دیپلمات چینی: بریکس سکوی مهمی برای کشورهای در حال توسعه است

دیپلمات چینی: بریکس سکوی مهمی برای کشورهای در حال توسعه است

یک دیپلمات ارشد چین ضمن تحسین گروه بریکس، آن را سکوی مهمی برای کشورهای در حال توسعه خواند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت امور خارجه چین به نقل از «وانگ یی» مدیر اداره کمیسیون امور خارجی کمیته مرکزی این کشور ضمن تحسین گروه بریکس، آن را سکوی مهمی برای کشورهای در حال توسعه خواند.

وی در دیدار با وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی در حاشیه اجلاس نمایندگان عالی رتبه امنیت ملی گروه بریکس در شهر ژوهانسبورگ پایتخت آفریقای جنوبی اظهار کرد گروه بریکس متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هندوستان، چین و آفریقای جنوبی، محل مهمی برای گفتگو بین کشورهای بزرگ در حال توسعه و کانال حیاتی ارتباطات استراتژیک بین کشورهای جنوبی جهان است    

این دیپلمات چینی تصریح کرد مکانیسم بریکس، مهم ترین مکان برای کشورهای بزرگ در حال توسعه به منظور افزایش گفتگوها و همکاری هاست.

وانگ همچنین خواستار ارتقای دوستی و اتحاد استراتژیک بین چین و آفریقای جنوبی به سطح جدیدی شد و خاطرنشان کرد پکن تمایل به همکاری با پورتوریا به منظور راه اندازی دوباره معاملات در تمام سطوح دارد.

گروه بریکس از برزیل روسیه هند چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده و مسئله گسترش آن در دستور کار این گروه قرار دارد. کشورهای عضو بریکس به دنبال کاهش سلطه غرب به رهبری آمریکا بر امور دنیا هستند.

مقامات آفریقایی جنوبی می‌خواهند بریکس تبدیل به قهرمان دنیای در حال توسعه شود و کشورهایی مانند آرژانتین، ایران، عربستان، امارات، کوبا، کنگو، کومور، گابن و قزاقستان هم تمایل خود برای پیوستن به این گروه را اعلام کرده‌اند.

چندی قبل مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین اظهار کرد پکن از پیوستن کشورهای دوست و متحد به گروه بریکس حمایت می کند.

پنج کشور عضو بریکس در حال حاضر بیش از 40 درصد از جمعیت جهان و حدود یک چهارم تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص می دهند. اقتصاد آنها 23 درصد از حجم اقتصاد جهانی و 18 درصد از حجم تجارت بین‌المللی را تشکیل می‌دهد.

حجم تجارت جهانی کشورهای G7 در سال 2022، 6.3 تریلیون دلار (28.1٪ از کل صادرات جهانی) بوده است و واردات این گروه به 7.6 تریلیون دلار (33.5٪ از کل واردات جهانی) رسید. در حالی که حجم صادرات جهانی گروه بریکس به 4.6 تریلیون دلار (20.7٪ از کل صادرات جهان) و واردات - 3.9 تریلیون دلار (17٪ از کل واردات جهانی) است.

گروه بریکس اکنون در حال کار برای ایجاد یک ارز بین‌المللی جدید برای از بین بردن اتکای خود به دلار آمریکا در تجارت است. معاملات این گروه همچنین به ارزهای ملی کشورهای عضو انجام شده است.

 

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان