وزیر لبنانی: بهترین پاسخ به مداخلات غرب تقویت روند بازگشت آوارگان سوری است

وزیر لبنانی: بهترین پاسخ به مداخلات غرب تقویت روند بازگشت آوارگان سوری است

وزیر امور مهاجران در دولت موقت لبنان با اشاره به اینکه اروپا در تلاش برای تحمیل خواسته خود در پرونده آوارگان سوری است تاکید کرد، ماندن بسیاری از این آوارگان در لبنان هیچ توجیهی ندارد و دولت دمشق آمادگی کامل خود را برای استقبال از آنها اعلام کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بعد از حواشی به وجود آمده در لبنان به دنبال اقدام جدید غرب درباره آوارگان سوری، «عبدالله بوحبیب» وزیر خارجه در دولت موقت لبنان اعلام کرد که به کاردار سفارت سوریه در بیروت گفته که دولت پیشبرد امور لبنان قصد تشکیل یک هیئت رسمی برای سفر به دمشق دارد.

وزارت خارجه لبنان در این زمینه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: بنا به دستور «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر دولت موقت لبنان، عبدالله بوحبیب با «علی دغمان» کاردار سفارت سوریه دیدار کرد و تمایل دولت لبنان برای تشکیل هیئتی از وزارت خارجه جهت سفر به دمشق و انجام رایزنی‌های سیاسی و بین‌المللی و نیز بحث درباره مسائل مشترک از جمله پرونده آوارگان سوری در لبنان را به اطلاع وی رساند.

از سوی دیگر «عصام شرف‌الدین» وزیر امور مهاجران در دولت پیشبرد امور لبنان اعلام کرد که سفر هیئت وزرای لبنان به دمشق همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. مدت زیادی است که درباره تشکیل این هیئت در لبنان صحبت می‌شود و همه چیز هنوز روی کاغذ مانده است.

وی در گفتگو با روزنامه الجمهوریه درباره انصراف عبدالله بوحبیب از ریاست هیئت وزرای لبنان برای سفر به دمشق هم‌زمان با اعلام قطعنامه پارلمان اروپا جهت حمایت از ابقای آوارگان سوری در لبنان اظهار داشت، من قطعا مسئله سفر هیئت وزرا به سوریه را در جلسه شورای وزیران که دوشنبه آینده برگزار خواهد شد مطرح می‌کنم و از دبیرکل شورای وزیران می‌خواهم که این موضوع را در دستور کار جلسه کابینه قرار دهد. امیدوارم نجیب میقاتی این مسئله را قبول کند، در غیر این صورت من به سمت ابتکاری خارج از دستور کار دولت موقت خواهم رفت.

اقدام جدید اروپا در پرونده آوارگان حاکمیت لبنان را نقض می‌کند

این وزیر لبنانی تصریح کرد، در شرایطی که پارلمان اروپا در تلاش برای تحمیل خواسته خود به لبنان بوده و می‌خواهد ما را مجبور به ابقای آوارگان سوری کند و علنا حاکمیت لبنان را نقض کرده، اتلاف وقت بیش از این جایز نیست. من در پیگیری پرونده آوارگان و سفر هیئت وزیران به سوریه هرگز سهل‌انگاری نخواهم کرد و امیدوارم پاسخ مناسبی از نجیب میقاتی و شورای وزیران دریافت کنم.

وی با تاکید بر اینکه باید خیلی سریع جایگزینی برای عبدالله بوحبیب جهت بر عهده گرفتن ریاست هیئت وزرای لبنان برای سفر به دمشق انتخاب شود گفت، بوحبیب از ابتدا هم برای ریاست این هیئت مردد بود و من نمی‌خواهم وارد این موضوع شوم و روشن است که او از این ماموریت عقب‌نشینی کرده و مهم این است که اکنون یک جایگزین برای وی پیدا شود. من پیشنهاد می‌کنم که «هکتور هجار» وزیر امور اجتماعی یا «موریس سلیم» وزیر دفاع و یا « مصطفی بیرم» وزیر کار دولت پیشبرد امور لبنان به این منظور انتخاب شوند.

شرف‌الدین افزود، مهم این است که یک هیئت با یک سند کاری به سوریه بروند و ما با هماهنگی مقامات سوری سازوکار بازگشت آوارگان را فراهم کنیم. ما قبلا به مسئولان دمشق پیشنهاد دادیم که در هر ماه یک روز برای بازگشت گروهی از آوارگان تعیین گردد تا حداکثر تسهیلات و خدمات برای آنها ارائه گردد. دولت سوریه نیز آمادگی کامل خود را برای پاسخ به هر پیشنهادی که به حل بحران آوارگان کمک کند، اعلام نموده است.

وزیر امور مهاجران در دولت موقت لبنان تاکید کرد، بهترین پاسخ به اقدام جدید پارلمان اروپا درباره آوارگان، تقویت روند بازگشت آوارگان سوری است؛ به این صورت که هر یک از آوارگانی که محل سکونتی در کشورشان دارند موظفند لبنان را ترک کنند. از طریق بررسی‌هایی که ما در اردوگاه‌های آوارگان انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که ماندن بسیاری از آنها در لبنان دیگر هیچ توجیهی ندارد.

محافل مربوطه در لبنان نیز در گفتگو با الشرق الاوسط در این زمینه اعلام کردند که استعفای عبدالله بوحبیب از ریاست هیئت وزرا برای سفر به دمشق تاثیری بر روند رسیدگی به پرونده آوارگان ندارد و دولت قبلا تصمیم خود را در این زمینه گرفته است.

این محافل وجود اختلاف میان لبنانی‌ها در پرونده آوارگان را رد و تاکید کردند که کمیته مربوطه برای پیگیری پرونده آوارگان سوری همچنان پابرجاست و باید دیدارهای دوجانبه میان مقامات سوری و لبنانی در این زمینه انجام بگیرد. البته بنا به دلایلی که ما نمی‌دانیم هنوز تاریخ دقیقی برای سفر هیئت لبنان به دمشق مشخص نشده اما اطمینان می‌دهیم که هیچ چیز نمی‌تواند مانع تلاش‌ها برای بازگرداندن آوارگان سوری شود.

هفته گذشته «تیری ماریانی» نماینده فرانسه در پارلمان اروپا اعلام کرد که پارلمان اروپا با رای اکثریت قطعنامه حمایت از ابقای پناهندگان سوری در لبنان را تصویب می‌کند و این تصمیم را از طریق یک پیام ویدئویی به لبنانی‌ها ابلاغ کرده است.

منابع آگاه از فضای پرونده آوارگان سوری در لبنان به ابعاد خارجی قطعنامه مذکور پارلمان اروپا اشاره و اعلام کردند که این اقدام غرب در چارچوب ارسال پیام‌های هشداردهنده برای لبنان است با این مضمون که حق تقویت روابط با سوریه را ندارد و بیروت نباید وارد روند سایر پایتخت‌های عربی برای بهبود روابط با دمشق شود. همچنین اطلاعات نشان می‌دهد که مسئولان لبنانی از جمله میقاتی از جانب اروپا تحت فشار شدید قرار دارند و غرب آنها را تهدید کرده که در صورت اقدام برای بازگرداندن آوارگان سوری، تحت تحریم‌های سخت قرار می‌گیرند. به همین دلیل هیچ یک از آنها نمی‌خواهند مسئولیت این پرونده را بر عهده بگیرند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon