آمریکا: خطر جنگ در تنگه تایوان افزایش یافته است

آمریکا: خطر جنگ در تنگه تایوان افزایش یافته است

سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید اظهار کرد افزایش اقدامات تهاجمی چین علیه ارتش آمریکا در تنگه تایوان، خطر وقوع جنگ را افزایش می‌دهد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید اظهار کرد چین اقدامات تهاجمی خود علیه ارتش آمریکا در تنگه تایوان و دریای چین جنوبی را افزایش داده و این امر خطر وقوع جنگ را بیشتر می کند.

وی به پکن هشدار داد که این اقدامات نباید بیشتر از این و پیش از آنکه طرفی آسیب ببیند، ادامه یابد.

کربی در حالی این اظهارات را بیان کرد که روز گذشته یکی از کشتی های نیروی دریایی چین از فاصله 150  یاردی یک کشتی جنگی آمریکا در تنگ تایوان حرکت کرد و همین امر انتقاد شدید مقامات آمریکایی را برانگیخت.

وی در جمع خبرنگاران اظهار کرد مطلقا هیچ نیازی نیست که ارتش چین چنین اقدامات تهاجمی در تنگه تایوان و دریای چین جنوبی انجام دهد.

کربی با اشاره به اینکه آمریکا متعهد به حفظ خطوط ارتباطی باز با چین است، خاطرنشان کرد پکن باید توضیح دهد که این اقدام غیرقابل پذیرش را چگونه انجام داده و برای ایجاد کانال بحران نظامی با واشنگتن تلاش می کند.

وی تصریح کرد آمریکا از چین می خواهد تا درباره چگونگی عملکرد خود در حریم آبی و هوایی بین المللی، تصمیمات بهتری اتخاذ کند.

درحالی که واشنگتن به دنبال تقویت کانال ارتباطی خود با پکن در میانه تنش‌ها با این کشور است، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که «دنیل کرایتنبریک» دستیار معاون وزیر خارجه در امور اقیانوسیه و آسیای شرقیاین هفته به چین سفر خواهد کرد. وی قرار است در جریان سفر خود به چین در مورد مسائل کلیدی در روابط دو جانبه گفتگو کند.

چند روز پیش نیز نشریه وال استریت ژورنال گزارش داد که مقامات پکن درخواست واشنگتن برای دیدار وزرای دفاع دو طرف در اجلاس امنیتی سالانه شانگری لا در سنگاپور را نپذیرفتند.

در همین حال روز شنبه لوید آستین وزیر دفاع آمریکا چین را به علت امتناع از برگزاری مذاکرات نظامی سرزنش کرد. آستین در نشست امنیتی شانگری‌لا در سنگاپور مدعی شد که بی رغبتی پکن برای مذاکره، تلاش‌ها برای حفظ صلح در منطقه را تضعیف کرده است.

روابط بین دو اقتصاد بزرگ جهان بر سر مسائلی از جمله تایوان و فعالیت نظامی پکن در دریای چین جنوبی تیره و تار شده است.

دولت چین همواره ادعا می‌کند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیات‌های نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.

چین همچنین تعامل هر کشوری با تایوان از جمله آمریکا را به‌عنوان یک چالش برای حاکمیت خود بر این جزیره می‌داند. به عنوان مثال پکن در اوت سال گذشته در واکنش به سفر نانسی پلوسی رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان چندین رزمایش بزرگ از جمله شلیک موشک بر فراز حریم هوایی تایوان، انجام داد.

علاوه بر این کوین مک‌کارتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در تاریخ 5 آوریل با استقبال از رئیس دولت تایوان در خاک ایالات متحده بر افزایش حمایت قانونگذاران آمریکایی از تایپه تأکید کرد.

دولت چین نیز در واکنش به این دیدار رزمایش نظامی سه‌روزه‌ای را در نزدیکی مرز تایوان برگزار کرد و در این رزمایش حمله گسترده به خاک تایوان را شبیه سازی کرد.

پکن همواره از تمامی کشورها می خواهد تا به اصل چین واحد احترام گذاشته و از ایجاد تنش در این منطقه خودداری کنند. در حال حاضر یکی از بزرگترین چالش های چین با آمریکا در دریای چین جنوبی بر سر موضوع استقلال تایوان است.

 

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران