بالا گرفتن مجدد مناقشات بر سر مسئله پناهندگان بین مقامات آلمانی


بالا گرفتن مجدد مناقشات بر سر مسئله پناهندگان بین مقامات آلمانی

مسئله پناهندگان همچنان بحرانی حل نشده در آلمان و اتحادیه اروپا باقی مانده و اخیرا مجددا مناقشات درباره نحوه تقسیم پناهجویان در این کشور بین مقامات آلمانی بالا گرفته است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بحران مهاجرت همچنان مسئله‌ای حل نشده در اتحادیه اروپا باقی مانده و اخیرا مناقشات در این باره در بین مقامات آلمانی هم مجددا بالا گرفته است.

روزنامه "تاگس اشپیگل" در گزارشی در این باره نوشت: اتحادیه های پلیس و مقامات اتحادیه احزاب متحد مسیحی در این کشور اخیرا با درخواست برای کنترل های مرزی بیشتر در منطقه شنگن برای مقابله با هجوم مهاجران مناقشاتی را با نانسی فایزر، وزیر کشور فدرال آلمان به راه انداخته‌اند.

وزارت کشور آلمان همچنین در حال حاضر نمی‌خواهد خود را در برابر فشار یکی از حزب‌های برلینی برای مکانیزم جدیدی برای توزیع پناهجویان و پناهندگان در آلمان قرار دهد و به مسئولیت ایالت‌های فدرال در این راستا اشاره می‌کند.

وزارت کشور آلمان اعلام کرد: دولت فدرال به نظارت دقیق تحولات در مرزها ادامه می دهد و - همانطور که در تصمیم صدراعظم فدرال با سران ایالت های فدرال در 10 می 2023 توافق شده است - در حال گفتگو با ایالات بخصوص کشورهای همسایه آسیب دیده به شیوه ای متناسب است.

برقراری مجدد موقت کنترل مرزهای داخلی در منطقه شنگن از نظر وزارت کشور یک اقدام نهایی است. بنابراین همچنان ادامه و گسترش همه امکانات برای همکاری داخلی و فرامرزی مهم است. از این نظر، فایزر در پایان ماه می با جمهوری چک و لهستان به توافق رسید.

این وزارتخانه همچنین به بحث های جاری در ایالت های فدرال در مورد تغییر احتمالی کلید توزیع پناهجویان اشاره کرده و تاکید کرد: با این حال، تنها ایالت های فدرال در اینجا مسئول هستند، که با توافق دوجانبه کلیدی برای پذیرش پناهجویان با ایالت های مختلف (سهمیه پذیرش) را تعریف کنند. تا زمانی که چنین توافقی حاصل نشود، سهمیه پذیرش برای سال تقویم مربوطه همچنان بر اساس کلید به اصطلاح کونیگشتاین خواهد بود.

کانسل کیزیلتپه، سناتور ادغام برلین هم در این باره به خبرگزاری آلمان گفت: ما به اصلاح کلید کونیگشتاین نیاز داریم، ما به یک قانون ویژه برای ایالت های شهری مانند برلین نیاز داریم. به عنوان توجیه این خواسته خود این مقام آلمانی به این مسئله اشاره کرد که ایالت های شهری پرجمعیت مانند برلین تنها فضای محدودی برای اسکان پناهندگان جدید دارند.

وی افزود: بنابراین، مقررات توزیع پناهجویان در ایالات بر اساس جمعیت آنها، از جمله، دیگر به روز نیست. او تاکید کرد که در حال حاضر در حال مذاکره با هامبورگ و برمن در این باره است.

در آلمان، کلید کونیگشتاین تعیین می کند که یک ایالت فدرال باید چند پناهجو را بپذیرد. این بر اساس درآمد مالیاتی و جمعیت محاسبه می شود. بر اساس گزارش اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان، برلین 5.2 درصد را به خود اختصاص داده است.

الکساندر تروم، سخنگوی سیاسی داخلی فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی هم در این باره گفت: آلمان در بدترین بحران مهاجرت در سال‌های اخیر است، بنابراین توزیع مجدد بین شهر و مناطق مختلف کمکی نمی‌کند. به هر حال، تنگناها در مسکن، مدارس و مراقبت های پزشکی تنها در شهرها نیست.

تروم در ادامه انتقاد شدیدی به سیاست های دولت اتلافی آلمان در قبال مسئله مهاجرت وارد کرده و گفت: تا به امروز، ائتلاف چراغ راهنمایی از محافظت و کنترل مرزهای ما خودداری کرده است. وی گفت: نانسی فایزر مرز اتریش را کنترل می کند، در حالی که تعداد زیادی مهاجر غیرقانونی از طریق لهستان و جمهوری چک به سوی ما می آیند.

بر اساس گزارش اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان آلمان (Bamf)، حدود 150000 نفر برای اولین بار در نیمه اول سال جاری در آلمان درخواست پناهندگی داده اند که این حدود 77 درصد درخواست های اولیه بیشتر از مدت مشابه سال گذشته بود.

این در حالی است که پناهندگان جنگی از اوکراین مطابق با دستورالعمل اتحادیه اروپا حمایت می شوند و بنابراین نیازی به درخواست پناهندگی ندارند . پلیس فدرال آلمان در نیمه اول سال تعداد ورودی های غیرقانونی بیشتری نسبت به مدت مشابه سال قبل را ثبت کرد که 45338 در مقایسه با 29174 بود. افزایش در مرز آلمان و لهستان به ویژه قوی بود.

در واقع، هیچ کنترل مرزی در منطقه شنگن نباید وجود داشته باشد. با این حال، در سال‌های اخیر، چندین کشور از یک استثنا استفاده کرده و در برخی موارد کنترل مرزی را اعمال کرده‌اند. آلمان از پاییز 2015 بایرن را در مرز با اتریش کنترل می کند. فقط وزیر کشور فدرال آلمان می تواند اتحادیه اروپا را از چنین کنترل هایی مطلع کند.

مسئله پناهندگان همچنان بحرانی حل نشده در اتحادیه اروپا هم هست. نمایندگان دائم کشورهای اتحادیه اروپا اخیرا در نشستی در بروکسل بر سر موضع مشترکی در این باره برای مذاکره با پارلمان اروپا به توافق نرسیدند.

اسپانیا به عنوان رئیس دوره ای اتحادیه اروپا در واقع می خواست تا پایان ماه جاری در این مورد به توافقی دست یابد. اکنون این پروژه چند ماه دیگر به طول خواهد انجامید. به گفته دیپلمات ها، علاوه بر آلمان، هلند و اسلواکی نیز به طرح پیشنهادی کمیسیون اروپا در این باره رای ممتنع دادند. لهستان، مجارستان، جمهوری چک و اتریش به این پیشنهاد رای منفی دادند.

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا همچنین اخیرا در سخنانی اعلام کرد که بعد از تونس می خواهد با کشورهای مبدا و ترانزیتی دیگر برای مهار هجوم مهاجران و توافق پناهندگان مذاکره کند.

به این ترتیب اتحادیه اروپا قصد دارد درباره توافقنامه ‌«مشارکت جهانی» با هدف گسترش مشارکت برای حل مشکل مهاجران غیرقانونی، با سایر کشورهای منطقه مدیترانه نیز به گفت‌وگو بنشیند.

به این ترتیب اتحادیه اروپا بیشتر بر مسائل بازدارندگی برای جلوگیری از هجوم مهاجران به این اتحادیه تاکید دارد تا راهکاری برای حمایت بیشتر از این قشر آسیب دیده از بحران ها.

بهر حال اروپا در حالی همچنان بر سر مسئله پناهندگی در حال بحث و جدل است که شمار قربانیان پناهنده در مسیرها برای آمدن به اروپا همچنان رو به افزایش است.

به گفته سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) مدیترانه مرکزی (بین شمال آفریقا و ایتالیا) با بیش از 20 هزار مرگ از سال 2014 تا کنون خطرناک ترین مسیر مهاجرت در جهان است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon