"هوسا تیوی" و ضرورت افشاگری از سوغات شومِ آمریکایی برای آفریقا
شانتاژهای تبلیغاتی گسترده جریانهای رسانهای غربی، کمتر اجازه داده میدهد که رسانههای مستقل به افشاگری رویههای دولت آمریکا بپردازند با این حال، واقعیت این است که شبکه هوسا تیوی میتواند در راستای افزایش آگاهی افکار عمومی قاره آفریقا قدم بردارد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، «دولت بایدن در نخستین سال مالیِ حضور خود در کاخ سفید، چیزی در حدود 210 میلیارد دلار تسلیحات را به کشورهای مختلف جهان فروخته که حدوداً 48 تا 57 درصد از آن ها، رژیمهای دیکتاتوری در مناطقی نظیر قاره آفریقا بودهاند. مسئلهای که نشان میدهد تا چه اندازه میان شعارهای دور و دراز دولت آمریکا در حمایت از دموکراسی و اقداماتِ میدانی آن، تفاوت و البته تناقض وجود دارد».
دولت آمریکا چندین دهه است که به انحاء مختلف سعی داشته و دارد تا خود را به مثابه قطب دموکراسی در جهان معرفی کند. کشوری که میتواند ارزشها و هنجارهای مطلوب برای بشریت را تعریف کند و البته که بر روند اجرای آنها در اقصی نقاط جهان نظارت هم داشته باشد.
در این چارچوب، کاخ سفید مدتهاست که برای خود این حق را قائل است تا آن دسته از کشورها و کنشگرانی را که حاضر به پذیرش اصول تحمیلی و منفعت محورانه آن نیستند را تنبیه و مجازات نیز کند. در این رابطه، آمریکا حتی خود را در جایگاه و موقعیتی دیده که مثلاً در دوران حضور جورج بوش پسر در کاخ سفید، جهت استقرار دموکراسی و آزادی در عراق و افغانستان، جنگ های خونینی را در دو کشورِ یاد شده به راه انداخته و موجب کشته و مجروح و آواره شدنِ صدها هزار نفر شده است. جنگهایی که البته هیچکدام سرانجامی نیز نداشتهاند.
با این حال، به تازگی یافتههای یک پژوهش جدید که توسط دانشگاه گوتنبرگ سوئد انجام شده، پردهای جدید از نفاق و دورویی دولت آمریکا در سردادن شعار و حمایت ادعاییِ آن از دموکراسی جهان را آشکار ساخته است. در این راستا، دانشگاه مذکور اعلام کرده که دولت بایدن در نخستین سال مالیِ حضور خود در کاخ سفید، چیزی در حدود 210 میلیارد دلار تسلیحات را به کشورهای مختلف جهان فروخته که حدوداً 48 تا 57 درصد از آن ها، رژیم های دیکتاتوری در مناطقی نظیر قاره آفریقا بودهاند.
مسألهای که نشان میدهد تا چه اندازه میان شعارهای دور و دراز دولت آمریکا در حمایت از دموکراسی و اقدامات میدانی آن، تفاوت و البته تناقض وجود دارد. در این راستا، شبکه "هوسا تی وی" به عنوان رسانه برونمرزی کشورمان که جامعه هدفِ آن نیز قاره آفریقا است، میتواند کنشگری مؤثری را در افشاگری از رویههای منافقانه دولت آمریکا در قبال ملتهای آزادیخواه آفریقایی ایفا کند.
سالهاست که آمریکاییها در ظاهر مدام از استقرارِ دموکراسی و پیشرفت در قاره آفریقا سخن میگویند و سعی دارند به هر نحو ممکن که شده، دامنه نفوذ قدرت سنتی خود را در قاره آفریقا حفظ کنند. با این حال، واشنگتن در پسِ اقدامات زیبا و عوام فریب خود، عملاً با دیکتاتورهای این قاره نیز پیوندهای نزدیکی دارد و براساس آنچه مطالعات اخیر دانشگاه گوتنبرگ سوئد نشان داده، در برخی موارد برای اینکه از فشارهای عمومی در امان باشد، مقصدِ برخی فروشهای تسلیحاتی خود به دیکتاتورهای اقصی نقاط دنیا نظیر دیکتاتورهای حاضر در قاره آفریقا را نامعلوم و مبهم تعریف میکند.
به بیان سادهتر، آمریکا با استفاده از ظرفیتهای گسترده متحدان سیاسی و رسانهای خود عملاً تصویری زیبا را از خود و سیاستهایش به مردم قاره آفریقا میفروشد اما در عمل و در پشت پرده، هر کاری میکند تا بتواند با دیکتاتوریهای ضدمردمی در این قاره متحد باشد و دستورکارهای خود را به ضرر ملتهای آفریقایی به هر نحو ممکن به پیش برد.
البته که در این زمینه به دلیل شانتاژهای تبلیغاتی گسترده جریانهای رسانهای غربی، کمتر اجازه داده میشود که رسانههای مستقل به افشاگری از این قبیل رویههای دولت آمریکا بپردازند با این حال، واقعیت این است که شبکه هوسا تیوی میتواند در این رابطه کنشگری فعالی را از خود نشان دهد و همچون دیگر پروندههای افشاگرانهای که در قالبهای مختلف آنها را دنبال کرده و سعی در افزایش آگاهی افکار عمومی قاره آفریقا در مورد مسائل مختلف به شیوهای کارشناسانه و تحلیلی داشته در این زمینه نیز میتواند رفتار و کنشهای مؤثری را از خود نشان دهد.
موضوعی که البته میتواند حامل دستاوردهای راهبردیِ خوب و مهمی نیز برای کشورمان به ویژه در بحبوحه تغییر کریدورهای قدرت از غرب به شرق جهان نیز باشد.
انتهای پیام/