیروهای روسیه از سرزمین‌های اشغالی را پیش‌نیاز مذاکرات خوانده است.

لاوروف: غرب روسیه و چین را دشمنانی استراتژیک می داند

"سرگئی لاوروف"، وزیر امور خارجه روسیه، غرب را متهم کرد که کشورش و چین را دشمنانی استراتژیک می‌دانند که تهدیدی تقریباً موجودیتی برای هژمونی آن محسوب می‌شوند. به گفته وی این موضوع در بیانیه‌ای که اخیراً در اجلاس جی 7 در ژاپن ارائه شده بود، به وضوح نشان داده شد.

هزینه بالای جبران تانک های تحویلی به اوکراین برای ارتش آلمان

برای جبران  تحویل تانک به اوکراین، ارتش آلمان 18 تانک نبرد اصلی لئوپارد 2A8 را دریافت خواهد کرد . به گفته شرکت کنندگان، کمیته بودجه پارلمان حدود 525 میلیون یورو برای این منظور آزاد می کند. اوکراین در پایان ماه مارس 18 نمونه از تانک های مدرن Leopard 2A6  را از آلمان دریافت کرد. کارستن کلاین، سیاستمدار بودجه حزب لیبرال دموکرات از یک سنگ بنای  مهم برای قابلیت های دفاعی نیروهای مسلح صحبت کرد.  وی تاکید کرد که نه تنها ادوات داده شده به اوکراین جایگزین می شود، بلکه تانک های اصلی نبرد در حال تجهیز به سیستم های دفاعی جدید است.

روسیه سه جنگنده اروپایی در اوکراین را محاکمه می کند

سه بریتانیایی، یک سوئدی و یک کروات در 31  ماه مه در غیاب آنها به دلیل جنگ در کنار اوکراین علیه ارتش روسیه در این کشور محاکمه  می شوند. این خبر را دادگاه نظامی در روستوف-آن-دون اعلام کرد. اتهام مزدور به آن ها وارد است. این پنج مرد در جریان تبادل زندانیان در سپتامبر 2022 آزاد شدند و گفته می شود که قبلاً در هنگ آزوف اوکراین جنگیده بودند. روسیه هنگ آزوف را به عنوان یک سازمان تروریستی طبقه بندی کرد.

کیسینجر: روسیه تنها مقصر جنگ اوکراین نیست

"هنری کیسینجر"، وزیر امور خارجه سابق آمریکا، روسیه را تنها مقصر جنگ اوکراین نمی داند.  وی در گفتگویی با نشریه دی سایت گفت که در سال 2014 نسبت به طرح دعوت از اوکراین برای پیوستن به ناتو ابراز تردید کرده بود.  وی افزود: این یک سری اتفاقات را آغاز کرد که در جنگ به اوج خود رسید. کیسینجر در این مصاحبه  البته از جنگ تجاوزکارانه بی پروا از طرف روسیه صحبت کرده و گفت: این  حمله باید دفع شود. روسیه نباید برنده شود.  با این حال وی گفت که  همچنان بر این عقیده است که  این عاقلانه نبود که پذیرش همه کشورهای بلوک شرق سابق در ناتو با دعوت از اوکراین برای پیوستن به ناتو ترکیب شود. او در آن زمان گفت: اوکراین بهتر بود با وضعیتی مشابه فنلاند بی طرف باقی می ماند.

تاکید رئیس جمهور چین بر لزوم تقویت همکاری ها با روسیه در همه زمینه ها

"شی جین پینگ"، رئیس جمهور چین اعلام کرد که  از روسیه در دفاع از منافع اصلی مسکو حمایت می کند. به گزارش خبرگزاری دولتی شینهوا، وی در دیدار با "میخائیل میشوستین"، نخست وزیر روسیه، گفت که دو کشور به حمایت از یکدیگر در پیگیری منافع اصلی خود و تقویت همکاری در بسیاری از زمینه ها ادامه خواهند داد.

نیویورک تایمز: از خودروهای نظامی ایالات متحده در حمله به بلگورود استفاده شده است

بر اساس گزارش "نیویورک تایمز" حداقل از سه خودروی زرهی ارتش آمریکا در حمله به منطقه مرزی بلگورود روسیه استفاده شده است . این روزنامه پس از ارزیابی عکس ها و فیلم های منتشر شده گزارش می دهد که دو دستگاه از این خودروها که با نام "MRAP" شناخته می شوند، ظاهراً توسط طرف روسی توقیف شده است. به نوشته این روزنامه، آمریکا چند صد دستگاه از این خودروها را در اختیار ارتش اوکراین قرار داده بود. بر اساس ویدئوهای ضبط شده، اینها تاکنون در بخش های مختلف جبهه در اوکراین استفاده شده است.

اعلام آمادگی فرانسه برای دادن تضمین های امنیتی به اوکراین

بر اساس بیانیه وزارت خارجه فرانسه، فرانسه اعلام کرده که آماده است تا با اوکراین برای ارائه تضمین های امنیتی به توافق برسد. این در واکنش به مقاله واشنگتن پست است که نشان می دهد کشورهای ناتو در حال بررسی یک توافق امنیتی به سبک رژیم صهیونیستی برای اوکراین هستند در حالی که تا  عضویت این کشور در ائتلاف نظامی ناتو سال ها باقی مانده است.  وزارت امور خارجه فرانسه گفت: فرانسه، با مشورت شرکای خود، به فکر بهترین راه برای حمایت از اوکراین در درازمدت و در همه زمینه‌ها است.

روسیه از حمله ناموفق اوکراین به ناو جنگی روسیه خبر داد

روسیه اعلام کرده که حمله اوکراین به کشتی جنگی روسیه را که وظیفه حفاظت از خطوط لوله گاز در آب های ترکیه را بر عهده داشت، دفع کرده است.  وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: نیروهای اوکراینی تلاش ناموفقی برای حمله به کشتی ایوان چرس (...) ناوگان دریای سیاه کردند. بر این اساس سه فروند شناور بدون سرنشین که به کشتی های بدون سرنشین نیز معروف بودند، منهدم شدند. گفته می شود که این حمله در اوایل صبح  در 140 کیلومتری شمال شرق بسفر رخ داده است.  این کشتی روسی وظایفی را برای عملیات ایمن خط لوله گاز ترکیش استریم و بلو استریم انجام  می داده.  ترکیه ابتدا در مورد این حادثه اظهار نظری نکرد.

آلمان از پیوستن جمهوری چک به ائتلاف تانک در حمایت از اوکراین استقبال کرد

آلمان از علاقه جمهوری چک به خرید مشترک تانک های لئوپارد استقبال کرد. بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان توضیح داد:  ورود جمهوری چک به  این معاهده آلمان گام بزرگی به سوی یک نقطه عطف است.  وی افزود: علاوه بر این، آلمان به نقش خود به عنوان کشور پیشرو در ائتلاف تانک عمل می کند. به این ترتیب می توان دوباره خلأها را پر کرد. بنابراین وزارت دفاع آلمان قصد دارد 18 دستگاه تانک جنگی اصلی لئوپارد 2 A8 را برای جایگزینی لئوپارد 2 A6های تحویل داده شده به اوکراین خریداری کند.  وزیر دفاع آلمان تاکید کرد که در این زمینه، از کشورهای شریک دیگر دعوت می شود تا به این تدارکات ملحق شوند.

نروژ نیز به ائتلاف آموزش خلبانان اوکراینی برای اف 16 می پیوندد

پس از ایالات متحده آمریکا، لهستان و دانمارک، نروژ نیز با حمایت از آموزش خلبانان اف-16 اوکراین موافقت کرده است.  "بیورن آریلد گرام"، وزیر دفاع نروژ در بیانیه ای اعلام کرد که آماده است این گام را بردارد.  با این حال هنوز در این باره تصمیم گیری نشده است که آیا جت های اف16 به اوکراین تحویل داده شود یا خیر.

هشدار ریابکوف درباره عواقب تحویل جنگنده‌های F-16 به اوکراین 

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، امروز چهارشنبه اعلام کرد که جت های جنگنده F-16 در صورتی که توسط کشورهای غربی در اختیار ارتش اوکراین قرار داده شود تا از آنها در منطقه عملیاتی استفاده کنند، به اهداف قانونی برای نیروهای مسلح روسیه تبدیل خواهند شد. 

ریابکوف به خبرنگاران گفت: «ما بارها گفته‌ایم که هر گونه تجهیزات، هر سلاحی که توسط کی‌یف در منطقه عملیات ویژه و نه تنها در آنجا، مورد استفاده قرار گیرد، بدون تردید یک هدف مشروع برای ارتش روسیه خواهند بود، برای اینکه همه به آنچه طی چند روز اخیر در منطقه بلگوراد رخ داده آگاه هستند و ما نمی توانیم اجازه دهیم امنیت مردم کشور ما در معرض خطر قرار بگیرد.»

شب گذشته پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون، گفت که تامین جت‌های جنگنده F-16 برای ارتش اوکراین در طرحی بلندمدت انجام خواهد شد. بطور همزمان روزنامه پولیتیکو نوشت که هلند ممکن است اولین کشور اروپایی باشد که جت های جنگنده F-16 را به اوکراین منتقل خواهد داد.

وزیر دفاع انگلیس بار دیگر به کی‌یف سفر کرد

بن والاس، وزیر دفاع انگلیس امروز چهارشنبه در یک سفر از پیش اعلام نشده، وارد کی‌یف شد و با آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین در خصوص روند آموزش نظامیان اوکراینی در انگلیس گفتگو کرد. به گفته والاس، هر بار که وی از کی‌یف بازدید می کند و با مقامات نظامی اوکراینی ارتباط برقرار می کند، "احساس رضایت" را تجربه می کند.

رزنیکوف نیز به نوبه خود گفت که او و همتای انگلیسی خود قبلاً با خلبانان اوکراینی که در انگلیس آموزش می بینند، ملاقات کرده بودند. وزیر دفاع یادآور شد که ارتش اوکراین اکنون نیز از موشک های کروز دوربرد طوفان سایه ارسالی لندن استفاده می کند.

جزییات بیشتری از موضوع مذاکرات وزرای دفاع دو کشور منتشر نشده است.

مقام امنیتی روس: لندن کشورهای اروپایی را متقاعد می‌کند که بین مسکو و کی‌یف میانجیگری نکنند

سرگئی ناریشکین، مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه، امروز چهارشنبه در نشست بین‌المللی امنیتی در مسکو، اعلام کرد: «طبق اطلاعات طرف روسی، انگلیسی‌ها سخت با شرکای اروپایی خود کار می‌کنند تا آنها را متقاعد کنند که هر گونه میانجیگری بین روسیه و اوکراین، حداقل تا زمانی که کی‌یف در شرایطی قرار گیرد که بتواند به روسیه ضربه بزند، اقدامی نامناسب و بی نتیجه است».

به گفته وی، در عین حال، غرب چشم خود را بر این واقعیت می بندد که با این اقدامات خود دست نشانده های آنها در اوکراین به طور فزاینده ای به روش‌های ترور و خشونت علیه مردم غیرنظامی دونباس و روسیه متوسل می شوند.

ناریشکین با اشاره به اینکه در جریان مذاکرات سال گذشته استانبول، مسکو و کی‌یف تقریباً موفق شدند بر سر حل و فصل مناقشه به توافق برسند، گفت: «پیش نویس معاهده توسط طرفین پاراف شد، اما این توافقات خنثی شد، زیرا واشنگتن و لندن به شدت طرف اوکراینی را از انجام مذاکرات صلح با روسیه منع کرده و به کی‌یف دستور دادند که به قول آنها تا آخرین اوکراینی بجنگد.»

هشدار وزیر دفاع روسیه به واکنش سریع و خشن مسکو به اقدامات کی‌یف  

سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه امروز اعلام کرد که این وزارتخانه به نشان دادن واکنش سریع و بسیار تند به اقدامات کی‌یف، از جمله حمله تروریستی اخیر به منطقه بلگوراد ادامه خواهد داد. 

وی یادآور شد که در تاریخ 22 ماه مه، یک گروه خرابکاری و شناسایی اوکراینی وارد  خاک فدراسیون روسیه شده و قصد حمله به ایستگاه بازرسی مرزی کوزینکا در منطقه بلگوراد را داشت. به گفته وزیر دفاع، در جریان یک عملیات ضد تروریستی به موقع، بیش از 70 نیروی نظامی اوکراینی کشته شدند.  

شویگو گفت: بیش از 70 تروریست اوکراینی و همچنین تجهیزات و خودروهای زرهی آنها منهدم شدند. ما به واکنش سریع و بسیار شدیدالحن به چنین اقدامات خرابکارنه نظامیان اوکراینی ادامه خواهیم داد. در عین حال، وزیر دفاع روسیه یادآور شد که بقایای گروه نظامیان اوکراینی به خاک این بیرون رانده شدند و در آنجا بار دیگر مورد هدف قرار گرفتند تا زمانی که به طور کامل از بین رفتند، بدین ترتیب رهبران نظامی آنها دیگر به چنین اقداماتی فکر نکنند. 

وزارت دفاع روسیه شب گذشته ویدئویی از بقایای ماشین‌های زرهی نابود شده نیروهای اوکراینی وارد شده به خاک این کشور را منتشر کرد.

نماینده پارلمان اروپا: طرح عرضه F-16 به اوکراین اوضاع را تشدید خواهد کرد

گونار بیک، نماینده آلمان در پارلمان اروپا در مصاحبه با روزنامه "ایزوستیا" چاپ مسکو، که صبح امروز، چهارشنبه، منتشر شده است، ابراز عقیده کرد که تحویل جنگنده‌های F-16 به اوکراین از سوی کشورهای غربی تنها به تشدید بیشتر درگیری نظامی منجر خواهد شد.

وی تأکید کرد: تنها می‌توانم بگویم که تصمیم برای تأمین جت‌های جنگنده مدرن به اوکراین، تشدید جدی بیشتر اوضاع را در پی خواهد داشت.

در عین حال، به‌گفته این نماینده پارلمان اروپا، اکثر اروپایی‌ها آن‌قدر ساده‌لوح هستند که نمی‌توانند درک کنند روسیه نمی‌تواند به خود اجازه دهد که در درگیری اوکراین شکست بخورد.

نیوزویک: سه مشکل کلیدی در انتقال F-16 به اوکراین وجود دارد

کارشناسان مجله نیوزویک در گزارشی یادآور شده‌اند که کی‌یف برای آماده‌سازی شرایط برای وارد کردن جنگنده‌های غربی در جنگ علیه نیروی هوایی روسیه باید به سه موضوع کلیدی بپردازد.

به‌گفته تحلیلگران، قبل از اینکه اوکراین بتواند با هواپیماهای جنگی مدرن پرواز کند، باید مشکلات زیر را حل کند: تعیین مدت زمان لازم برای آموزش نظامیان اوکراینی درگیر در کار با F-16، حل مشکل ایجاد زیرساخت‌های لازم برای پرواز این جنگنده و البته باید از موانع سیاسی نیز بگذرد.

اندرو کورتیس، خلبان بازنشسته نیروی هوایی انگلیس در گفتگو با این نشریه یادآور شد، آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با یک جنگنده جدید زمان زیادی طول خواهد کشید، زیرا حتی آموزش خلبانان باتجربه در یک هواپیمای جدید چندین ماه، نه چند هفته، زمان می‌برد.

به‌گفته کارشناسان، استفاده از جنگنده‌های F-16 نه‌تنها به متخصصان خوب آموزش‌دیده، بلکه به زنجیره‌های تأمین جدید، روش‌های تعمیر و نگهداری، و زیرساخت‌های مناسب نیز نیاز دارد که باید شامل «باندهای صاف» و پایگاه‌های متمرکز برای هواپیماهای عملیاتی باشد.

به‌نوشته این نشریه، ضمن اینکه جنگنده‌های اف-16 می‌توانند به‌سادگی به "هدف اصلی" برای حملات نیروهای مسلح روسیه تبدیل و به‌زودی نابود شوند.

هدایت هواپیماهای ساخت شوروی و F-16 بسیار متفاوت است

آلکسی لئونکوف، کارشناس نظامی در مصاحبه‌ای ابراز عقیده کرد که آموزش خلبانان اوکراینی برای کار با جنگنده‌های F-16 حداقل یک سال و نیم طول می‌کشد، بنابراین نمی‌توان انتظار داشت خلبانان جنگی فوراً آماده نبرد شوند. به‌گفته وی، در این راستا، به‌احتمال زیاد نظامیان لهستان و کانادا تحت پوشش خدمه اوکراینی در درگیری شرکت خواهند کرد.

به‌گفته وی، منطق هدایت هواپیماهای ساخت شوروی و F-16 بسیار متفاوت است. ممکن است در مدت زمان مشخصی فرد برای برخاستن، فرود و پرواز به‌صورت گروهی آماده شود، ولی نبرد هوایی و انجام مأموریت‌های رزمی غیرممکن خواهد بود.

این کارشناس نظامی همچنین به کمبود پرسنل لازم در اوکراین اشاره کرد و یادآور شد که تا قبل از آغاز درگیری نظامی، حدود 120 خلبان جنگی در کشور وجود داشت که بسیاری از آنها با توجه به تعداد زیاد هواپیماهای ازدست‌داده ارتش اوکراین، تاکنون کشته شده‌اند.

درخواست بایدن از کنگره برای اختصاص 108میلیون دلار برای مبارزه با نفوذ روسیه در منطقه بالکان

جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده از کنگره این کشور خواسته است از اول ماه اکتبر، 108 میلیون دلار از بودجه را به‌منظور مبارزه با نفوذ روسیه در منطقه بالکان غربی اختصاص دهد. این موضوع بامداد امروز، چهارشنبه، توسط ارین مک‌کی، دستیار رئیس آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده در امور اروپا و اوراسیا (USAID) اعلام کرد.

وی توضیح داد: نفوذ روسیه بسیار فراتر از مرزهای اوکراین، بلاروس و مولداوی است.
به‌گفته وی، مسکو می‌خواهد از اختلافات محلی در بالکان غربی برای برهم زدن ثبات در این منطقه استفاده کند.
مک‌کی افزود که ظاهراً روسیه قصد دارد با تحریک و تشدید تضادها بین گروه‌های قومی و همچنین از طریق انتشار اطلاعات نادرست به این هدف دست یابد.
به‌گفته وی، 108 میلیون دلار درخواست‌شده به افزایش همکاری بین کشورها در حوزه‌های دموکراتیک و اقتصادی کمک خواهد کرد.

دستیار رئیس USAID یادآور شد که رهبر ایالات متحده از جمله 31 میلیون دلار برای کاهش نفوذ روسیه در بوسنی و هرزگوین برای کاهش وابستگی به گاز طبیعی روسیه نیز درخواست کرده است.

عدم‌امکان پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا حتی در سال 2024

گونار بیک، نماینده پارلمان اروپا از کشور آلمان در مصاحبه اختصاصی با روزنامه ایزوستیا اعلام کرد که پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا در سال 2023 یا 2024 بعید است و همچنین پیوستن کی‌یف به پیمان آتلانتیک شمالی در این مدت نیز بعید است.

این عضو پارلمان اروپا گفت: «عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا در سال 2023 یا 2024 بعید است، هرچند به‌دلایل سیاسی این مسئله را نمی‌توان به‌طور صددرصد رد کرد، با این حال، چنین تصمیمی یک فاجعه بزرگ برای اروپا، هم از لحاظ اقتصادی و هم سیاسی خواهد بود، این تصمیم بسیار احمقانه دیگری از سوی کشورهای اروپایی خواهد بود.»

نماینده آلمان در پارلمان اروپا معتقد است، همچنین نباید انتظار پیوستن زودهنگام کی‌یف به ناتو را داشت. به‌گفته وی، چنین تصمیمی می‌تواند نظم جهانی را به‌طور بسیار جدی بی‌ثبات کند.
بیک افزود: «من فکر نمی‌کنم که اوکراین طی چند سال آینده بتواند به ناتو بپیوندد، برای اینکه چنین اقدامی کمترین ارتباط را با واقعیت خواهد داشت».

سامانه‌های پدافند هوایی روسیه یک پهپاد دیگر را بر فراز منطقه بلگوراد سرنگون کردند

ویچسلاو گلادکوف، فرماندار منطقه بلگوراد روسیه اعلام کرد که شب گذشته سامانه پدافند هوایی این کشور یک هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) متعلق به ارتش اوکراین را در آسمان این منطقه سرنگون کرد.

وی گفت: بر اساس اطلاعات اولیه، این حادثه تلفات جانی در پی نداشته است. در زمان حاضر نیروهای عملیاتی در حال بررسی عواقب این حادثه هستند.

روز گذشته نیز فرماندار گفت که در بلگوراد، یک فروند هواپیمای بدون سرنشین بیگانه یک وسیله انفجاری را روی یکی از خیابانهای مرکزی شهر پرتاب کرد که منجر به آسیب دیدن یک خودروی در حال عبور شد.

آمریکا قصد ارسال سامانه ATACMS به اوکراین را ندارد

درک هوگان، معاون اول وزیر امور خارجه در امور اروپا و اوراسیا، شب گذشته، سه‌شنبه، اعلام کرد که انتقال سامانه‌های موشکی عملیاتی ـ تاکتیکی ATACMS در برنامه‌های فعلی واشنگتن برای ارائه کمک نظامی به کی‌یف گنجانده نشده است.

وی گفت: هنگامی که صحبت از سیستم‌های تسلیحاتی خاصی مانند ATACMS می‌شود، این موضوع همیشه مورد توجه قرار می‌گیرد، با این حال، اکنون ما تسلیحاتی را که فکر می‌کنیم در زمان حاضر اوکراینی‌ها بیشتر به آنها نیاز دارند، در اختیار آنها قرار می‌دهیم.

این مقام وزارت خارجه آمریکا بدین ترتیب درباره وضعیت عرضه تسلیحاتی مشابه موشک‌های انگلیسی طوفان سایه (Storm Shadow)، به اوکراین اظهار نظر کرد و این مسئله را رد کرد.

مجارستان بر ممانعت خود برای اختصاص قسط 500میلیون‌یورویی به اوکراین اصرار دارد

دولت مجارستان در بیانیه‌ای اعلام کرد تا زمانی که کی‌یف بانک OTP این کشور را از فهرست سیاه خود خارج نکرده باشد، بوداپست تخصیص 500 میلیون یورویی به اوکراین از سوی صندوق صلح اروپا را مورد تأیید قرار نخواهد داد.

در این سند آمده است: اتحادیه اروپا فشار زیادی بر دولت مجارستان وارد می‌کند تا 500 میلیون یورو بعدی از صندوق صلح اروپا را تصویب کند، با وجود این، دولت تعهد خود به برقراری صلح، حفاظت از جامعه مجارتبارهای ساکن مناطق غربی اوکراین و منافع ملی این کشور را کنار نخواهد گذاشت.

پیتر سیارتو، وزیر امور خارجه، پیش از این به‌صراحت اعلام کرده بود که تا زمانی که اوکراین OTP را که یک مؤسسه مالی است و هیچ مفاد حقوق بین‌الملل را نقض نکرده است، از فهرست سیاه "حامیان مالی تروریسم" حذف نکند، مجارستان از پرداخت آخرین قسط صندوق صلح حمایت نخواهد کرد.

پنتاگون برخورد متقابل هواپیماهای آمریکا و روسیه بر فراز بالتیک را امن خواند

پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون شب گذشته اعلام کرد که برخورد متقابل به‌وجودآمده بین بمب‌افکن‌های ایالات متحده و جنگنده روسی در روز سه‌شنبه در آسمان منطقه دریای بالتیک حرفه‌ای و کاملاً ایمن بود.

وی تأکید کرد که بمب‌افکن‌های آمریکایی در چارچوب "مانورهای از قبل برنامه‌ریزی‌شده در اروپا" بر فراز دریای بالتیک ظاهر شدند.

پیش از این در روز گذشته وزارت دفاع روسیه گزارش داد که سامانه‌های کنترل هوایی روسیه بر فراز دریای بالتیک دو هدف هوایی را که در حال نزدیک شدن به مرزهای ملی روسیه بودند، شناسایی کردند. به‌منظور جلوگیری از تجاوز آنها به مرز روسیه، یک جنگنده سوخو‌ـ‌27 در حال انجام وظیفه به هوا برخاست تا آن را دور کند.

طبق این اطلاعات، هواپیماهای آمریکایی عقب‌نشینی کرد و جنگنده روسی نیز به پایگاه اصلی خود بازگشت.

نگرانی بلاروس از اقدامات تحریک‌آمیز در مرز با اوکراین

آناتولی لاپو، رئیس کمیته مرزبانی دولتی بلاروس شب گذشته اعلام کرد که در خطوط مرزی این کشور با اوکراین، هر از گاهی تحریکاتی رخ می‌دهد، البته نیروهای مرزبانی بلاروس به‌موقع و مناسب به این اقدامات واکنش نشان می‌دهند.

وی در یک برنامه تلویزیونی گفت: «ما به تحریکات مداوم در مرز با اوکراین توجه می‌کنیم و به آنها واکنش مناسب نشان می‌دهیم.»

لاپو یادآور شد: هواپیماهای بدون سرنشین ارتش اوکراین در امتداد خطوط مرزی ما پرواز می‌کنند، گاهی اوقات آنها به خاک بلاروس وارد می‌شوند و نیروهای مرزبانی مجبور به استفاده از سلاح می‌شوند و آنها را ساقط می‌کنند.

به‌گفته وی، بلاروس به «ترفندهای کثیف کوچک» از سوی اوکراین پاسخ نمی‌دهد، اما در صورت تهدید امنیتی جدی، «با قدرت کامل» پاسخ خواهد داد.

پیش از این، در اوایل ماه مه، وزیر دفاع بلاروس، ویکتور خرنین گفته بود که ارتش بلاروس با هر کسی که مرزهای این کشور را نقض کند، با جدیت مقابله خواهد کرد.

هلند 260میلیون یورو برای خرید مهمات برای اوکراین اختصاص خواهد داد

طبق اطلاعات منتشره در وب‌سایت رسمی وزارت دفاع هلند در روز سه‌شنبه، این کشور 260 میلیون یورو برای خرید مشترک مهمات برای ارتش اوکراین اختصاص خواهد داد.

در پی نشست وزرای دفاع اتحادیه اروپا در بروکسل، کایسا اولونگرن، وزیر دفاع هلند اعلام کرد که این کشور 260 میلیون یورو برای خرید مشترک گلوله و مهمات برای اوکراین اختصاص خواهد داد. صحبت بر سر تأمین مهمات کالیبر 155 میلی‌متر است.

مجموع کمک‌های نظامی هلند به اوکراین تاکنون به 1.2 میلیارد یورو رسیده است.

علاوه بر این، روز گذشته، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، گفت که کشورهای عضو ائتلاف آتلانتیک شمالی باید تولیدات نظامی خود را برای تکمیل منابع و کمک نظامی به اوکراین گسترش دهند.

پوتین: قبل از اتحاد جماهیر شوروی، هیچ اوکراینی‌ای در تاریخ بشریت وجود نداشت

ولادیمیر پوتین، رئیس‌‌جمهوری روسیه روز سه‌شنبه در نشست کاری با والری زورکین، رئیس دادگاه قانون اساسی این کشور یادآور شد که قبل از ایجاد جمهوری سوسیالیستی شوروی اوکراین (SSR اوکراین) در تاریخ بشریت هیچ کشوری به نام اوکراین وجود نداشت.

پوتین به‌همراه زورکین در حال بررسی نقشه نادری بود که در قرن هفدهم در فرانسه تهیه شده بود. وی با نگاهی به نقشه، این واقعیت را مورد توجه قرار داد: «در واقع قدرت اتحاد جماهیر شوروی، جمهوری اوکراین شوروی را ایجاد کرد، این مسئله به‌خوبی و برای همه شناخته شده است، و قبل از آن، اصلاً اوکراینی وجود نداشت.»

نقشه‌ای که رئیس دادگاه قانون اساسی به این نشست آورد، سرزمین‌هایی را نشان می‌دهد که قبلاً بخشی از پادشاهی روسیه تزاری، قزاقستان و کشورهای مشترک المنافع بودند. همان‌طور که پوتین اشاره کرد، هیچ اوکراینی در این نقشه که در فرانسه تهیه شده است، دیده نمی‌شود.

رئیس‌جمهوری روسیه قبلاً نیز گفته بود که جمهوری اوکراین در شکل مدرن آن توسط اتحاد جماهیر شوروی و با از بین بردن بخشی از سرزمین‌های تاریخی ایجاد شد، در حالی که هیچ کس از ساکنان آن در این خصوص سؤالی نکردند که آیا راضی به این کار هستند یا نه. پوتین همچنین یادآور شده بود که پس از انقلاب کمونیستی، وظیفه اصلی بلشویک‌ها ماندن در قدرت به هر قیمتی بود. به‌گفته وی، طراح و معمار اصلی اوکراین، ولادیمیر لنین است.

مدودف تلاش قبلی برای توافق درباره تضمین امنیتی با غرب را بیهوده خواند

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت فدراسیون روسیه روز سه‌شنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "راشا تودی"، اعلام کرد که هدف نهایی آمریکا در چارچوب مناقشه اوکراین، نابودی یا حداقل محدود کردن روسیه تا جای ممکن است، اما مسکو اجازه اجرای چنین طرحی را به غرب نخواهد داد. به‌گفته وی، آنها در مورد چین نیز همین سیاست را اجرا می‌کنند.

نایب‌رئیس شورای امنیت درباره تضمین‌های امنیتی نیز تأکید کرد: اکنون مذاکره با کشورهای غربی فایده‌ای ندارد زیرا آنها تنها خواستار رویارویی با روسیه هستند. «صحبت دراین‌باره این اتلاف وقت است، آنها قبلاً هم آماده چنین گفتگویی نبودند.»

دادگاه مسکو بازداشت خبرنگار وال استریت ژورنال را تا 30 آگوست تمدید کرد

روز سه‌شنبه، دادگاه ناحیه لفورتوفسکی مسکو بازداشت ایوان گرشکوویچ، خبرنگار روزنامه وال استریت ژورنال (WSJ) را که به‌جرم جاسوسی به‌نفع ایالات متحده متهم شده است، تا تاریخ 30 ماه آگوست سال 2023 تمدید کرد.

در پایان ماه مارس، این روزنامه‌نگار آمریکایی در شهر ایکاترین‌بورگ و در حالی که تلاش می‌کرد اطلاعات محرمانه‌ای را در خصوص یکی از شرکت‌های وابسته به مجتمع صنایع نظامی روسیه به دست آورد، بازداشت شد.

جان کربی، مسئول هماهنگی شورای امنیت ملی آمریکا پیش از این گفته بود که گرشکوویچ نباید در روسیه بازداشت می‌شد، زیرا "روزنامه‌نگاری جرم نیست و او در حال انجام کار خود بود".

انتهای پیام/+

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon