رهبران صربستان و کوزوو مذاکرات مستقیم با میانجیگری بروکسل را رد کردند
در جریان تلاشهای میانجی گرایانه اتحادیه اروپا برای رفع تنشها بین صربستان و کوزوو روز گذشته نمایندگان هر دو طرف مذاکرات مستقیم با یکدیگر را رد کردند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، در جریان تلاشهای میانجیگری جدید اتحادیه اروپا بین صربستان و کوزوو، نمایندگان هر دو طرف درگیری، مذاکرات مستقیم با یکدیگر را در روز پنجشنبه رد کردند. جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با الکساندر ووچیچ، رئیسجمهور صربستان و آلبین کورتی، نخستوزیر کوزوو در بروکسل برای رایزنیهای جداگانه دیدار کرد. بورل سپس خواستار برگزاری انتخابات جدید در شمال کوزوو با مشارکت اقلیت صرب شده و اعلام کرد که این هسته اصلی مشکل است.
بورل همچنین گفت: پس از چهار ساعت رایزنی، فکر میکنم دو رهبر جدیت وضعیت را درک کردند. این مقام اروپایی گفت: روشن است که آنها در موقعیتهای متفاوتی هستند، رویکردهای متفاوتی دارند و علل و همچنین تأثیرات، پیامدها یا راهحلها را متفاوت تفسیر میکنند.
ووچیچ سپس گفت که "هیچ دلیلی" نمیبیند که با مردی "که به دلیل ایدئولوژی متعصبانه خود باعث درگیری میشود" صحبت کند.
در این شرایط نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا ناامیدی خود را پنهان نکرد و اعلام کرد که روز دوشنبه با وزرای خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ رایزنی خواهد کرد. وی تاکید کرد: ما به انتخابات جدید در اسرع وقت نیاز داریم. سوال این است که چه زمانی. اما ما هنوز آنجا نیستیم.
محرک تنشهای اخیر در شمال کوزوو تصمیم پریشتینا برای انتصاب شهرداران آلبانیایی نژاد در چهار شهرداری با اکثریت صرب بود. ساکنان صرب در شمال این کشور قبلاً انتخابات محلی را تحریم کرده بودند. پس از درگیری در پایان ماه مه، ماموریت حافظ صلح به رهبری ناتو (KFOR) واحدهای خود را در کوزوو تقویت کرد.
کوزوو با جمعیت اکثرا آلبانیایی نژاد خود، استقلال خود را از صربستان در سال 2008 اعلام کرد، اما امروزه از سوی بلگراد همچنان استان صربستان محسوب می شود. تقریباً 1.8 میلیون نفر ساکن کوزوو شامل حدود 120000 صرب هستند که عمدتاً در شمال کشور هستند.
انتهای پیام/