هشدار درباره طولانی شدن جنگ در اوکراین و امکان کشیده شدن پای ناتو به درگیری


هشدار درباره طولانی شدن جنگ در اوکراین و امکان کشیده شدن پای ناتو به درگیری

وزیر خارجه انگلیس خواستار ادامه حمایت از کی‌یف، با توجه به احتمال طولانی‌تر شدن درگیری در اوکراین شده و افسر اطلاعاتی سابق آمریکایی نیز بعید ندانست که در صورت شکست ارتش اوکراین، نظامیان لهستانی جایگزین آنها شوند و پای ناتو به جنگ کشیده شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه انگلیس در مصاحبه با مجله تایمز هشدار داد که کشورهای غربی باید برای مدت طولانی آماده حمایت از کی‌یف باشند، برای اینکه نیروهای نظامی اوکراین نمی‌توانند به موفقیت سریع در عملیات ضد حمله دست یابند و ممکن است درگیری نظامی در این کشور بسیار طولانی شود.

وی گفت: «ما باید به این واقعیت فکر کنیم که تا زمانی که طول بکشد و لازم باشد، به حمایت خود از اوکراینی‌ها ادامه دهیم، زیرا ما به آنها قول داده‌ایم و این یک فیلم نیست و هیچ چیز قطعی وجود ندارد.»

کلورلی اضافه کرد که برای بازسازی اوکراین، این کشور به کمک مالی غرب نیاز دارد و در جریان دومین کنفرانس در مورد بازسازی اوکراین که در تاریخ 21 ژوئن در لندن آغاز به کار میکند، بررسی خواهد شد که بودجه لازم برای این منظور در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت از کجا باید تامین شود.

پیش از این، ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه در خصوص تلفات سنگین نیروهای نظامی اوکراین در جریان ضد حمله صحبت کرد و یادآور شده که روسیه حدود 30 درصد از خودروهای زرهی ارائه شده توسط غرب به اوکراین را منهدم کرده است.

چند روز قبل، سرهنگ داگلاس مک‌گرگور، مشاور سابق رئیس پنتاگون نیز اعتراف کرد که نیروهای مسلح اوکراین در جریان ضد حمله هیچ موفقیتی نداشتند. به گفته وی، "دستاوردهای" حمله ارتش اوکراین که در گزارش های مقامات کی‌یف به آنها اشاره می شود، دور از منطقه جنگی و خط مقدم جبهه است و هیچ ارزشی نظامی ندارد. به عنوان مثال، نیروهای اوکراینی ممکن است «دو یا سه ساختمان تخریب شده» را که در فاصله 15 تا 25 کیلومتری خط دفاعی ارتش روسیه قرار دارند، تسخیر شده نشان دهند.

کارشناس نظامی  آمریکایی: در صورت شکست ارتش اوکراین، لهستانی‌ها جایگزین آنها شوند

در همین رابطه ، اسکات ریتر، افسر سابق اطلاعاتی تفنگداران دریایی آمریکا نیز امروز، شنبه، در مصاحبه با نشریه لهستانی Mysl Polska پیش بینی کرد که در صورت شکست ارتش اوکراین، سربازان لهستانی ممکن است جای نیروهای اوکراینی را بگیرند و این به خطر بزرگی برای این کشور تبدیل خواهد شد. 

این کارشناس نظامی آمریکایی گفت: خطرناک ترین لحظه در ماه های آینده، زمانی خواهد بود که ارتش اوکراین به طور کامل نابود شود، که به عقیده ریتر، امری اجتناب ناپذیر است. در آن زمان است که فشارهایی برای جایگزینی اوکراینی‌های شکست‌خورده با نیروهای نظامی لهستانی‌ وجود خواهد داشت.»

این افسر سابق اطلاعاتی ابراز اطمینان کرد که لهستان هم در مقابل روسیه شکست خواهد خورد و این برای این کشور یک "فاجعه" خواهد بود.

در این مقاله اشاره شده که، پس از اظهارات آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل سابق ناتو، مبنی بر اینکه لهستان و کشورهای حوزه دریای بالتیک ممکن است به درگیری نظامی کشیده شوند بدون اینکه کل ائتلاف ناتو وارد درگیری شود، نگرانی‌های جدی در خصوص امنیت مردم لهستان بوجود آمده است.  اسکات ریتر یادآور شده که اگر ورشو تصمیم بگیرد وارد  چنین "نبرد خطرناکی" شود،  امکان از دست دادن استقلال این کشور وجود دارد.

در عین حال، به گفته وی، ناتو به دنبال فرصتی برای ایجاد تضمین امنیتی برای اوکراین "خارج از ساختارهای این اتحاد" خواهد بود.

نماینده سابق آمریکا در ناتو: کاخ سفید در مورد وعده بوش به اوکراین تردید دارد

در این زمینه، رابرت هانتر، نماینده دائم سابق ایالات متحده در مقر پیمان آتلانتیک شمالی در بروکسل نیز ابراز عقیده کرده است که دولت جو بایدن، شروع به تردید در خصوص منطقی بودن وعده رئیس سابق این کشور - جورج دبلیو بوش، در خصوص عضویت اوکراین در ناتو کرده است.

به گفته وی، طی هفته‌های اخیر، به نظر می‌رسد که دولت بایدن نیز منطقی بودن کاری که دولت جورج دبلیو بوش در اجلاس سران ناتو در سال 2008 انجام داد و به اوکراین و گرجستان قول داد که به عضویت ناتو در خواهند آمد، را زیر سئوال برده است. به عقیده هانتر، حتی بحث درباره موضوع پیوستن اوکراین به ناتو هم اکنون نیز بر این ائتلاف تأثیر منفی گذاشته است.

نماینده سابق آمریکا در بروکسل گفت: «اوکراین نه تنها اکنون به ناتو نمی‌پیوندد - بلکه به احتمال زیاد هرگز این اتفاق نخواهد افتاد.» وی تاکید کرد که در حال حاضر مقامات کی‌یف از حمایت نظامی کافی از سوی ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی برخوردار نیستند تا حتی "تلاش کنند شبه جزیره کریمه را پس بگیرد یا انجام حملات نظامی بزرگ علیه روسیه" داشته باشد.

هانتر در پایان گفت: «ایالات متحده باید در جریان نشست سران آتی ناتو در ویلنیوس در ماه جولای، شروع به عقب نشینی کند، یا حداقل وعده خود برای وارد کردن اوکراین به ناتو را به تأخیر بیندازد.»

لازم به یادآوری است که روز جمعه، بایدن رئیس جمهوری آمریکا از طرح ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو برای تسهیل روند پذیرش اوکراین در این ائتلاف پس از پایان درگیری نظامی در این کشور، حمایت کرد. به گفته مقامات آمریکایی، این پیشنهاد فراتر از مسیر ترجیحی کشورهای ائتلاف است که نگرانند عضویت اوکراین بتواند امکان رویارویی مستقیم بین غرب و روسیه را افزایش دهد.

پیش از آن، در اوایل ماه ژوئن، ایگور ژوفکوا، معاون رئیس دفتر رئیس جمهوری اوکراین، گفت که 20 کشور عضو ناتو از ایده پیوستن اوکراین به این ائتلاف حمایت کرده و قبلاً اعلامیه‌های مربوطه را با کی‌یف امضا کردند.

با این وجود، 31 کشور عضو ناتو باید به پیشنهاد استولتنبرگ درباره پیوستن اوکراین به این ائتلاف رای دهند. در این رابطه میرچا جوآنا، معاون دبیرکل ناتو  نیز توضیح داده که کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی هنوز دیدگاه مشترکی در خصوص موضوع پیوستن اوکراین به ناتو ندارند. به گفته جوآنا، تصمیم گیری در این باره باید تا پایان درگیری نظامی در اوکراین به تعویق بیفتد.

در اوایل ماه مه، رئیس جمهور اوکراین، ولادیمیر زلنسکی، خواستار تبدیل شدن اوکراین به سی و سومین عضو ناتو، پس از فنلاند و سوئد شد. وی همچنین گفت که کشورش خواهان یک سیگنال روشن است که پس از پایان درگیری در این بلوک نظامی-سیاسی پذیرفته خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان