فائو: ایران بزرگ‌ترین صادرکننده لبنیات در آسیا شد

فائو: ایران بزرگ‌ترین صادرکننده لبنیات در آسیا شد

فائو در گزارشی از وضعیت تولیدات کشاورزی ایران اعلام کرد: ایران سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم دنیا، سیزدهمین تولیدکننده بزرگ برنج و یازدهمین تولیدکننده بزرگ گوشت در آسیا و همچنین بزرگترین صادرکننده محصولات لبنی در این قاره بوده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در جدیدترین گزارش خود از سلسله گزارش‌های چشم‌انداز غذایی جهان که سالی دو بار منتشر می‌شود پیش‌بینی کرده است تولید غلات ایران در سال 2023 به 18 میلیون و 800 هزار تن برسد. گندم، برنج و جو سه غله مهم تولیدی ایران در این سال خواهند بود.

بر اساس این گزارش انتظار می‌رود 13 میلیون تن گندم در ایران طی سال زراعی جاری تولید شود که نسبت به تولید 13 میلیون تنی سال قبل افزایش یا کاهشی نخواهد داشت، با وجوداین، نیاز ایران به گندم وارداتی در این سال 1 میلیون تن کمتر از سال قبل خواهد بود و در حالی که طی سال گذشته 5 میلیون تن گندم وارد کشور شده بود پیش‌بینی می‌شود ایران در سال جاری 4 میلیون تن واردات گندم داشته باشد.

حفظ جایگاه سیزدهمی ایران میان تولیدکنندگان بزرگ گندم دنیا

کل تولید گندم دنیا در سال 2022 بالغ بر 137 میلیون و 700 هزار تن بود که بر اساس پیش‌بینی فائو این رقم با 0.6 درصد افزایش به 138 میلیون و 500 هزار تن در سال 2023 خواهد رسید.

ایران در سال گذشته سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم دنیا شناخته شده است و انتظار می‌رود در سال جاری نیز همین جایگاه را حفظ کند. اتحادیه اروپا، چین و هند طی سال‌های اخیر سه رتبه نخست تولیدکنندگان بزرگ گندم دنیا را به خود اختصاص داده‌اند.

تولید جو در ایران نیز طی سال جاری و با وجود خشکسالی به‌اندازه سال قبل خواهد بود و همچون سال گذشته 3 میلیون تن جو در ایران تولید خواهد شد. فائو انتظار دارد میزان واردات جو توسط ایران طی سال 2023 نسبت به سال قبل 200 هزار تن کاهش یابد و به 2 میلیون و 800 هزار تن برسد.

این نهاد بین‌المللی همچنین پیش‌بینی کرده است تولید برنج ایران در سال زراعی جاری کمتر از سال قبل باشد. در حالی که ایران طی سال گذشته 2 میلیون و 300 هزار تن برنج تولید کرده بود پیش‌بینی شده است تولید برنج ایران در سال جاری بیشتر از 1 میلیون و 900 هزار تن نباشد.

با وجود کاهش تولید برنج، واردات این محصول در سال جاری به‌میزان 200 هزار تن کمتر از سال قبل خواهد بود و انتظار می‌رود ایران طی این سال 1 میلیون و 600 هزار تن برنج از خارج وارد کند.

ایران سیزدهمین تولیدکننده بزرگ برنج در آسیا

آمارهای فائو نشان می‌دهد ایران سیزدهمین تولیدکننده بزرگ برنج در آسیا طی سال 2022 بوده است. کشورهای آسیایی در این سال 466 میلیون تن برنج تولید کردند که چین با تولید 144 میلیون تنی بزرگترین تولیدکننده این محصول در آسیا بوده و هند با 130 میلیون و 800 هزار تن در رتبه دوم و بنگلادش با 38 میلیون و 300 هزار تن در رتبه سوم از این نظر قرار داشته‌اند.

بر اساس این گزارش ایران در سال گذشته 900 هزار تن دانه روغنی تولید کرده است و پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی جاری نیز به همین میزان تولید داشته باشد. کل واردات دانه‌های روغنی توسط ایران در سال قبل 2 میلیون و 300 هزار تن بود که انتظار می‌رود این رقم در سال جاری به 2 میلیون و 500 هزار تن افزایش یابد.

فائو همچنین میزان تولید انواع گوشت در ایران طی سال جاری را 2 میلیون و 550 هزار تن پیش‌بینی کرده است. انتظار می‌رود تولید گوشت گوساله و گوسفند در ایران طی این سال افزایش یابد اما تولید گوشت مرغ با کاهش مواجه شود.

ایران در سال گذشته 362 هزار تن گوشت گوساله تولید کرد که پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال جاری به 371 هزار تن افزایش یابد. تولید گوشت گوسفند نیز از 289 هزار تن در سال قبل به 295 هزار تن در سال جاری افزایش خواهد یافت، اما تولید گوشت مرغ ایران در سال قبل 1 میلیون و 920 هزار تن بود که پیش‌بینی شده است این رقم به 1 میلیون و 884 هزار تن در سال 2023 کاهش یابد.

رتبه 11 تولیدکنندگان بزرگ گوشت در آسیا به ایران رسید

آمارهای فائو نشان می‌دهد ایران یازدهمین تولیدکننده بزرگ انواع گوشت در آسیا طی سال 2022 بوده است. کل گوشت تولیدی در آسیا طی این سال بالغ بر 156 میلیون تن بود که 94 میلیون تن از این رقم سهم چین به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده گوشت این قاره بوده است. هند با وجود دارا بودن جمعیتی تقریباً برابر با چین تنها 9 میلیون تن گوشت در سال 2022 تولید کرده است.

این گزارش همچنین پیش‌بینی کرده است تولید شیر و لبنیات در ایران طی سال جاری به 7 میلیون و 820 هزار تن برسد. ایران در سال قبل 7 میلیون و 840 هزار تن شیر تولید کرده بود.

ایران بزرگترین صادرکننده محصولات لبنی در آسیا شناخته شد

بر اساس آمار فائو، ایران صادرکننده خالص شیر و لبنیات در سال 2022 بوده است. ایران در این سال 86 هزار تن شیر و لبنیات وارد کرده و در مقابل، 1میلیون و 583 هزار تن شیر و لبنیات صادر کرده است، در واقع 13 درصد شیر و لبنیات تولیدی ایران در این سال به کشورهای دیگر صادر شده است. پیش‌بینی شده است صادرات شیر و لبنیات ایران در سال جاری به 1 میلیون و 592 هزار تن افزایش یابد.

کل صادرات شیر و لبنیات کشورهای قاره آسیا در سال گذشته بالغ بر 9 میلیون تن بوده است، ایران سهم بزرگی از این رقم را در اختیار داشته است، به‌عبارت دیگر 17 درصد از کل صادرات شیر و لبنیات آسیا در این سال سهم ایران بوده و ایران بزرگترین صادرکننده محصولات لبنی در آسیا شناخته شده است.

انتهای پیام/+

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon