مشاور سابق امنیت ملی آمریکا: سفر بلینکن به چین نشان دهنده ضعف است

مشاور سابق امنیت ملی آمریکا: سفر بلینکن به چین نشان دهنده ضعف است

هربرت مک مستر مشاور سابق امنیت ملی آمریکا اظهار کرد سفر آنتونی بلینکن به چین، در بحبوحه تنش‌های فزاینده بین واشنگتن و پکن، نشان دهنده اندکی ضعف است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، هربرت مک مستر مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ، در گفتگو با سی‌بی‌اس اظهار کرد سفر آنتونی بلینکن به چین، در بحبوحه تنش های فزاینده بین واشنگتن و پکن، نشان دهنده اندکی ضعف است.

وی افزود: من تصور می کنم چین یک پیغام را ارسال کرد: حالا ما مسئول هستیم. شما برای غرب تمام شده‌اید. و من فکر می کنم این بیانگر چیزی است که آنها امیدوارند به آن دست یابند و برای ایجاد یک منطقه انحصاری در سراسر منطقه هند- اقیانوس آرام است. برای مثال آنها نسبت به این بخش از اقیانوس در دریای چین جنوبی ادعا دارند.

مک مستر خاطرنشان کرد ما باید در این باره پاسخی قوی بدهیم. و من تصور می کنم سفر آنتونی بلینکن به چین، ممکن است نشان دهنده اندکی ضعف از سوی دولت آمریکا باشد.

وی معتقد است با سفر بلینکن به پکن، چین امیدوار به ایجاد نگرشی می شود که ما در این منطقه برای ادای احترام به حزب کمونیست چین، حضور داریم، زیرا آنها می خواهند از این نوع نگرش نسبت به آمریکا برای کشورهای چماقدار منطقه استفاده کرده و بگویند اکنون زمان پیوستن به قدرت برتر منطقه است. این منطقه ماست جایی که آنها منطقه جدیدی از روابط بین الملل می دانند.

مک مستر اذعان کرد داشتن دیپلماسی با چین بسیار مهم است. اما باید با کشورهایی هم که معتقدند در حال حاضر انتخاب بین واشنگتن و پکن نیست، روابط دیپلماتیک داشت. اکنون انتخاب بین حاکمیت و بردگی است.

این سیاستمدار آمریکایی اظهار کرد در حال حاضر رابطه آمریکا با چین بدتر از رابطه با روسیه در دوران جنگ سرد است. زیرا در حال حاضر مشکلات پیچیده تری به وجود آمده و دلیل آن هم مسیری است که اقتصاد دو کشور در آن تا حد زیادی براساس فرضیه های معیوب درباره ماهیت ارتباطات و به خصوص تمایلات حزب کمونیست چین به هم پیوسته شده است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده روز گذشته به پکن سفر کرد. وی اولین دیپلمات ارشد آمریکایی است که در پنج سال گذشته در میان سردی روابط دوجانبه و دورنمای مبهم برای هرگونه پیشرفت به چین سفر کرد.   

بایدن و شی جین‌پینگ رئیس جمهوری چین سال گذشته در یک نشست در بالی اندونزی بر سر سفر بلینکن به چین توافق کردند. بلینکن سفر برنامه ریزی شده خود را در ماه فوریه پس از پرواز یک بالون جاسوسی مشکوک چینی بر فراز حریم هوایی ایالات متحده با تاخیر انداخت. وی بالاترین مقام دولتی ایالات متحده است که از زمان روی کار آمدن جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در ژانویه 2021 به چین سفر کرده است.

بلینکن امروز یکشنبه ضمن اعلام اینکه مذاکرات سازنده و مفیدی با «چین کانگ» همتای چینی خود داشته، گفت: امروز در پکن با همتای چینی خود گفتگوهای صریح، عینی و سازنده ای داشته و بر اهمیت دیپلماسی و حفظ کانال های ارتباطی با چین برای کاهش سوء تفاهم تاکید کردم.

وی در این ارتباط ادامه داد که با کانگ در مورد موضوعات مورد علاقه مشترک و فرصت های همکاری بین دو کشور گفتگو کرده است.

این انتظار وجود دارد که سفر بلینکن راه را برای دیدارهای دوجانبه بیشتر در ماه‌های آینده، از جمله سفرهای احتمالی "جانت یلن"، وزیر خزانه داری و "جینا ریموندو"، وزیر بازرگانی آمریکا هموار کند. همچنین می‌تواند زمینه را برای دیدارهای شی جین پینگ و جو بایدن در نشست‌های چندجانبه در اواخر سال فراهم کند اما چشم انداز هر گونه پیشرفت در روابط دو کشور اندک است درحالیکه تیرگی در رابطه دو طرف در سال‌های اخیر به طور فزاینده اوج گرفته است.

فهرست اختلاف نظرها و منازعات از تجارت گرفته تا مساله تایوان به تنش‌ها بین دو کشور دامن زده است.

گفته می‌شود در این سفر بلینکن به دنبال رایزنی با چین برای آزادی شهروندان بازداشت شده آمریکایی است.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است که وزیر خارجه چین توافق کرده تا پس از مذاکرات سازنده با بلینکن در پکن یک سفر متقابل به واشنگتن داشته باشد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان