چرا «واگنر» این زمان را برای شورش علیه مسکو انتخاب کرد؟/ ردپای «ناتو» برای پوشش ناکامی ضدحمله اوکراین
برخی تحلیلگران معتقدند که عملیات شب گذشته واگنر یک اقدام اطلاعاتی امنیتی از سوی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا همان ناتوست که توانسته است انتقام شکست و ناکامی اوکراین در جریان ضدحمله را اینگونه و با بردن صحنه نبرد به داخل خاک روسیه بگیرد.
به گزارش تسنیم، اعلام شورش رسمی گروه شبهنظامی واگنر علیه ارتش روسیه، از شب گذشته به خبر اصلی رسانههای بینالمللی تبدیل شده است و این موج خبری، با سخنرانی تند ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه علیه رئیس گروه واگنر بهسرعت گسترش یافت.
در این زمینه تحلیلهای متفاوتی تاکنون بیان شده است و رسانههای مختلف جهانی بنا به گرایش سیاسی خود، به بررسی زوایای مختلف آن پرداختهاند اما سؤالی که در این میان بیپاسخ مانده است، چرایی انتخاب زمان فعلی از سوی رئیس گروه واگنر برای شورش علیه ارتش روسیه است.
پای «ناتو» در میان است؟
ناکامی اوکراین در پیگیری ضدحمله به ارتش روسیه در مناطق اشغالی دونتسک در روزهای اخیر باعث شد موجی از ناامیدی و سرخوردگی میان مردم اوکراین و حامیان اروپایی آنها پیدا شود، انتشار خبری درباره کشته شدن بیش از 13 هزار سرباز اوکراینی در جریان این ضدحمله نیز باعث شد رسانههای بینالمللی از این ماجرا بهعنوان یک شکست تلخ و سنگین برای کییف نام ببرند.
در همین راستا، برخی تحلیلگران معتقدند که عملیات شب گذشته واگنر، یک اقدام اطلاعاتی امنیتی از سوی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا همان ناتوست که توانسته است انتقام شکست و ناکامی اوکراین در جریان ضدحمله را اینگونه و با بردن صحنه نبرد به داخل خاک روسیه، بگیرد.
شورش واگنر، ارتش روسیه را زمینگیر میکند؟
نیروهای واگنر، متخصص جنگهای شهری و روی زمین هستند و به همین دلیل توانستند عملکرد موفقیتآمیزی در منطقه باخموت اوکراین داشته باشند که نهایتاً منجر به سقوط این شهر شد، همین مسئله میتواند بهعنوان برگ برنده واگنر در مقابله با ارتش روسیه مورد استفاده قرار بگیرد اما مسئله برای این گروه شبهنظامی جایی خطرناک میشود که نیاز این گروه به پشتیبانی بررسی میشود.
اساساً دعوای واگنر با ارتش روسیه که نهایتاً منجر به شورش کنونی شد، بر سر نحوه حمایت و لجستیک این گروه بود؛ موضوعی که باعث شد مشاجرات میان وزیر دفاع و پریگوژین، رئیس گروه واگنر در جریان نبرد باخموت بسیار بالا بگیرد، این مسئله ازآنجایی مهم است که واگنر در واقع در ماههای اخیر بهعنوان یگان ارتش روسیه در اوکراین فعالیت میکرد و اساساً برای تأمین تجهیزات خود، بهطور کامل به مسکو وابسته است.
بر همین مبنا، اکثر تحلیلگران معتقدند که اگرچه اقدامات گروه واگنر میتواند آثار روانی مخربی را داشته باشد اما این گروه فاقد حداقل توان لازم برای به چالش کشاندن ارتش روسیه است؛ چرا که در میانمدت، امکان دسترسی به تجهیزات و ادوات نظامی را ندارد و بدون حمایت لجستیکی، واگنر بهطور کامل خلعسلاح خواهد شد.
از سوی دیگر، این مسئله میتواند بهعنوان محلی برای ورود و دخالت مجدد ناتو به کارزار جنگ مورد توجه قرار بگیرد؛ یعنی نیروها و تجهیزات ناتو که قرار بود در خدمت ارتش اوکراین باشد، حالا میتواند به چشم اسفندیار ارتش روسیه تبدیل شود و در اختیار گروه واگنر قرار بگیرد، هرچند این مسئله دارای ریسک بسیار بالایی برای اروپا خواهد بود.
انتهای پیام/+