هشدار درباره موج ورشکستگی خانههای مراقبت از سالمندان در آلمان
انجمن مراقبت خصوصی از سالمندان در آلمان درباره موج ورشکستگیها در این صنعت به دلیل افزایش هزینهها و کمبود کارگران ماهر و پیامدهایی که برای سالمندان و خانوادههای آنها دارد هشدار داده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "دی ولت" آلمان از شرایط بحرانی و وخیم مراکز مراقبت در آلمان نوشت.
بر اساس این گزارش خانه های سالمندان خصوصی در این کشور از کمبود کارگران ماهر رنج می برند . رئیس مسئول انجمن این بخش اکنون از وقوع تشدید گسترده این بحران بیم دارد. وی هشدار داده است که اگر موجی از ورشکستگی ها به وجود آید افراد زیادی نیازمند مراقبت و خانواده هایشان تحت فشار قرار خواهند گرفت.
به این ترتیب با توجه به کمبود شدید کارگران ماهر در این صنعت، انجمن مراکز مراقبت خصوصی نسبت به موجی از ورشکستگیها با تأثیرات گسترده برای نیازمندان و خانوادههای آنها هشدار داده است. برند مورر، رئیس انجمن فدرال ارائه دهندگان خصوصی خدمات اجتماعی (BPA) در آلمان در این باره به شبکه تحریریه آلمان (RND) گفت: خطر بزرگ شعله ور شدن گسترده این بحران وجود دارد.
مورر توضیح داد که گزارشهای فزایندهای از ورشکستگی یا تعطیلی شرکتها در این بخش هم برای مشاغل خانوادگی و هم برای اپراتورهای بزرگتر وجود دارد. به گفته وی می توان فرض کرد که اینها دیگر تنها موارد گزارش شده نیستند.
مورر با اشاره به نظرسنجی از شرکت های عضو انجمن خود توضیح داد که تقریباً 70 درصد آنها اظهار داشتند که نگرانی هایی در مورد موجودیت اقتصادی خود در آینده نزدیک دارند. رئیس این انجمن که شرکتهای عضو آن بیش از 13000 مرکز مراقبتی را اداره میکنند، گفت: اگر موجی از ورشکستگیها به وجود بیاید، تعداد زیادی از نیازمندان و خانوادههایشان معطل خواهند ماند.
به گفته وی دلیل اصلی این وضعیت کمبود کارگران ماهر است، به این معنی که مکانهایی در این مراکز قابل اشغال نیست. "مورر"، رئیس این انجمن توضیح داد که با نرخ اشغال کمتر از 80 درصد، یک خانه مراقبت به سختی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است. وی تاکید کرد: بازار کار خالی شده است. موانع بوروکراتیک همچنین استخدام کارگران ماهر خارجی را دشوار می کند.
در این میان برنامه های ائتلاف موسوم به چراغ راهنمایی برای تسهیل مهاجرت کارگران ماهر "خیلی دیر" انجام می شود.
به این ترتیب کشور آلمان که جمعیت آن در مسیر کهنسالی روزافزون قرار دارد در بخش مراقبت از این قشر با چالش های زیادی مواجه شده و مسئولین مربوطه درباره وخامت اوضاع و ورشکستگی خانههای سالمندان به دلیل افزایش هزینهها و کمبود پرسنل هشدار میدهند.
رئیس انجمن کارفرمایان پرستاری در آلمان هم چندی پیش وضعیت مراقبت های سالمندان را وخیم توصیف کرد. گرینر گفت: هزینه ها افزایش یافته است، وضعیت کارکنان متشنج است و بسیاری از خانه های سالمندان با ورشکستگی روبرو هستند. علاوه بر این، تختها خالی ماندند زیرا به دلیل کمبود نیرو و در عین حال سخت بودن ویژگی های پرسنلی نمیتوان آنها را اشغال کرد. وی تاکید کرد: کسانی که رنج می برند کسانی هستند که نیاز به مراقبت دارند و بستگانشان که ناامیدانه به دنبال مکانی در خانه های سالمندان هستند.
چندی پیش "سوزان سیملر"، اولین مشاور منطقهای و رئیس بخش بهداشت در ناحیه مین-کینزیگ آلمان هم در نامای "اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان و کارل لاوترباخ، وزیر بهداشت را به شکست در همه سطوح در بخش مراقبت و پرستاری متهم کرده و خواستار بهبود اساسی در این بخش شد.
وی تاکید کرد که تعطیلی متعدد برخی از مؤسسات بزرگ و شناخته شده در این بخش گواه بر این عدم تعادل است.
سیملر از یک مشکل بزرگ برای جامعه پیر آلمان صحبت کرده و گفت: اما مشخص نیست که آیا رویکرد قانعکنندهای برای حل مشکلات به نفع کسانی که از آنها مراقبت میشوند، بستگان، کارمندان در بخش مراقبت و کسانی که در آینده به مراقبت نیاز دارند وجود داشته باشد. این مقام بهداشتی افزود: ما نمی توانیم اینطور ادامه دهیم! سیستم مراقبت امروزی پایدار نیست! ما در وسط یک وضعیت اضطراری پرستاری هستیم و به سمت فروپاشی پیش می رویم.
به گفته وی بحران انرژی، هزینههای آژانسهای کار موقت و نرخ تورم بالا و بدون وقفه در حال حاضر هزینههای مراقبت را به سطوح بالایی سوق داده است.
انتهای پیام/