آغاز دریافت کارمزد از کارتخوان‌ها از امروز/ دارندگان کارتخوان تخفیف می‌گیرند

آغاز دریافت کارمزد از کارتخوان‌ها از امروز/ دارندگان کارتخوان تخفیف می گیرند

طبق اعلام بانک مرکزی، از امروز ۴ تیرماه دریافت کارمزد از تراکنش‌های دستگاه‌های کارتخوان آغاز می‌شود؛ البته این بانک تخفیف ۳۰درصدی تا ۱۰۰درصدی برای دارندگان دستگاه‌های کارتخوان و پایانه‌های فروش اینترنتی در نظر گرفته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، از امروز 4 تیرماه، دریافت کارمزد از تراکنش خرید کارتی آغاز می‌شود. طبق تأکید بانک مرکزی، تا اطلاع ثانوی پذیرندگان برخی صنوف مثل نانوایی و سوپرمارکت از پرداخت کارمزد مستثنی شده‌‌اند و سهم این صنوف همچنان توسط بانک پذیرنده پرداخت خواهد شد.

در مدل جدید کارمزد تراکنش خرید، همه ذی‌نفعان یک تراکنش از جمله بانک صادرکننده کارت بانک پذیرنده (حساب پشت کارتخوان)، پذیرنده تراکنش (فروشگاه) کارمزد پرداخت می‌کنند.

گفتنی است، بر اساس دستور العمل جدید، کارمزد قابل اخذ از دارنده کارت صفر است. براساس نظام کارمزدی جدید در شبکه پرداخت کشور؛ دارندگان دستگاه‌های کارتخوان به‌ازای هر تراکنش خرید از 1200 تا حداکثر سقف تعیین‌شده بسته به مبلغ تراکنش، کارمزد پرداخت می‌کنند.

کف این کارمزد تا تراکنش‌های 6 میلیون ریال 1200 ریال و برای تراکنش‌های بالاتر به‌صورت پلکانی تا سقف تعیین‌شده، خواهد بود.

به گزارش تسنیم، مانی یکتا مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در خصوص جزئیات این طرح گفت: طبق مصوبات شورای پول و اعتبار، بانک مرکزی موظف است به‌صورت سالانه نرخ کارمزد خدمات بانکی از جمله خدمات حضوری و الکترونیکی را بازبینی کند و بالطبع مشابه روال‌های گذشته این اقدام در سال 1401 انجام شد که ابلاغ آن به سال جاری موکول شده است.

مانی یکتا افزود: بخش قابل‌ملاحظه‌ای از کارمزد‌های جدید از تاریخ 17 اردیبهشت‌ماه امسال عملیاتی شدند که در واقع شامل کارمزد خدمات بین‌بانکی و کارمزد خرید بود، البته کارمزد خرید به‌دلیل ملاحظات فنی و اجرایی از فردا به‌کمک شبکه بانکی اجرایی خواهد شد.

مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی ادامه داد: البته در این مرحله تعدادی از صنوف با توجه به اینکه به‌صورت مرحله‌ای و گام به گام اجرایی می‌شود مشمول این کارمزد نخواهند شد.

به‌گفته یکتا، مبلغ کارمزد به این صورت محاسبه خواهد شد که برای تراکنش‌های تا مبلغ شش میلیون ریال (600 هزار تومان) به‌صورت ثابت 120 تومان خواهد بود و برای تراکنش‌های بالاتر از 600 هزار تومان نیز دو ده‌هزارم مبلغ تراکنش در نظر گرفته خواهد شد که به‌صورت سرجمع در پایان روز با در نظر گرفتن ملاحظات تخفیفی توسط بانک‌ها از دارندگان دستگاه‌های کارتخوان دریافت می‌شود.

وی درباره تخفیفات در نظر گرفته‌شده نیز اظهار کرد: در اجرای این طرح بانک‌ها می‌توانند تخفیقاتی را تا 30 درصد برای مشتریان خودشان قائل شوند البته این تخفیفات برای شرکت‌های دانش‌بنیان تا 40 درصد و برای مستمری‌بگیران و مددجویان بهزیستی کمیته امداد تا 100 درصد لحاظ خواهد شد.

مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چه‌کسانی این کارمزد را پرداخت خواهند کرد و آیا به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است که روی قیمت‌ها اثرگذار نباشد، گفت: نکته بسیار مهم این است که بخش قابل ملاحظه از کارمزد تعیین‌شده را بانک‌ها پرداخت می‌کنند و دارندگان دستگاه‌های کارتخوان و پایانه‌های فروش اینترنتی در پرداخت بخشی از هزینه آن مشارکت خواهند کرد.

یکتا ادامه داد: نکته این است که با توجه به بررسی‌های صورت‌گرفته و رفتار تراکنشی صنوف مختلف حدود 40 درصد اصناف یعنی بیش از چهار میلیون پذیرنده از هشت میلیون و 200 هزار پذیرنده فروشگاهی، روزانه کمتر از 1000 تومان سهم کارمزدی‌شان می‌شود و 60 درصد اصناف این مبلغ برایشان در روز کمتر از دو هزار تومان خواهد بود.

وی در پایان گفت: در راستای اینکه هزینه بیشتری به صنوف بابت جایگزینی تجهیزات از جمله جایگزینی کارتخوان‌ها تحمیل نشود سیاستی اتخاذ شده است که هزینه جابه‌جایی آن‌ها به صنوف تحمیل نشود.

به گزارش تسنیم، فهرست تفصیلی صنوف مستثنی‌شده در گام نخست شامل موارد زیر است:

‌1 ـ نانوایی‌ها

2 ـ سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های محصولات غذایی و خواروبارفروشی

3 ـ داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها و خدمات درمانی

4 ـ جایگاه‌های سوخت اتوماتیک و فروشندگان سوخت

5 ـ فروشگاه‌های تجهیزات ساخت کاردستی و صنایع دستی هنری

6 ـ حمل‌ونقل درون و حومه شهر، تاکسیرانی و کرایه اتومبیل

7 ـ مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان

8 ـ روزنامه‌فروشی‌ها و دکه‌های روزنامه

9 ـ دفتر خدمات مخابراتی محلی و راه‌دور

10 ـ انجمن‌ها و اتحادیه‌های مدنی، اجتماعی و مؤسسات خیریه

11‌ ـ فروشگاه محصولات رسانه‌ای، کتاب، روزنامه، فیلم، موسیقی

12 ـ عوارض راه، پارکینگ، پارکومتر و گاراژ

13 ـ وجوه دولتی، قوه قضاییه و شرکت‌های خدماتی (آب، برق، گاز).

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon