ماجرای مهاجرت ‌مهندس "شرکت گوگل" به ایران/ واردات برخی‌ کالاها‌ "دانش‌بنیان‌ها" را اذیت می‌کند

ماجرای مهاجرت ‌مهندس "شرکت گوگل" به ایران/ واردات برخی‌ کالاها‌ "دانش‌بنیان‌ها" را اذیت می‌کند

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: یکی از مهندسین شرکت گوکل در سفر به ایران با یک شرکت دانش بنیان ‌خراسان رضوی ‌که ۱۵۰ نخبه در آنجا مشغول به کار‌ند آشنا شد که ‌وی وقتی ظرفیت‌ها‌ و توانایی افراد را که دید حاضر نشد برگردد و در ایران ماند.

مسعود میرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: پارک علم و فناوری خراسان رضوی 21 سال قدمت دارد و در این مدت چهار دوره مدیریتی را پشت سر گذاشته که در هر دوره موفقیت‌های زیادی را کسب کرده است.

خراسان رضوی ظرفیت‌های ویژه‌ای دارد

وی ادامه داد: خراسان رضوی ظرفیت‌های ویژه‌ای دارد که آمایش سرزمینی شرایط متفاوتی را برای این استان رقم زده و آن را متمایز کرده که می‌توان به مراکز بزرگی در حوزه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال اشاره کرد و یا این که استان خراسان رضوی قطب ای تی کشور و در حوزه انرژی نیز هاب انرژی هستیم و شرکت های زیادی که بسیار قدرتمندند در حال فعالیت هستند.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی درباره دیگر ظرفیت‌های استان نیز بیان کرد: گیاهان دارویی یکی دیگر از ظرفیت‌های استان است که در این سال‌ها به آن پرداخته شده و در حوزه سلامت و دارو نیز حرف زیادی برای گفتن داریم، با توجه به وجود بارگاه منور رضوی و حضور میلیون‌ها گردشگر در مشهد در حوزه گردشگری نیز شرکت‌های قدرتمندی در استان فعالیت دارند.

1285 شرکت مجوز ورود به پارک را دریافت کرده‌اند

وی افزود: براساس شاخص‌هایی که برای ورود به پارک علم و فناوری وجود دارد تاکنون 1285 شرکت مجوز ورود به پارک را دریافت کرده اند که 1545 محصول دانش بنیان را تولید می‌کنند.

میرزایی خاطرنشان کرد: حوزه معدن از آن دست مواردی است که مغفول واقع شده و در دوره جدید به آن پرداخته ایم و بیش از 100 شرکت فعالیت خود را در این حوزه شروع کرده اند.

راهی جز حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان ‌نداریم

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی با اشاره به شعار سال که " مهار تورم ، رشد تولید" است بیان کرد: اقتصاد دانش بنیان و تولید، پیوند و ارتباط زیادی با هم دارند و برای رهایی از این تورم و افزایش تولید راهی جز حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان وجود ندارد.

وی تصریح کرد: اشتغال ایجاد شده از طریق شرکت‌های دانش بنیان با ثبات بوده و در مسیر پیشرفت حرکت می‌کند که در همین راستا سال گذشته قانون جهش دانش بنیان تصویب شد که به طور یقین یک قانون اثرگذار است به شرطی که عملیاتی شود.

مردم باید مفهوم دانش‌بنیان را ‌در زندگی خود لمس کنند

میرزایی افزود: در حوزه اسناد بالادستی نیز اقدامات خوبی صورت گرفته و ما مشکل قانونی نداریم و در قانون عقب افتادگی نیست بلکه این قانون ها باید عملیاتی شود و شرکت‌ها بتوانند از مزایای آن برخوردار شوند.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: تولید یک فرآیند و چرخه است و این فرآیند باید تکمیل شود تا مردم اثر آن را در زندگی خود مشاهده کنند به عنوان مثال فردی بخواهد یک کسب وکار سنتی راه اندازی و محصولی را تولید کند، نمونه هایی از آن در داخل یا خارج وجود دارد ولی در کار دانش بنیان محصول تولیدی برای اولین بار قرار است ساخته شود و این شرکت دانش بنیان است که باید یک محصول را تولید وحتی چرخه آن را برای اولین بار تکمیل کند تا مردم مفهوم دانش بنیان را درک و آن را در زندگی خود لمس کنند.

‌خروج نخبگان از کشور و مهاجرت معکوس

وی افزود: شرکت‌های دانش بنیان نیازهای جامعه را درک و ظرفیت‌های استان را ارزیابی و برای نیازها راهکار پیدا می‌کنند که رفع این نیازها به طور یقین در مهار تورم و رشد تولید اثرگذار خواهد بود.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی اظهارکرد: خروج نخبگان از کشور موضوعی بوده که در فضای مجازی به آن پرداخته می‌شود ولی اگر شرایط مهیا باشد این مهاجرت معکوس نیز می‌شود، اگر چرخه کار دانش کامل و فرد احساس کند در مسیر پیشرفت و رشد قرار گرفته و به این درک برسد که در کشور محدودیتی ندارد و رشد او ادامه خواهد داشت به طور یقین ترجیح خواهد داد در همین جا خدمت کند.

ماجرای مهاجرت ‌مهندس شرکت گوگل به ایران 

میرزایی بیان کرد: مهاجرت مشکلاتی را برای نخبگان مانند دوری از خانواده ، تغییر فرهنگ و کاهش منزلت و اعتبار ایجاد می‌کند و از سویی باید کار خود را از صفر شروع کنند که این‌ها باعث می‌شود مهاجرت سخت شود و اگر جایی پیدا کنند که فضای ثبات و رشد شغلی در شاخه خود باشد مهاجرت نخواهند داشت.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی در خصوص ماجرای مهاجرت معکوس مهندس شرکت گوگل به ایران  نیز گفت: یکی از مهندسین شرکت گوگل که به ایران سفر کرده بود با یک شرکت مرتبط در استان خراسان رضوی آشنا شد، جایی که 150 نخبه دیگر نیز در آن مشغول به کار و خدمت بودند.

میرزایی خاطرنشان کرد: این فرد زمانی که ظرفیت‌های استان را مشاهده کرد و توانایی افراد را دید دیگر حاضر نشد برگردد و در ایران ماند و هم اکنون در حال فعالیت است.

عرصه دانش بنیان نیازمند توجه است

وی افزود: اگر شناخت درستی از ظرفیت‌های کشور به همراه ثبات و برنامه درست برای نخبگانی که از کشور خارج شده‌اند داشته باشیم شاهد مهاجرت معکوس خیلی از این افراد به کشور خواهیم بود.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی اظهارداشت: عرصه دانش بنیان نیازمند توجه است، نیروهای فعال در این عرصه بخصوص در مرحله تولید چالش های زیادی را پیش روی خود دارند.

میرزایی عنوان کرد: اگر یک افکار سنجی در بین شرکت ها انجام شود و بعد آن را تجزیه و تحلیل کنیم و نیازهای مشترک را خارج کنیم، بحث استقرار استارتاپ‌های جدید یک مشکل اساسی است، در استان اصفهان برای استقرار این استارتاپ ها 520 هکتار زمین در نظر گرفته شده و این در حالی است که در استان ما 40 هتکار زمین داریم که بخش زیادی از آن نیز صرف صنایع معدنی در خارج شهر شده است.

توجه مسئولان به بازارسازی و بازاریابی

وی ادامه داد: توانمند سازی شرکت های دانش بنیان یکی از ضروریات است که در همین راستا برای بازارسازی و بازاریابی محصولات قدم های مهمی باید برداشته شود و مسئولین نیز کمک به چرخه تکمیل تولید داشته باشند که این موضوع در استان ما کم رنگ است.

رئیس پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی  با بیان اینکه قانون های نوشته شده باید عملیاتی شود اظهارداشت: ظرفیت‌های قانونی زیادی به صورت مکتوب باقی مانده و عملیاتی نشده و در حد گفتمان‌سازی است و فناور از ظرفیت‌های این قوانین محروم مانده است.

میرزایی گفت: برای یک فناور اینکه دانش خود را عملیاتی و از این دانش استفاده کند بزرگترین مرحله اقناع است و اگر هر فناور به این مرحله برسد مهاجرت معکوس خواهد داشت.

واردات کالا شرکت‌های دانش بنیان را اذیت می‌کند

وی افزود: یکی از موضوعات دشوار برای فناور چالشی است که با ادارات مواجه می‌شود و برای یک مجوز فرایند سختی را طی می‌کند؛همچنین دریافت تسهیلات نیز سختی‌های خود را دارد که این مهم برای شرکت های کوچک تر سخت تر نیز می شود.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی خاطر نشان کرد: متاسفانه یکی از مواردی که با آن برخورد می‌کنیم و شرکت‌های دانش بنیان را اذیت می‌کند این است که محصولی تولید می‌شود ولی ادارات ما نمونه خارجی آن را خریداری می‌کنند.

میرزایی بیان کرد: ارتباط صنعت و دانشگاه باید بیشتر از این چیزی باشد که در حال انجام است زیرا دانشگاه های ما متولی انسان سازی و ترغیب دانشجو به سمت کارهای روی زمین مانده هستند و اگر این دو از هم دور شوند کشورهای همسایه مرجعیت علمی را از ما با مهاجرت نخبگان به این کشورها خواهند گرفت.

انتهای پیام/282/.

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon