۲۷۴ مرکز رشد در کشور ایجاد شده است

274 مرکز رشد در کشور ایجاد شده است

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری گفت: ۲۷۴ مراکز رشد در کشور ایجاد شده و برای ۳۰ تا ۴۰ مرکز رشد، مجوز راه‌اندازی صادر شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، امید رضایی‌فر؛ سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز در نشست سراسری مدیران مراکز رشد کشور که در محل پارک فناوری پردیس برگزار شد، هدف از برگزاری این نشست را هم‌افزایی، انتقال تجربیات و شبکه‌سازی بین مراکز رشد سراسری در کشور دانست و افزود: 274 مراکز رشد در کشور ایجاد شده و برای 30 تا 40 مرکز رشد، مجوز راه‌اندازی صادر شده است.

وی با تاکید بر ضرورت توجه به مراکز رشد، اظهار کرد: در 10 سال گذشته اگر درباره مراکز رشد صحبت می‌شد کسی با آن آشنا نبود و نیاز به فرهنگ‌سازی جدی داشته باشیم تا تعامل با مخاطبان ایجاد شود.

رضایی‌فر یکی از ویژگی‌های مراکز رشد را جذابیت‌های بصری به دلیل المان‌های معماری دانست و یادآور شد: امروزه مراکز رشد جایگاه ویژه‌ای در زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور دارند و نیازمند آن است که این مراکز جایگاه اساسی خود را بهتر و دقیق‌تر از گذشته در پازل زیست‌بوم فناوری کشور بشناسند تا نقش خود را بتوانند ایفا کنند.

وی جذابیت کارکردی، شادابی، خلاقیت و آزادی عمل را از مهمترین رکن مراکز رشد عنوان کرد و یادآور شد: یکی از ویژگی‌های مهم مراکز رشد فرصت کارآفرینی است. هسته‌های فناور و واحد فناور می‌تواند به عنوان یک مجموعه تخصصی و اختصاصی خود دنبال کند، فرصت به اشتراک‌گذاری تجربیات اعضا و واحدهای داخل مراکز را دارا هستند.

رضایی‌فر با اشاره به اینکه همکاری‌ مجموعه‌ها با یکدیگر می‌تواند بسیار کارآمد باشد، اضافه کرد: متاسفانه همکاری مراکز رشد با یکدیگر در درصد پایینی رخ می‌دهد و این موضوع نیاز به فرهنگسازی و حمایت دارد. حمایت از مراکز در قالب اتاق‌های فکر و مراکز هم‌فکری‌ فرصت مضاعفی را بین مجموعه‌ها و واحدها ایجاد می‌کند تا با ایجاد برنامه‌های تکمیلی، به رفع اشکال بپردازند.

وی با بیان اینکه مراکز رشد متولی طرح‌ دستیار فناوری هستند، خاطر نشان کرد: تجربه خوبی در این طرح داشتیم و مراکز رشد علاوه‌بر این همکاری باید ماموریت محوری تخصصی را برای خود تعریف می‌کردند.

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری اظهار کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید روی ماموریت‌های محوری نقش جدی‌ای ایجاد کند و باید ماموریت‌های محوری پارک علم و فناوری و مراکز رشد را در منطقه هدایت کنیم و مجموعه‌های دیگر در راستای موضوعات مختلف فناوری اطلاعات، بهداشت، سخت‌افزار و نرم‌افزار حرکت خود را باید تنظیم کنند. سه الی چهار اولویت محوری برای یک مرکز قابل تفکیک است و سایر برنامه‌ها برای حمایت از موضوع باشد.

رضایی‌فر بیان کرد: ماموریت‌محوری در فضاهای دانشگاهی نیستند و در فضای فناوری کم‌تر دیده شده است و از نکاتی است که باید به آن پرداخت. ویژگی دیگر مراکز رشد چالاکی و چابکی است و اولین حلقه فضای فناوری که می‌توانند قرار بگیرند، نقطه تعامل با دانشگاه‌ها و مراکز علمی‌پژوهشی است که باید از طریق این مراکز رشد رخ دهد. حتی مراکز رشدی که در دانشگاه نیستند باید حضور خود را با یک ارتباط همکارانه رقم بزنند. فضاهای بین علم و فناوری باید به صورت مکمل با یکدیگر فعالیت داشته باشند. حضور در دانشکده‌های مختلف، ایجاد مراکز نوآوری با هماهنگی دانشگاه باید ایجاد شود، زیرا این فضا برای محیط علمی کافی نیست و جایگاه زیادی برای فضای فناوری به صورت چشم‌نواز نمی‌بینیم.

وی خاطرنشان کرد: بحث دانشی تربیت نیروهای انسانی برای حوزه‌های مختلف باید در مراکز رشد جدی قلمداد شود. مراکز رشد با طرح دستیار فناوری و برنامه‌های ایده‌محور در حوزه مهارت و تربیت نیروهای انسانی اقدام کنند، زیرا این حوزه به یک بحران تبدیل شده است. در کنار اتاق فکر در مراکز رشد، واحدهایی باید به عنوان واحدهای اندیشه‌ورز برای خود مرکز احتیاج برای تعیین راهبردها و فضایی که برای انسجام ماموریت‌های مراکز رشد احتیاج داریم و باید بتوانیم در حوزه‌های مختلف ترغیب و ترویج در حوزه فلسفه فناوری داشته باشیم. در واقع نباید به دنبال تفکیک فضاهای حوزه فناوری‌های نرم و سخت برویم و این را در قالب مراکز رشد و فناوری اجرا کنیم.

انتهای پیام/

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon