دل هر فرد شیعه افغانستانی برای سفر به کربلا می‌تپد/ امسال زائران افغانستانی در لیست ویزای اربعین قرار گرفتند

دل هر فرد شیعه افغانستانی برای سفر به کربلا می‌تپد/ امسال زائران افغانستانی در لیست ویزای اربعین قرار گرفتند

غلامحسین شیرزادمقدم؛ رایزن فرهنگی ایران در افغانستان به این نکته اشاره کرد که امسال خوشبختانه کشور عراق، زائران افغانستانی را در لیست ویزای اربعینی قرار داده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، از امام رضا(ع) روایت شده است که فرمود: برای هر امامی بر گردن دوستداران و شیعیانش عهد و پیمانی است، و متمم وفای به این عهد، زیارت قبور آنان است؛ پس هر که با میل و رغبت به زیارت آنان برود و آنچه بدان رغبت داشته‌اند (از توحید، نبوت، ولایت و پیروی از فرامین الهی) را تصدیق کند، امامان، شفیعان او در قیامت خواهند بود.

شیعیان افغانستان از جمله مخلصان خاندان اهل­‌بیت(ع) اند که بزرگ­سالان، جوان و نوجوان عاشق زیارت عتبات هستند که ارادت ویژه رفتن به زیارت کربلا در ایام اربعین و عتبات کشور عراق و مشهد مقدس دارند با وجود مشکلات اقتصادی این مردم مومن تمام تلاش خود را انجام می‌­دهند که هزینه­‌ای برای رفتن به زیارت عتبات در کشور عراق را فراهم کنند.

با غلامحسین شیرزادمقدم، رایزن فرهنگی ایران در افغانستان درباره پیاده‌روی اربعین حسینی و حضور پررنگ زائران این کشور و هماهنگی‌هایی که برای حضور مؤثرتر در پیاده‌روی امسال اتفاق افتاده در این زمینه صحبت کردیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

تسنیم: با توجه به نزدیک شدن ایام اربعین حسینی آیا آماری از تعداد افرادی که هر ساله در راهپیمایی اربعین حسینی(ع) از کشور افغانستان شرکت می­‌کنند، دارید؟

آمار دقیق افرادی که همه ساله در راهپیمایی اربعین حسینی(ع) در کربلا شرکت می­‌کنند در سال‌­های اخیر مشخص نیست، اما در سال­‌های 1395 تا 1398 که اوج سفر زائرین از افغانستان به کشور عراق بود آمار اعلام شده در آن وقت علاوه بر افغانستانی‌های مقیم ایران حدود 35 هزار تا 40 هزار نفر از افغانستان به مقصد زیارت کربلا رفتند. 

تنها در کابل حدود 200 شرکت سیاحتی و زیارتی وجود دارد که بعضی شرکت­‌های زیارتی همیشه فعالیت دارند و بعضی شرکت­‌ها در موسوم اربعین حسینی(ع) فعالیت می­‌کنند. اکثر زائران افغانستانی بزرگسالان و سال­خورده‌اند که توانایی پیاده­‌روی و شرکت در راهپمایی روز اربعین را ندارند و هدف‌شان زیارت از عتبات است و یک تعداد زائران، جوان افغانستانی در راهپیمایی اربعین حسینی(ع) شرکت می‌­کنند. بعد از آغاز فعالیت عمارت اسلامی در افغانستان مشکلات اقتصادی بیشتر شده و به همین دلیل سفر به اربعین حسینی(ع) نیز کم­رنگ شده است.

تسنیم: فارغ از اطلاعات آماری آیا اطلاعاتی از افرادی که هرسال این راهپیمایی معنوی را تجربه می‌کنند دارید؟

بله هستند افرادی که از این کشور هرسال برای راهپیمایی اربعین شرکت می‌کنند. کسانی که این توانایی را دارند هر ساله به سفر زیارتی بروند و در راهپیمایی اربعین حسینی(ع) شرکت کنند، بطور مثال کسانی‌اند چهار و یا پنج سال پیش ­هم در سفر اربعین حسینی(ع) شرکت کردند.

تسنیم:  آیا این حرکت در کشور افغانستان خودجوش است یا توسط نهادها تنظیم می‌­شود؟

سفر به اربعین حسینی(ع) و زیارت عتبات در کشور افغانستان کاملاً خودجوش و عاشقانه و مردمی است. دل هر فرد شیعه افغانستانی برای سفر به کربلا می‌­تپد و مشتاق زیارت کربلا هستند و مردم به این باور هستند اگر خداوند و حضرت امام حسین(ع) بخواهد بدون شک شرایط سفر به کربلا فراهم می­‌شود. سفر زائران اربعین حسینی(ع) پیش از 90 درصد از طریق شرکت‌­های زیارتی- ساحتی است که از طریق مرز زمینی صورت می­‌گیرد و کمتر از 10درصد سفرهای زیارتی از طریق هوایی انجام می­‌شود.

تسنیم: آیا خاطرات زائران اربعین در جایی ثبت و ضبط می‌شود؟

 خاطرات زائران افغانستانی در جایی مانند وزارت حج و ارشاد ثبت و ضبط نمی­‌شود اما این احتمال وجود دارد که افراد اندکی خاطرات خود را به شکل کتاب تدوین کنند، سفرهای زائران افغانستانی در اربعین حسینی(ع) از سوی شرکت‌ها فیلمبرداری می‌­شود، کاروان­‌های اعزامی از سوی شرکت‌­های سیاحتی و زیارتی کشور افغانستان در سفر به اربعین حسین(ع) از سوی یک نفر مدیر گروه و یک نفر روحانی مدیریت می‌شود.

 مدیر گروه کارهای خدماتی مانند اسکان، ماشین، هماهنگی زائران برای زیارت را انجام می­‌دهد و روحانی معرفی زیارت، سخنرانی و مداحی را انجام می‌دهد که از همه موضوعات در سفر فیلمبرداری می‌­شود و به همه زائرین یک نسخه داده می‌­شود.

تسنیم: کشور ایران چه خدماتی را برای این زائران افغانستانی درنظر می‌­گیرد؟

سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل و نمایندگی­‌های سیاسی و کنسول‌گری‌های این کشور در هرات، مزار شریف و جلال­‌آباد برای زائران افغانستانی در موسم اربعین حسینی(ع) ویزای دوبار ورود را با تخفیف(ویزای زیارتی) و ویزای گروهی را برای زائران درنظر می­‌گیرند.

اما متأسفانه کشور عراق سهولت در امر ویزا برای زائران افغانستانی را مراعات نمی­‌کند و زائران افغانستانی در اولویت نیستند زمانی ویزا صادر می‌­شود که گاهی روز اربعین حسینی(ع) می­‌گذرد و زائران بعد از اربعین حسینی(ع) وارد کربلا می­‌شوند و به گفته سرکار خانم راحلیه علی­زاده رئیس شرکت سیاحتی و زیارتی خواهران علیزاده، سال­‌های گذشته ویزا برای زائران افغانستانی با کشور عراق توافقی بود نه ویزای اربعینی؛ اما امسال خوشبختانه زائران افغانستانی را هم کشور عراق در لیست ویزای اربعینی قرار داده که ان‌شاءالله زائران از افغانستان به موقع در راهپیمایی اربعین حسینی(ع) شرکت خواهند کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
triboon
گوشتیران