تقویت قدرت و توان دفاعی در دستورکار اتحادیه اروپا

تقویت قدرت و توان دفاعی در دستورکار اتحادیه اروپا

یک نشریه غربی از برنامه‌های اروپا برای تقویت توان دفاعی و امنیتی و کاهش وابستگی‌ها در این زمینه به آمریکا خبر داد که در نشست امروز و فردای سران این اتحادیه در بروکسل نیز به آن پرداخته خواهد شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه اتریشی "وینر سایتونگ"، در مطلبی نوشت: ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو هم در نشست سران کشورهای اتحادیه اروپا در روزهای پنج شنبه و جمعه در بروکسل حضور خواهد داشت. تقویت همکاری بین این ائتلاف نظامی و اتحادیه اروپا و تقویت سیاست امنیتی و دفاعی - همه اینها دوباره مورد استناد قرار می گیرند و اروپایی ها را فراتر از جلسه جاری مشغول خواهد کرد.

ضرورت این امر حداکثر با جنگ روسیه علیه اوکراین آشکار شد. برخی این جنگ را "آخرین زنگ بیدارباش" برای اتحادیه اروپا می دانند تا همه نیروهای سیاست دفاعی خود را گرد هم آورد و گسترش دهد.

در همین راستا رادوسلاو سیکورسکی، نماینده پارلمان اروپا و وزیر امور خارجه سابق لهستان که ریاست هیئت ایالات متحده در پارلمان اروپا را بر عهده دارد گفت که اتحادیه اروپا باید پتانسیل نظامی خود را تقویت کند.او در مصاحبه ای با روزنامه نگاران اتریشی در بروکسل گفت: زیرا دفعه بعدی در کار خواهد بود که بدون ایالات متحده هستیم و باید تنها باشیم. به عنوان مثال، اگر چین به تایوان حمله کند، آمریکایی‌ها روی آن تمرکز می‌کنند و در صورت وقوع درگیری دیگری اروپایی‌ها دیگر تنها می مانند.

سیکورسکی در عین حال با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا در نتیجه جنگ اوکراین بیشتر به کانون توجه ایالات متحده تبدیل شده است، می گوید: ایالات متحده وجود و اهمیت اتحادیه اروپا را به رسمیت شناخته است.

نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل نیز درباره همین موضوع خواهد بود و تا حدی احتمالاً در نشست سران ناتو در ویلنیوس که دو هفته و نیم دیگر برگزار می شودهم این گونه خواهد بود.

بهر حال این روزها درخواست ها برای تقویت بخش دفاعی اروپا، از جمله تدارکات، نه تنها در پارلمان اتحادیه اروپا شنیده می شود بلکه اکنون برای اولین بار بودجه هفت میلیارد یورویی برای تحقیق و خرید مشترک در چارچوب مالی در دسترس است. کمیسیون اتحادیه اروپا در مجموع این هفته اعلام کرد، کشورهای اتحادیه اروپا هزینه دفاعی معادل هزینه های چین دارند. با این حال، ارتش های ملی در حال حاضر از مجموعه ای از سلاح ها و سیستم های خود با 17 سیستم زرهی مختلف استفاده می کنند و هیچ صنعت تسلیحاتی مشترکی وجود ندارد.

در همین حال، اقدامات اتحادیه اروپا در حمایت از اوکراین ادامه دارد. به گفته کمیسیون اروپایی ارزش آنها در حال حاضر 72 میلیارد یورو است که این شامل هزینه های پذیرش پناهندگان نیز می شود.

در جریان بحث تامین مالی، انتظار می رود که آخرین ابتکار کمیسیون اروپایی برای افزایش 66 میلیارد یورویی چارچوب مالی چندساله نیز در حاشیه این اجلاس مورد بحث قرار گیرد. البته اتریش، و همچنین آلمان، تاکنون با درخواست بروکسل برای پرداخت های بیشتر به بودجه مشترک مخالفت کرده‌اند.

در این میان بخشی از این بودجه اضافی همچنین باید برای تقویت حفاظت از مرزهای خارجی، که یکی از خواسته های اصلی وین است، استفاده شود. در آستانه نشست بروکسل، اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی نامه ای طولانی به سران کشورها نوشت تا وضعیت فعلی اصلاحات پناهندگی را تشریح کند. به گفته وی فاجعه اخیر غرق شدن کشتی در دریای اژه دوباره ضرورت یافتن راه حل را نشان می دهد. کلید واژه‌های بروکسل همکاری با کشورهای ثالث - با اشاره به سفر اخیر فون در لاین به تونس به همراه جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا - مبارزه با قاچاقچیان انسان و کار بر روی کانال های قانونی جایگزین است. به گفته وی کمیسیون اروپایی به دنبال "مشارکت های جامع با کشورهای ثالث" خواهد بود.

بنابراین، 15 میلیارد یورو از افزایش بودجه مورد نیاز نه تنها باید به حفاظت از مرزها سرازیر شود، بلکه باید به همکاری با کشورهایی مانند ترکیه، لبنان و اردن که مجموعاً میزبان پناهندگان بسیار بیشتری نسبت به اتحادیه اروپا هستند، سرازیر شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران