لاوروف: غرب روسیه و چین را تهدید موجودیتی برای خود میبیند
وزیر خارجه روسیه تأکید کرد: عملیات ویژه گامی اجباری برای از بین بردن تهدیدات ناتوست، غرب جمعی قصد خود برای تحمیل یک شکست استراتژیکی بر مسکو را پنهان نمیکند و بر پمپاژ تسلیحات نظامی به اوکراین میافزاید و خطر درگیری بین قدرتهای هستهای جدی است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز، چهارشنبه در سخنرانی خود در نشست عمومی یازدهمین اجلاس بینالمللی نمایندگان عالی کشورهای جهان در زمینه مسائل امنیتی یادآور شد: «عملیات ویژه نظامی در اوکراین، گامی اجباری برای از بین بردن تهدیدات از جانب ناتوست. غرب جمعی قصد خود برای تحمیل یک شکست استراتژیکی بر روسیه را پنهان نمیکند، آنها از مقامات کییف که با سلاحهای ناتو پمپاژ میشود، بهعنوان یک قوچ جنگی ضدروسی استفاده میکنند».
وی افزود: این در حالی است که بخشی از سلاحهای ارسالی از سوی غربی ـ و البته بخشی در حال افزایش ـ بهطور غیرقابل کنترلی در سراسر جهان در حال پخش هستند.
لاوروف تأکید کرد: «کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی در واقع بهطور مستقیم در درگیری نظامی کنونی در اوکراین، در طرف کییف درگیر هستند، البته چنین خطمشی غیرمسئولانهای بهطور قابلتوجهی خطر درگیری نظامی مستقیم قدرتهای هستهای را افزایش داده است."
وزیر خارجه روسیه با یادآوری اینکه مسکو در حال ارسال سیگنالهایی به پایتختهای غربی درباره غیرقابل قبول بودن چنین سناریویی و نتیجه ادامه این روند است، گفت: «اما این سیگنالها یا نادیده گرفته میشوند و یا بهشدت برای اهداف تبلیغاتی تحریف میشوند».
لاوروف همچنین به تمایل ایالات متحده برای تبدیل شدن به یک هژمون ـ تنها قدرت بزرگ جهانی ـ اشاره کرده یادآور شد که برای این "هدف جهانی" "تلاشهایی برای شکست دادن روسیه با دستان نئونازیهای اوکراینی انجام میشود."
وزیر خارجه روسیه معتقد است: «در واقع این اقدامات برای حذف رقبا انجام میشود تا بهاصطلاح «میلیاردر طلایی» بتواند به اجرای برنامه استعماری نوین خود ادامه دهد و منابع دیگر کشورها را بهنفع خود مورد بهره برداری قرار دهد.
لاوروف در عین حال تأکید کرد که نهتنها روسیه، بلکه سایر کشورها نیز مورد باجگیری قرار میگیرند، درگیریهای بین قومی و نژادی تحریک میشود، و تمامی این اقدامات توسط غرب بهصورت هدفمند انجام میشود که نمونه بارز این سیاست سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان کنگره آمریکا به تایوان است.
لاوروف از مواضع رهبران گروه7 در قبال روسیه و چین انتقاد کرد
رئیس دستگاه دیپلماسی خارجی روسیه در سخنرانی خود یادآور شد که در اجلاس سران گروهG7 در هیروشیما، ژاپن، کشورهای غربی نشان دادند که به روسیه و چین بهعنوان دشمنان راهبردی که برای آنها یک تهدید موجودیتی تلقی میشوند، نگاه میکنند.
سرگئی لاوروف گفت: «همانطور که از اظهارات در اجلاس سران G7 برمیآید، غرب روسیه و چین را دشمنان راهبردی خود میداند که تهدیدی تقریباً موجودیتی برای سلطهگری آنها محسوب میشود. تقویت مداوم مواضع کشورهای بخش جنوبی و شرق جهانی قابل مشاهده است که در وهله نخست بر اساس اولویتهای اساسی ملی خود هدایت میشوند و نه منافع محدود خودخواهانه قدرتهای بزرگ سابق. بدین ترتیب، غرب بهدنبال جایگزین کردن نظم جهانی «غیرمحوری» شکلگرفته در نتیجه جنگ جهانی دوم با «نظم معینی» مبتنی بر قوانینی است که هیچکس ندیده است و از نظر حقوقی نمیتواند الزامآور باشد.»
وی تأکید کرد: «هدف غرب واضح است؛ تخریب سیستم حقوق بینالملل مدرن، جلوگیری از توسعه مراکز جدید قدرت در جهان، بهامید ادامه حل مشکلات آنها با روح سیاست استعماری، یعنی بههزینه دیگران.»
لاوروف ابراز تأسف کرد که محافل حاکمه غربی آمادگی بازنگری در سیاست خارجی خود بر اساس اصول حقوق بینالملل، همبستگی، برابری و رعایت منافع متقابل ندارند.
غرب برای همکاری بینالمللی در زمینه مبارزه با تروریسم مانعتراشی میکند
وزیر امور خارجه روسیه در کنفرانس امنیتی بینالمللی اعلام کرد که کشورهای غربی در سالهای اخیر موانع زیادی را برای همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم ایجاد کردهاند.
سرگئی لاوروف توضیح داد: «تحت فشار غرب جمعی، در سالهای اخیر موانعی بر سر راه همکاریهای بینالمللی ضدتروریستی ایجاد شده است، اگرچه تهدیدات تروریسم و افراطگرایی همچنان در حال افزایش است. جدیترین چالشها همچنان "از طرف گروههای تروریستی داعش، القاعده و دیگر تشکلهای تروریستی مرتبط با آنهاست. آنها با فعالیت در مناطق خاورمیانه، آفریقا، جنوب و جنوب شرقی و آسیای مرکزی، توانایی تطبیق سریع با شرایط متغیر ژئوپلیتیک را نشان میدهند و در حال تقویت خود هستند.»
لاوروف تأکید کرد که غرب جمعی باید اقدامات قهرآمیز یکجانبه و تلاش برای به حاشیه راندن سازمان ملل را کنار بگذارد.
وی اضافه کرد: «بهمنظور کاهش چالشهای امنیتی بینالمللی، ما از واشنگتن و بروکسل میخواهیم که از تصمیمهای قهرآمیز یکجانبه چشمپوشی کنند، از تلاشها برای به حاشیه راندن سازمان ملل و ایجاد ساختارهایی با ترکیب محدود خارج از آن که مشروعیت ندارند، اما ادعا میکنند بر همه حکمرانی میکنند، دست بکشند.»
انتهای پیام/+