تمرکز صندوق نوآوری و شکوفایی در دوره جدید بر توسعه "گرنت"
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: بنای ما در دوره جدید فعالیت صندوق نوآوری تمرکز بیشتر بر توسعه خدمت گرنت است چرا که شرکتهای دانشبنیان و مراکز پژوهشی مختلف از جمله دانشگاهها از ظرفیتهای خوبی در زمینه تحقیق و توسعه برخوردارند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، جلسه تودیع و معارفه مدیر پیشین و جدید دبیرخانه کارگروه تخصصی صندوقهای پژوهش و فناوری، صبح امروز شنبه 31 تیرماه 1402 با حضور رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
براساس احکام صادره، از امروز دکتر معصومه خاناحمدی؛ مدیر پیشین دبیرخانه کارگروه تخصصی صندوقهای پژوهش و فناوری، جای خود را به دکتر یونس حمیدی؛ مدیر جدید این دبیرخانه میدهد.
دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در این مراسم، با بیان اینکه صندوقهای پژوهش و فناوری طی سالهای گذشته در زیستبوم نوآوری کشور قدرت گرفته و تقویت شدند، گفت: امروز در زیستبومهای نوآوری استانها این صندوقها به رسمیت شناخته شدهاند و نقش بیبدیلی در توسعه اکوسیستم نوآوری دارند.
وی افزود: در قانون جهش تولید دانشبنیان نیز به نقش صندوقهای پژوهش و فناوری توجه ویژهای شده است. این صندوقها هم در حوزه تسهیلات و ضمانتنامه و هم در حوزههای دیگر، فعالیتهای مؤثری را انجام دادهاند و توجه قانون به آنها رسمیت جدیتری به صندوقهای پژوهش و فناوری خواهد بخشید.
خیاطیان تأکید کرد: نقشی که امروز صندوقهای پژوهش و فناوری در راستای توسعه اکوسیستم نوآوری کشور بازی میکنند، مرهون اقدامات بسیار مهمی است که دبیرخانه این صندوقها در حوزه ایجادی و همینطور در حوزه کیفیسازی در سنوات گذشته به ثمر رسانده است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با اشاره به گسترش چتر حمایتی صندوقهای پژوهش و فناوری در استانها و نیز حوزههای تخصصی، گفت: رشد این صندوقها به تعداد 70 صندوق و افزایش تأثیرگذاری آنها در توسعه اکوسیستم و نیز فعالیتشان در حوزههای سرمایهگذاری و ارائه تسهیلات همگام با حمایتهای صندوق نوآوری مطلبی است که نباید آن را فراموش کرد.
وی ادامه داد: جا دارد از همه همکارانی که در دبیرخانه کارگروه تخصصی صندوقهای پژوهش و فناوری فعالیت کردند، تشکر ویژه به عملآوریم، خاصه از خانم دکتر خاناحمدی که در قالب یکی از افراد باسابقه در اکوسیستم نوآوری کشور توانستند اقداماتی شایسته را رقم بزنند. شناختایشان از اکوسیستم و آشنایی کامل با آن باعث شد شاهد اتفاقات خوبی در دبیرخانه باشیم. با این همه، تحول و تنوع در مدیریت یک بخش یا سازمان همیشه باعث میشود اتفاقات بهتری رقم خورد و انتظارات و نوآوریهای جدید به واسطه افراد جدید صورت گیرد.
بنای ما در دوره جدید فعالیت صندوق نوآوری تمرکز بیشتر بر توسعه خدمت گرنت است
خیاطیان با اشاره به خدمت گرنت (کمک هزینه تحقیق و توسعه) در صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتهای دانشبنیان و فناور اظهار کرد: خدمت گرنت در صندوق نوآوری خدمتی نوپا است و نیاز به تمرکز جدی دارد. بنای ما در دوره جدید فعالیت صندوق نوآوری تمرکز بیشتر بر توسعه خدمت گرنت است، چرا که شرکتهای دانشبنیان و مراکز پژوهشی مختلف از جمله دانشگاهها از ظرفیتهای خوبی در زمینه تحقیق و توسعه برخوردارند.
وی با اشاره به انتصاب مدیر جدید دبیرخانه کارگروه تخصصی صندوقهای پژوهش و فناوری تصریح کرد: دکتر حمیدی که پیش از این فعالیتهای قابل تقدیری در اکوسیستم نوآوری داشتند، از امروز مدیریت دبیرخانه صندوقهای پژوهش و فناوری را به عهده میگیرند. ایشان با زیستبوم نوآوری کشور آشنایی کاملی دارند و طی صحبتهایی که با هم داشتیم پیشبینی میکنیم کهایشان در ادامه مسیر فعالیتهای دبیرخانه، برنامهها را با قدرت و قوت بیشتری پیش خواهند برد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان گفت: امروز همدلی بخشها و دستگاههای مختلف با صندوقهای پژوهش و فناوری بیشتر شده و بالتبع انتظارات و توقعات نیز از این صندوقها بیشتر خواهد بود.
در این نشست همچنین دکتر خاناحمدی، مدیر پیشین دبیرخانه کارگروه تخصصی صندوقهای پژوهش و فناوری گفت: سالگذشته عملکرد دبیرخانه متأثر از چند موضوع بود؛ اول تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان در مجلس شورای اسلامی و دوم انتصاب معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و تغییراتی که در سیاستهای دبیرخانه به وجود آمد.
وی افزود: در این میان آنچه مدنظر قرار دادیم این بود که فعالیتها به سمتی رود که ارتقای سطح اعتماد عمومی نسبت به دبیرخانه را شاهد باشیم. از سوی دیگر استراتژی ما طوری بود که دبیرخانه به عنوان نهادی مستقل، عمل کرده و برنامههای خود را تعریف کند و پیش ببرد.
خاناحمدی تأکید کرد: سال گذشته دبیرخانه با چالشهای بسیاری مواجه بود و تلاش ما نیز بر این مبنا استوار بود که ریسک را از روی دبیرخانه برداریم. از سوی دیگر سلامت کار و استقلال دبیرخانه نیز مسئلهای حائز اهمیت است که امیدواریم دکتر حمیدی هم در این مسیر بتوانند دبیرخانه را به خوبی راهبری کنند.
مدیر پیشین دبیرخانه کارگروه تخصصی صندوقهای پژوهش و فناوری تأکید کرد: از همه همکاران و دوستان خود در صندوق نوآوری تشکر میکنم چرا که دستاوردهای دبیرخانه مرهون زحمات و همکاریهای وی بوده است.
در ادامه این جلسه نیز دکتر حمیدی، مدیر جدید دبیرخانه کارگروه تخصصی صندوقهای پژوهش و فناوری نیز ضمن تقدیر و تشکر از زحمات دکتر خاناحمدی، عملکرد وی در دبیرخانه را قابل تقدیر خواند و گفت: امیدواریم با اقدامات برنامهریزی شده، بتوانیم وضعیت کاری صندوقها و بحثهای نظارتی را همزمان پیش ببریم. در این مسیر در همکاری با معاونتهای صندوق نوآوری و شکوفایی میتوانیم ظرفیتها را شناسایی و آنها را تقویت کنیم.
انتهای پیام/