تحولات اوکراین| غرب با وجود خستگی از جنگ قصد ندارد از حمایت نظامی کی‌یف دست بردارد

تحولات اوکراین| غرب با وجود خستگی از جنگ قصد ندارد از حمایت نظامی کی‌یف دست بردارد

شکل جدید حمایت اتحادیه اروپا از کی‌یف، فرصت ۹۰ روزه سازمان ملل برای رفع موانع صادرات غلات روسیه، مغایرات بحران اوکراین با منافع ملی آمریکا، علت تلفات زیاد ارتش اواکراین و برتری هوایی روسیه به گفته مقام پنتاگون، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  اگرچه بسیاری در غرب از به درازا کشده شدن درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین دیگر خسته شده‌اند ، اما این واقعیت در عرضه تسلیحات به کی‌یف منعکس نمی شود. این نتیجه را می توان از چهاردهمین نشست گروه تماس در مورد دفاع از اوکراین (به اصطلاح فرمت رامشتاین) که روز گذشته، سه‌شنبه به صورت آنلاین برگزار شد، به دست آورد. ده‌ها کشور که به این گروه پیوسته‌اند، حمایت خود از کی‌یف را تقویت خواهند کرد. اکنون نه تنها بحث بسته‌های کمکی جدید به اوکراین، بلکه تامین هواپیماهای جنگی نیز در دستور کار قرار گرفته است.

این نخستین نشست حامیان کی‌یف پس از نشست سران ناتو در هفته گذشته است که باید به یاد داشته باشیم که در آنجا، اوکراین نتوانست انتظار خود در خصوص مشخص شدن زمان پیوستنش به ائتلاف را دریافت کند. با این حال، وعده افزایش کمک به ارتش اوکراین داده شد. دقیقا این موضوع در  نشست آنلاین روز گذشته مورد بحث قرار گرفت. علاوه بر همه کشورهای ناتو، فرمت رامشتاین همچنین شامل 20 کشوری است که عضو این ائتلاف نیستند - نه تنها متحدان مرسوم ایالات متحده، بلکه، به عنوان مثال، اردن و مراکش هم شرکت داشتند و  همگام سازی کمک‌های نظامی به کی‌یف انجام شد.

سیزدهمین نشست قبلی در تاریخ 15 ژوئن در بروکسل برگزار شده بود که در جریان آن ایالات متحده، دانمارک، هلند و انگلیس موافقت کرده بودند که توانایی سامانه‌های دفاع هوایی اوکراین را تقویت کنند. نروژ، دانمارک، کانادا و آلمان بسته‌های کمک بلندمدت به کی‌یف را اعلام کردند. و در نهایت، توافق اصولی در مورد تامین هواپیماهای F-16 به اوکراین بوجود آمد. این احتمال وجود دارد که اعضای رامشتاین  روز گذشته در این خصوص تصمیماتی گرفته باشند.

قبل از این نشست، آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین و لوید آستین، رئیس پنتاگون، تلفنی گفتگو کردند. به گفته وزیر دفاع اوکراین، نتایج نشست ویلنیوس، نیازهای ارتش اوکراین و به ویژه تصمیم آمریکا برای تامین مهمات خوشه‌ای مورد بررسی طرفین قرار گرفت. در روز نشست رامشتاین، خبرگزاری رویترز به نقل از منابع خود در پنتاگون از بسته جدید کمک‌های آمریکا به اوکراین خبر داد که ارزش آن بیش از 1.3 میلیارد دلار تخمین زده شده است.

در بخش باز نشست، وزیر دفاع آمریکا در مورد اینکه چگونه ضد حمله اوکراین شروع مرحله تعیین کننده در درگیری را نشان می دهد، صحبت کرده و گفت: «اوکراین برای حفظ موجودیت خود می‌جنگد، خطرات بسیار زیاد است، اما گروه تماس هرگز از چالش‌ها دوری نکرده است. ایالات متحده تا زمانی که لازم باشد از اوکراین حمایت خواهد کرد، همانطور که دیگر اعضای این گروه تماس خواهند داشت.»

البته مشخص نیست در مباحثات پشت درهای بسته نشست رامشتاین هم همین موضوع تکرار شده یا اختلافاتی در رابطه با ادامه حمایت نظامی از اوکراین وجود داشته است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به پانصدو یازدهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

آمریکا کمک های نظامی میلیاردی جدید به اوکراین را اعلام کرد

دولت ایالات متحده کمک نظامی جدید به اوکراین را به ارزش 1.3 میلیارد دلار آمریکا (حدود 1.16 میلیارد یورو) اعلام کرده است. پنتاگون امروز چهارشنبه اعلام کرد، این امر به ویژه باید دفاع از حریم هوایی اوکراین را تقویت کند و نیاز به مهمات را برطرف کند. گفته می شود که تجهیزات جدید از صنعت و نه از انبارهای نظامی آمریکا تهیه می شود. این بسته شامل چهار سامانه پدافند هوایی نسامس، پهپاد و تجهیزات ضد پهپاد، 150 تانکر، 115 خودروی ترابری و مهمات است.

ایالات متحده آمریکا  متحد اصلی اوکراین در دفاع در برابر تهاجم روسیه به حساب می آید.  به گفته پنتاگون، از زمان آغاز جنگ در اواخر فوریه 2022، ایالات متحده بیش از 40 میلیارد دلار کمک نظامی به کی یف ارائه کرده یا متعهد شده است. تقریباً دو هفته پیش، دولت آمریکا اعلام کرد که مهمات خوشه‌ای بحث‌برانگیز را نیز به اوکراین عرضه خواهد کرد.

پوتین: بازگشت به توافق غلات فقط تحت شرایط مسکو امکان پذیر است

پس از فسخ توافقنامه صادرات غلات اوکراینی که به شدت مورد انتقاد قرار گرفت، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه احتمال از سرگیری آن را اما فقط تحت شرایط روسیه رد نکرد.  به گزارش خبرگزاری اینترفاکس، پوتین روز چهارشنبه در نشستی با مقامات دولتی گفت، غرب در ابتدا به مسکو قول داده بود که چندین خواسته را برآورده کند. وی تاکید کرد:  زمانی که همه این شروط که قبلاً بر سر آن توافق کردیم (...) برآورده شد، فوراً به این توافق باز خواهیم گشت.»

روسیه روز دوشنبه در میان اعتراضات گسترده بین المللی، این توافق را پایان یافته اعلام کرد. مسکواین طور اعلام کرد که کشورهای غربی ظاهراً به اندازه کافی تسهیلات وعده داده شده برای صادرات کود و مواد غذایی روسیه را اجرا نکرده اند. اما در سطح بین المللی، روسیه به دلیل استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح مورد انتقاد قرار گرفته است. صادرات غلات اوکراین به ویژه برای کشورهای فقیرتر در جنوب جهانی مهم است.

 روسیه در پاسخ به درخواست کی یف مبنی بر از سرگیری این توافق بدون مشارکت مسکو، اخیرا با تهدیدات جدیدی پاسخ داد. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که کشتی هایی در دریای سیاه که به سمت بنادر اوکراین حرکت می کنند را به عنوان اهداف نظامی احتمالی در آینده در نظر خواهد گرفت.

پیشنهاد "جوزف بورل" برای افزایش بودجه برای ارسال تسلیحات و تجهیزات بیشتر برای اوکراین

"جوزف بورل"، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، خواستار افزایش قابل توجه بودجه برای تحویل سلاح و تجهیزات به اوکراین است که مورد حمله روسیه قرار گرفته شده است. بر اساس یک پیشنهاد غیررسمی که به کشورهای اتحادیه اروپا ارسال شده است، قرار است سالانه پنج میلیارد یورو برای کمک های تسلیحاتی و برنامه های آموزشی برای نیروهای مسلح اوکراین از سال 2024 تا پایان سال 2027 در دسترس قرار گیرد. در مجموع، این مبلغ 20 میلیارد یورو اضافی خواهد بود.  مقاله مربوطه در دسترس خبرگزاری آلمان قرار گرفته است. رسانه های دیگری مانند «پولیتیکو» و «فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ» نیز از این پیشنهاد خبر دادند.

بر اساس پیشنهاد بورل، این پول باید از طریق به اصطلاح تسهیلات صلح اروپا در دسترس قرار گیرد. این ابزار مالی اتحادیه اروپا قبل از شروع جنگ اوکراین برای ارائه حمایت نظامی از کشورهای شریک ایجاد شد و در ابتدا فقط حدود پنج میلیارد یورو برای دوره 2021-2027 تجهیز شد.

به گفته دیپلمات ها، هنوز مشخص نیست که آیا پیشنهاد بورل رسمی و اجرایی می شود یا خیر. انتظار می رود در این مورد پنجشنبه در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گفتگو شود.

پارلمان چک توافق دفاعی با آمریکا را تصویب کرد

پارلمان چک با اکثریت قاطع توافقنامه دفاعی جدید با ایالات متحده را تصویب کرد. پس از سنا، اکنون مجلس نمایندگان در پراگ تصویب این معاهده را تایید کرده است. این طرح 115 رای موافق، 18 رای مخالف و 11 رای ممتنع داشتند. اکنون تنها چیزی که وجود ندارد و لازم است امضای رئیس جمهور این کشور است که مسلم تلقی می شود. این توافقنامه - به اصطلاح توافقنامه همکاری دفاعی (DCA) - شرایط قانونی حضور نیروهای آمریکایی در جمهوری چک را به عنوان مثال برای شرکت در رزمایش ها تنظیم می کند.استقرار دائمی نیروهای رزمی ایالات متحده در حال حاضر برنامه ریزی نشده است و تنها با تصویب دولت و مجلس امکان پذیر خواهد بود.

پوتین برای شرکت در نشست بریکس به آفریقای جنوبی نخواهد رفت

 به نوشته رسانه ها دولت آفریقای جنوبی از یک تصمیم دشوار نجات پیدا کرده است. اگر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ماه آینده به نشست بریکس در این کشور سفر می کرد، باید او را دستگیر می کردند. حکم بازداشت وی از سوی دادگاه کیفری بین المللی (ICC) صادر شده است. با این حال، روسیه و آفریقای جنوبی در اتحاد بریکس شریک هستند. "سیریل رامافوسا"، رئیس جمهور آفریقای جنوبی گفت روسیه به این کشور هشدار داده است که دستگیری پوتین معادل اعلان جنگ است.

اکنون دولت آفریقای جنوبی از این تصمیم در امان است: به گفته دفتر رئیس جمهور آفریقای جنوبی، پوتین در  این نشست سران شرکت نخواهد کرد. در عوض، روسیه توسط سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه این کشور نمایندگی خواهد شد. بریکس مخفف برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است.

دادگاه لاهه پوتین را به جرم ربودن هزاران کودک اوکراینی در ارتباط با جنگ روسیه علیه اوکراین متهم کرده است. دولت مسکو این اتهامات را رد می کند.

مذاکره جوبایدن با نماینده صلح واتیکان درباره جنگ روسیه علیه اوکراین

به گزارش کاخ سفید، "جو بایدن"، رئیس جمهور آمریکا با "ماتئو زوپی"، نماینده صلح واتیکان درباره جنگ روسیه علیه اوکراین و ربودن کودکان اوکراینی صحبت کرده است.  کاخ سفید اعلام کرد، در دیدار میان بایدن و زوپی تلاش‌های پاپ و دولت او برای ارائه کمک‌های بشردوستانه برای کاهش رنج گسترده ناشی از جنگ روسیه در اوکراین مورد بحث قرار گرفت.

موضوع دیگر تعهد واتیکان به بازگرداندن کودکان ربوده شده اوکراینی بود. بر اساس اطلاعات واشنگتن، کاردینال زوپی ایتالیایی به درخواست پاپ فرانسیس در کاخ سفید پذیرایی شد.

به عنوان بخشی از ماموریت خود، زوپی در اوایل ژوئن به پایتخت اوکراین، کیف، سفر کرد. او همچنین با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین صحبت کرد. در پایان ماه گذشته، زوپی از مسکو بازدید کرد و از جمله با ماریا لووا-بلووا، کمیسر حقوق کودکان در روسیه  که با حکم بازداشت بین‌المللی تحت تعقیب بود، ملاقات کرد.

لهستان حضور نظامی در مرزهای شرقی خود را تقویت می کند

 لهستان در واکنش به حضور روزافزون گروه مزدور روسی واگنر در بلاروس، دو تیپ را از غرب این کشور به مرزهای شرقی منتقل کرده است. ماریوش بلاشاک، وزیر دفاع لهستان اعلام کرد، قرار است یک تیپ در پایگاه جدیدی در کولنو مستقر شود. قرار است پایگاه دیگری در شهر بیالا پودلاسکا در حدود 32 کیلومتری مرز بلاروس ساخته شود. اعلام بلاشاک یک روز پس از ورود سومین کاروان جنگنده های گروه واگنر به بلاروس منتشر شد.

گفته می شود جابجایی نیروهای واگنر نتیجه توافق بین "الکساندر لوکاشنکو"، رئیس جمهور بلاروس و "یوگنی پریگوژین"، رئیس گروه واگنر پس از قیام مسلحانه وی علیه رهبری نظامی روسیه در پایان ژوئن است.

لیتوانی ائتلافی برای کمک به مین روبی در اوکراین ایجاد می کند

لیتوانی در حال تشکیل ائتلافی برای کمک به اوکراین در پاکسازی مین ها است. آرویداس آنوشاوسکاس، وزیر دفاع لیتوانی، این طرح را روز سه شنبه در نشست گروه تماس دفاعی اوکراین، که به عنوان نشست رامشتاین نیز شناخته می شود، ارائه کرد.

آنوشاوسکاس گفت: ما در حال تشکیل ائتلافی برای تلاش های مین زدایی با هدف تثبیت و هماهنگی کمک های جاری و برنامه ریزی شده به اوکراین در این زمینه هستیم.

وی از سایر کشورها خواست تا در آموزش مربیان یا تجهیزات مین زدایی برای رفع نیازهای اوکراین شرکت کنند. علاوه بر ائتلاف مین زدایی، وزارت دفاع لیتوانی از بسته کمکی جدید برای این کشور به ارزش بیش از 26 میلیون دلار آمریکا (23 میلیون یورو) برای ماه ژوئیه رونمایی کرد.

اوکراین تاکنون کمتر از 15 درصد از تجهیزات مین زدایی درخواست شده از غرب را دریافت کرده است.  میادین مین عمیق بین نیروهای اوکراینی و نیروهای مستقر روسی قرار دارد.  فقدان ظرفیت مین زدایی، پیشروی نیروهای اوکراینی را در تلاش برای آزادسازی سرزمین های تحت کنترل روسیه کند می کند.

تلاش زلنسکی برای کشیدن کشورهای آفریقایی به طرف خود در مناقشات بر سر توافق غلات با روسیه

پس از پایان قرارداد غلات، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در تلاش است تا آفریقا را در کنار کشورش در درگیری با روسیه قرار داده و به طرف خود بکشد.. زلنسکی در سخنرانی ویدئویی روزانه خود گفت که او با تعدادی از رسانه های آفریقایی مصاحبه کرد. او گفت: «ما (...) به ویژه در مورد وضعیت صادرات غلات و تجاوز روسیه به ثبات جهانی غذا صحبت کردیم.

وی مدعی شد: یک انفجار قیمت ناگزیر به بحران های سیاسی و مهاجرتی به ویژه در کشورهای آفریقایی و آسیایی منجر می شود. بدیهی است که رهبری روسیه اکنون در تلاش است تا این بحران ها را تحریک کند.

روسیه اجازه داد قرارداد صادرات غلات اوکراینی از طریق دریای سیاه روز دوشنبه منقضی شود.  کشورهای آفریقایی در تحریم‌ها علیه روسیه شرکت نمی‌کنند، اما مستقیماً تحت تأثیر محاصره دریایی مجدد بنادر اوکراین قرار خواهند گرفت.  فقدان محموله غلات از اوکراین احتمالاً قیمت مواد غذایی را افزایش می دهد و ترس از بحران گرسنگی را در فقیرترین کشورها افزایش می دهد.

رارداد غلات منقضی شده باعث ناآرامی در کشورهای آفریقایی شده است. موسی فکی مهامت، رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا، در توییتی نوشت: «از تعلیق ابتکار غلات دریای سیاه، که اتحادیه آفریقا خیلی زود از آن حمایت کرد، متاسفم.

او در توئیت خود از همه افراد درگیر خواست تا "مشکلات را حل کنند تا امکان ازسرگیری حمل و نقل ایمن غلات و کود از اوکراین و روسیه به مناطق نیازمند از جمله آفریقا فراهم شود."

بسیاری از کشورهای آفریقایی به غلات اوکراین و روسیه وابسته هستند. دولت روسیه اخیرا اعلام کرد که همچنان مایل به صادرات غلات به کشورهای آفریقایی است که به ویژه نیازمند هستند.

کشورهای شرقی اتحادیه اروپا به ممنوعیت واردات غلات از اوکراین پایبند هستند

پنج کشور عضو شرقی اتحادیه اروپا می خواهند به ممنوعیت واردات غلات از اوکراین پس از 15 سپتامبر ادامه دهند اگر کمیسیون اتحادیه اروپا تا آن زمان راه حل دیگری پیدا نکند. رابرت تلوس، وزیر کشاورزی لهستان روز چهارشنبه در ورشو گفت که وی بیانیه مربوطه را با همتایان خود از مجارستان، اسلواکی، رومانی و بلغارستان امضا کرد.  وی تاکید کرد: ما هنوز  برای ترانزیت به کشورهای ثالث بسیار باز هستیم.

در آغاز ماه ژوئن، کمیسیون اتحادیه اروپا تصمیم گرفت  این محدودیت های واردات غلات از اوکراین را تا 15 سپتامبر تمدید کند. در توجیه  این اقدام گفته شد، به دلیل ظرفیت ذخیره سازی محدود قبل از فصل برداشت، این گونه اقدامات همچنان ضروری هستند.

یش از این، کشورهای شرقی اتحادیه اروپا پس از شکایت کشاورزان از رقابت نامتناسب ناشی از افزایش شدید واردات غلات از اوکراین این واردات را به طور مستقل محدود کرده بودند. محدودیت های تجاری اتحادیه اروپا به طور خاص بر پنج کشور شرقی اتحادیه اروپا بلغارستان، لهستان، مجارستان، رومانی و اسلواکی تاثیر می گذارد. گندم، ذرت، کلزا و تخمه آفتابگردان اوکراینی دیگر در آنجا قابل تجارت نیست. با این حال، ترانزیت کالا به سایر کشورهای اتحادیه اروپا مجاز است.

ماتئوش موراویسکی، نخست وزیر لهستان گفت که یا سازوکارها و مقررات مناسب پس از 15 سپتامبر برای جلوگیری از بی ثباتی بازار در لهستان تدوین خواهد شد و یا دولت ورشو به همراه سایر کشورهای ترانزیتی این موضوع را به صورت یکجانبه اجرا خواهد کرد.

در اوکراین، تمدید احتمالی ممنوعیت واردات با عدم درک مواجه می شود.اوکراین این اقدام را "تبعیض آمیز علیه کی یف  توصیف کرد.

فنلاند سرکنسولگری روسیه در تورکو را تعطیل می کند

فنلاند عضو جدید ناتو در واکنش به تعطیلی نمایندگی دیپلماتیک خود در سن پترزبورگ، سرکنسولگری روسیه در تورکو را تعطیل کرد. رئیس جمهور فنلاند روز چهارشنبه در هلسینکی اعلام کردند، مجوز فعالیت  این کنسولگری در شهر جنوبی فنلاند در تاریخ 1 اکتبر لغو خواهد شد.  بر اساس اطلاعات دولت فنلاند سفیر روسیه در این کشور قبلاً  از این تصمیم مطلع شده است.

در ماه ژوئن، فنلاند 9 کارمند سفارت روسیه در هلسینکی را به اتهام اینکه آنها برای سرویس مخفی کار می کردند، اخراج کرد. در نتیجه، روسیه در 6 ژوئیه اعلام کرد که 9 دیپلمات فنلاند را از این کشور اخراج می کند و همچنین سرکنسولگری فنلاند در سن پترزبورگ را از اول اکتبر تعطیل می کند. اندکی پس از آن، دولت فنلاند اشاره کرده که فنلاند می تواند در مقابل، سرکنسولگری روسیه در تورکو را ببندد.

آلمان از اوکراین برای یافتن مسیر جایگزین غلات حمایت می کند

"آنالنا باربوک"، وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد که  می خواهد از اوکراین در یافتن مسیرهای جایگزین برای صادرات غلات حمایت کند. این مقام آلمانی در توییتی نوشت که می‌توان این کار را با کمک اتحادیه اروپا از طریق کشتی، قطار یا جاده انجام داد.  وی مدعی شد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه می‌خواهد با بمب‌گذاری در شهر بندری اودسا از صادرات غلات اوکراینی جلوگیری کند.  به ادعای وی هر یک از بمب های او به فقیرترین افراد جهان نیز برخورد می کند.

روسیه غرب را به چشم پوشی از حملات تروریستی اوکراین در خاک خود متهم کرد

روسیه غرب را به چشم پوشی از "حملات تروریستی" اوکراین در خاک روسیه متهم می کند. دفتر ریاست جمهوری در مسکو به کشته شدن دو نفر در انفجار روی پل کریمه که سرزمین اصلی روسیه را به پل اوکراینی متصل می کند، اشاره می کند. روسیه اوکراین را در این امر مقصر می داند.

اوکراین برای ضد حمله به 300 خودروی زرهی و 80 جنگنده اف-16 نیاز دارد.

اوکراین اعلام کرد برای بازپس گیری مناطق تحت کنترل روسیه به صدها خودروی زرهی اضافی و 80 جت جنگنده اف-16 نیاز دارد. "میخائیلو پودولیاک"، مشاور رئیس جمهور اوکراین در مصاحبه ای با خبرگزاری فرانسه گفت که کشور او به «به ویژه 200 تا 300 خودروی زرهی» و «60 تا 80 جت جنگنده اف-16» برای مسدود کردن صحیح حریم هوایی نیاز دارد. علاوه بر این، پس از خروج روسیه از توافق غلات، کی یف در تلاش است تا گشت زنی نظامی مشترکی از کشورهای دریای سیاه مانند بلغارستان و ترکیه دریافت کند تا بتواند به صادرات غلات خود ادامه دهد.

واکنش آلمان به عدم شرکت پوتین در نشست بریکس

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان از تصمیم "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه برای شرکت نکردن شخصا در نشست بریکس در آفریقای جنوبی در ماه اوت استقبال کرد. این مقام آلمانی در حاشیه بازدید از شرکت شیمیایی BASF در لودویگشافن گفت: این موضوع روشن می کند که حقوق کیفری بین المللی با تمام خلأهایش شمشیر ضعیفی نیست، بلکه حقوق کیفری بین المللی کارساز است.  وی مدعی شد: امتناع پوتین همچنین نشان می دهد "کسانی که مرتکب نقض گسترده قوانین بین المللی می شوند نمی توانند به سادگی مانند گذشته در سراسر جهان سفر کنند."

بر اساس اطلاعات از مسکو، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه از طریق ویدئو در اجلاس بریکس در ماه آگوست در آفریقای جنوبی شرکت خواهد کرد.  به گزارش خبرگزاری روسی اینترفکس، دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت: این یک مشارکت کامل خواهد بود. وی در عین حال تایید کرد که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه شخصا به نشست کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی سفر خواهد کرد. دادگاه کیفری بین المللی حکم بازداشت پوتین را به دلیل جنایات جنگی در اوکراین صادر کرده است. بنابراین، خطر دستگیری در آفریقای جنوبی وجود داشت.

انتقاد آلمان از هند به دلیل واردات نفت روسیه

"رابرت هابک"، وزیر اقتصاد فدرال آلمان، که عازم سفر به هند است در مصاحبه ای  با ان تی وی آلمان گفت: "مذاکرات دشوار" در آنجا در انتظار او است.  وی در این باره گفت: من فکر نمی کنم درست باشد که هند به طور فعال از تحریم ها علیه روسیه و وضعیت کلی از طریق واردات بالای نفت خود از روسیه سود می برد. هابک تاکید کرد که می خواهد در این سفر به این مسائل دشوار بپردازد و در عین حال روابط اقتصادی و سیاسی با این کشور را گسترش دهد.  این مقام آلمانی گفت: هند یک قدرت منطقه ای مهم است و پتانسیل اقتصادی زیادی برای آلمان و اتحادیه اروپا دارد.  بنابراین دولت فدرال آلمان خواهان "همکاری بسیار نزدیکتر البته  بدون ساده لوحی" است.

بلژیک، هلند و لوکزامبورگ خودروهای جنگی پیاده نظام به اوکراین می دهند

بلژیک، هلند و لوکزامبورگ قصد دارند به زودی خودروهای جنگی پیاده نظام M113 را برای پشتیبانی از ضد حمله به اوکراین بفرستند. طبق بیانیه ای، این خودروها توسط صنعت تسلیحات این کشورها خریداری و نوسازی خواهند شد.  با این حال، چیزی در مورد مقدار و برنامه تحویل مشخص نیست. اما  این امر باید در چند ماه آینده اتفاق بیفتد.

روسیه از فردا کشتی‌های موجود در دریای سیاه را در زمره دشمنان قرار می‌دهد

پس از پایان قرارداد صادرات غلات اوکراینی، روسیه می خواهد کشتی های مناطق دریای سیاه را به عنوان مخالفان احتمالی طبقه بندی کند. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که از نیمه شب (23:00 به وقت CEST)، کشتی ها در این منطقه  به عنوان "حامل بالقوه محموله های نظامی" طبقه بندی می شوند. علاوه بر این، کشورهایی که کشتی های باری آنها با پرچم آنها به بنادر اوکراین حرکت می کنند، در آینده به عنوان طرف درگیری در نظر گرفته می شوند.

روسیه به توسعه روابط با قرقیزستان متحد نزدیک خود ادامه خواهد داد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین امروز چهارشنبه در واکنش به انتشار گزارشی مبنی بر قصد واشنگتن برای اعمال تحریم‌هایی علیه بیشکک به دلیل همکاری با مسکو، یادآور شد که قرقیزستان متحد نزدیک روسیه است و طرف روسی در نظر دارد روابط دوجانبه با این کشور را بیش از پیش توسعه دهد. 

صبح امروز، روزنامه واشنگتن پست به نقل از یک مقام دفتر رئیس جمهوری آمریکا گزارش داد که ایالات متحده قصد دارد بزودی تحریم‌هایی را علیه قرقیزستان به دلیل ادعای ارسال تجهیزات و تسلیحات نظامی به روسیه اعمال کند.

پسکوف در جمع خبرنگاران گفت: «علاوه بر این که قرقیزستان شریک و متحد نزدیک ما است، البته دو کشور در چارچوب فرآیندهای ادغام منطقه‌ای محکمی، از جمله اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز متحد یکدیگر هستند».

وی افزود: ما قصد داریم روابط دوجانبه خود را با قرقیزستان که برای آن ارزش بسیاری قائل هستیم و همچنین تمامی فرمت‌های همکاری مشترک را توسعه دهیم.

سنگین‌ترین حمله به شهر اودسا در کل دوره درگیری نظامی

گنادی تروخانوف، شهردار بندر اودسا (در جنوب اوکراین) امروز، چهارشنبه اعلام کرد که این شهر در طول شب گذشته بیشترین حملات از زمان آغاز حمله نظامی روسیه را تجربه کرده است.

او در صفحه فیس بوک خود نوشت: «تا به امروزچنین مقیاسی از حمله را به خاطر نداریم.» صبح امروز، فرماندهی عملیاتی نیروهای مسلح اوکراین "جنوب" از خسارات وارده به یک شرکت صنعتی و تاسیسات زیرساختاری بندری در شهر اودسا خبر داد. روز گذشته نیز وقوع انفجارهای مهیبی در این شهر گزارش شد.

وزارت دفاع فدراسیون روسیه از انجام حملات گروهی تلافی جویانه با استفاده از سلاح‌های بسیار دقیق به تأسیسات نظامی در منطقه اودسا و نیکولایف، که در آن حملات تروریستی با استفاده از قایق‌های بدون سرنشین سطح آبی آماده می‌شد، و همچنین به محل ساخت آنها در یک کارخانه کشتی سازی در حومه شهر اودسا خبر داده بود.

قصد آمریکا برای تحریم‌ قرقیزستان به دلیل ادعای کمک نظامی به روسیه 

روزنامه "واشنگتن پست" به نقل از یک مقام آگاه در دولت آمریکا گزارش داد که ایالات متحده قصد دارد تا تاریخ 24  جولای تحریم‌هایی را علیه قرقیزستان به این دلیل که گویا تجهیزات و تسلیحات نظامی به روسیه ارائه داده است، اعمال کند. 

این مقام دولتی گفت: این کشور کوهستانی و محصور در خشکی 6.7 میلیون نفری زمانی مرز جنوبی امپراتوری شوروی بود و اکنون شرکت‌های زیادی در این جمهوری وجود دارند که به مجرایی مناسب برای انتقال کالاهای غربی و آسیایی تبدیل شده‌اند که روسیه به‌طور قانونی نمی‌تواند آن‌ها را در هیچ کجا به دست آورد. از جمله جزو این قبیل "کالا"، آنطور که این روزنامه مشخص کرده، می توان به هواپیماهای بدون سرنشین، قطعات یدکی هواپیما و دوربین‌های نشانه گیر برای اسلحه های تک تیراندازی اشاره کرد.

در عین حال، استدلال مقامات آمریکایی که وجود "بازار سایه قرقیزستان" را تایید می کند، داده‌های مربوط به افزایش حجم صادرات از قرقیزستان به روسیه است.

به عقیده آنها، این واقعیت است که حجم کلی صادرات از بیشکک به مسکو 250 درصد افزایش یافته، نشان دهنده عرضه تسلیحات نظامی به روسیه است. ماهیت تحریم‌هایی که واشنگتن قرار است علیه مقامات بیشکک اعمال کند مشخص نشده است.

پیش از این، کشورهای غربی نسبت به امکان ارسال تسلیحات نظامی به نیروهای مسلح روسیه توسط چین هم ابراز نگرانی کرده بودند که این موضوع از سوی مقامات پکن بارها تکذیب شده است.

رئیس جمهور برزیل: جهان از درگیری در اوکراین خسته شده است

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهوری برزیل که به بروکسل سفر کرده، امروز چهارشنبه در جمع خبرنگاران یادآور شد که کشورهای زیادی از مناقشه نظامی در اوکراین خسته شده و این مسئله در حال روشن شدن است، اما به مرور زمان صلحی فرا خواهد رسید که به لطف تلاش‌های میانجی گرانه میسر خواهد شد. 

بلومبرگ به نقل از رهبر برزیل نوشت: «جهان شروع به خسته شدن از درگیری اوکراین کرده است. کشورهای زیادی از این وضعیت خسته شده‌اند <...>. در هر صورت لحظه ای فرا می رسد که صلح برقرار شود. در آن زمان گروهی از کشورها تلاش خواهند کرد که با میانجی گری روسیه و اوکراین را پای میز مذاکره بنشانند.» 

لولا داسیلوا در اجلاس سران اتحادیه اروپا و جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (CELAC) در پایتخت بلژیک شرکت کرده است. منابع خبری به بلومبرگ گفتند که عدم تمایل لولا داسیلوا به موافقت با اظهارات تند علیه روسیه، کشورهای اتحادیه اروپا را "ناامید" کرده است. کوبا و ونزوئلا نیز با خط مشی تند علیه مسکو مخالفت کردند.

به گفته یکی از این دیپلمات‌ها، لولا داسیلوا از ناراحت کردن روسیه هراس دارد، اگرچه امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، او را به دلیل توانایی در "ایجاد پل ارتباطی" تحسین کرد. مقامات بلندپایه اتحادیه اروپا در گفتگو با این آژانس بیانیه پایانی این اجلاس را یک دستاورد بزرگ خواندند، زیرا در این سند به "جنگ علیه اوکراین" اشاره شده است.

علاوه بر این، این سند به امضای همه کشورهای این جامعه، به جز نیکاراگوئه رسیده است. البته پیش از این برخی نشریات به وجود اختلافاتی در نشست سران اتحادیه اروپا و جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب به دلیل موضع گیری آنها در رابطه با درگیری نظامی در اوکراین اشاره کردند.

به نوشته روزنامه پولیتیکو، مذاکره کنندگان اروپایی تلاش کردند کشورهای آمریکای لاتین را متقاعد سازند که روسیه را به دلیل حمله نظامی به اوکراین محکوم کنند. نیکاراگوئه و کوبا قاطعانه با فرمول‌های پیشنهادی مخالف بودند. با وجود چندین دور مذاکرات، طرفین در نهایت نتوانستند به اجماع برسند.

توضیح کرملین درباره عدم واکنش غرب به حمله تروریستی به پل کریمه 

دیمیتری پسکوف، سخنگوی رسمی کرملین امروز چهارشنبه، توضیح داد که چرا از زمان وقوع حمله تروریستی به پل کریمه، هنوز هیچ واکنشی از سوی کشورهای غربی به این حادثه صورت نگرفته است.

وی به خبرنگاران گفت: «غرب جمعی آماده است تا چشمان خود را به روی هر حمله تروریستی که توسط مقامات کی‌یف در کشور ما ترتیب داده می شود، ببندد. در این مورد هم آنها از سکوت خویش احساس ناراحتی نمی کنند.»

پسکوف یادآور شد که این اتفاق پیش از این هم رخ داده و در آینده نیز ادامه خواهد داشت.

سخنگوی پوتین: واکنش مسکو به هرگونه تجاوز علیه رئیس جمهور روسیه بر همه جهان آشکار است

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه امروز اعلام کرد، ادعای برخی رسانه‌ها در این باره که گویا طرف روسی به سیریل رامافوس، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی هشدار داده که بازداشت ولادیمیر پوتین به دستور دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) در جریان نشست رهبران گروه بریکس، معادل اعلان جنگ به روسیه است، صحت ندارد.

او گفت: «برای همه جهان کاملاً روشن است که هر گونه تلاش برای تجاوز به رئیس جمهوری روسیه به چه معنا خواهد بود و هیچ کس نیازی به توضیح این واقعیت ندارد.»

شب گذشته رامافوسا یادآور شد که "دستگیری" پوتین در آفریقای جنوبی در اجلاس آتی سران بریکس مساوی با اعلام جنگ به روسیه خواهد بود.

درخواست سنای روسیه از پارلمان‌های جهان در محکومیت ارسال مهمات خوشه‌ای آمریکا به اوکراین 

سناتورهای روسی از پارلمان‌های جهان و سازمان‌های بین‌المللی درخواست کردند که ایالات متحده را به دلیل ارسال مهمات خوشه‌ای به اوکراین محکوم کنند. این تصمیم در نشست امروز چهارشنبه شورای فدراسیون (سنای) روسیه اتخاذ شده است. در این بیانیه، نمایندگان پارلمان اعلای روسیه اشاره کردند که اگر طرف اوکراینی از این نوع مهمات استفاده کند، روسیه حق "پاسخ مشابه و سخت" را برای خود محفوظ می دارد.

در عین حال، تحویل این قبیل سلاح‌های خطرناک به کی‌یف را می توان بی فایده تلقی کرد، زیرا به هیچ وجه بر روند درگیری نظامی تأثیری نخواهد گذاشت. در این سند آمده است، از آنجایی که واشنگتن با تامین مهمات خوشه‌ای موافقت کرد، مسئول مرگ مردم غیرنظامی خواهد بود. در عین حال، وعده‌های مقامات اوکراینی برای استفاده از مهمات "با دقت و مسئولانه" بی ارزش است و ایالات متحده هم این مسئله را درک می کند، ولی براش مهم نیست.

چند روز قبل، کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون روسیه تصمیم ایالات متحده برای تامین گلوله‌های خوشه‌ای به کی‌یف را محکوم کرده و نسبت به استفاده از چنین مهماتی در مناطق درگیری و تاثیر آن بر مردم ساکن این مناطق ابراز نگرانی کرد.

ترامپ معتقد است، می‌تواند روسیه و اوکراین را برای حل بحران متقاعد کند

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا معتقد است که می تواند روسیه و اوکراین را برای حل و فصل مناقشه نظامی کنونی متقاعد سازند.

او صبح امروز در گفتگو با فاکس نیوز گفت: «همانطور که می دانید، من روابط بسیار خوبی با ولادیمیر پوتین [رئیس جمهوری روسیه] دارم. من به او می گویم که مذاکره کند. من به [ولودیمیر] زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین هم می گویم که ما نیاز به مذاکره داریم. و من قادر هستم هر دو را برای مذاکره قانع کنم.»

این سیاستمدار ابراز اطمینان کرد که از این طریق ظرف 24 ساعت به حل و فصل مناقشه خواهد رسید. ترامپ با یادآوری اینکه "درگیری اوکراین هرگز نباید رخ می داد"، تاکید کرد که می خواهد جلوی مرگ مردم را بگیرد و هیچ از طرف‌های درگیری را انتخاب نمی‌کند. دونالد ترامپ پیش از این نیز وعده داد که در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، از اروپا خواهد خواست تا هزینه‌های کمک‌های آمریکا به اوکراین را بپردازند.

زاخارووا گزارش‌های مربوط به مذاکرات ادعایی بین روسیه و آمریکا درباره اوکراین را جعلی نامید

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز، چهارشنبه اعلام کرد که در ایالات متحده از روی عمد مطالب جعلی در مورد مذاکرات ادعایی بین مسکو و واشنگتن بر سر اوکراین منتشر شده است. 

زاخارووا گفت: سرگئی لاوروف، وزیر خارجه، هیچ مذاکره‌ای با مقامات رده  دوم یا سوم، آنطور که در رسانه‌های آمریکایی مطرح شده، در خصوص توافق با اوکراین انجام نداده است. این مطالب جعلی است و این کار بطور عمدی انجام شده است.

به عقیده وی، چنین پیام هایی در آینده با هدف تحریک اوضاع داخلی در روسیه و ایجاد شک و تردید در میان کشورهای جنوب جهانی گسترش بیشتری خواهد یافت. زاخارووا همچنین یادآور شد که نشست سرگئی لاوروف با کارشناسان مسائل سیاسی در ایالات متحده ماهیت تبادل نظر داشت. 

در اوایل ماه جولای نیزسخنگوی وزارت خارجه روسیه گزارش منتشره درباره مذاکرات محرمانه‌ای که گفته می شود در ماه آوریل بین سرگئی لاوروف و مقامات سابق آمریکایی برای حل و فصل مناقشه اوکراین برگزار شده، را اطلاعات جعلی، خواند. این گونه او به گزارش شبکه NBC واکنش نشان داد مبنی بر اینکه مقامات سابق ایالات متحده نوعی گفتگوی محرمانه با لاوروف انجام داده‌اند تا ظاهراً زمینه را برای گفتگو برای حل مناقشه در اوکراین فراهم کنند.

برنامه اتحادیه اروپا برای معرفی شکل جدیدی از حمایت از اوکراین

روزنامه آمریکایی "پولیتیکو" روز سه شنبه به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که اتحادیه اروپا در حال آماده شدن برای اجرای یک طرح حمایت نظامی از کی‌یف است که شامل تامین تسلیحاتی و آموزش نظامی به ارزش کلی 20 میلیارد یورو است. این طرح برای تامین تسلیحات مورد نیاز نیروهای مسلح اوکراین طی چهار سال آینده محاسبه شده و احتمالاً از طریق صندوق صلح اروپا تامین مالی خواهد شد.

در این راستا، اتحادیه اروپا ایجاد یک صندوق امانی را برای حمایت از تامین نیروهای مسلح اوکراین برای چهار سال آینده به مبلغ 20 میلیارد یورو پیشنهاد خواهد کرد.

این مقاله همچنین یادآور شده که چنین تأمین مالی نقدی برای تأمین تسلیحاتی ارتش اوکراین یک "تغییر ایدئولوژیک رادیکال" برای اتحادیه اروپا است که همیشه به عنوان یک انجمن صلح جو خود را معرفی کرده است.

این طرح مکمل بسته کمک بودجه 50 میلیارد یورویی است که قبلاً توسط اتحادیه اروپا  برای مدت چهار سال نیز پیشنهاد شده بود. کمیسیون اروپا قبلاً از کشورهای عضو اتحادیه اروپا درخواست کرده تا کمک های بیشتری را ارائه کنند.

پیش از این، دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین اعلام کرد که از ابتدای سال، متحدان غربی بیش از 23 میلیارد دلار برای پوشش کسری بودجه دولت به کی‌یف ارائه کرده‌اند. بدین ترتیب،طی شش ماه گذشته، درآمدهای بودجه اوکراین از حدود 13 میلیارد دلار فراتر رفته است.

تعیین فرصت 90 روزه برای سازمان ملل به منظور رفع مشکلات صادرات محصولات کشاورزی روسیه

وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته اعلام کرد که دبیرخانه سازمان ملل متحد، مطابق با یادداشت تفاهم امضا شده با روسیه در 22 جولای سال 2022 در استانبول، این فرصت را دارد که کار بر روی عادی سازی روند صادرات محصولات کشاورزی روسیه را ظرف 90 روز و قبل از پایان اعتبار این سند ادامه دهد.

در عین حال، بر اساس بند 6 این تفاهم نامه، قرارداد «سه سال اعتبار خواهد داشت» و اگر یکی از طرفین (روسیه یا سازمان ملل متحد) بخواهد اجرای آن را متوقف کند، باید سه ماه قبل از آن اطلاع دهد . بنابراین، دبیرخانه سازمان ملل متحد هنوز 90 روز فرصت دارد تا به کار خود برای عادی سازی صادرات محصولات کشاورزی روسیه ادامه دهد.

این وزارتخانه یادآور شد که دقیقا ظرف این 90 روز آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، قصد دارد دسترسی به سیستم سوئیفت را برای یک "شرکت تابعه" یا بانک کشاورزی روسیه، "همانطور که در پیام وی نقل شده" را بازگرداند.

وزارت خارجه روسیه همچنین تاکید کرد که اتصال مجدد مستقیم بانک کشاورزی روسیه به سیستم پرداخت سوئیفت هیچ جایگزینی ندارد، تلاش برای استفاده از کانال‌های دیگر برای سازماندهی پرداخت‌ها برای صادرات محصولات کشاورزی به منظور ایجاد ظاهر کار در یک موقعیت طراحی شده است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، روز گذشته تاکید کرد که روسیه دیگر به تضمین های کشورهای غربی و سازمان ملل در مورد توافق غلات اعتماد نخواهد کرد و بازگشت به این توافقنامه تنها در صورت وجود نتایج ملموس امکان پذیر است.

 بعید است ترکیه با اسکورت کشتی‌های اوکراینی بدون موافقت روسیه موافقت کند

آژانس خبری بلومبرگ شب گذشته، سه شنبه به نقل از یک مقام آگاه در آنکارا گزارش داد که پس از پایان توافق غلات، مقامات کی‌یف نیاز به حمایت ترکیه در خصوص اسکورت نظامی کشتی‌های خارج شده از بنادر اوکراین دارند، اما بعید است که این کشور برخلاف میل روسیه، چنین اقدامی را انجام دهد.

به گفته وی، ترکیه چنین اقدامی را بسیار خطرناک می‌داند و ناوگان خود را برای این منظور به خطر نخواهد انداخت. این آژانس یادآور شده که به جای این کار، مقامات ترکیه روی ازسرگیری توفقنامه غلات با مشارکت روسیه تمرکز خواهند کرد.

بلومبرگ به نقل از دیمیتری اسکورنیاکوف، رئیس شرکت اوکراینی هاروایست هولدینگ (HarvEast Holding) نوشت: «وظیفه اصلی کنونی اوکراین، جلب حمایت ترکیه برای صادرات غلات این کشور بدون مشارکت طرف روسی است.»

این آژانس یادآور شده که عرضه محصولات کشاورزی اوکراین از طریق حمل و نقل زمینی یا رودخانه ای امکان پذیر است، اما آنها جایگزین بسیار گران‌تر از حمل و نقل دریایی هستند.

وزارت خارجه آمریکا: واشنگتن در حمله تروریستی به پل کریمه دخالتی نداشته است

متیو میلر، رئیس سرویس مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته، سه شنبه، در یک نشست خبری تاکید کرد، برخی اظهارات درباره اینکه گویا آمریکا در حمله به پل کریمه دست داشته، صحت ندارد. میلر در پاسخ به یک سوال در این باره گفت: «چنین گمانه زنی کاملاً درست نیست.»

این مقام وزارت خارجه بدین ترتیب به اظهارات آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن مبنی بر دخالت آمریکا در جنایات کی‌یف از جمله حمله تروریستی به پل کریمه پرداخت.

آنتونوف صبح روز گذشته یادآور شده بود که حمایت آمریکا از نیروهای تندروی اوکراینی این امکان را فراهم می کند که با اطمینان از دخالت واشنگتن در جنایات مقامات کی‌یف صحبت کنیم. به گفته سفیر، واشنگتن بارها اقدامات تروریستی کی‌یف علیه شهروندان و تأسیسات غیرنظامی روسیه را توجیه کرده است.

اتحادیه اروپا از آرژانتین می‌خواهد در جریان  جنگ اوکراین به گروه بریکس نپیوندد

اتحادیه اروپا از آرژانتین درخواست کرده است تا زمانی که مناقشه نظامی در اوکراین حل و فصل نشده به گروه بریکس نپیوندد. بیانیه مربوطه در جریان نشست سران اتحادیه اروپا و جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (CELAC) در بروکسل بیان شد.

همانطور که یک منبع خبری به بلومبرگ توضیح داد، ورود آرژانتین به گروه بریکس در پس زمینه رویارویی ژئوپلیتیکی "یک سیگنال اشتباه خواهد بود."

موضوع گسترش این گروه باید به یکی از موضوعات اصلی در اجلاس سران آتی بریکس در ژوهانسبورگ (آفریقای جنوبی) تبدیل شود که از 22 تا 24 آگوست برگزار خواهد شد.

سیاستمدار آمریکایی: بحران اوکراین منافع ملی کلیدی ایالات متحده را برآورده نمی‌کند

ران دیسانتیس، فرماندار ایالت فلوریدا شب گذشه، سه شنبه ابراز عقیده کرد که بحران اوکراین از جمله موضوعاتی نیست که بر منافع ملی کلیدی ایالات متحده تأثیر بگذارد. وی یادآور شده، اگر این درگیری منافع کلیدی ملی ایالات متحده را تامین می کرد، این بدان معنا بود که این کشور به طور بالقوه ممکن است نیروهای نظامی خود را به آنجا اعزام کند و برای این کار بهانه لازم پیدا میشد.

این سیاستمدار آمریکایی گفت: «فکر نمی‌کنم کسی بخواهد نیروی نظامی ما را در اوکراین ببیند».

دیسانتیس در عین حال معتقد است که درگیری در اوکراین بر «دومین یا سومین» مهم ترین منافع ملی ایالات متحده تأثیر گذاشته است. به گفته وی، تهدید اصلی برای ایالات متحده چین و وضعیت مهاجران است.

او درباره کمک به پایان دادن به بحران اوکراین نیز ابراز تمایل کرد، اما در عین حال تاکید کرد که آمادگی کاهش ذخایر تسلیحات آمریکایی و قطع عرضه به تایوان را ندارد. دیسانتیس در پاسخ به سوالی در مورد چشم انداز حل و فصل بحران اوکراین ادامه داد: من معتقدم که هدف باید صلح پایدار و امنیت در اروپا را تقویت کند تا تجاوز نظامی دیگری را تحریک نکند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده، پیش از این روز گذشته وعده داد که در صورت پیروزی در انتخابات، از اروپا خواهد خواست تا هزینه‌های کمک‌های آمریکا به اوکراین را بازپرداخت کنند.

پنتاگون: ارتش اوکراین در جریان ضد حمله، عمدتاً در میادین مین متحمل خسارات می‌شود

مارک میلی، رئیس کمیته ستاد نیروهای مسلح ایالات متحده شب گذشته، سه شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که نیروهای مسلح اوکراین در جریان ضد حمله خود عمدتاً در میادین مین متحمل تلفات و خسارات سنگین می شوند. 

ژنرال میلی گفت: "تلفات اوکراینی در این حمله آنقدر به حملات هوایی روسیه بستگی ندارد، بلکه بیشتر به دلیل وجود میادین مین است."

به گفته وی، حل مشکل مربوط به میادین مین ضروری است، و کشورهای غربی به طور فعال تجهیزات مین پاک‌سازی اوکراین را تامین می‌کند تا از موفقیت ضد حمله ارتش اوکراین اطمینان حاصل شود.

این مقام بلندپایه آمریکایی همچنین ابراز اطمینان کرد که نیروهای مسلح اوکراین قادر به انجام ضد حمله موفق خواهند بود. وی افزود: «من مطمئن هستم که آنها (نیروهای اوکراینی) می توانند به این مهم دست یابند. به ویژه اگر از تاکتیک ها و مهارت هایی که به آنها آموزش داده شده استفاده کنند و این عملیات را در شب انجام دهند که توانایی استفاده از نیروی هوایی را از روس‌ها سلب می کند.»

این فرمانده نظامی آمریکا یادآور شد که برای ارزیابی ضدحمله و گفتن این که آن به باتلاق تبدیل شده، هنوز خیلی زود است. میلی افزود: «من فکر می کنم هنوز نبردهای زیادی در پیش است. و آنچه را که قبلاً گفتم تکرار می کنم: این یک ماجرای طولانی، دشوار و خونین خواهد بود. بیایید ببینیم که این عملیات در نهایت از لحاظ رویارویی اوکراینی ها با روسیه چه نتیجه ای خواهد داشت.»

اعتراف مقام پنتاگون به برتری کامل روسیه بر ارتش اوکراین در هوا 

ژنرال مارک میلی، رئیس کمیته ستاد نیروهای مسلح ایالات متحده شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که رساندن توانایی‌های نظامی اوکراین در عرصه هوایی به روسیه نیازمند سال‌ها سرمایه‌گذاری مالی و آموزش خلبانان است.

وی گفت: ده فروند F-16 دو میلیارد دلار هزینه دارد، در حالی که روس‌ها صدها جنگنده نسل چهارم و پنجم در اختیار دارند.

ژنرال میلی افزود که اگر تلاش شود تا توان نیروی هوایی اوکراین را با روسیه برابر کرد، صحبت بر سر تعداد زیادی هواپیما، سال‌ها آموزش خلبانی و دستیابی به سطح حمایت مالی مورد نیاز خواهد بود که هنوز امکان آن وجود ندارد. وی نتیجه گرفت که به  همین دلایل، ایالات متحده بر روی ارائه سیستم‌های دفاع هوایی به کی‌یف متمرکز شده است.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در اوایل ماه جولای، متحدان غربی خود را به عدم تمایل برای تحویل جنگنده های F-16 به کی‌یف متهم کرد. وی به وجود ائتلافی از کشورهایی اشاره کرد که آماده آغاز آموزش خلبانان اوکراینی هستند، اما هیچ برنامه‌ای برای اجرای این مأموریت تنظیم نشده است. به نظر او برخی شرکا این موضوع را بطور عمدی به تعویق می اندازند.

در اواخر ماه ژوئن، رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین، آندری یرماک، گفت که کی‌یف امیدوار است تا پایان سال 2023  نخستین جنگنده F-16 را دریافت کرده باشد.

این در حالی است که در اواسط ماه ژوئن، ژنرال مارک میلی گفته بود که هنوز برای بحث در مورد تاریخ  تحویل F-16 به اوکراین زود است. وی سپس تاکید کرد که واشنگتن و کی‌یف باید در این زمینه کارهای زیادی انجام دهند.

زاخارووا لندن را شریک جرم جنایات اوکراین دانست

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته  ابراز عقیده کرد که کی‌یف از سلاح‌های تهیه‌شده توسط لندن برای کشتن و مصدوم کردن مردم غیرنظامی استفاده می‌کند و این واقعیت انگلیس را شریک جرم جنایات اوکراین می‌کند.

وی گفت: « دقیقاً گلوله‌ها و موشک‌های تهیه‌شده توسط بریتانیا همان کودکانی را که ادعا می‌کند «حفاظت» می‌کند، می‌کشند، معلول و یتیم می‌کنند. این موضوع لندن را شریک این جنایات و سایر جنایات کی‌یف می‌کند و این کشور نمی‌تواند از مسئولیت فرار کند.»

وی تاکید کرد که تحریم‌های ضد روسی دولت انگلیس که روز 17 جولای اعلام شد، محدودیت‌های نامشروعی است که عدم توجه به مسائل انسانی لندن را نشان می‌دهد. زاخارووا یادآور شد: «در عین حال، فشار تحریم های خارجی نمی تواند بر خط مشی مستقل روسیه و روند عملیات نظامی در اوکراین تأثیری بگذارد و اهداف و وظایف تعیین شده در این خصوص به طور کامل محقق خواهد شد.»

روز دوشنبه مشخص شد که انگلیس 14 موقعیت جدید را به فهرست تحریم‌های ضد روسیه اضافه کرده است. سفارت روسیه در لندن نیز به نوبه خود تصمیم دولت بریتانیا برای گسترش تحریم ها علیه روسیه را "از نظر قانونی بی اعتبار" خواند.

اختلاف جدی اتحادیه اروپا و کشورهای آمریکای لاتین بر سر اوکراین 

روزنامه پولیتیکو روز سه شنبه گزارش داد که در نشست سران اتحادیه اروپا و جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (CELAC) که در تاریخ 17 جولای در بروکسل آغاز شد، تناقضاتی بین شرکت کنندگان به دلیل موضع گیری آنها در رابطه با درگیری نظامی در اوکراین به وجود آمد. 

این گزارش یادآور شده که مذاکره کنندگان اروپایی تلاش کردند کشورهای آمریکای لاتین را متقاعد سازند که روسیه را به دلیل حمله نظامی به اوکراین محکوم کنند. نیکاراگوئه و کوبا قاطعانه با فرمول‌های پیشنهادی مخالف بودند. با وجود چندین دور مذاکرات، طرفین نتوانستند به اجماع دست یابند.

این روزنامه نوشته است، علاوه بر این، برخی از مقامات ابراز نگرانی کردند که شرکت کنندگان در این اجلاس دو روزه نتوانند به همین دلیل اعلامیه مشترکی را تصویب کنند. نویسنده این مقاله افزود: «عدم توافق بر سر متن یک بیانیه مشترک، ضربه‌ای به اعتبار اتحادیه اروپا در زمانی است که اتحادیه به دنبال متحد کردن صداها در سازمان ملل و فراتر از آن در حمایت از اوکراین است». 

در اواخر ماه ژوئن مشخص شد که تعدادی از مقامات سیاسی کشورهای آمریکای لاتین با شرکت ولادیمیر زلنسکی در این نشست مخالفت کرده بودند. این در حالی است که اوکراین، برعکس، قصد دارد یک "اجلاس صلح" ترتیب دهد، جایی که از کشورهای جنوب جهانی دعوت خواهد کرد. ایگور ژوکووا، معاون دفتر رئیس جمهوری اوکراین چند روز قبل  گفت که برزیل هم برای شرکت در این اجلاس دعوت خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon