انعقاد تفاهمنامه همکاری ایران و عراق در حوزه بهداشت و درمان/ لزوم مقابله با بیماریهای شایع مشترک
وزیر بهداشت در دیدار با همتای عراقی خود گفت: بیماریهای شایع در ایران و عراق به دلیل نزدیکی جغرافیایی مشترک است و بنابراین در زمینه درمان بیماریها باید با یکدیگر همکاری کنیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهرام عیناللهی امروز در مراسم امضای تفاهمنامه در حوزه بهداشت و درمان با صالح الحسناوی وزیر بهداشت کشور عراق اظهار کرد: قرابت ایران با عراق در دنیا کم نظیر است و مردم کشور ما و عراق احساس دوستی و نزدیکی زیادی با یکدیگر دارند و بنابراین لازم است که خدمتگزاران مردم نیز با یکدیگر همکاری کنند.
وی افزود: بیماریهای شایع در ایران و عراق به دلیل نزدیکی جغرافیایی مشترک است و بنابراین ضرورت دارد که در زمینه درمان بیماریها باید با یکدیگر همکاری کنیم. در زمینه ساخت بیمارستان تجربه خوبی بین دو کشور وجود دارد و امیدواریم در این زمینه نیز همکاریها صورت بگیرد. دانشگاه سبطین در کربلا تجربه خوبی از همکاری در امر آموزش و تربیت پزشک در کشور عراق بوده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: حمایت جمهوری اسلامی ایران از امنیت عراق در زمان حضور داعش کاملا مشخص بود و ما شهدای زیادی را در دفاع از حرم داشتیم و رزمندگان ما تفاوتی بین ایران و عراق نمیدانستند.
وی ادامه داد: اوج اشتیاق مردم برای تعامل با مردم عراق را در مراسم اربعین شاهد هستیم. ظرفیت فراوانی بین دو کشور وجود دارد و در ایران 22 هزار عضو هیئت علمی و 270 هزار دانشجو در 67 دانشگاه علوم پزشکی در حال فعالیت هستند. در حوزه بهداشت گروه جی 5 زیر نظر سازمان جهانی بهداشت شکل گرفته و امیدواریم بتوانیم جلسات جی 5 را در عراق ادامه بدهیم. در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی نیز همکاری بسیار مناسبی بین دو کشور وجود دارد.
عیناللهی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه بین ایران و عراق برای افزایش همکاری در حوزه بهداشت و درمان تصریح کرد: برخی از بروکراسیهای اداری که مانع از عملیاتیشدن همکاریها در حوزه دارو میشود میتواند با انعقاد توافقنامهها مرتفع شود. ما احتیاج به یک برنامه عملیاتی دقیق و زمانبندی شده داریم و لازم است کارگروهی بین دو کشور تشکیل شود تا به صورت دائم فعالیتها در حوزه بهداشت و درمان را ثبت و پیگیری کنند.
وی با بیان اینکه یکی از تجارب خوب ایران مراقبتهای بهداشتی اولیه است، گفت: الان در کشور ما 15 هزار خانه بهداشت وجود دارد و لازم است برای انتقال تجارب در این زمینه عراق و ایران با یکدیگر همکاری کنند.
در ادامه صالح الحسناوی؛ وزیر بهداشت کشور عراق نیز اظهار کرد: روابط برادرانه بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق یک رابطه جغرافیایی، دینی و عقیدتی است و ما وظیفه داریم روابط را تحکیم ببخشیم و به مثابه یککشور واحد عمل کنیم تا منافع دو کشور تقویت شود.
وی افزود: یکی از مهمترین اولویتهای دولت عراق این است که روابط بین جمهوری اسلامی ایران و عراق در زمینههای سیاسی، علمی، بهداشتی و درمانی به تقویت شود و به دلیل وجود زائرین در دو کشور افزایش همکاریهای بهداشتی به ویژه در ایام اربعین ضروری است.
وزیر بهداشت عراق ادامه داد: پس از سال 2003 میلادی داروهای ایرانی را به صورت بیسابقهای در عراق ثبت کردیم و برخی از مشکلات نیز در حال برطرف شدن است و ثبت برخی داروها نیز به مراحل پایانی رسیده است.
وی با اشاره به توافق با ایران در حوزه آموزش پزشکی تصریح کرد: در زمینه آموزش پزشکی هزاران دانشجوی عراقی در ایران در رشتههای مختلف بهداشتی در حال تحصیل هستند و تبادل علمی و فرهنگی در این زمینه در دانشگاه سبطین که شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در شهر کربلاست؛ در حال انجام است.
الحسناوی با اشاره به اینکه گسترش صنعت دارویی در عراق یکی از برنامههای مهم این دولت است؛ گفت: در این زمینه یکی از اقداماتی که انجام شده انتقال علم و تکنولوژی از ایران به عراق است و تسهیلات لازم در این زمینه در نظر گرفته شده است.
گفتنی است تفاهمنامهای که امروز به امضای وزرای بهداشت ایران و عراق رسید، مبنی بر افزایش همکاریهای دو کشور در حوزه درمان بیماران، برنامهریزی حوزه سلامت و آموزش و پژوهش است.
انتهای پیام/