قالیباف: در موضوع حجاب با کسانی که با حکم خدا مقابله کنند باید قاطعانه برخورد شود
رئیس مجلس در نشست مشترک مسئولان عالی قضایی و نمایندگان مجلس با بیان این که ما در هر سه قوه باید با هماهنگی و همدلی کار را پیش ببریم تأکید کرد: اگر خروجی این هماهنگی به همافزایی منجر نشده و مردم از آن منفعت نبرند، هیچ دستاوردی نخواهیم داشت.
به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک مسئولان عالی قوه قضائیه با نمایندگان مجلس شورای اسلامی که عصر امروز (یکشنبه، 4 تیر) با حضور حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه در محل این قوه برگزار شد، ضمن تبریک هفته قوه قضائیه به مجموعه دستگاه قضا، شورای عالی قضایی و قضات شریف و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر به ویژه شهید دکتر بهشتی(ره)، گفت: منافقان در ابتدای انقلاب، چهرهها، عناصر و ارکان مهم کشور را شناسایی کرده و همه آنها را هدف ترور قرار دادند و انصافاً همه دیدیم که دیگر چهرهای مانند شهید بهشتی تکرار نشد.
همدلی قوا باید منجر به همافزایی و کسب منفعت مردم شود
وی در ادامه با اشاره به اهمیت دو قوه قضائیه و مقننه برای حل مشکل مردم، عنوان کرد: ما در هر سه قوه باید با هماهنگی و همدلی کار را پیش ببریم و اگر خروجی این موضوع منجر به همافزایی نشده و مردم از آن منفعت نبرند، هیچ دستاوردی نخواهیم داشت.
مردمیسازی مبارزه با فساد در تمامی ابعاد با تصویب قانون حمایت از گزارشگران فساد
قالیباف با اشاره به تصویب قانون حمایت از گزارشگران فساد در مجلس، گفت: هم اکنون این قانون میان مجلس، هیئت عالی نظارت و شورای نگهبان در رفت و آمد است که البته در نهایت بخش اصلی این مصوبه در معرض ابلاغ است و این قانون در کنار مبارزه با فساد، برخی رفتارهای سوءاستفادهگرانه تعداد معدودی از افراد را نیز از بین میبرد.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با اشاره به تأکید رهبر انقلاب برای مردمیسازی، با بیان اینکه این قانون، مبارزه با فساد را در تمامی ابعاد مردمیسازی خواهد کرد، اظهار داشت: ما نیز بسیار تلاش کردهایم که این موضوع باعث افزایش تعداد پروندههای قوه قضائیه نشود؛ این قانون یک فرصت است که اگر قوای مقننه و قضائیه با محوریت قوه قضائیه در این بخش به درستی کار را پیش ببرند، میتوان آثار خوبی از نتیجه آن دریافت کرد.
اقدامات مجلس برای حل مشکل مسکن و لزوم همکاری سایر قوا در اجرای قوانین
وی در ادامه با اشاره به مشکل مسکن و ورود مجلس به این موضوع و تصویب قانون جهش تولید مسکن با محوریت ایجاد توازن عرضه و تقاضای مسکن، به تصویب قانون دیگری برای تعیین مالیات بر خانههای خالی با هدف جلوگیری از انباشته شدن سرمایه در بخش مسکن اشاره و اظهار کرد: این قانون برای کوتاهمدت مؤثر خواهد بود و قانون جهش تولید مسکن برای درازمدت تأثیرگذار است.
وی افزود: قانون کنترل و ساماندهی اجارهبها و قیمتگذاری مسکن نیز موضوع مهم دیگری است که در مجلس تصویب شد و رفت و برگشت آن در شورای نگهبان در حال انجام است و به زودی نهایی خواهد شد. در این بخش، قوه قضائیه میتواند با نظارت خود باعث شود از افراد مظلوم به خصوص در حوزه مسکن که تبدیل به موضوعی غیرقابل تحمل برای مردم شده، حمایت شده و باعث شود فشارهای روحی و روانی مردم در این بخش کاهش یابد.
وی تأکید کرد: ما باید صدای مستأجران را به معنای واقعی شنیده و مشکلات آنها را حل و فصل کنیم و باید بدانیم هیچ موضوعی مهمتر از سروسامان دادن به این بخش نیست چرا که گاهی تا هشتاد درصد درآمد مردم برای اجاره مسکن هزینه میشود و تنها 20 درصد برای زندگی آنها باقی میماند و حتی اگر زن، مرد و فرزند خانواده کار کنند، توانایی تأمین اجاره را ندارند؛ لذا حل مسئله مسکن ارتباط مستقیم با معیشت مردم دارد.
ساماندهی اسناد غیررسمی
قالیباف در ادامه به موضوع ساماندهی اسناد غیررسمی و سامان دادن آن در مجلس اشاره کرد و اظهار داشت: این موضوع، پروندههای زیادی را به سمت قوه قضائیه میآورد که بعد از بررسی و پیگیریهای مداوم اکنون به جایی رسیدهایم که مسئله در مجمع تشخیص مصلحت در حال بررسی است.
رئیس مجلس یازدهم ادامه داد: تشخیص مصلحت به این معنا است که مصلحت جامعه را در نظر بگیریم که این از نکات مهم است و تصمیم دقیق و درست در این موضوع نیز پروندههای قضایی ورودی به قوه قضائیه را کاهش میدهد؛ از این رو اولین منفعت آن را خود قوه قضائیه کشور میبرد.
قوه قضائیه شعبهای برای اجرای ماده 234 آییننامه داخلی مجلس قرار دهد
قالیباف در ادامه با اشاره به درخواست مجلس برای کمک قوه قضائیه به مجلس برای اجرای ماده 234 آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، بیان داشت: درخواست ما از قوه قضائیه این است که یک شعبه برای این موضوع در نظر گرفته شود چرا که جایی است که در ساماندهی کشور و نظارت بر مدیران و مسئولان و انجام وظایف آنان مؤثر خواهد بود و مردم باید آثار نظارت مجلس طبق ماده 234 آئیننامه را ظرف مدت معقولی ببینند و این نظارت بازدارندگی داشته باشد.
مجلس در کمترین زمان ممکن لایحه عفاف و حجاب را دنبال میکند
رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به لایحه حمایت از عفاف و حجاب گفت: معتقدیم اگر این لایحه با پختگی لازم پیگیری نشده و با دقت پیش نرود و همه ساحتهای عفاف و حجاب در آن دیده نشود و صرفاً برای جرمانگاری قانونگذاری شود و حتی در جرمانگاری نیز دقت و توجه نداشته باشیم، کار عجلهای انجام داده و صرفاً رفع تکلیف کردهایم و در ادامه با مشکل پیچیدهتری مواجه خواهیم بود که برای دشمن فرصت ایجاد کرده و دل خانواده شهدا و ملت ایران را خواهد شکست.
وی در عین حال یادآور شد: مجلس مصمم است در کمترین زمان ممکن این لایحه را دنبال کند و ما بر خود فرض میدانیم که در بررسی این موضوع حتی یک روز تأخیر نداشته باشیم و اگر تأخیری در جریان آن ایجاد کنیم در پیشگاه خداوند و شهدا مسئول هستیم و باید به گونهای عمل کنیم که بررسی این لایحه به صورت دقیق و قاطع پیش برود.
با کسانی که برای مبارزه با حکم خدا به صحنه آمده و پردهدری میکنند باید محکم و قاطع برخورد کنیم
دکتر قالیباف با تأکید بر کار فرهنگی در موضوع عفاف و حجاب، گفت: البته با کسانی که با هدف مبارزه با حکم خدا به صحنه آمده و پردهدری میکنند باید محکم و قاطع برخورد کنیم تا نقش بازدارندگی نیز داشته باشد و با قانون ادب شوند.
ظاهر یک دادگاه نیز بخشی از هیمنه و قدرت قوه قضائیه است/ در جریان بررسی برنامه هفتم به قوه قضائیه توجه میکنیم
وی در ادامه با بیان این که همه ما در مجلس طی بررسی لایحه برنامه هفتم قصد کمک به قوه قضائیه را داریم به توضیحات معاون اول قوه قضائیه درباره برخی ساختمانهای فرسوده این قوه که محل رسیدگی به پرندههاست اشاره کرد و گفت: ظاهر یک دادگاه نیز بخشی از هیمنه و قدرت قوه قضائیه است و امیدوارم در این زمینه تصمیمهای خوبی گرفته شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار داشت: افزایش سقف بودجه خط قرمز است اما با احتساب همه محدودیتها، تلاش داریم در جریان بررسی برنامه هفتم به این موضوعات نیز توجه کنیم تا انشاءالله رضایت مردم که تبلور رضایت الهی است را کسب کنیم.
انتهای پیام/؛