اسلامی: غنی‌سازی با خلوص بالا برای رفع تحریم است

اسلامی: غنی‌سازی با خلوص بالا برای رفع تحریم است

محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد: غنی‌سازی‌های با خلوص بالا برای این صورت گرفته است تا تحریم‌ها لغو شوند، هدف قانونگذار هم همین بوده است که اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها صورت گیرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اسلامی در خصوص غنی‌سازی 60درصدی که بر اساس قانون اقدام راهبردی انجام می‌شود، گفت: ما غنی‌سازی 60درصدی اورانیوم را بر اساس تکلیفی که قانون اقدام راهبردی روی دوشمان گذاشته است و موظف به اجرای آن هستیم، انجام می‌دهیم، البته این سطح از غنی‌سازی مصارف گوناگونی از جمله تولید مواد اولیه رادیودارو، آشکارسازها و غیره دارد. آنها چنین القا می‌کنند ایران در پی مقاصد نظامی است، ولی هدف اصلی ما اجرای قانون اقدام راهبردی است و هدف این قانون هم متقاعد یا وادار کردن طرف‌های مقابل به کاهش تحریم‌های ظالمانه اقتصادی ایران است. ما از همین اورانیوم غنی‌سازی‌شده 60درصدی در تولید صفحات سوخت و به‌خصوص مواد اولیه تولید رادیوداروها نظیر «مولیبدن» استفاده بردیم.

اسلامی در مصاحبه با روزنامه اطلاعات در همین راستا تأکید کرد: ما در چارچوب اهداف ملی خودمان گام برمی‌داریم و اساس رفتار ما رعایت ضوابط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است، این کاری نیست که دور از چشم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باشد، ما تحت نظارت آنها هستیم و معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای در ایران توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و به قانون مبدل شده است. ما به قانون معاهدات پادمان که در حقیقت رعایت الزامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و در مجلس تصویب شده است، کاملاً پایبندیم.

وی با اشاره به اینکه غنی‌سازی‌های با خلوص بالا برای این صورت گرفته است تا تحریم‌ها لغو شوند، افزود: هدف قانونگذار هم همین بوده است که اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها صورت گیرد. بهتر بود آنها تحریم‌ها را لغو می‌کردند و اجازه می‌دادند فعالیت‌ها در چارچوب خودش انجام شود. آنها به معاهده برجام که خودشان امضا کرده‌اند هم عمل نکردند و از آن خارج شدند، حتی اجازه ندادند سایرین هم با جمهوری اسلامی کار کنند، وقتی با چنین رفتاری روبه‌رو هستیم، به‌طور طبیعی مجلس قانونی وضع کرد که آنها را به لغو تحریم‌ها مجاب کند.

اسلامی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه این اقدام تأثیر خود را گذاشته باشد، ادامه داد: ما همچنان در تعامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستیم و فعالیت‌های ما مستند و منطبق با ضوابط آژانس است. برای ما تأمین منافع ملی اهمیت دارد و امیدواریم در یک تعامل منطقی و دوجانبه با آژانس بتوانیم این منافع را تأمین کنیم، تهمت‌هایی که رژیم صهیونیستی به ما می‌زند، کاملاً بیهوده است.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه  "آیا توافقات اخیر با آژانس با قانون اقدام راهبردی مجلس منافات دارد و این‌که آیا ایران قرار است به نظارتی بیش از آنچه قبلاً صورت گرفته است، متعهد شود؟"، بیان کرد:

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای همکاری با ما دو تأکید دارد؛ یکی قانون منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای یا همان NPT و دیگری مقررات پادمان؛ تا تمامی فعالیت‌های ما تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باشد. ما با این دو محور مورد تأکید آژانس کاملاً هماهنگ و متعهد هستیم و طبق نظارت‌های صورت‌گرفته هیچ‌گونه عدم‌تطابق نداشته‌ایم. مسئله دیگر، نظارت ویژه‌ای است که شورای امنیت سازمان ملل متحد براساس قطعنامه 2231 به‌عهده آژانس قرار داده است تا فعالیت‌های هسته‌ای ما را محدود کند. آنچه آژانس در گزارش‌های خود اعلام کرده است و می‌گوید "نظارت ندارم"، مربوط به این بخش ذیل برجام است. وقتی تعهدات برجامی را هیچ‌کدام از امضاکنندگان عمل نمی‌کنند و به آن پایبند نیستند، طبق قانون اقدام راهبردی، طبیعی است که ما هم به آن عمل نکنیم. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همیشه در گزارش‌های سه‌ماهه برای شورای حکام و گزارش‌های شش‌ماهه برای سازمان ملل اعلام می‌کند که دسترسی و نظارت ندارد، ولی مفهوم این گزارش‌ها این نیست که هیچ نظارتی بر فعالیت‌های ما نیست. آنها فقط به نظارت‌های مربوط به تعهدات برجام و قطعنامه 2231 دسترسی ندارند. ما طبق قوانین پادمان هیچ منعی برای تولید مواد هسته‌ای و غنی‌سازی نداریم و آنها هم به این روند کاملاً نظارت دارند.

انتهای پیام/+

 
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon