نگاهی به عواقب سیاسی و اقتصادی برگزیت برای انگلیس

نگاهی به عواقب سیاسی و اقتصادی برگزیت برای انگلیس

حدود هفت سال بعد از همه پرسی برگزیت در حالی که حامیان این پروژه تلاش می کنند تصویر مثبتی از شرایط ارائه دهند، اما نتیجه بررسی‌ها از بی‌اعتمادی روزافزون شهروندان به سیاست و وخامت اوضاع اقتصادی انگلیس خبر می‌دهد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس شاو" آلمان در مطلبی به شرایط انگلیس حدود سه سال بعد از برگزیت پرداخته و نوشت: حدود هفت سال پیش، بریتانیا با اختلاف اندکی به برگزیت رأی مثبت داد. در 31 ژانویه 2020، این کشور از اتحادیه اروپا خارج شد.

در ادامه این گزارش آمده است: اما برگزیت هنوز تمام نشده است. همین روز چهارشنبه بود که مجلس عوام بار دیگر درباره عواقب خروج از اتحادیه اروپا بحث کرد. استفان فلین، رهبر جناح حزب ملی اسکاتلند SNP، مستقیماً به ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس حمله کرد و گفت: فکر نمی‌کنم او درک کند که واقعیت اقتصادی چگونه است و مصرف‌کنندگان با چه هزینه‌هایی دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی تاکید کرد: نرخ بهره برای وام ملک در ایرلند بیش از شش درصد نیست، اما حدود چهار و نیم درصد است. تورم در اتحادیه اروپا 8.7 درصد نیست، اما نزدیک به شش درصد است. سال‌ها پس از رفراندوم برگزیت، بالاخره باید قبول کرد که برگزیت در ایجاد این شرایط مقصر است. البته سوناک در جوابش طفره رفت.

در ادامه این گزارش آمده است: در حالی که حامیان برگزیت تلاش می‌کنند تصویری مثبت از خروج از اتحادیه اروپا ترسیم کنند، بسیاری از دانشمندان داده‌هایی را ارائه می‌دهند که قرائت بسیار متفاوتی دارد. "جون دو"، پروفسور اقتصاد از دانشگاه استون در بیرمنگام که در حال بررسی عواقب برگزیت است در این باره می گوید: اثرات بر تجارت قابل توجه است. ما چندین محاسبه را با استفاده از روش‌های مختلف انجام داده‌ایم. به گفته وی برای فاز بین ژانویه 2021 و سپتامبر 2022، تحلیل‌ها نشان می‌دهد که تجارت بریتانیا به دلیل برگزیت کاهش یافته است.

صادرات بریتانیا به اتحادیه اروپا 23 درصد و واردات از اتحادیه اروپا 13 درصد کمتر از زمانی است که این کشور همچنان عضو اتحادیه اروپا بود. از دیدگاه آلمان هم تراز منفی است. اتاق صنعت و بازرگانی آلمان، برگزیت را "یک فاجعه اقتصادی برای هر دو طرف کانال" خوانده است. در حالی که انگلیس پنجمین شریک تجاری مهم آلمان قبل از برگزیت بود، بریتانیا حالا دیگر حتی در میان ده کشور برتر نیست.

مرجع مستقل نظارتی بریتانیا OBR هم فرض می‌کند که بهره وری بلندمدت در این کشور چهار درصد کمتر از آنچه بدون برگزیت بود خواهد شد. این آژانس انتظار زیادی از قراردادهای تجاری جدیدی که دولت بریتانیا با کشورهای غیر اتحادیه اروپا منعقد کرده است ندارد. گفته می شود که آنها به ندرت تأثیری خواهند داشت، به عبارت دیگر، به سختی رشد اقتصادی ایجاد می‌کنند.

اما برای بریتانیایی‌ها، برگزیت تنها پیامدهای اقتصادی ندارد. خروج از اتحادیه اروپا همچنین از نظر سیاسی این کشور را تغییر داده است. تیم بیل، استاد سیاست از دانشگاه کوئین مری لندن به تازگی کتاب «حزب محافظه کار پس از برگزیت» را منتشر کرده است. او از ایدئولوژی و حمله به نهادهای دموکراتیک صحبت می‌کند و در رابطه با حزب محافظه‌کار به این نتیجه می‌رسد: این حزب واقعا پوپولیست‌تر شده است. به گفته وی حزب محافظه‌کار همیشه با پوپولیسم معاشقه کرده است، اما پس از برگزیت آنها پوپولیسم را کاملا درونی کردند.

بیل معتقد نیست که محافظه‌کاران پس از جدایی بوریس جانسون راه خود را به سبک محافظه‌کارانه جدی بازخواهند یافت. وی در این باره می‌گوید: جن از بطری خارج شده است و محافظه‌کاران نمی‌توانند دوباره آن را بگیرند.

روزنامه "هامبورگر ابند بلات" آلمان هم در مطلبی نوشت: یک همه پرسی تاریخی در 23 ژوئن 2016 ترکیب اتحادیه اروپا را تغییر داد. از آن زمان تاکنون چیزهای زیادی در انگلیس تغییر کرده است - از جمله رابطه بین شهروندان و سیاست.

سه چهارم انگلیسی‌ها اعتماد خود به سیاستمداران را از دست داده‌اند

هفت سال پس از همه پرسی برگزیت، سه چهارم بریتانیایی‌ها اعتماد خود را به سیاستمداران خود از دست داده‌اند. این بر اساس نظرسنجی اندیشکده لندنی بریتانیا در اروپای در حال تغییر است که به مناسبت سالگرد همه پرسی امروز منتشر شد.

نتایج این بررسی نشان می‌دهد که 75 درصد از پاسخ دهندگان گفتند: «در سال‌های اخیر اعتمادم به سیاستمداران بریتانیایی از دست رفته است.» 74 درصد معتقدند که سیاستمداران بیشتر به نفع خود عمل می‌کنند تا منافع عمومی.

در همه پرسی 23 ژوئن 2016، بریتانیایی‌ها با 52 رای موافق در برابر 48 درصد به خروج از اتحادیه اروپا رای دادند. این روند در 31 ژانویه 2020 تکمیل شد. همانطور که این بررسی نشان می‌دهد، اکثریت 52 درصد اکنون معتقدند که برگزیت موفقیت آمیز نبوده است. از هر ده نفر فقط یک نفر آن را متفاوت می‌بیند. از بین کسانی که به برگزیت رای داده‌اند، فقط 15 درصد از آن پشیمان هستند.

بر این اساس تقریباً نیمی از شرکت کنندگان در نظرسنجی (48 درصد) در همه پرسی امروز به بازگشت به اتحادیه اروپا رأی خواهند داد. فقط حدود یک سوم (32 درصد) طرفدار بیرون ماندن هستند. اکثریت مردم در بریتانیا (54 درصد) به سادگی نمی‌خواهند چیزی بیشتر در مورد برگزیت بشنوند.

اقتصاد آلمان هم در هفتمین سالگرد رأی‌گیری برگزیت انگلیس نتیجه گیری منفی در این باره دارد. فولکر تریر، رئیس تجارت خارجی اتاق صنعت و بازرگانی آلمان (DIHK) روز پنجشنبه به خبرگزاری رویترز گفت: برگزیت یک فاجعه اقتصادی برای هر دو طرف کانال است. این نتیجه پس از هفت سال از همه پرسی برگزیت است.

بر این اساس عواقب آن را می‌توان به عنوان مثال در تجارت بین دو کشور مشاهده کرد. در سال 2022، آلمان کالاهایی به ارزش 73.8 میلیارد یورو به بریتانیا صادر کرد که 14.1 درصد کمتر از سال 2016، سال رأی گیری برگزیت بود.

تریر گفت: در حالی که انگلیس همچنان سومین بازار مهم صادراتی آلمان در سال 2016 بود، این کشور در سال 2022 به رتبه هشتم سقوط کرد. به عنوان یک شریک تجاری هم - صادرات و واردات در این تعادل ترکیب شده است - از آن زمان تاکنون این کشور اهمیت بیشتری از دست داده و از رتبه پنجم به یازدهم سقوط کرده است.

سهام سرمایه گذاری مستقیم آلمان در بریتانیا نیز کاهش یافته است. این سهم در سال 2021 هنوز حدود 140 میلیارد یورو بود که معادل 16.1 درصد کاهش نسبت به سال 2016 است. به همین ترتیب، طبق گزارش DIHK ، با 2163 شرکت آلمانی، 5.2 درصد کمتر از سال 2016 در آنجا فعال هستند. تعداد کارمندان آنها هم با سه درصد کاهش به 415000 نفر رسیده است.

تریر کارشناس DIHK گفت: خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا روابط تجاری نزدیک ما را دشوارتر کرده است و هنوز برنامه ریزی و عدم اطمینان قانونی قابل توجهی در تجارت شرکت‌های آلمانی در بریتانیا وجود دارد. علاوه بر این، همچنان خطر درگیری‌های تجاری بین اتحادیه اروپا و بریتانیا وجود دارد.

وی افزود: اتحادیه اروپا باید با هم و قاطعانه برای پیشبرد منافع اقتصادی اروپا همکاری کند. به ویژه، برنامه‌های بریتانیا برای انحراف از قوانین اتحادیه اروپا، به عنوان مثال در حفاظت از داده‌ها، مواد غذایی یا مواد شیمیایی، بار سنگینی بر تجارت شرکت های آلمانی در بریتانیا است.

بریتانیا در حال حاضر با مشکلات اقتصادی مانند تورم بالا و هزینه‌های بالای زندگی دست و پنجه نرم می کند. تورم قیمت مصرف کننده نیز در اردیبهشت ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل 8.7 درصد بود. اقتصاددانان انتظار دارند که بحران اقتصادی شدیدتر و طولانی‌تری در انگلیس نسبت به کشورهای مشابه شکل گیرد.

کارشناسان برگزیت را بخشی از بار می‌دانند: طبق یک مطالعه، تا سال 2030 برگزیت برای هر کارمند بریتانیایی 470 پوند در سال، تقریباً 550 یورو هزینه در بر خواهد داشت.

در عین حال، خستگی از برگزیت هم در بین شهروندان بالاست. در سال 2019، بوریس جانسون، نخست‌وزیر وقت، روی پوسترهای انتخاباتی نوشته بود «برگزیت انجام شود» و تبلیغ می‌کرد که برگزیت باید تکمیل شود. اما هفت سال پس از همه پرسی این موضوع همچنان مطرح است. در میان کسانی که در آن زمان طرفدار برگزیت بودند، 72 درصد با این جمله موافق هستند که ای کاش صحبت در مورد برگزیت را متوقف می‌کردیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon