ابعاد آسیب‌پذیری ارتش اسرائیل/ بزرگترین نقطه ضعف صهیونیست‌ها از زبان سید حسن نصرالله

ابعاد آسیب‌پذیری ارتش اسرائیل/ بزرگترین نقطه ضعف صهیونیست‌ها از زبان سید حسن نصرالله

همانطور که خود صهیونیست‌ها اعتراف می‌کنند بیشترین آسیب‌پذیری ارتش اسرائیل مربوط به بخش نیروی انسانی است و این همان چیزی بود که سید حسن نصرالله در سخنرانی خود به آن اشاره و ثابت کرد که نقاط ضعف اسرائیل را به خوبی می‌شناسد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، درحالی که رژیم صهیونیستی سال جدید میلادی را با انواع چالش‌ها و بحران‌های داخلی و خارجی آغاز کرد و اکنون اسرائیلی‌ها نگران مانورهای نظامی حزب‌الله هستند، جبهه‌ داخلی این رژیم از شکاف‌هایی رنج می‌برد که خودِ رسانه‌های عبری در میان اخبار و گزارش‌های خود، به وضوح به آنها اشاره می‌کنند؛ به ویژه در سطح ظرفیت نیروی انسانی صهیونیست‌ها.

بزرگترین نقطه ضعف صهیونیست‌ها از زبان سید حسن نصرالله

سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله در سخنرانی اخیر خود که به مناسب عید مقاومت و سالگرد آزادسازی لبنان انجام شد اعلام کرد:« قدرت عالی نیروی انسانی در محور مقاومت با کاهش قدرت نیروی انسانی اسرائیل و فرار اسرائیلی‌ها از جنگ همراه است». دبیرکل حزب‌الله با این جمله شروع به صحبت درباره بحران‌های رژیم صهیونیستی نموده و ثابت کرد که به خوبی از نقاط ضعف این رژیم آگاه است.

سید حسن نصرالله همچنین درباره عقب‌نشینی «ایدئولوژیک» صهیونیست‌ها و اینکه آنها انگیزه‌ای برای به خطر انداختن جان خود ندارند صحبت و تاکید کرد که اسرائیلی‌ها آماده فرار هستند.

این سخنان دبیرکل حزب‌الله در زمانی مطرح شد که جبهه داخلی رژیم صهیونیستی از نقاط ضعف و شکاف‌های بی‌شماری رنج می‌برد و بزرگترین نقطه ضعف آن همانطور که سید حسن نصرالله گفت و محافل و رسانه‌های عبری نیز به آن اعتراف می‌کنند، کمبود نیروی انسانی است.

چرا نیروی انسانی رژیم صهیونیستی آسیب‌پذیر است؟

فرار نظامیان از ارتش

نتایج یک نظرسنجی که توسط موسسه موسوم به «ائتلاف جنبش‌های جوانان» انجام شده، نشان می‌دهد که یک سوم از جوانان اسرائیلی تمایلی به خدمت و ورود به ارتش ندارد. شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی با انتشار گزارش این نظرسنجی اعلام کرد که این اطلاعات بسیار خطرناک است.

روزنامه عبری اسرائیل هیوم نیز به نوبه خود نگرانی ارتش رژیم صهیونیستی از افزایش تعداد فراریان از خدمت را فاش و اعلام کرد که نگرانی در این زمینه تنها محدود به افزایش تعداد فراریان نیست؛ بلکه نگرانی اصلی این است که هیچ راهبرد و تدبیری برای مقابله با این پدیده خطرناک اتخاذ نشده و همچنان باید منتظر فرار شمار بیشتری از سربازان باشیم.

رسانه‌های صهیونیستی هم‌زمان با ابراز نگرانی درباره گسترش پدیده فرار از خدمت اعتراف کردند که ارتش اسرائیل آمادگی ورود به جنگ بعدی را ندارد.

در همین زمینه «اسحاق برک» افسر ذخیر در ارتش رژیم صهیونیستی مارس گذشته به شبکه 12 تلویزیون این رژیم اعلام کرد: اسرائیل امروز در یکی از بدترین شرایط امنیتی طی دهه‌های اخیر بوده و ارتش برای جنگی که دیر یا زود رخ خواهد داد هیچگونه آمادگی ندارد.

اسحاق برک در ادامه به جبهه‌های مختلف که در جنگ بعدی علیه صهیونیست‌ها گشوده می‌شود اشاره و تاکید کرد که ده‌ها هزار نیروی آموزش دیده و مجهز وابسته به حزب‌الله و هزاران نیروی وابسته به حماس در نوار غزه و نیز گروه‌های حاضر در سوریه جنگی را علیه اسرائیل آغاز می‌کنند و این درحالی است که اسرائیل هم‌زمان، با انتفاضه سوم فلسطینیان در کرانه باختری و اقدامات مخرب راست‌افراطی‌ها در جبهه داخلی مواجه خواهد شد.

همچنین رسانه‌های عبری گزارش دادند که امتناع نیروهای ذخیره از عضویت در ارتش ممکن است موجب فرار نیروهای ذخیره در سایر سرویس‌های نظامی نیز بشود.

«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی که ریاست یک کابینه راست‌افراطی را بر عهده دارد اخیرا ترس خود را از گسترش پدیده فرار از خدمت در ارتش این رژیم اعلام کرده و گفت: « امتناع ار خدمت ارکان موجودیتی اسرائیل را تهدید می‌کند.

آینده تضمین نشده

علاوه بر چالش‌های یاد شده، اعضای موسسه نظامی رژیم اشغالگر آینده خود را در این نهاد و به طور کلی آینده اسرائیل را تضمین نشده می‌دانند.

در این چارچوب روزنامه عبری اسرائیل هیوم به استعفاهایی که در ارتش اسرائیل رخ می‌دهد پرداخته و اعلام کرد که استعفای نظامیان و مسئولان ارتش، مشکلات مربوط به کمبود نیروی انسانی را تشدید می‌کند و صدها افسر و سرباز حاضر به خدمت در ارتش نیستند؛ چرا که آینده خود را تضمین نشده می‌بینند.

این رسانه صهیونیستی افزود: بیش از 613 تن از اعضای دائمی ارتش با درجه سرگردی در سال 2022 ارتش را ترک کردند که این امر بحران نیروی انسانی را تشدید می‌کند.

از طرف دیگر همین رسانه‌ها فاش کردند که یک سوم جوانان اسرائیلی اعتقادی به بقای اسرائیل بعد از 25 سال ندارند و بر همین اساس اغلب آنها می‌گویند که نمی‌خواهند به خدمت سربازی بروند.

یک نظرسنجی جدید انجام شده توسط نهادهای صهیونیستی نیز نشان داد که نزدیک به نیمی از اسرائیلی‌ها معتقدند آینده این رژیم روشن نیست و وضعیت در سال‌های آینده بدتر خواهد شد.

این چشم‌انداز تاریک برای آینده رژیم صهیونیستی تنها در عدم پایبندی جوانان اسرائیلی به خدمت در ارتش منعکس نمی‌شود؛ بلکه رسانه‌های عبری در گزارش‌های متعدد خود اشاره کردند که اسرائیل اخیرا از شرایط امنیتی و اقتصادی بدی رنج می‌برد و همین مسئله فکر مهاجرت و فرار را به سر جوانان انداخته است. اما با این وضعیت آینده ارتش اسرائیل چه می‌شود و چه کسانی باید نیروی نظامی آن را تشکیل دهند.

ترس از وضعیت جمعیتی

سال گذشته «بنی گانتس» وزیر جنگ سابق رژیم اشغالگر نگرانی خود را درباره آینده اسرائیل و تضعیف آن به دلیل رشد جمعیتی فلسطینیان و تشدید تعهد آنها به هویت عربی و فلسطینی ابراز کرد.

بر اساس گزارش اداره آمار رژیم صهیونیستی، ترس بنی گانتس به دلیل افزایش جمعیت فلسطینیان در اراضی اشغالی 1948 بود. طبق گزارشی که اداره آمار رژیم صهیونیستی در پایان سال 2022 منتشر کرده، جمعیت مناطق اشغالی فلسطین به حدود 9 میلیون نفر می‌رسد که البته 21 درصد از آنها اعراب اراضی اشغالی 1948 هستند و افزایش جمعیت فلسطینیان ساکن این منطقه که اصطلاحا شهروند اسرائیلی نامیده می‌شوند، از عمده عوامل نگرانی صهیونیست‌ها بوده است.

وبسایت میدل ایست مانیتور اخیرا در گزارشی اعلام کرد که یهودیان 47 درصد جمعیت فلسطین را تشکیل می‌دهند و تعداد آنها 7.45 میلیون نفر تخمین زده می‌شود و این درحالی است که آمار فلسطینیان ساکن این سرزمین 7.53 میلیون نفر اعلام شده است. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تا سال 2030 یهودیان 42 و فلسطینیان 58 درصد جمعیت فلسطین را به خود اختصاص خواهند داد.

بحران داخلی ناشی از اقدامات کابینه راست‌افراطی رژیم صهیونیستی به ویژه طرح جنجالی تغییرات قضایی در ماه‌های گذشته موجب اعتراض گسترده نظامیان و افسران ارتش این رژیم به ویژه در سطح نیروهای ذخیره و نیروی هوایی و امتناع آنها از فعالیت در ارتش شد.

روزنامه عبری هاآرتص در این خصوص اعلام کرد که عمق شکاف ناشی از کودتای قضایی در اسرائیل روز به روز آشکارتر می‌شود. خلبانان و فرماندهان گردان‌ها یکی پس از دیگری استعفا می‌دهند و هزاران تن از نیروهای ذخیره اعلام کرده‌اند که در صورت اجرای طرح تغییرات قضایی دیگر حاضر به خدمت نیستند.

روزنامه یدیعوت آحارانوت نیز به نوبه خود اعلام کرد، واقعیت کنونی اسرائیل بر انگیزه نیروهای ذخیره و نیز عناصر یگان رزمی و همچنین بر انگیزه والدینی که فرزندان خود را به ارتش می‌فرستند تاثیر منفی می‌گذارد.

درحالی که حتی مقامات اسرائیلی نیز اکنون درباره جنگ داخلی و فروپاشی اسرائیل از درون صحبت می‌کنند، بارزترین نتایج اختلافات داخلی میان سیاستمداران صهیونیست و احزاب چپ و راست در ارتش این رژیم قابل مشاهده است. گزارش منابع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که حدود 6 هزار سرباز و افسر ذخیره در یگان‌های مختلف ارتش اسرائیل از خدمت سرباز زده‌اند؛ از جمله 37 خلبان در اسکادران، 69 وابسته به نیروهای هوایی.

این خلبان‌ها در اعتراض به اقدامات کابینه نتانیاهو در ساختار قضایی رژیم صهیونیستی از حضور در پروازهای آموزشی خودداری کردند؛ مسئله‌ای که رئیس ستاد ارتش اسرائیل درباره آن هشدار داده و گفت: پدیده امتناع از انجام خدمت سربازی به ابعاد نگران کننده‌ای گسترش یافته است.

رژیم صهیونیستی به خوبی می‌داند که گسترش پدیده امتناع از خدمت در ارتش، پیامدهای جدی برای این رژیم در سطح داخلی و خارجی خواهد داشت و عملا موجب تقسیم جامعه اسرائیلی به دو یا چند دسته می‌شود.

انتقادات شدید حامیان جناح راست اسرائیل از سربازانی که خدمت در ارتش را رد می‌کنند این واقعیت را آشکار می‌کند که ارتش اسرائیل عمیقا تحت تاثیر بحران سیاسی قرار گرفته است. پیشتر «یائیر نتانیاهو» پسر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، معترضان و مخالفان کابینه و کسانی که از خدمت در ارتش سر باز می‌زنند را تروریست خواند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon