دهمین سوگواره ملی تعزیه «ده‌زیار» به‌کار خود پایان داد + تصویر


دهمین سوگواره ملی تعزیه «ده‌زیار» به‌کار خود پایان داد + تصویر

دهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار با حضور بسیار باشکوه ارادتمندان به امام حسین (ع) با اجرای جانسوز مجلس تعزیه شهادت حضرت عباس (ع) به‌کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، آیین اختتامیه دهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار با حضور بسیار باشکوه ارادتمندان به امام حسین علیه‌السلام، ذاکران تعزیه‌خوان از اقصی نقاط کشور، کوروش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی حسنی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کرمان و ناصر عسکری‌نژاد، مدیرکل کمیته امداد استان کرمان در مسجد مقدس حضرت جوادالائمه (ع) برگزار شد.

در این مراسم مجلس تعزیه شهادت حضرت عباس (ع) و ماجرای امان‌نامه آوردن برای آن حضرت توسط گروه تعزیه‌خوانی از استان قزوین اجرا و مورد استقبال بسیار خوب شرکت‌کنندگان در سوگواره قرار گرفت.

راه‌اندازی دفاتر تعزیه در حوزه‌های هنری استان‌ها

کوروش زارعی در این آیین با بیان اینکه روستا ده‌زیار یکی از مراکز تعزیه استان کرمان است، اظهار داشت: در این روستا همیشه و مناسبت‌های مختلف در طول سال آیین تعزیه‌خوانی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری سوگواره ملی تعزیه در این روستا با حضور هنرمندان تعزیه‌خوان مطرح کشوری، گفت: روستای ده‌زیار مردم ولایت‌مداری دارد و در این روستا مردم و هنرمندان پای کار هستند و سال‌ها تلاش می‌کنند که این هنر آیینی در استان کرمان و این روستا باقی بماند.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه امسال حوزه هنری انقلاب اسلامی یک گروه تعزیه‌‌خوان را با حضور تعدادی از هنرمندان برجسته شبیه‌خوانی ایران همچون سید محسن‌هاشمی، ابوالفضل صابری و سید محمدرضا امینی را به فستیوال تئاتر صحرایی تونس اعزام کرد، گفت: این فستیوال با حضور گروه‌های نمایشی از 30 کشور دنیا از جمله ایتالیا، آلمان، انگلیس، فرانسه، اسپانیا، لبنان، سوئد، سوریه، عراق و غیره برگزار و گروه تعزیه و شبیه‌خوانی کشورمان توانست رتبه نخست این فستیوال را از آن خود کند.

وی با بیان اینکه ما در حوزه هنری انقلاب اسلامی تلاش می‌کنیم که تعزیه این هنر سنتی آیینی و اصیل ایرانی را از مرزهای خودمان فراتر ببریم و به دنیا معرفی کنیم ، افزود: امسال بنا داریم که گروه‌های تعزیه‌خوانی را به کشورهای عراق و سوریه اعزام کنیم.

زارعی با ابراز اینکه هنرمندان تعزیه خوان باید قدر خود را بدانند شما توسط اهل‌بیت(ع) فراخوانده شدید، گفت: کار کردن برای اهل‌بیت (ع) دست خود هنرمند نیست و هنرمندانی که برای اهل‌بیت (ع) و در حوزه‌های مختلفی چون تئاتر آیینی، سینما دینی، سینما و تلویزیون مذهبی و تعزیه کار می‌کنند انسان‌های فراخوانده شده‌ای از سوی اهل‌بیت (ع) هستند که برای خدمتگزاری به قرآن، اسلام و اهل‌بیت (ع) انتخاب شدند.

وی با بیان اینکه من تعزیه ایران را اپرای ایرانی نامیدم و زمانی که در غرب اپرایی وجود نداشته ما تعزیه را داشتیم، خاطرنشان کرد: ما از زمان صفویه تعزیه را داشتیم  و تلاش می‌کنیم که به اروپایی‌های نشان دهیم که ما ایرانی‌ها اپراهایی داریم که از زندگی اهل‌بیت (ع) و رشادت‌های آنها روایت می‌کند.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه علاوه بر برگزاری سوگواره‌ها و مجالس تعزیه، ما شبیه‌های شادی‌آوری هم داریم که باید احیا شوند، گفت: شبیه‌هایی داریم که نسخه‌های غریبی دارند که کمتر اجرا شده که این مجالس تعزیه هم باید به جامعه معرفی شوند.

وی با اشاره به اینکه ما در تهران و در حوزه هنری تلاش‌هایی برای حمایت از این هنر آیینی داریم، افزود: در برنامه داریم در استان‌های مختلف که حوزه هنری داریم، دفاتر تعزیه را راه‌اندازی کرده و از هنرمندان استانی در این زمینه حمایت کنیم.

ثارالله انکوتی، دبیر اجرایی دهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار در این آیین با تجلیل از گروه‌های تعزیه شرکت کننده در این دوره از سوگواره، اظهار داشت: آنچه که همه ما را از اقصی نقاط کشور در این نقطه جمع کرده است امام حسین (ع) و دوستی اهل‌بیت (ع) است.

وی با بیان اینکه بیش از 400 ذاکر تعزیه‌خوان در این سوگواره در آیین شبیه‌خوانی شرکت کردند، گفت: امیدوار هستیم با حمایت بیشتر مسئولان استان در سال‌های آینده بتوانیم میزبانی بهتری از گروه‌های تعزیه از استان‌های مختلف داشته باشیم.

دبیر اجرایی دهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار با تقدیر از مردم روستای ده‌زیار به واسطه همکاری بسیاری خوب برای برگزاری باشکوه سوگواره تعزیه، افزود: حدود دو ماه است که مردم روستای ده‌زیار برای آماده‌سازی روستا و فضاسازی محل برگزاری سوگواره و همچنین میزبانی و اسکان گروه‌های شرکت‌کننده درگیر هستند و خالصانه خدمت می‌کنند.

وی هنر آیینی تعزیه را یک ظرفیت عظیم برای جهاد تبیین و ترویج ارزش‌های اسلامی و عاشورایی عنوان کرد و گفت: برگزاری باشکوه مجالس تعزیه در سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار به ارتقای سطح کیفی این هنر آیینی در استان کرمان کمک کرده و در واقع به یک کارگاه آموزشی بزرگ برای تعزیه خوانان استان تبدیل شده است.

به گزارش تسنیم، دهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار از دهم خردادماه به مناسبت ارتحال ملکوتی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران آغاز و با حضور گروه‌های برگزیده تعزیه از سراسر کشور به مدت 13 شب برگزار شد.

اقدام مردم روستای ده‌زیار در برگزاری سوگواره ملی تعزیه قابل تقدیر است

محمدجواد عبدالکریمی مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری کرمان در حاشیه برگزاری دهمین سوگواره ملی تعزیه ده زیار در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: یکی از هنرهایی که برای زنده نگه‌داشتن قیام امام حسین علیه السلام تلاش زیادی کرده و در طول تاریخ عَلم این نهضت را برافراشته، هنر تعزیه است.

وی خاطرنشان کرد: در درگاه امام حسین (ع) چیزی که باعث ماندگاری تعزیه شده این است که هر کس هر هنر و ظرفیتی که داشته را در اختیار این درگاه قرار داده و دریغ نکرده است و در مجموع رمز ماندگاری هنر آیینی تعزیه مردمی بودن آن است.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری کرمان با اشاره به اینکه روستای ده‌زیار سال‌ها است که با برگزاری سوگواره ملی تعزیه تلاش زیادی برای اعتلای این هنر آیینی داشته و در این راستا پیشگام است، بیان کرد: اقدام اهالی این روستا در برگزاری این رویداد ملی آن هم در ایام ارتحال ملکوتی امام راحل، قابل تقدیر است.

وی با بیان اینکه سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار به همت مردم این روستا برگزار و زیرساخت‌های برگزاری این رویداد عظیم را در روستای ده‌زیار فراهم می‌کنند، ادامه داد: شورا و دهیاری ده زیار هم باید در این زمینه اقدام کنند و می‌توان از محل اعتبارات عمرانی و بودجه فرهنگی دهیاری برای توسعه و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای برگزاری باشکوه‌تر سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار استفاده کرد.

عبدالکریمی با تاکید بر اینکه باید زیرساخت‌ها و زمینه برگزاری بهتر و باشکوه‌تر این رویداد ملی و میزبانی از مهمانانی که از دیگر نقاط کشور به این روستا می‌آیند توسط دهیاری فراهم شود، گفت: دهیاری و شورای اسلامی روستا باید برای میزبانی شایسته از شرکت کنندگان در مراسم در ابعاد مختلف اقامتی، رفاهی و سفر ایمن برنامه داشته باشد و برای آن پیش‌بینی اعتبار کند.

وی با اشاره به اینکه امروزه روستای ده زیار به‌عنوان روستای تعزیه در استان و کشور مطرح است گفت: حتما ما هم در تامین بودجه‌های لازم برای این کار مهم و ارزشمند در سالهای آینده کمک خواهیم کرد و اجازه نمی‌دهیم که مسئولان برگزاری این سوگواره تنها باشند.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری کرمان با بیان اینکه برگزاری 10 ساله این رویداد عظیم ملی مذهبی در یک منطقه روستایی و حضور گروه‌هایی از دیگر استان‌ها در این سوگواره ارزشمند و قابل تقدیر است، افزود: برگزاری این سوگواره در کنار جنبه عزاداری آن، یک کارگاه آموزشی برای تعزیه‌خوانان استان کرمان و گروه‌های شرکت کننده در این رویداد است که هم انتقال تجارب انجام می‌شود و هم به اعتلای تعزیه و رفع مشکلات و نقاط ضعف کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تعزیه و تعزیه‌خوانی در بین مردم ما علاقه‌مندان زیادی دارد و مردم برای تعزیه‌خوان‌ها به ویژه کسانی که شبیه اهل‌بیت (ع) را اجرا می‌کنند احترام ویژه‌ای قائل هستند، بیان کرد: البته ممکن است مخالف خوان‌ها در تعزیه مورد غضب مردم قرار گیرند که اجرا آنها در پیشگاه خداوند بیشتر است.

عبدالکریمی آیین تعزیه خوانی را هنر ترویج ارزش‌های اسلامی دانست و تصریح کرد: جامعه ما امروز بیش از هر زمانی نیاز دارد تا با استفاده از ابزار هنر با نسل جوان گفت‌وگو کرد و تعزیه یک هنر اصیل اسلامی ایرانی است.

آیین تعزیه‌خوانی تاثیر زیادی در انتقال فرهنگ عاشورا دارد

رضا رضایی مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان نیز در دهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار با اشاره به برگزاری 10 ساله آیین تعزیه‌خوانی در ایام ارتحال امام خمینی (ره) در روستای ده‌زیار، اظهار داشت: آیین تعزیه‌خوانی سن و سال نمی‌شناسد و افراد زیادی در سنین مختلف در این مجالس حضور دارند.

وی افزود: علاوه بر کسانی که به عنوان مخاطب پای این جلسات نشسته و در این آیینی مذهبی حضور دارند، تعداد زیادی هم برای برگزاری این رویداد و این مراسم تلاش می‌کنند که کار ارزشمندی است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به حضور گسترده قشر نوجوان و جوان در این مراسم بیان کرد: علاوه بر دانش آموزانی که در این مراسم حضور داشتند، دانش آموزانی را دیدیم که به خوبی در این مراسم ایفای نقش می‌کردند که حضور این طیف وسیع از نسل جوان ما در این آیین بسیار اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه تعزیه با زبان هنر و هنرمندانه حوادث و اتفاقات کربلا را بازگو کرده و رویدادهای کربلا را به نمایش می‌گذارد، گفت: این روش تبیین وقایع عاشورا در ذهن مردم ماندگارتر و اثرگذارتر است.

رضایی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب استفاده از ابزار هنر را در مسئله جهاد تبیین به صورت شیوا و زیبا بیان کرده‌اند، افزود: تعزیه ابراز خوبی برای جهاد تبیین و بصیرت‌افزایی در جامعه است و این آیین و مراسم باشکوه می‌تواند آنچه را که از حادثه عاشورا در ذهن مردم است، ماندگارتر کند.

وی با اشاره به تلاش هنرمندان تعزیه‌خوان در طول تاریخ برای برافراشتن پرچم این هنر دینی و آیینی ما، بیان کرد: جوان و نوجوان ما قطعاً با مشاهده وقایع عاشورا از نزدیک با مفاهیم زندگی امام حسین(ع) و یاران ایشان آشنا می‌شود و ماندگاری آن در ذهن کسانی که این واقعه را از نزدیک می‌بینند بیشتر خواهد بود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با بیان اینکه سال‌ها افراد زیادی برای برگزاری این مراسم برنامه‌ریزی و تلاش می‌کنند، گفت: آیین تعزیه‌خوانی به نوعی یک کلاس آموزشی است و برگزاری این آیین تاثیر زیادی در انتقال فرهنگ عاشورا و مفاهیم عاشورایی دارد.

آیین تعزیه خوانی همه نسل‌ها را در کنار هم قرار می‌دهد

مریم السادات طباطبایی مدیرکل اموربانوان و خانواده استانداری کرمان نیز در این آیین با تقدیر از برگزار کنندگان مراسم باشکوه و ارزشمند سوگواره ملی تعزیه، اظهار داشت: برپایی خیمه عزای امام حسین (ع) کار ارزشمندی است و کسانی که یاد و نام اباعبدالله (ع) را زنده نگه داشته و برای برپایی این جلسات قدم بر می‌دارند، ‌مورد دعای حضرت فاطمه (س) و رسول‌الله (ص) هستند.

وی با اشاره به تاکیدات دین مبین اسلام و کلام اهل‌بیت و ائمه اطهار علیهم السلام  برای عزاداری امام حسین علیه السلام، گفت: تعزیه یکی از عزاداری‌های سنتی ما است که سالیان سال در بین مردم ایران رواج داشته و یک کار ارزشمند در بحث عزاداری برای اباعبدالله حسین علیه السلام است.

مدیرکل اموربانوان و خانواده استانداری کرمان با بیان اینکه تعزیه با استفاده از ابزار هنر به عزاداری برای امام حسین علیه‌السلام می‌پردازد، خاطرنشان کرد: در این آیین هم دل انسان حال و هوای کربلایی پیدا می‌کند و تحت تاثیر آن قرار می‌گیرد و هم جلوه‌های هنری این آیین به نمایش گذاشته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در این آیین همه نسل‌ها از جمله کودک، نوجوان، جوان، میانسال و حتی کهنسالان را در کنار هم می‌بینیم، بیان کرد: اینکه در برگزاری این آیین و پای این مجالس همه نسل‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند، بسیار ارزشمند است؛ هم در میان اجرا کنندگان تعزیه و هم در میان کسانی که مخاطب تعزیه هستند و اینکه ترکیب و جمع نسل‌ها را مشاهده می‌کنیم بسیار زیبا است.

طباطبایی با اشاره به اینکه برگزاری این مراسم و تهیه و فراهم کردن امکانات و زیرساخت‌های لازم برای برگزاری آن کار بسیار سختی است، افزود: حضور نسل جوانان برای آماده‌سازی فضا و برای اجرای این مراسم بسیار قابل تقدیر است.

وی با اشاره به اینکه آیین تعزیه‌خوانی در ظاهر یک هنر مردانه است اما در واقع بانوان یکی از ارکان اصلی برگزاری آن هستند، بیان کرد: حمایت بانوان در پشت صحنه برای برگزاری این آیین مذهبی و اینکه زنان، مردان و خانواده‌ها برای برگزاری مراسم و ذکر و یاد اباعبدالله علیه السلام در کنار هم هستند، انسان را به وجد می‌آورد.

مدیرکل اموربانوان و خانواده استانداری کرمان با بیان اینکه باید شکرگزار خداوند باشیم که امروز به نام اهل‌بیت علیهم‌السلام خانواده‌ها و نسل‌های مختلف دور هم جمع می‌شوند، گفت: با وجود همه تلاش‌های دشمنان برای کمرنگ کردن مبانی اعتقادی در جامعه شاهد هستیم که هنوز نام اهل‌بیت علیهم‌السلام تا این اندازه در دل همه نسل‌های ما زنده است.

استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) , استان کرمان , تعزیه , امام حسین (ع) ,

انتهای پیام/511/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران