خروج نظامیان وابسته به اتحادیه آفریقا از سومالی
مشاور امنیت ملی رئیس جمهور سومالی از خروج برنامه ریزی شده نظامیان وابسته به اتحادیه آفریقا « اتمیس» از این کشور خبر داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، نیروهای سازمان ملل که برای مبارزه با گروه تروریستی الشباب وارد سومالی شده بودند در سال 2020 جای خود را به نظامیان وابسته به اتحادیه آفریقا « اتمیس» دادند.
با به قدرت رسیدن دولت کنونی موگادیشو یک همگرایی برای ریشه کنی گروه تروریستی الشباب در سومالی به وجود آمد و ارتش این کشور به همراه مردان مسلح قبائل توانست بخشهای وسیعی از خاک سومالی را از تصرف گروه الشباب آزاد کند.
بر اساس توافقی که دولت موگادیشو با اتحادیه آفریقا انجام داده قرار است نظامیان وابسته به این اتحادیه با خروج از سومالی امنیت این کشور را به دست ارتش و متحدان آن بسپارند.
مشاور امنیت ملی رئیس جمهور سومالی گفت: خروج نظامیان وابسته به اتحادیه آفریقا « اتمیس» بر اساس برنامه توافق شده انجام میشود.
« حسین معلم» تصریح کرد: خروج این نظامیان از سومالی تا 30 سپتامبر سال 2024 ادامه خواهد داشت و دولت موگادیشو خود را آماده پذیریش کامل مسئولیت تامین امنیت سومالی کرده است.
نیروهای وابسته به اتحادیه آفریقا شامل 20 هزار نظامی و پلیس از کشورهای اوگاندا، بروندی، جیبوتی، اتیوپی و کنیا هستند که تاکنون حدود دو هزار تن از آنان خاک سومالی را ترک کرده و نظامیان سومالیایی جایگزین آنها شدهاند.
به نوشته روزنامه «سومالی جدید» چاپ موگادیشو، این مقام امنیتی سومالی با بیان اینکه این کشور به تازگی جنگنده و سلاح های سنگین برای نبرد علیه الشباب دریافت کرده است، اظهار داشت: ارتش مرحله دوم عملیات علیه این گروه تروریستی را به زودی اجرایی خواهد کرد.
مشاور رئیس جمهور سومالی درباره لغو تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه این کشور گفت: انتظار میرود شورای امنیت در پایان نوامبر سال جاری این تحریم را لغو کند.
به گفته وی، اواخر سال جاری میلادی نشستی در آمریکا برگزار میشود و طی آن، سنگ بنای ارتش جدید سومالی گذشته خواهد شد به گونهای که دولت موگادیشو پس از سال 2027 فقط به قدرت و توانایی این ارتش اعتماد داشته باشد.
الشباب یک گروه تروریستی وابسته به شبکه القاعده است که بیش از دو دهه است در شرق آفریقا به ویژه در سومالی فعال است. عملیات الشباب در شاخ آفریقا امنیت این منطقه را برهم زده و سالهاست که سومالی از ثبات و امنیت برخوردار نیست.
تهدیدات الشباب سبب شده است برخی کشورهای منطقهای و فرامنطقهای به کمک سومالی بشتابند و به این کشور در امر مبارزه با الشباب کمک کنند.
انتهای پیام/