آمادگی انتقال خون به مصدومان حوادث با آمبولانس‌ها/ ذخایر خونی کشور در وضعیت مطلوب

آمادگی انتقال خون به مصدومان حوادث با آمبولانس‌ها/ ذخایر خونی کشور در وضعیت مطلوب

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران ضمن اعلام آمادگی برای تامین خون مورد نیاز مصدومان حوادث از طریق آمبولانس‌ها، وضعیت ذخایر خونی کشور را مطلوب اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مصطفی جمالی امروز در نشست خبری سازمان انتقال خون ایران در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر نتیجه انعقاد تفاهم‌نامه بین سازمان اورژانس و انتقال خون برای انتقال خون به مصدومان حوادث در اورژانس پیش‌بیمارستانی اظهار کرد: برخی افراد که دچار مصدومیت در حوادث می‌شوند ممکن است به دلیل خونریزی زیاد، نیاز به تزریق خون پیدا کنند و تزریق خون به محض رسیدن آمبولانس بر بالین بیمار می‌تواند جان آن‌ها را نجات بدهد؛ این اقدام در کشورهای پیشرفته در حال انجام است؛ در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان انتقال خون و اورژانس کشور منعقد شده تا انتقال خون به مصدومان حوادث از طریق آمبولانس‌ها صورت پذیرد.

وی افزود: سازمان انتقال خون ایران آمادگی تامین خون آمبولانس‌ها را دارد و بنا داریم در روز ملی اهدای خون در مردادماه، این طرح به صورت کشوری اجرا شود؛ سال گذشته به صورت محدود در ایام اربعین اجرا شد و جان برخی بیماران را نجات داد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران ادامه داد: چالش پیش روی اجرای این طرح، کمبود امکانات و دستگاه‌هایی است که بتوانند خون را در آمبولانس‌ها در دمای مناسب نگهداری کنند؛ این موضوع به حمایت مالی نیاز دارد.

وی همچنین با اشاره به وضعیت ذخایر خونی کشور بیان کرد: ذخایر خون و فرآورده‌های خونی بیش از 2 برابر افزایش یافته و در وضعیت مطلوب قرار گرفته و به 8 روز رسیده است و شاخص اهدای مستمر افزایش پیدا کرده است. کشور ما در سال‌های گذشته همواره با بحران کمبود ذخایر خونی در برخی استان‌ها مانند سیستان و بلوچستان مواجه بود اما امروز ذخایر خونی این استان از حدود دو روز به 8 روز رسیده و در وضعیت کاملاً مطلوب قرار دارد و الان هیچ بیماری به دلیل نبود خون و فراورده خونی دچار مشکل در درمان نمی‌شود.

جمالی با اشاره به آمار پایین اهدای خون زنان در کشور تصریح کرد: میزان اهدای خون بانوان به استثناء ایام جنگ تحمیلی، همواره بسیار پایین بوده است که یک علت آن را می‌توان شیوع بیشتر کم خونی در زنان دانست، در حال حاضر در کشورهای دیگر شاخص اهدای خون بانوان 20 درصد است اما در ایران 5 درصد است. در برخی استان‌ها مانند کردستان و لرستان میزان اهدای خون بانوان بیشتر و به میزان 8 درصد است.

معطلی 9 ساله برای تأسیس پالایشگاه پلاسما در ایران

وی درباره آخرین خبرها از تأسیس پالایشگاه پلاسما و تولید داروهای مشتق از پلاسما تشریح کرد: برخی داروهای مهم مانند آلبومین، فاکتور هشت و IVIG از پلاسما تهیه می‌شوند که به آن‌ها داروهای مشتق از پلاسما گفته می‌شود؛‌ در دهه 90 شرکت پالایش و پژوهش پلاسما از سازمان انتقال خون به بخش خصوصی واگذار شد و قرار بود بخش خصوصی اقدام به تأسیس پالایشگاه کند اما تأسیس آن 9 سال معطل ماند و الان در روند پیگیری قضایی قرار گرفته است و بنابراین بخش خصوصی باید اقدام به تاسیس پالایشگاه پلاسما کند. ما حاضریم حمایت فنی و علمی به عمل بیاوریم و با امکانات خیرین، به حمایت از تاسیس پالایشگاه پلاسما بپردازیم.

ارسال پلاسمای ایران به خارج از کشور برای تولید دارو

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه سالانه 180 هزار لیتر پلاسما توسط انتقال خون تولید می‌شود، گفت: تا پایان امسال، این میزان 20 درصد افزایش می‌یابد. در حال حاضر بیشتر پلاسمای تولید شده در کشور ما به یک شرکت داخلی تحویل داده می‌شود و این شرکت با یک کمپانی آلمانی قرارداد دارد که داروهای مشتق از پلاسما را با پالایش پلاسما تامین می‌کند و برای ما می‌فرستد. اگر پالایشگاه پلاسما در داخل کشور تأسیس شده بود تا این حد وابستگی به خارج از کشور در این زمینه نداشتیم.

وی همچنین با اشاره به فعالیت برخی شرکت‌های خصوصی برای دریافت پلاسمای خون افراد افزود: ما مانع فعالیت بخش خصوصی در زمینه اهدای پلاسما نیستیم اما برخی شرکت‌های خصوصی به ازای اهدای پلاسما پول پرداخت می‌کنند که این موضوع به دلیل وجود روابط مالی میان اهداکننده و شرکت، ممکن است سلامت خون‌های اهدایی را به خطر بیندازد زیرا ممکن است فرد رفتارهای پرخطری داشته باشد اما صرفا به دلیل دریافت پول، اقدام به اهدای خون و پلاسما کند و مشکلات خونی او نیز توسط آزمایش‌ها به خوبی تشخیص داده نشود به همین دلیل است که تأکید ما اهدای پلاسما و خون به صورت داوطلبانه است.

جمالی درباره فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه انتقال خون نیز خاطرنشان کرد: در حال حاضر سانتزیفیوژهای یخچال‌دار توسط شرکت‌های دانش‌بنیان ساخته شده که در سازمان انتقال خون به‌کارگیری می‌شود؛ پیش‌بینی می‌کنیم تا سه سال آینده، عمده تجهیزات موردنیاز برای انتقال خون، در داخل کشور ساخته و حتی صادر نیز شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon