قم در سوگ امام جواد (ع)/ عزاداری خادمان حرم حضرت معصومه + فیلم


قم در سوگ امام جواد (ع)/ عزاداری خادمان حرم حضرت معصومه + فیلم

همزمان با سالروز شهادت جوادالائمه (ع) شهر مقدس قم سراسر ماتم و عزاست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم،‌ همزمان با سالروز شهادت امام جواد (ع) شهر مقدس قم یکپارچه در سوگ و عزاست و در گوشه و کنار این شهر مراسم‌ عزاداری برپا شده است.مساجد و صحن های حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) ، خیابان های منتهی به حرم مطهرنیز شاهد مردم عزاداری است که با رعایت پروتکل های بهداشتی به عزاداری می پردازند.

سخنرانان ومداحان با خطابه ومدیحه سرایی گوشه ای از زندگی آن بزرگوار را برای سوگواران بیان می‌کنند. مسلمانان غیرایرانی مقیم قم نیز با برگزاری آیین های سوگواری به شیوه سنتی عشق و علاقه خود را به آن ایشان نشان دادند.

هم اکنون حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) پذیرای جمعی از زائران و شهروندان عزادار قم است که جهت عزاداری وعرض تسلیت به حضرت معصومه (س) وارد صحن های حرم مطهر می‌شوند.

همچنین بیرق های سیاه عزا، بر گنبد نورانی حرم حضرت معصومه (س) خیابانها و میادین افراشته شده و عاشقان امامت و ولایت بر مظلومیت آن حضرت اشک ماتم می‌ریزند.

مسجد مقدس جمکران نیز شاهد زائرانی است که از سراسر کشور به این مکان مقدس آمده اند تا این مصیبت را به امام عصر تسلیت بگویند. بیرق‌های سیاه عزا بر گنبد نورانی حرم حضرت معصومه(س) خیابان‌ها و میدان‌ها افراشته شده ‌است.

همچنین طبق رسم هر ساله، دسته عزاداری خادمان و زائران کریمه اهل بیت (ع) پیش از ظهر دوشنبه از مسجد امام حسن عسکری (ع) واقع در چهارراه بازار برگزار شد.

خادمان حرم مطهر حضرت معصومه (س) صبح روز شهادت ابن الرضا (ع) با تجمع در مسجد امام حسن عسکری (ع) مجلس عزا اقامه کردند و در ادامه نیز با حرکت به سمت حرم مطهر بانوی کرامت، شهادت حضرت جوادالائمه (ع) را محضر کریمه اهل بیت (ع) تسلیت گفتند.

تجمع خادمان در صحن امام رضا (ع) حرم مطهر برگزار شد و حسینی نژاد از مداحان اهل بیت عصمت و طهارت نیز به مداحی پرداخت.

علاوه بر خادمان آقا و خانم بخش‌های مختلف آستان مقدس حضرت معصومه (س)، آیت الله سید محمد سعیدی تولیت حرم مطهر بانوی کرامت نیز در این مراسم حضور داشت.

بر اساس برنامه اعلام شده بسیاری از هیئت‌های مذهبی استان قم با برپایی دسته‌های سینه زنی و زنجیرزنی از عصر روز شهادت امام جواد (ع) با حضور در میدان آستانه به سمت حرم بانوی کرامت عزاداری خواهند کرد.

مراسم شام شهادت امام جواد (ع) نیز امشب بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء با سخنرانی حجت‌الاسلام محمد سعیدی آریا و مداحی حسن شالبافان در شبستان امام خمینی (ره) حرم حضرت معصومه (س) برگزار می‌شود.

در شب دهم ماه مبارک رجب سال 195 هجری قمری، امام جواد (ع) در مدینه منوره به دنیا آمدند و گفته می‌شود که امام رضا (ع) در همان شب میلاد باسعادت فرزند بزرگوارشان، شیعیان را از این خبر مطلع کردند و فرمودند: حق‌تعالی به من پسری عنایت کردند که چون موسی بن عمران شکافنده دریاهاست و نظیر عیسی بن مریم (ع) است که حق‌تعالی مادر او را مقدس و مطهر گردانید و طاهر و مطهر آفریده شده بود. با شنیدن این خبر دل شیعیان شاد، چشم آنان روشن و نگرانی ایشان برطرف شد و خدا را بر این نعمت سپاس گفتند.

در کتاب‌های تاریخ و حدیث، لقب‌های زیادی برای امام نهم (ع) ذکر شده است که از آن جمله می‌توان به تقی، جواد، مرضی، متوکل، متقی، زکی، متجب، مرتضی، قانع، عالم ربانی، رضی، مختار، صادق، صابر و فاضل اشاره کرد و امام جواد (ع) در میان شیعیان و اهل سنت به لقب باب المراد مشهور بودند. زیرا حاجت‌های مردم را بسیار برآورده می‌کردند و کرامت‌های فراوانی از آن حضرت (ع) دیده شده، ولی مشهورترین لقب‌های امام نهم (ع) تقی و جواد است.

بنا بر نقل تاریخ‌نویسان، آن حضرت سال 220 ه ق. به شهادت رسید، اما درباره روز و ماه شهادت، اختلاف وجود دارد، همچنین درباره کیفیت شهادت نیز اختلاف هست، ولی بنا بر قول مشهور به دست همسرش ام الفضل دختر مأمون عباسی مسموم و به شهادت رسید.

مأمون حضرت جواد (علیه‌السّلام) را بعد از شهادت پدر بزرگوارش امام رضا (علیه‌السّلام) به بغداد طلبید و دختر خود‌ ام الفضل را به تزویج حضرت درآورد. چرا که از طرفی امام را در کنترل خود داشت و از طرفی آمد‌وشد شیعیان را با حضرت زیر نظر می‌گرفت.

حضرت جواد (علیه‌السّلام) پس از اینکه به بغداد تشریف برد، از سوء معاشرت مأمون در اذیت و آزار بود. از وی خواست که به حج بیت‌الله الحرام برود. وقتی حضرت به مدینه رسیدند در آنجا توقف کردند تا آنکه مأمون در سال 218 ق در هفدهم رجب مرد و برادرش معتصم به قدرت رسید.

چون معتصم از فضائل و کمالات حضرت امام جواد (علیه‌السّلام) مطلع شد، به‌واسطه حسد و ترس از اینکه حضرت در رشد تشیع در حرمین (مکه و مدینه) به مقصود برسند، در صدد برآمد که چاره‌ای بیندیشد. پس آن حضرت را به بغداد فراخواند. حضرت امام جواد (علیه‌السّلام) چون قصد رفتن به بغداد نمودند، امام هادی (علیه‌السلام) را جانشین خود در مدینه کردند و در حضور اکابر شیعه و ثقات اصحاب خود نص صریح بر امامت آن حضرت نمودند و کتب علوم الهی و اسلحه و آثار پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) و سایر پیامبران را به فرزند خود امام هادی (علیه‌السّلام) دادند و دل به شهادت داده و با فرزند گرامی خود وداع کردند و روانه بغداد شدند. در روز 28 محرم سال 220 هـ وارد بغداد شدند و معتصم در اواخر همین سال آن حضرت را به زهر کین شهید کرد.‌

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران