تحولات اوکراین| ناکامی ارتش اوکراین در شکستن خط دفاعی نظامیان روسیه


تحولات اوکراین| ناکامی ارتش اوکراین در شکستن خط دفاعی نظامیان روسیه

اطمینان آمریکا از موفقیت ضدحمله کی‌یف، تلفات سنگین ارتش اوکراین در نبردهای هشت ساعته در منطقه زاپروژیا، نارضایتی بلژیک از استفاده از تسلیحاتش در حمله به خاک روسیه و عدم امکان عضویت اوکراین در ناتو در آینده نزدیک، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  وزارت دفاع روسیه بامداد امروز، دوشنبه اعلام کرد که روز گذشته نیروهای مسلح اوکراین حملات گسترده‌ای را در پنج جهت در خط تماس در منطقه یوژنا-دونتسک آغاز کردند، ولی به اهداف خود نرسیدند. 

در بیانیه منتشره در کانال تلگرامی وزارت دفاع آمده است: «هدف دشمن شکستن خطوط دفاعی ما در آسیب‌پذیرترین خط تماس جبهه به نظر آنها بود. برای این منظور چندین تیپ از نیروهای راهبردی و دو گردان تانک ارتش اوکراین وارد عمل شدند، ولی نیروهای نظامی اوکراینی نتوانستند به وظایف محوله خود دست بیایند و موفقیتی نداشتند.»

طبق این اطلاعات، در نتیجه اقدامات شایسته نیروهای مسلح روسیه، تلفات طرف اوکراینی به بیش از 250 نیروی نظامی، نابودی 16 دستگاه تانک، سه خودروی جنگی پیاده نظام و 21 خودروی جنگی زرهی رسید. 

لازم به یادآوری است که والری گراسیموف، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه نیز در جریان این عملیات در یکی از مقرهای فرماندهی پیشرو حضور داشت.

این در حالی است که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا، شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی.ان.ان یادآور شد که ایالات متحده موفقیت ضد حمله اوکراین را پیش بینی کرده و در عین حال تاکید کرد که قصد قضاوت در مورد این کشور بر اساس نتایج این عملیات را ندارد. 

سالیوان در پاسخ به سئوالی درباره اهمیت نتایج احتمالی ضد حمله ارتش اوکراین ، تاکید کرد که "این عملیات یک امتحان نیست"، بنابراین کی‌یف بر اساس آن قضاوت نخواهد شد. علاوه بر این، واشنگتن قصد دارد به حمایت از اوکراین در دستیابی به نتایج مشخص و معنادار در میدان نبرد ادامه دهد.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین چند روز قبل گفت که کی‌یف آماده انجام ضد حمله است. وی همچنین از کشورهای شریک خواست تا تسلیحات بیشتری در اختیار این کشور قرار دهند. در همین رابطه، جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، ابراز عقیده کرد که اوکراین همه امکانات لازم برای ضد حمله را در اختیار دارد. 

به گفته مقامات مسکو، در شرایطی که تسلیحات نظامی، از جمله انواع خطرناکی که ارسال آنها غیرقابل قبول تلقی می‌شوند، فعالانه به کی‌یف می رسند، روسیه هیچ پیش‌نیازی برای گفت‌وگو درباره حل و فصل مناقشه در اوکراین نمی‌بیند و به پیشبرد اهداف تعیین شده برای "عملیات ویژه" ادامه می‌دهد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصد و شصت و هفتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته آینده درباره اوکراین بحث می‌کند

دفتر نمایندگی دائمی روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین شب گذشته اعلام کرد که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشست آتی خود که در تاریخ 5 ژوئن آغاز می‌شود، درباره اوکراین، ایران و مشارکت نظامی سه جانبه استرالیا، انگلیس و ایالات متحده (AUKUS) بحث و تبادل نظر خواهد کرد. شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی روزهای 5 تا 9 ماه ژوئن در پایتخت اتریش تشکیل جلسه خواهد داد. 

هفته گذشته رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص وضعیت نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا توضیحاتی داد. به گفته وی، وضعیت در این تاسیسات همچنان پیچیده و ناپایدار است و ضرورت دارد تا هر نوع اقدام نظامی در اطراف آن  سریعاً متوقف شود. 

پایان نبردهای هشت ساعته در منطقه زاپروژیا

منابع خبری محلی شب گذشته، یکشنبه اعلام کردند که درگیری نظامی شدید بین ارتش روسیه و نیروهای ملی‌گرای اوکراینی در منطقه ورمنسکی در جهت گیری زاپروژیا که روز یکشنبه بیش از هشت ساعت به طول انجامید، بالاخره متوقف شد.
طبق این اطلاعات، نیروهای نظامی اوکراینی قبلاً در این منطقه عملیات شناسایی انجام می دادند، اما روز یکشنبه گسترده تر عمل کرده و دست به حملاتی زدند. ولی در نهایت  از نظر نیروی انسانی و خودروهای زرهی متحمل خسارت زیادی شدند و تلاش‌ انها برای شکستن خط دفاعی نیروهای روسی در این منطقه خنثی شد.

روز گذشته نیز گزارش شده بود که تلاش هایی برای شکستن خط دفاعی در این منطقه انجام شد، اما ارتش روسیه اجازه انجام این کار را نداد و نیروهای اوکراینی عقب رانده شدند، اما نبرد چندین ساعت به طول انجامید.

بلژیک به دلیل استفاده از تسلیحاتش در حمله به بلگوراد روسیه، از کی‌یف توضیح می‌خواهد

روزنامه بلژیکی "Le Soir" روز یکشنبه به نقل از منابع خبری خود گزارش داد که  وزارت امو خارجه و وزارت دفاع بلژیک "در اولین فرصت" از مقامات کی‌یف در خصوص علت استفاده از تسلیحات نظامی ارسالی این کشور توسط گروه شناسایی اوکراینی در تلاش برای نفوذ در خاک روسیه در منطقه بلگوراد توضیح خواهد خواست.

بدین ترتیب، بروکسل به اطلاعات منتشر شده توسط روزنامه "واشنگتن پست" واکنش نشان داد که گروه خرابکاران اوکراینی که دراواخر ماه مه به منطقه بلگوراد حمله کردند از وسایل نقلیه زرهی و تسلیحات ایالات متحده، لهستان، جمهوری چک و بلژیک استفاده کردند.

این نشریه می‌نویسد: مقامات بروکسل تاکید دارند که تسلیحات نظامی ارسالی منحصراً برای ارتش اوکراین در نظر گرفته شده تا از خاک و مردم کشور خود محافظت کند و نباید از آنها برای حمله به خاک روسیه استفاده شود. به گفته منبع خبری این روزنامه، این ماده به طور مستقیم در اسناد همراه با تسلیحات تحویل داده شده به طرف اوکراینی ذکر شده است.

افسر سابق اطلاعاتی آمریکا مجروح شدن شدید فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین را تایید کرد

اسکات ریتر، افسر اطلاعاتی سابق نیروهای تفنگداران دریایی آمریکا اعلام کرد که طبق برخی اطلاعات نظامی در ایالات متحده، این مسئله واقعیت دارد که ژنرال والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین چندی پیش بر اثر اصابت موشک در نزدیکی منطقه خرسون به شدت مجروح شده است.  وی شب گذشته، یکشنبه در کانال یوتیوب Judging Freedom گفت: «طبق اطلاعات ما، ژنرال زالوزنی زنده است، اما پس از حمله روسیه به یک مقر فرماندهی در نزدیکی خرسون به شدت مجروح شده است.»

در اواخر ماه مه گزارش شد که ژنرال زالوژنی به دلیل جراحات دریافتی در اوایل ماه در نزدیکی خرسون نمی تواند به انجام وظایف خود ادامه دهد.البته مقامات کی‌یف سعی کردند تا جای ممکن این مسئله را مخفی نگه دارند.

نخست وزیر استونی: اوکراین قبل از پایان جنگ نمی‌تواند به ناتو بپیوندد

کایا کالاس، نخست وزیر جمهوری استونی، روز یکشنبهدر اجلاس بین المللی امنیتی «گفتگوی شانگری-لا» در سنگاپور، اعلام کرد که اوکراین نمی تواند تا زمانی که درگیری نظامی در خاک این کشور به پایان نرسیده باشد، به پیمان آتلانتیک شمالی بپیوندد.

وی گفت: «در رابطه با اجلاس سران آتی ناتو در ویلنیوس باید بگویم که ما مسلما از مسیر اوکراین برای عضویت در ناتو حمایت می‌کنیم. ولی همه می دانند که این مسئله نمی تواند در حالی که درگیری همچنان ادامه  دارد، اتفاق بیفتد.»

به عقیده او، زبان شفاف تری در این زمینه برای متقاعد کردن مقامات کی‌یف نسبت به آنچه در بخارست بود، مورد نیاز است.

در آوریل سال 2008، ناتو در نشست بخارست بیانیه‌ای سیاسی تصویب کرد مبنی بر اینکه اوکراین "در نهایت" می تواند به عضویت این ائتلاف در آید. در عین حال، این سازمان از ارائه برنامه عملیاتی برای آماده شدن اوکراین برای عضویت، که نخستین گام در روند قانونی برای پیوستن به ناتو است، خودداری کرد.

ولادیمیر زلنسکی بارها اعلام کرده است که می خواهد به درک شرایط مشخصی برای پیوستن اوکراین به این ائتلاف دست یابد.

کرملین: ارسال تسلیحات دوربرد به کی‌یف تنها منجر به وخامت اوضاع خواهد شد

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه روز یکشنبه در یک گفتگوی تلویزیونی اعلام کرد که سطح مشخصات تاکتیکی و فنی تسلیحات نظامی که کشورهای غربی به اوکراین ارسال می‌کنند رو به افزایش است و این مسئله تنها منجر به افزایش تنش و بسیج بیشتر روسیه برای مقابله با آنها می شود.

پسکوف یادآور شد:  حقوق بشر و ارزش های اروپایی برای اتحادیه اروپا به چیزی «گوتاپرکا» تبدیل شده است؛ زمانی که برایشان مناسب باشد، ارجاعاتی به همه این «ارزش‌های جهانی» وجود دارد. وقتی آنها ناراحت هستند، چنین پیوندهایی اتفاق نمی افتد.

سخنگوی کرملین تاکید کرد: مسکو باید بداند که با چه کسانی سرو کار دارد، باید تا انتها به جلو حرکت کرد و جایگزین دیگری وجود ندارد.  وی این واقعیت را مورد توجه قرار داد که کشورهای غربی "مدتها قبل از شروع عملیات ویژه روسیه به بمباران مردم منطقه دونباس اهمیتی نمی دادند".
پسکوف گفت: «اینها همان افرادی هستند که سالها متوجه کودکان کشته شده در دونباس نشدند و ما حتی یک کلمه محکومیت هم از آنها نشنیدیم.»

مشاور سابق رئیس پنتاگون: زلنسکی ارزشی برای جان نظامیان اوکراینی قائل نیست

سرهنگ داگلاس مک گرگور، مشاور سابق رئیس پنتاگون، روز یکشنبه در کانال یوتیوب خود در این باره صحبت کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نسبت به زندگی نیروهای نظامی این کشور بی تفاوت بوده و حاضر است تا هزاران نفر از آنها را به قتلگاه بفرستد.

این کارشناس نظامی آمریکایی گفت: «نظامیان اوکراینی در حال درک این واقعیت هستند که وضعیت آنها چندان خوب نیست. آنها به تدریج متوجه می شوند که زندگی آنها هیچ ارزشی برای مقامات کی‌یف ندارد، آنها به جبهه فرستاده شده‌اند تا بیهوده جان خود را فدا کنند، و افرادی که در کی‌یف نشسته‌ اند تنها به فکر منافع خود هستند.»

مک گرگور یادآور شد که بسیاری از سربازان نیروهای مسلح اوکراین به فکر حذف فیزیکی زلنسکی هستند.

پیش از این، مشاور سابق رئیس پنتاگون در اواخر ماه مه نیز فروپاشی دولت اوکراین تحت رهبری زلنسکی در آینده نزدیک را پیش بینی کرد. این سرهنگ بازنشسته نگران این واقعیت است که هر کسی در واشنگتن بخواهد در درگیری اوکراین مداخله کند، روی ناتوانی روسیه در پاسخ به چنین اقدامی حساب می‌کند، در حالی که چنین نیست.

مک گرگور در اوایل ماه مه نیز فاش کرده بود که زلنسکی قصد دارد در جریان درگیری اوکراین پای ایالات متحده را به رویارویی مستقیم با روسیه بکشاند. به گفته این مقام نظامی سابق آمریکایی، این مسئله به دلیل تلفات "غیر قابل جایگزین" ارتش اوکراین است. به گفته وی، ارتش اوکراین بیش از 300 هزار سرباز را از دست داده و اکنون به شدت به حمایت نظامی یک متحد قوی غربی نیاز دارد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon