گروسی: همکاری ها با ایران ادامه دارد
دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز در کنفرانس خبری توکیو اعلام کرد که همکاری آژانس بینالمللی انرژی اتمی با ایران ادامه دارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، رافائل گروسی، دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز جمعه در کنفرانس خبری در توکیو مدعی شد که همکاری آژانس با ایران ادامه دارد، اما نه در سطحی که باید باشد.
وی افزود: «من این را به همتایان ایرانی خود گفتهام».
گروسی در این نشست همچنین وضعیت توافق هسته ای (برجام) را «دشوار» خواند و گفت: «وضعیت دشوار است... تلاشها برای احیای برجام در حال حاضر متوقف شده است»
دولت آمریکا در زمان ریاست جمهوری ترامپ به طور یک طرفه از برجام خارج شد و تعهدات خودش را زیر پا گذاشت.
دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنین با یادآوری سفر ماه مارس خود به ایران، مدعی شد که دو طرف «تعدادی مسائل معلق» دارند.
گروسی گفت که با همتایان ایرانی خود بر سر "بیانیه مشترک و برخی فعالیت هایی که باید انجام دهیم" به توافق رسیده است و مدعی شد که اجرای این توافق بسیار کند بوده است.
این گفتهها در حالی است که محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بیان کرده که روابط ایران و آژانس بر مبنای انپیتی و پادمان قرار دارد.
اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: روابط ما با آژانس بینالمللی انرژی هستهای بر مبنای پادمان و انپیتی است؛ نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه است.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز جمعه 12 اسفند ماه و در پاسخ به دعوت محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی بهمنظور انجام سفری دوروزه به تهران آمد، وی در این سفر با سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتوگو کرد.
پس از آنکه گروسی به وین بازگشت بیانیه مشترک ایران و آژانس منتشر شد. در این بیانیه سازمان انرژی اتمی و آژانس در خصوص موارد زیر توافق کردند:
تعاملات بین آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران با روحیه همکاری و با رعایت کامل صلاحیتهای آژانس و حقوق و تعهدات جمهوری اسلامی ایران بر اساس موافقتنامههای جامع پادمانی صورت خواهد پذیرفت.
در خصوص مسائل پادمانی باقیمانده مربوط به سه مکان، ایران آمادگی خود را برای ادامه همکاری و ارائه اطلاعات و دسترسی بیشتر بهمنظور رسیدگی به مسائل پادمانی باقیمانده اعلام کرد.
ایران بهصورت داوطلبانه به آژانس اجازه میدهد چنانچه مقتضی باشد فعالیتهای راستیآزمایی و نظارت بیشتر را اجرا کند.
اکنون که پرونده یکی از 3 مکان ادعایی آژانس و همچنین ذرات اورانیوم 83.7 درصد مورد حلوفصل قرار گرفته است، این امکان وجود دارد که در پی مذاکرات بیشتر و همچنین ایجاد فضای مثبت توسط کشورهای غربی در برنامههای سیاسی خود همکاریهای آژانس و ایران گسترش پیدا کند و توافقات بیشتری نیز حاصل شود.
انتهای پیام/