سنگ‌اندازی آمریکا در مسیر مذاکرات صلح یمن با شروط تحمیلی

سنگ‌اندازی آمریکا در مسیر مذاکرات صلح یمن با شروط تحمیلی

برای اجرایی شدن صلح و توقف جنگ در یمن، آمریکا به دولت نجات ملی یمن به صورت غیر مستقیم و از طریق دیپلماتیک پیام داده و سه درخواست ارائه کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، محمد عباسی- منابع و ناظران مسائل یمن، بحران به وجود آمده در مذاکرات یمنی‌ها برای توقف جنگ و برقراری آتش‌بس را  در یمن نتیجه عدم همسویی اهداف آمریکایی‌ها با سعودی‌ها برشمردند.

وب سایت «الخنادق» امروز دوشنبه در این ارتباط نوشت که عربستان سعودی بر این باور است که پایان دادن به جنگ در یمن، بدون محدود کردن نفوذ دولت نجات ملی یمن (مستقر در صنعاء) بر استان‌های نفت خیز در جنوب تهدیدی برای امنیت ملی آن کشور است، اما ایالات متحده ایده‌ای غیر از این در نظر دارد.

این رسانه به نقل از منابع آگاه از مذاکرات صنعا،  مدعی شد که آمریکا به طور غیرمستقیم از طریق مجاری دیپلماتیک به دولت نجات ملی یمن در صنعاء اطلاع داده است که واشنگتن سه خواسته اصلی دارد که بر اساس آن‌ها جنگ باید متوقف شود و محاصره نیز از یمن برداشته شود.

- نخست اینکه تنگه باب المندب بین المللی است نه یمنی.

شنیدن نام این تنگه برای آمریکا و رژیم صهیونیستی چندان خوشایند نیست و برای آن‌ها یادآور جنگ اکتبر 1973 است و آمریکا اطمینان آن را دارد که صنعاء اگر بخواهد توانایی تکرار آن جنگ را دارد.

- دوم اینکه یمن تهدیدی برای رژیم صهیونیستی نباشد.

-سوم پایان دادن به نفوذ ایران در یمن.

آمریکا بر این باور است که نفوذ ایران در منطقه در حال افزایش است و معتقد است که گسترش حضور ایران در یک منطقه استراتژیک مانند یمن، تأثیر عمیقی بر تعدادی از پرونده‌های منطقه‌ای خواهد داشت.

خنادق نوشت، این شروط ادعایی در حالی است که تقاضای آمریکا از دولت نجات ملی یمن برای محدود کردن نفوذ ایران در این کشور نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها درک صحیحی از ماهیت روابط دو طرف ندارند.

دولت نجات ملی در صنعاء اعلام کرده است که ائتلاف عربستان سعودی اگر به شروط و تعهدات خود در ذیل توافق آتش‌بس از جمله لغو محاصره یمن، انجام پروازها و غیره عمل نکند و یمن را در حالت نه صلح و نه جنگ قرار دهند، آماده رویارویی با این ائتلاف خواهد بود

دولت نجات ملی همچنین تاکید کرده است، ریاض در مذاکرات صلح یمن، یک طرف مذاکره کننده است و تصور نقش میانجی برای عربستان سعودی نادرست و غیرقابل قبول است؛ زیرا که عربستان سعودی رهبری این تجاوز و جنگ را به‌عهده داشت و آن را هدایت می‌کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon