قائم مقام بنیاد ملی نخبگان : نخبگان به چرخه رفع مشکلات استان‌ها وارد می‌شوند

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان : نخبگان به چرخه رفع مشکلات استان‌ها وارد می‌شوند

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این بنیاد در حوزه استخدام نخبگان در دستگاه‌های اجرایی برای هر استان برنامه ای ویژه‌ در نظر دارد، بر لزوم استفاده از توان نخبگان در حل مسائل استانی تأکید کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم،‌ ناصر باقری مقدم در نشست اجتماع نخبگانی سرآمدان  برتر بومی استان بوشهر-ساکن تهران که با حضور استاندار بوشهر، رییس بنیاد نخبگان استان بوشهر و جمعی از متخصصان و محققان این استان در محل بنیاد ملی نخبگان برگزار شد، بر لزوم استفاده از توان نخبگان در حل مسائل استان تأکید کرد.

وی افزود: از سال قبل تصمیم گرفتیم نشست‌های هم‌افزایی و هم‌اندیشی میان نخبگان استان‌های مختلف ساکن تهران و مسئولان استانی در محل بنیاد ملی نخبگان برگزار شود؛ چرا که کشور در سال‌های گذشته در موضوع مهاجرت با مسئله مهاجرت نخبگان استان‌های مختلف به تهران نیز مواجه بوده و همین امر سبب شده است برنامه‌های توسعه‌ای در استان‌های مختلف به دلیل تراکم پایین نخبگان بومی، برون دادهای مطلوب نداشته باشد.

باقری مقدم ادامه داد: خوشبختانه در نشست‌های قبلی نتایج بسیار خوبی حاصل شد که مهمترین آنها، آشنایی مدیریت استانی با ظرفیت‌های نیروی انسانی نخبگان استان بود و این امر زمینه‌ساز ورود نخبگان به چرخه حل مشکلات استان‌ها شد.

وی تصریح کرد: شنیدن نقطه نظرات نخبگان و ایجاد هم‌افزایی بین استانداری‌ها، نمایندگان استان‌ها در مجلس و همچنین نخبگان در قالب اتاق‌های فکر یا هسته‌های حل مسئله استاد محور و دانشجو محور، از دیگر نتایج برگزاری این نشست‌ها است و می‌تواند سرآغازی برای حضور و استمرار فعالیت نخبگان در چرخه توسعه بوم اقلیم باشد.

باقری مقدم در ادامه با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان امسال اجرای برنامه کانون های مردمی شناسایی و هدایت مستعدان برتر را برای مناطق کمتر برخوردار آغاز کرده، اظهار داشت: هدف در این طرح این است که با راه‌اندازی 200 مرکز و با کمک سمپاد بخش بیشتری از دانش‌آموزان مستعد کشور تحت حمایت قرار گیرند.

وی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان در حوزه استخدام نخبگان در دستگاه‌های اجرایی برای هر استان برنامه ای ویژه‌ در نظر دارد، خاطرنشان کرد: در موضوع اشتغال و استخدام نخبگان، بنیاد ملی نخبگان برنامه‌ای طراحی کرده تا افراد به شرط اخذ امتیاز لازم بتوانند از مسیر این بنیاد در دستگاه‌های اجرایی استخدام شوند که البته این روند به زودی در حوزه‌های فنی و مهندسی نیز اجرایی خواهد شد.

باقری مقدم با تاکید بر ضرورت شبکه‌سازی نخبگان استان، گفت: این شبکه‌ها باید در وهله اول از اعضای خود نمایندگی کنند، به این معنا که پیگیر مسائل نخبگان از بنیاد ملی نخبگان و استانداری و دیگر دستگاه‌های اجرایی باشند و در وهله دوم باید نقش پشتیبانی از اعضا را به خوبی ایفا کنند.

وی تاکید کرد: امید است این نشست در نیمه دوم امسال به منظور پیگیری موارد ذکر شده در نشست امروز برگزار شود.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: اتاق فکر و هسته‌های اندیشه‌ورز استانی در حال شکل‌گیری است و علاوه بر آن حمایت از تشکیل تیم‌های حل مسائل استان نیز باید مورد توجه قرار گیرد. فعال کردن بخش اشتغال با معرفی افراد به مجموعه صنعتی و اجرایی و صدالبته اعطای بورس صنعتی را نیز باید به این موارد افزود.

هیچ پیشرفتی بدون حضور نخبگان امکان‌پذیر نیست

استاندار بوشهر نیز با اشاره به ظرفیت‌های استان در بخش کشاورزی، شیلات و چشم‌اندازهای هر بخش، گفت: بوشهر استانی بی‌نظیر در ظرفیت‌های طبیعی و ذاتی است و به جرات می‌توان ادعا کرد بسیاری از کشورها این ظرفیت‌ها را ندارند.

احمد محمدی‌زاده با ارایه تاریخچه این استان در اقتصاد دریامحور، ادامه داد: چشم‌انداز جدی در این حوزه ایجاد شده و مزارع تولید صدف خوراکی و مولد مروارید و همچنین تولید میگو و ماهی نیز در حال توسعه است.

وی افزود: بیش از نیمی از تولیدات مواد اولیه پتروشیمی کشور در استان بوشهر تولید می‌شود، اما صنایع پایین دستی در استان همچنان شکل نگرفته است. این درحالی است که اگر این مهم محقق شود، علاوه بر از بین رفتن نرخ بیکاری، ارزش‌افزوده بسیار بالایی به اقتصاد کشور تزریق خواهد شد؛ چرا که در حوزه پتروشیمی، ارزش‌افزوده در صنایع پایین دستی ایجاد می‌شود.

استاندار بوشهر بیان کرد: زنجیره ارزش در نفت و گاز در استان شکل گرفته و تنها نیروگاه اتمی کشور در بوشهر قرار دارد. علاوه بر آن، دو نیروگاه دیگر نیز در حال ساخت هستند.

محمدی‌زاده یادآور شد: در حوزه آب شیرین نیز اقدامات جدی در استان بوشهر در حال انجام است. با توجه به اینکه ایران کشوری کم آب و با مصرف بی‌رویه است، این اقدام می‌تواند تاثیر بسزایی در کشور داشته باشد. صنعت شیرین‌سازی آب در استان بوشهر امروزه در حالی روزانه 70 هزار مترمکعب آب تولید می‌کند که این عدد در قیاس با 7 میلیون متر مکعب آب شیرین در عربستان، بسیار ناچیز است گرچه به نوبه خود رشد محسوب می‌شود.

استاندار بوشهر تأکید کرد: با توجه به تولید بالای پساب، تصفیه پساب یکی دیگر از برنامه‌های استانداری در سال گذشته و امسال است. در بحث سدسازی نیز اقدامات بسیار خوبی در حال انجام است و سال گذشته یکی از سدهای استان نیز آبگیری شد.

وی گفت: ایجاد و افزایش هم‌افزایی بین نخبگان، امری ضروری و ضامن توسعه همه‌جانبه است؛ چرا که اساساً هیچ پیشرفتی بدون حضور نخبگان امکان‌پذیر نیست. با این نگاه، اتحاد و پرهیز از اختلاف و زمینه‌سازی برای حضور سربازان جنگ اقتصادی در استان، دو رویکرد اصلی استانداری در سال‌های اخیر است.

محمدی‌زاده با بیان اینکه بوشهر بعد از انقلاب با بوشهر قبل از انقلاب در هیچ یک از شاخص‌های توسعه قابل مقایسه نیست، خاطرنشان کرد: شبکه‌سازی نخبگان استان با محوریت بنیاد نخبگان استان می‌تواند زمینه مناسب برای حل مشکلات استان را فراهم کند. مشکلات استان کاملاً مشخص است و با ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری و کار به نخبگان، می توان توان این افراد را بخش‌های مورد نیاز تزریق کرد.

وی خاطرنشان کرد: امروزه هیچ صنعتی بدون نگاه دانش‌بنیان نمی‌تواند به حیات خود ادامه دهد و این موضوع ضرورت حضور نخبگان را در صنعت نشان می‌دهد.

کشور هنگامی به توسعه می‌رسد که نخبگان در حوزه‌های کلان ایده‌پردازی کنند

رییس مجمع نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه نقش اجتماعی یعنی انتظاری که جامعه از فرد دارد، گفت: نخبگان باید نقش رسمی و غیررسمی خود را در جامعه ایفا کنند.

غلامحسین کرمی افزود: نقش غیررسمی نخبگان این است که در کنار تمام فعالیت‌های نخبگانی و رسمی خود، برای برون‌رفت جامعه از مشکلات فعلی، راهکار جدید ارائه دهند.

این نماینده مجلس با اشاره به ظرفیت‌های منحصربفرد استان بوشهر، اظهار داشت: منطقه بوشهر به لحاظ موهبت‌های طبیعی و نعمت‌های زیرزمینی و روزمینی یک منطقه ویژه محسوب می شود، اما برای رسیدن به توسعه به ایده‌های مختلف نخبگان روی مسائل کلان نیاز دارد.

وی تاکید کرد: کشور زمانی به توسعه می‌رسد که نخبگان در حوزه‌های کلان ایده‌پردازی کنند.

نشست اجتماع نخبگانی سرآمدان و مستعدن برتر بومی استان بوشهر-ساکن تهران با حضور استاندار بوشهر، قائم مقام و معاونان بنیاد ملی نخبگان، رئیس بنیاد نخبگان استان بوشهر و جمعی از متخصصان و محققان این استان در محل بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.

در این نشست، نخبگان و مستعدان‌برتر به طرح دیدگاه‌ها و نظرات خود در خصوص حمایت‌های بنیاد ملی نخبگان از اجتماع نخبگانی پرداختند و ضمن بیان انتقادات و پیشنهادان خود درباره عملکرد دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی، خواستار ایجاد بستر مناسب در استان بوشهر برای تاثیرگذاری نخبگان در رشد و توسعه استان شدند.

شبکه‌سازی نخبگانی و برقراری ارتباط میان نخبگان بومی در استان، احصای نیازهای استانی براساس طرح های کلان راهبردی، سند آمایش سرزمین و اسناد بالادستی و طرح موضوعات مسئله‌محور با نخبگان، پیگیری و تشکیل شوراهای تخصصی اندیشه‌ورز در استان‌ها، ایجاد زیرساخت‌های لازم برای حمایت از نخبگان حوزه صنایع غذایی و پتروشیمی‌ و بهره‌مندی از توان نخبگان، تسهیل شرایط طرح نظام وظیفه تخصصی مستعدان برتر و نخبگان، ارتقای دیپلماسی علمی و افزایش حمایت از فرصت‌های مطالعاتی، افزایش حمایت‌های دولتی از ایجاد و راه‌اندازی کسب و کار و شرکت‌های دانش بنیان برای توسعه فرهنگ کارآفرینی، فراهم کردن بستر مناسب انگیزه بخشی به دانش‌آموزان و انتقال دانش نخبگانی به دانش آموزان مستعدبرتر و توجه ویژه به مدارس استعداد درخشان، حرکت به سمت تربیت مدیر کارآمد و ایجاد بستر مدیریت مطلوب، توجه به نخبگان به عنوان سرمایه اجتماعی و شاخص‌های رشد اجتماعی، تسهیل‌گری بوروکراسی اداری و تسهیل قوانین در مسیرهای رشد نخبگان، ایجاد فضای مناسب برای بهره‌مندی از توان نخبگان غیرمقیم و بسترسازی برای نگهداشت نخبگان در بوم‌محل از مهمترین نکات مطرح شده توسط حاضران در این نشست بود.

انتهای پیام/

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon