توافقنامه معاونت علمی و بیمه برای تشکیل صندوق پوشش ریسکی به ارزش ۷۵۰ میلیارد تومان
معاون علمی رئیسجمهور گفت: ما یک موافقتنامهای با بیمه داریم که یک صندوق پوشش ریسکی به ارزش ۷۵۰ میلیارد تومان در آن سرمایهگذاری خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر روحالله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی و فناوری رئیسجمهور امروز در نشست روسای پارکهای علم و فناوری سراسر کشور در محل ساختمان معاونت علمی اظهار کرد: ما یک موافقتنامهای با بیمه داریم و یک صندوق پوشش ریسکی تشکیل خواهد شد که 750 میلیارد تومان در آن سرمایهگذاری خواهیم کرد.
وی گفت: درخت تنومند شبکه علم و فناوری کشور به مدد حمایتهای مقام معظم رهبری از روز اول شکل گرفته است و در طی سالیان گذشته، مدیران زحمتکش در وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری زحمات زیادی برای این زیستبوم کشیدهاند.
دهقانی تصریح کرد: این زحمات در دوران مختلف از ترویج و فرهنگسازی علم و فناوری آغاز شده و در نهایت شاهد هویتبخشی اقتصاد دانشبنیان و ایجاد زیرساختهای جمع شدن در کنار یکدیگر خواهیم بود.
وی تأکید کرد: امروز در کشور شاهد 10 هزار شرکت دانشبنیان هستیم که در واقع 10 هزار محتوا و هویت در کشور داریم و جرم کافی برای حرکت وجود دارد. امروز اگر به 10 یا 15 سال قبل بازگردیم کلمه دانشبنیان که امروز جزو ادبیات جدی ما شده است در آن زمان موضوعیتی نداشته است و امروز یک فرصت استثنایی وجود دارد تا مزه آن را به کام مردم بچشانیم، چراکه در دورهای قرار داریم که اگر مردم در رفاه خود توجه به علم و فناوری را احساس نکنند از هویت خارج خواهد شد.
دهقانی بیان کرد: امروز از دوران ترویج علم و فناوری عبور کرده و باید به سمت سهم باز کردن اقتصاد مردمی باشیم. در دهه هفتاد درآمدهای نفتی زیادی داشته و بسیاری از کارخانجات، فولادها، سیمانسازی و .... با پول نفتی توسعه پیدا کردند در حالی که در آن زمان 5 پارک علم و فناوری داشتیم اما امروز نزدیک به 80 هویت با عنوان پارک علم و فناوری وجود دارد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور گفت: امروز اگر با مدلهای دهه 70 و 80 ساخت و ساز و توسعه را انجام دهیم محروم به شکست هستیم.
دهقانی افزود: رویکرد عرضه محور و تشویق دانشجویان و فارغالتحصیلان و دانشجویان و کارآفرینان به ایدهپردازی و به امید موفقیت در آینده اشتباه است! به عنوان مثال در هفته گذشته با مرکز رشدی آشنا شدم که این مرکز رشد دارای 30 شرکت بود که 8 شرکت دارای تیمهای 5_6 نفره و 20 تای آنها در حد 2_3 نفره بوده است.
وی ادامه داد: در شهرستان با جمعیت 120 هزار نفری یک شرکتی با تعداد 3 نفر محصول گیربکس اتوماتیک خودرو تولید میکنند. اما مشکل این شرکت، علم و فناوری نبوده و اقتصاد است ودرکل این رویه اشتباه است چراکه بعد از چند سال با چند جوان بدهکار و سرخورده مواجه خواهیم شد.
دهقانی تأکید کرد: یک زمانی مخاطبان ما شرکتهای کوچک بودند اما از سالهای گذشته، بخشی از مخاطبان ما صنایع بزرگ کشور است.
وی گفت: در کشور ما صدها دیتاسنتر، صدها کلینروم و هزاران تجهیز ساخت و تولید داریم درو اقع کلینرومی داریم که قادر به فعالیت 24 ساعته است، اما امروز با یکسوم ظرفیت در حال کار است و این نشان میدهد که ما بیش از حد زیرساختها را توسعه دادهایم.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور افزود: مرکز همآفرینی یکی از ابزارهای مهم همفکری است و ما میتوانیم به عنوان مثال در چند استان همجوار یک زیرساخت خوب هوش مصنوعی ایجاد کنیم که در خاورمیانه مطرح باشد. ما در گذشته تمرکز بر STI داشتیم و امروز نیاز داریم که تجربههای مارکت پول را داشته باشیم و میتوانیم از تجربههای کشورهایی مثل آلمان و هلند استفاده کرده و مدلهای جدیدی را ایجاد کنیم.
دهقانی گفت: اعتقاد جدی بنده و معاونت علمی توجه بیشتر به استانهای دیگر به جز تهران است و توجه ویژه به شهرها و شهرستانها است و بحث برش استانی که برای 10 استان به صورت پایلوت ایجاد شده است، هدف و انگیزه آن همین مورد است.
وی تصریح کرد: موضوع بعدی ارتقای نظام ارزیابی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان است. امروز از قانون سال 1389 نزدیک به 12 سال میگذرد که در این مسیر نقاط ضعف و قوای را داشتیم. ما باید از طبقهبندی نوعی شرکتها بپرهیزیم و شرکت نوع 1 و نوع 2 نباید داشته باشیم! افراد دستهبندی برمبنای نوع 1 و 2 را نمیپذیرند اما نوپا بودن را میپذیرند. تقسیمبندی جدید شرکتهای دانشبنیان برمبنای نوپا، نوآور و فناور است.
معاون علمی رئیسجمهور اظهار کرد: شرکتها باید برمبنای ایجاد اشتغال و رقم فروش تقسیمبندی شوند. شرکتی که در کمتر از 5 سال زیر 5 میلیارد فروش داشته شرکت نوپا محسوب میشود. شرکتی که به محصول دانشبنیان رسیده اما زیر 50 درصد فروش محصولاتش بوده، نوآور است و درنهایت شرکتهایی که گردش مالی خوبی دارند و بالای 50 درصد فروش بر مبنای علم و فناوری دارند، فناور محسوب میشوند.
وی تصریح کرد: بیش از 80 درصد کل شرکتها زیر 100 میلیارد تومان معافیت مالیاتی دارند درحالی که به تنهایی در سال گذشته شاهد 1200 میلیارد تومان معافیت مالیاتی داشتیم.
دهقانی گفت: برنامه برش دانشگاهی داریم و دانشگاه باید زیستبوم خود را تعریفی کند و بایستی به عنوان مثال سالانه 20 شرکت نوپا از آن زیستبوم خارج شود. معافیتهای مالیاتی باید شامل شرکتهای نوپا باشد و همچنین با حمایتهای بیمهای باید کاری کنیم که شرکت قوام بگیرد اما به شرکتهای بزرگ باید طور دیگری نگاه کنیم.
وی اضافه کرد: ما یک موافقتنامهای با بیمه داریم و یک صندوق پوشش ریسکی تشکیل خواهد شد که 750 میلیارد تومان در آن سرمایهگذاری خواهیم کرد.
انتهای پیام/