۴۲ کیلومتر خط مترو به تهران و حومه اضافه می‌شود/ اتمام ساخت ۱۴ کیلومتر مترو و ۱۰ ایستگاه در دوره جدید مدیریت شهرداری

42 کیلومتر خط مترو به تهران و حومه اضافه می‌شود/ اتمام ساخت 14 کیلومتر مترو و 10 ایستگاه در دوره جدید مدیریت شهرداری

شهردار تهران از تکمیل خطوط هفت‌گانه مترو تا پایان سال خبر داد و گفت: توفیق پیدا کردیم ۱۴ کیلومتر خطوط مترو را افزایش دهیم و ۱۰ ایستگاه را افتتاح کنیم اما ۲۲ کیلومتر خط متروی جدید را در دستور کار داریم و خطوط ۴، ۶ و ۱۰ را کامل می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زاکانی امرز در نشست تخصصی حوزه حمل‌ونقل در پایانه فتح‌آباد اظهار کرد: امروز طبق وعده قبلی، دومین میزگرد خبری تخصصی شهرداری تهران است؛ موضوع اول ناظر به حوزه شهرسازی بود و امروز درباره حوزه حمل‌ونقل با هم گفتگو خواهیم کرد.

وی افزود: بزرگترین مشکل تهران، مشکل ترافیک و نظر مردم است و بعد از مشکل ترافیک‌، مشکل آلودگی هواست. در ادامه، مردم تهران از بی‌مسکنی و بدمسکنی ناراضی هستند؛ امروز قدر و سهم ما از حوزه حمل‌ونقل در شهر تهران در بخش حمل‌ونقل عمومی 34 درصد است و 36 درصد از جابه‌جایی مسافران توسط خودروهای شخصی صورت می‌پذیرد.

زاکانی گفت: در مدل‌های حمل‌ونقل عمومی دچار فرسودگی و یک فاصله معنادار با شرایط مطلوب هستیم. در حوزه حمل‌ونقل، هزینه را سرمایه‌گذاری می‌دانیم و امیدواریم بتوانیم به‌سرعت شرایط حمل‌ونقل در شهر را تغییر بدهیم و هدفگذاری ما بر این است که در پایان دوره ششم مدیریت شهری بتوانیم 70 درصد در حوزه حمل‌ونقل عمومی و 30 درصد در حوزه خودروهای شخصی به مردم خدمات ارائه بدهیم، علاوه بر این تلاشمان بر این است که سطح میزان جابه‌جایی را کاهش بدهیم و از طریق مناسب‌سازی شهر و از طریق دسترس قرار دادن خدمات به‌وسیله هوشمندسازی بتوانیم میزان تردد در شهر را کاهش دهیم و خدمات را در دسترس شهروندان قرار بدهیم.

شهردار تهران افزود: نکته دیگر کنار این تصمیم برای کاهش سفر و تقاضای آن در روز، موضوع افزایش خدمت است تا بتوانیم شرایط خود را از 34 درصد به 70 درصد سوق بدهیم و بخش قابل‌توجهی از مسافران توسط حمل‌ونقل عمومی جابه‌جا بشوند و بخش بعدی سیاست ما برقی‌سازی است تا بتوانیم از این ظرفیت نیز به‌نحو مطلوب استفاده کنیم؛ امیدواریم بتوانیم هم مشکل ترافیک و هم آلودگی در شهر را رفع کنیم و برای این موضوع برای هر بخش از حمل‌ونقل یک برنامه مدون را طراحی کرده‌ایم و این برنامه مدون در بخش مترو، اتوبوس، ون، مینی‌بوس، تاکسی و موتورسیکلت و در بخش اسکوتر و دوچرخه یک بسته را طراحی کرده‌ایم تا بتوانیم به‌لطف الهی خاستگاهی را که دنبال می‌کنیم به‌نحو احسن پیش ببریم.

وی ادامه داد: پس ما سه راهبرد کلی را دنبال می‌کنیم؛ مناسب‌سازی و هوشمندسازی برای کاهش تقاضای سفر، تأمین ناوگان و تسهیل قرار‌گیری برای تقاضای سفر و رفاه شهروندان و نکته سوم برقی‌سازی حمل‌ونقل عمومی، تا بتوانیم به‌لطف الهی مسیر خواست آینده شهر را در مسیر هوشمندسازی و برقی‌سازی داشته باشیم و آلودگی را کنترل کنیم.

شهردار تهران تصریح کرد: باید بتوانیم نظم و ساماندهی شهر را بر مدار حمل‌ونقل عمومی با دقت داشته باشیم و با لطف الهی، گره‌های بزرگی را که غیرقابل حل است بازگشایی کنیم.

زاکانی خاطرنشان کرد: بر این موضوع در هر بخشی یک برنامه‌ریزی دقیق را انجام داده‌ایم؛ نخستین و مهمترین بخش از کار ما توسعه سریع مترو و تکمیل ناوگان مورد نیاز است، و همان هفت خط را در تهران تحویل گرفتیم و در این 7 خط، 53 کیلومتر خطوط تحویل مدیریت شهری فعلی شد به‌اضافه حدود 140 ایستگاه و کنار این حرکت ما اولویت را به هفت خط موجود دادیم چرا که برای تهران 11 خط طراحی شده است و 7 خط شروع شده بود که این 7 خط ناقص بود و طبق مطالعاتی که ما انجام دادیم اگر بتوانیم این 7 خط را تکمیل کنیم 60 درصد مطلوبیت از خطوط مترو حاصل می‌شود.

شهردار تهران گفت: طی این مدت توفیق پیدا کردیم 14 کیلومتر خطوط مترو را افزایش دهیم و 10 ایستگاه را افتتاح کنیم اما 22 کیلومتر خط متروی جدید را در دستور کار داریم و خطوط 4، 6 و 10 را کامل می‌کنیم و 13 ایستگاه دیگر را امسال افتتاح خواهیم کرد و در این ارتباط یک ایستگاه افتتاح شده است و 12 ایستگاه دیگر را افتتاح می‌کنیم.

وی ادامه داد: 22 کیلومتر اشاره‌شده مربوط به خط 4 غیر از خط پرند است و علاوه بر این، خط پرند امسال افتتاح می‌شود و توفیق پیدا می‌کنیم که راه‌آهن حومه‌ای را پیوسته داشته باشیم. 42 کیلومتر امسال خط مترو افتتاح می‌شود به‌اضافه 12 ایستگاه دیگر تا پایان سال انجام خواهد شد. امسال پایان 7 خط مترو را اعلام خواهیم کرد اما انضماماتی برای 7 خط دارد که به‌دنبال بخش‌های توسعه‌ای آن هستیم و امسال آن را شروع خواهیم کرد؛ امیدواریم 6 کیلومتر در خط جنوب و 11 کیلومتر در خط 4 و ادامه خط را به‌سمت ترمینال شرق شروع کنیم و زمان کار هم یک زمان حداکثر دوساله دیده شده است، پس امسال خط 7 به اتمام خواهد رسید و خطوط الحاقی به 7 خط را که سه خط را در بر می‌گیرد ظرف دو سال به‌لطف الهی ادامه خواهیم داد.

وی افزود: 4 خط جدید را خواهیم داشت و خط 10 را شروع کردیم و بخش تونل حفاری آن در ماه‌های آینده آغاز خواهد شد و خط 9 را نیز به‌لطف الهی هفته آینده، قرارداد و تفاهم‌نامه را خواهیم بست با این تفاوت که خط 9 یک خط دوطبقه است همچنین خط 8 و 11 را در سال آینده شروع خواهیم کرد و یک مسیری را شروع کردیم که هم خطوط فعلی را تکمیل و هم خطوط جدید را شروع کنیم، خط 10 شروع شده است و خط 9 امسال و خط 8 و 11 در سال آینده آغاز خواهد شد.

وی گفت: برای نخستین بار شاهد در خدمت گرفتن یک رام قطار دی‌سی تحت عنوان دی‌سی پلاس هستیم که بازسازی اساسی شده و ارتقاء پیدا کرده و با رام قطارهای قبلی متفاوت است و هم‌اکنون دو رام قطار در فرآیند بازسازی قرار دارد و امروز شاهد 6 رام قطار هستیم که وعده کرده بودیم.

زاکانی تصریح کرد: امروز از 29 رام قطار یک رام وارد مدار خواهد شد و الباقی تا پایان سال وارد جریان خدمت خواهد شد. هر کدام از قطارها که بخواهیم بخریم 350 میلیارد تومان است اما ارتقاء و بازسازی آن 40 میلیارد است.

وی یادآور شد: کنار این مسیر که یک مسیر سه‌ساله است، تمام رام‌ها را که نیاز به بازسازی دارند، مورد بازسازی قرار می‌دهیم، کنار آن دو اتفاق دیگر دنبال می‌شود؛ ما مصوبه‌ای در سال 1395 داشتیم که مبتنی بر آن مصوبه 630 دستگاه واگن بنا بود برای شهر تهران در نظر گرفته شود که این تعداد واگن از سال 95 مانده بود و ما توفیق پیدا کردیم در سال گذشته با سازمان مدیریت تفاهمنامه امضا کنیم و امروز دولت تعهدات خود را نسبت به ما کاملاً انجام داده و 15 درصد مقدمه پرداخت شرکت خارجی به ما تسهیلات و امکانات داده است و در یک بازه زمانی دوماهه این پول به حساب شرکت خارجی واریز خواهد شد و امیدواریم که شرکت خارجی که اعلام کرده است بالای 700 واگن وارد تهران شود.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon