ادای احترام درویش به حاتمیکیا و ملاقلیپور/ خالق سمفونی خرمشهر در صدا و سیما تجلیل شد
مراسم تجلیل از هنرمندان راوی حماسه خرمشهر با عنوان «خرم وطن» در ساختمان جام جم برگزار شد، از سازندگان و خالقان اثر هنری با موضوع خرمشهر تجلیل شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، در این مراسم پیمان جبلی (رییس سازمان صداوسیما)، سعید مقیسه (رییس سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر)، جواد رمضاننژاد (رییس مرکز بسیج صداوسیما)، سردار کارگر (رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس)، علیرضا قزوه (رییس مرکز موسیقی و سرود صداوسیما)، محمدحسین لطیفی، احمدرضا درویش، محمد گلریز، بیژن نوباوه، سعید معدنکن، بهزاد عبدی، حسین قرایی، محمدرضا رضاپور، ابوالقاسم هوشمند، غلام کویتیپور، گلعلی بابایی، محمود فاتحی و سلیم غفوری حضور داشتند.
پیمان جبلی رییس صداوسیما در جریان این مراسم طی سخنانی با یادآوری افتخاراتی که جوانان این کشور رقم زدند و اجازه ندادند یک میلی متر از خاک این کشور به یغما رود، در عین حال تاکید کرد: تمام این افتخارات که در ذهن ما نقش بسته است به دلیل ثبت این هنرنماییهای قهرمانانه و حماسههای ماندنی در کتاب، شعر، فیلم، سریال و انواع مختلف هنرمندیهای رزمندگان و فرماندهان جبهه هنر و فرهنگ بوده است که تا امروز باقی مانده است.
رییس صداوسیما در عین حال اظهار کرد: تمام آنچه که تاکنون از ابتدای روزهای انقلاب و از تاریخ بهیادماندنی دفاع مقدس در فیلم، سریال، داستان و هنر ثبت شده است، صرفا قطرهای از اقیانوس حماسه آفرینیهای رزمندگان ماست. بر این اساس تا سالهای سال هرچه بنویسند و فیلم و سریال بسازند باز هم در مقابل حماسه آفرینان خرمشهر عقب هستیم.
پیمان جبلی همچنین در سخنانش از تولید و ساخت آثاری در حوزه دفاع مقدس به کارگردانی محمدحسین لطیفی و احمدرضا درویش خبر داد.
بر اساس این گزارش، سردار کارگر در بخشی از سخنانش در این مراسم یکی از غفلتهایی که در انقلاب و دفاع مقدس اتفاق افتاد را چنین روایت کرد: «نقش امام را نتوانستیم چنانچه باید و شاید در دفاع مقدس نشان دهیم.» او در توضیح نقش مهم بنیانگذار جمهوری اسلامی، اظهار کرد: «در دوران هشت سال دفاع مقدس امام (ره) توانستند اتحاد را ایجاد کند؛ ارتش، سپاه، عشایر و از هر قشر دیگری به میدان آمدند تا ایران سربلند بماند.»
سردار کارگر تصریح کرد: ما دو صحنه در کشور داشتیم که مردم شادی کردند یکی پیروزی انقلاب و یکی فتح خرمشهر بود. عملیات بیتالمقدس یا آزادسازی خرمشهر بزرگترین عملیات بود.
سردار کارگر بر نقش محوری هنرمندان در هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد و در این زمینه از آثار احمدرضا درویش، گلریز و محمدحسین لطیفی نام برد.
او همچنین از پیمان جبلی، رییس صداوسیما هم تشکر و تاکید کرد: صداوسیما همیشه از ما جلوتر بوده است. صداوسیما مجموعهای انقلابی و همیشه پای کار نظام است.
در ادامه با حضور سردار کارگر، بیژن نوباوه و جواد رمضاننژاد از خانواده شهید شریف قنوتی، شهیدان نورانی و خانواده شهیدان صالحپور تجلیل شد.
همچنین از نویسندگان کتابهای«همپای صاعقه»، «دا»، «زیباترین روزهای زندگی»، «دختران ا. پی. دی»، «چراغهای روشن شهر»، «ساجی» تجلیل شد.
در مراسم تجلیل از هنرمندان راوی حماسه خرمشهر همچنین از نمایندهای از خانواده حمید سبزواری، محمد گلریز، طاهر شیخالحکمایی، عوامل مستندهای «شهری در آسمان» و «پل آزادی»، بیژن نوباوه، رضا کامرانی و غلامرضا کوچک تجلیل شد.
عبدالحمید قدیریان، کاظم چلیپا، محسن نفر، اسماعیل داوری فر، بهزاد عبدی (خالق سمفونی خرمشهر)، امیر راغب فرزند احمدعلی راغب، محمد گلریز، خیرالله تقیانی پور کارگردان «نجلا»، امیرمهدی پوروزیری کارگردان «مینو»، محمدرضا شفیعی تهیه کننده «کیمیا»، پرویز یشایایی، منیره قیدی کارگردان «دسته دختران»، انسیه شاه حسینی، محمدحسین لطیفی و غلامعلی کویتیپور دیگر هنرمندان تجلیل شده بودند.
بخشی از این مراسم هم به بزرگداشت مجید انتظامی گذشت که که به دلیل کسالت در این مراسم حضور نداشت با پیامی ویدیویی این مراسم را همراهی کرد.
در ادامه با حضور سردار کارگر، پیمان جبلی، محمدحسین لطیفی از فیلمنامه احمدرضا درویش با عنوان درخشش رونمایی شد.
احمدرضا درویش با یادی از رسول ملاقلی پور، یادآور شد که این کارگردان فقید حوزه دفاع مقدس معلمش بوده است و پرشی برای سینمای ایران داشت.
وی همچنین با نام بردن از ابراهیم حاتمی کیا (کارگردان) در کنار مجید میرفخرایی و محمد آلادپوش در حوزه طراحی صحنه و فیلمبرداری، خاطرنشان کرد: ابراهیم حاتمیکیا دیدهبان سینمای ملی ایران است. من مدیون آموزههای حاتمیکیا هستم.
در این مراسم ارکستر مجلسی تهران با حضور بهزاد عبدی تنظیمکننده، آرش امینی رهبر ارکستر و جاوید عسکری به عنوان خواننده اجرا شد.
انتهای پیام/