شروع کارِ یک شبکه رادیویی جدید/ معاون صدا: جای رادیو «تبیین» خالی بود

شروع کارِ یک شبکه رادیویی جدید/ معاون صدا: جای رادیو «تبیین» خالی بود

علی بخشی‌زاده، معاون صدای رسانه ملی در مراسم آغاز به کار رادیو تبیین گفت: در رادیوهای فصلی جای رادیو «تبیین» خالی بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم،مراسم افتتاح رادیوی تبیین با حضور علی بخشی‌زاده معاون صدای رسانه ملی، محمدجواد لاریجانی مدیر پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، حسن رحیم‌پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، محسن برمهانی معاون سیمای رسانه ملی، ناخدا محمد گل بازگیر جانشین عملیات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و جمعی از مقامات کشوری و لشکری، همچنین مدیران شبکه‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی برگزار شد.

شعار رادیو،  جهاد «تبیین » با محوریت تقویت سرمایه اجتماعی

در ابتدای مراسم  علی بخشی‌زاده معاون صدا طی سخنانی ، درباره راه‌اندازی این شبکه گفت: امسال شعار رادیو را جهاد «تبیین » با محوریت تقویت سرمایه اجتماعی قرار دادیم. تمام 15 شبکه رادیویی برنامه‌های مدون را برای برنامه‌سازی دارند. از سرمایه اجتماعی شش مولفه را انتخاب کردیم و اعتقاد داریم اگر عملیات رسانه‌ای ما در این شش مولفه به درستی تعریف شود، این عملیات به تقویت سرمایه‌های اجتماعی منجر خواهد شد.

بخشی زاده اولین مولفه تشکیل دهنده سرمایه انسانی را مفهوم «امید»  دانست.

وی  دومین مفهوم را  «اعتماد» مردم به مسئولان دانست و تصریح کرد: دشمن در حال سیاه نمایی است و در دستور کار خود امواج شبهه را قرار داده است. بحث« نشاط» ، «امنیت »، « رضایت مندی» و «مشارکت »  از دیگر مؤلفه‌هاست. در پایان سال بحث مشارکت مردم را در انتخابات داریم و اگر آرایش درست رسانه‌ای نداشته باشیم متأسفانه نمی‌توانیم کارآمد باشیم.

به گفته معاون صدا؛ رسانه ملی از جمله دستگاه فراگیر رادیو، واجد نقش و رسالتی ذاتی است تا از یک طرف با رویکردی تهاجمی، ابتکار عمل عرصه نبرد رسانه‌ای با دشمن را به دست بگیرد و از سوی دیگر، حملات روانی جریان معاند را خنثی کند. از این زاویه «رادیو تبیین» امروز با شعار «ما روایت می‌کنیم» در عرصه رسانه‌ای جمهوری اسلامی ایران متولد شد. شکل‌گیری این شبکه رادیویی هم پاسخی به مطالبه همیشگی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در عرصه جهاد تبیین است و هم ضرورتی بنیادین در رسانه‌ملی برای روشنگری محسوب می‌شود.

بخشی زاده افزود: رادیو تبیین، تلاش خواهد کرد با رویکردی فعال، سکوی پخش واقعیت‌ها در بستر پیشرفت همه جانبه باشد تا پیش از روایت‌سازی جعلی دشمن، خود حقایق انقلاب اسلامی و واقعیت‌های جامعه ایرانی‌مان را روایت کنیم.  این رادیو قرار است به بهترین موضوعات کشور بپردازد و ما باید روش حمله به دنیای استکبار را انتخاب کنیم.

تغییر مسیر افکار عمومی با یک موج رادیو

حسن رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی  در ادامه این مراسم گفت: یک زمانی پیام داشتیم، رسانه نداشتیم، انقلاب اسلامی زمانی صورت گرفت که همه رسانه‌ها دست دشمن بود. وقتی پیام ها را درست نتوانیم انتقال دهیم، اگر هزار تا رسانه هم داشته باشیم، ناموفق خواهیم بود.

وی ادامه داد: «رسانه» و «پیام» این نیست که حرف‌های خوب بزنیم، در این راستا باید دو نکته را رعایت کنیم. اگر مسئله و درد مخاطب را دانستیم و مخاطب به ما اعتماد کرد، می‌توانیم پیام را انتقال دهیم. حرف‌های خوب همیشه گفته شده اما همیشه شنیده نشده است.

ازغدی تصریح کرد: مخاطب اگر به ما اعتماد داشته باشد ، فقط با یک موج رادیو می‌توان مسیر افکار عمومی را عوض کرد. با این روالی که پیش می رویم حداکثر 20 سال دیگر چیزی به نام «رسانه ملی واحد» نخواهیم داشت.در حال حاضر بخشی از مخاطب که می‌توانست مخاطب ما باشد، ذهن و باور خود را تقسیم کرده است و اعتماد او تبدیل به شک شده است.

به گفته عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ اگر حرفی برای گفتن دارید، اثرش در آمار بیرونی نشان داده می‌شود. بایستی اهمیت تبیین و رسانه را  دانست. حضرت موسی (ع) وقتی می‌گوید: «رب اشرح لی صدری» یعنی اینکه کسی که می‌خواهد با افکار عمومی حرف بزند ، بایستی شرح صدر داشته باشد. شرح صدر یعنی به ستوه نیامدن ، وا ندادن، کوچک ندیدن و آمادگی برای انواع سناریوهای احتمالی. هدف از رسانه این است که مخاطب حرف ما را بفهمند.

نگرانی دشمن از عقلانیت ما

محمدجواد لاریجانی، مدیر پژوهشگاه دانش‌های بنیاد با  بیان اینکه خدا را شکر که جهاد تبیین را باز کرده ، سخنانش را آغاز کرد و گفت: همه در معرض تهاجم هستیم، برای اینکه تحرک ما  جهاد محسوب شود، بایستی نیت خالص داشته باشیم . ما باید به سلاح بصیرت خود را مسلح کرده و دنبال کار باشیم . بصیرت شاخصه‌های مختلفی چون «فهم واقع بینانه» دارد. امروز زندگی مدنی به دلیل انقلاب دیجیتال با امواج عظیمی از اطلاعات‌نما پر شده است.

لاریجانی تصریح کرد: در حال حاضر غرب از موشک و دسترسی هسته‌ای ما نگران نیست، بلکه از عقلانیت ما نگران است. نباید از دفاع از اسلام پشیمان شویم ، با شجاعت در جهاد تبیین نقش داشته باشیم.

خانم‌ها پیشگام در جهاد تبیین

  انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به عنوان سخنران پایانی مراسم گفت: مسئله جهاد تبیین، برنامه‌ریزی و ساماندهی آن از عصر پیامبر و در زمانی که ایشان با  مشرکین  در جنگ بوده اند، مطرح بوده است. یکی از توصیه‌های مهمی که به ما شده، بحث استفاده از جهاد تبیین است. رسانه‌ای که با هنر و فهم آمیخته شده، قابلیت تأثیرگذاری را دارد.  علاوه‌ بر توصیه مکتب اسلام به جهاد تبیین، رسانه‌های فردوسی، سعدی و حافظ این مسئله را توصیه می‌کردند.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تاکید کرد: دشمن به همه آن چیزهایی که می تواند از درون و داخل یک ملت آن را از بین ببرد و دچار تهدید قرار دهد، روی آورده است  و در این راه به قدری قشنگ صحبت می‌کند و از فنون رسانه بهره می‌برد که نوجوان‌های جامعه را از ما گرفته است.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد: چنانچه در گذشته زنان در جنگ سخت، پشتیبانی می‌کردند، در حال حاضر خانم‌ها در صف اول جنگ‌اند و برای حفظ داشته‌ها، شناساندن انقلاب، بیان چالش‌ها و فرصت‌ها در حال تلاش‌اند.

خزعلی با بیان اینکه «تبیین» نبایستی به یک شبکه محدود شود، گفت: «روشنگری» و «بازگشت» را بایستی همه شبکه‌ها بیان کنند، چون دشمن با همه تجهیزات به میدان آمده است.

در انتهای این برنامه از ناخدا محمد گل بازگیر جانشین عملیات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی از ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تقدیر و تشکر شد.

گفتنی است، رادیوی مناسبتی «تبیین »با رسالت تبیین کارکرد‌های جمهوری اسلامی، شناساندن ایران مقتدر و مقابله با نبرد دشمن ،از امروز شنبه 6 خرداد، به مدت 50 روز تا 27 تیر روی موج FM ردیف 95.5 مگاهرتز و همچنین برنامه کاربردی ایرانصدا قابل دریافت است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران