تمدید چالش بی‌انتهای کشتی با کمیته ملی المپیک با کلیدواژه پول

تمدید چالش بی‌انتهای کشتی با کمیته ملی المپیک با کلیدواژه پول

هرچند لغو بازی‌های آسیایی پایان چالش بی‌انتهای فدراسیون کشتی با کمیته ملی المپیک بود؛ اما این چالش از سال ۲۰۲۲ به ۲۰۲۳ و از صالحی امیری به خسروی‌وفا منتقل شد.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، علیرضا دبیر روز گذشته (27 خرداد) در مجمع سالیانه فدراسیون با اشاره به اینکه «کمیته ملی المپیک در سه ماه گذشته از سال 1402، تنها 3 میلیارد به فدراسیون داده»، تأکید کرد که با این بودجه تیم دوم یا سوم را به بازی‌های آسیایی می‌فرستد. این همان چالشی است که سال گذشته هم فدراسیون کشتی با کمیته ملی المپیک داشت، اما تفاوتش با امسال این بود که به دلیل شیوع دوباره کرونا در هانگژو، مسابقات یک سال به تعویق افتاد و در این مدت، سیدرضا صالحی‌ امیری در ریاست کمیته ملی المپیک، جای خود را به محمود خسروی‌وفا داد. چیزی که در این میان ثابت ماند؛ چالش بی‌انتهای فدراسیون و کمیته ملی المپیک بر سر بودجه و با کلیدواژه پول بود که از سالی به سال دیگر منتقل شد.

تعویق یک ساله برگزاری بازی‎های آسیایی، البته مشکل فاصله اندک دو رویداد مهم از هم را برای کشتی برطرف نکرد. مسابقات به تاریخ مشابه در سال 2023 موکول شد بنابراین همچنان کشتی کمتر از دو هفته بعد از مسابقات جهانی خود در بلگراد، باید مهیای شرکت در بازی‌های آسیایی هانگژو شود.

در رویداد اول، کسب نتیجه در 6 وزن المپیکی آزاد و فرنگی، باتوجه به اینکه اولین مرحله از گزینشی المپیک 2024 پاریس محسوب می‌شود، از اهمیت زیادی برخوردار است. رویداد دوم اساساً در اوزان المپیکی برگزار می‌شود؛ 57، 65، 74، 86، 97 و 125 کیلوگرم آزاد و 60، 67، 77، 87، 97 و 130 کیلوگرم فرنگی.

از یک سو خسروی‌وفا تأکید بر اعزام کیفی تیم‌ها به بازی‌های آسیایی دارد و از سوی دیگر علیرضا دبیر در مجمع سالیانه اعلام کرده که «با این بودجه پرداختی تا اینجای کار که یک دهم بودجه کشتی است، با تیم‌های دوم و سوم عازم بازی‌های آسیایی خواهند شد».

در اینکه امسال اولویت اصلی کشتی، مسابقات جهانی بلگراد است که هرچه بیشتر آنجا سهمیه المپیک بگیرد، کارش در سال المپیک راحت‌تر خواهد شد، تردیدی نیست؛ اما این به معنای کم اهمیت بودن بازی‌های آسیایی برای کشتی نخواهد بود.

در این میان یک سؤال مهم در میان است، آیا کشتی با تیم‌های دوم و سوم خود در مجموع 12 وزن المپیکی آزاد و فرنگی قادر به کسب نتیجه‌ای کیفی در بازی‌های آسیایی است؟ بعید به نظر می‌رسد که چنین اتفاقی با تیم‌های دوم و سوم رخ دهد. در برخی اوزان فاصله نفر اول و دوم آنقدر زیاد است که کادرفنی تیم‌های ملی به واسطه همین امر، تا پیش از صحبت اخیر دبیر، قادر به اعزام دو کشتی‌گیر متفاوت به دو مسابقه با فاصله کم، نبود.

در برخی اوزان جدای از بحث کیفیت و کمیت، عملاً امکان اعزام یک کشتی‌گیر در این فاصله زمانی به هر دو مسابقه نیست، چرا که کشتی‌گیران وزن کم‌کن در آن حضور دارند و در سال المپیک فشار سنگین حضور در مسابقه ممکن است به آسیب‌دیدگی و لطمات جبران ناپذیری در سال المپیک منتهی شود.

در عین حال به نظر می‌رسد سه نامه‌ای که اخیراً علیرضا دبیر به کمیته ملی المپیک فرستاده و در آن از برخی مسائل رخ داده در هیئت اجرایی انتقاد کرده، به زعم رئیس فدراسیون، پاسخ متقاعدکننده‌ای در پی نداشته و حالا موضوع بودجه که قطعاً محوریت موضوع بر پایه آن بوده، بار دیگر مطرح شده است.

حدود سه ماه به بازی‌های آسیایی باقی مانده و تکلیف ملی‌پوشان اعزامی به هانگژو نیز براساس چرخه‌ای که انتهای آن احتمالاً آخرین مسابقه رنکینگ‌دار اتحادیه جهانی یا نهایتاً مسابقه‌ای بین‌المللی در مرداد ماه است، مشخص می‌شود. در این مدت این امکان وجود دارد که در بحث بودجه موضوع محل اختلاف فدراسیون کشتی با کمیته ملی المپیک برطرف شود.

بازی‌های آسیایی از اواخر شهریور ماه سال جاری در شهر هانگژوی چین برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار ورزشی
اخبار روز ورزشی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon