طباطبایی: دل‌گرمی دادن به مردم از جمله الزامات مشارکت است

طباطبایی: دل‌گرمی دادن به مردم از جمله الزامات مشارکت است

دبیرکل حزب ندای ایرانیان گفت: از جمله الزامات مشارکت، دلگرمی دادن به مردم است؛ باید با مردم گفت‌وگو و مطالبات آن‌ها ترتیب اثر داده شود. امیدوارم اتفاقات خوبی در جامعه رخ دهد و مردم به این نتیجه برسند که مشارکت در انتخابات بهترین کار است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، سید شهاب‌الدین طباطبایی دبیرکل حزب ندای ایرانیان در برنامه «صف اول» امشب سیما طی سخنانی درباره انتخابات مجلس دوازدهم ضمن تسلیت حادثه تروریستی حرم حضرت احمد بن موسی(ع) شاهچراغ بیان کرد: امیدواریم مسئولین مختلف دستگاه‌ها به‌قدری که سخن می‌گویند، به آن هم عمل کنند؛ وقایع مختلفی سال گذشته رخ داد و در ابتدای کار که تبدیل به بحران شد، صدا و سیما برخی برنامه‌ها را گذاشت و مباحث مطرح شد ولی بعد از مدتی، متوقف شد. به‌محض اینکه یک مسئله به‌صورت ظاهری حل می‌شود، به روال گذشته رجوع می‌شود؛ درباره انتخابات هم می‌گوییم که خوب است صدا و سیما روندی که درباره آن سخن می‌گوید را ادامه دهد.

وی افزود: حزب ندای ایرانیان متعلق به نسلی است که باید بپذیریم بخش عمده‌ای از این نسل، نسل معترض است و معنای این نیز گرایش به براندازی نیست و هم‌چنان معتقدیم اگر اعتراض داریم یعنی با اصلاحات ساختاری می‌شود مسائل را حل کرد. انتظار دارم اساتید دانشگاه، دانشجویان، معلمان و قشر نخبه که صدای‌شان شنیده نمی‌شود، به صدا و سیما بیایند و حرف‌شان بزنند.

دبیر کل حزب ندای ایرانیان اظهار داشت: اگر معتقدیم کشور متعلق به 85 میلیون نفر بوده و صداو سیما متعلق به همه جامعه است، اجازه بدهیم سخنان بخش‌های مختلف جامعه هم شنیده شود.

طباطبایی عنوان کرد: ما همیشه وقتی از حق و تکلیف حرف می‌زنیم این‌طور بوده که تکلیف مردم شرکت در انتخابات بوده اما هیچ‌وقت از حق انتخاب شدنِ مردم حرف نزدیم؛ این یعنی عده‌ای خاص می‌توانند کاندیدا شوند و جامعه مکلف به رأی دادن هستند. اگر این نگاه برداشته شود، یک در خود می‌تواند ببیند که توانایی صدای مردم شدن را داراست، این فرد باید بتواند حرفش را بزند.

وی خاطر نشان کرد: اگر به معترضین به وقتِ خود اجازه صحبت داده می‌شد، شاید بخشی از اتفاقات گذشته رخ نمی‌داد و بخشی از گلایه من از صدا و سیماست که در مواقع ضروری این کار را انجام نداده است. مردم در حالت آشتی با صدا و سیما نیستند و نظرسنجی‌های این سازمان هم این را نشان می‌دهد و امیدواریم این ارتباط رخ دهد؛ مردم به‌درستی احساس کردند که صدا و سیما در دست یک جریان خاص است، غیر از مواقع انتخابات که از دیگران هم برای سخن گفتن دعوت می‌شود.

دبیرکل حزب ندای ایرانیان گفت: بخشی از انقلابیون می‌گویند وقتی مردم مشارکت بالایی در انتخابات دارند، جریان انقلاب عقب می‌افتد. در انتخابات مجلس دهم 50 درصد از واجدین شرایط رأی دادند و دیدیم اصولگرایان رأی نیاوردند و در دوره یازدهم نیز 25 درصد از مردم مشارکت کردند و اصولگرایان رأی آوردند.

طباطبایی بیان کرد: اگر می‌خواهیم مشارکت بالا برود، باید دستگاه حکمرانی ابزار آن را فراهم کند. باید به دستگاه‌ها، نهادها و افرادی که موجب ناامیدی مردم می‌شوند تذکر داده و اگر کسانی با تندروی، برنامه‌ها، طرح‌ها و قوانینی که موجب ناامیدی و عصبانیت مردم می‌شود باید تذکر داده شود.

وی عنوان کرد: باید با مردم حرف بزنیم و بگوییم که می‌خواهیم این موانع برطرف شود و توقع از مشارکت بالا بدون اصلاح گذشته امکان‌پذیر نیست. ایران در مواقعی از قدرتمندترین کشورهای منطقه بوده؛ ما آن‌زمان نه قدرت نظامی و نه ثروت عجیب و غریب داشتیم ولی قدرت مردم را داشتیم. الان در این شرایط هستیم؟

دبیرکل حزب ندای ایرانیان اظهار داشت: هر جا قدرت مردم پشت نظام بوده، موفق بودیم و هر جا مردم نیامدند، ضعف حاصل شده و گرفتاری‌های داخلی تشدید شده است. انتخابات 1394 مجلس در وضعیتی بود که تیرماه آن سال برجام تصویب و اجرایی شده بود و مردم احساس می‌کردند با جامعه جهانی آن‌چنان که شایسته ایران است ارتباط می‌گیریم و از انزوا بیرون می‌آییم. مردم امیدوار شده بودند و در تهران حدود 3 میلیون نفر در انتخابات شرکت کردند.

طباطبایی بیان کرد: قبل از انتخابات 1398 چه وقایعی رخ داد؟ باید حضور مردم را به حساب نجابت و صبرشان بگذاریم و بپذیریم که مردم به داخل کشور امید دارند و کسانی هستند که این امید را ناامید می‌کنند. شورش‌های سال 1396، وقایع آبان 1398 که البته هنوز گزارش تحقیق و تفحص آن منتشر نشده و و به اطلاع مردم نرسیده، به‌مانند اتفاقی که سال گذشته رخ داد و هنوز کسی گزارشی از متخلفین نداده و دو خبرنگار هنوز در زندان هستند، دی‌ماه 1398 هواپیمای اوکراینی سقوط کرد و شاهد سه روز پنهان‌کاری بودیم.

وی خاطر نشان کرد: در آن سه روز می‌توانستیم با مردم حرف بزنیم؛ این اتفاقات به هر دلیل پیش آمد و موجب ریزش اعتماد مردم شد. آیا باور ندارید که آن اتفاق موجب ریزش اعتماد مردم شد؟

دبیرکل حزب ندای ایرانیان گفت: ما اگر نقدی مطرح می‌کنیم از سر دلسوزی است تا اینکه این اتفاقات دوباره تکرار نشود؛ من نمی‌خواهم بی‌تفاوت باشم، چون فکر می‌کنم می‌شود جلوی تکرار این اتفاقات را گرفت.

طباطبایی اظهار داشت: مردم با وجود اینکه دلخور هستند و احساس می‌کنند اتفاقاتی افتاده و پاسخگوییِ صحیحی هم انجام نشده، ولی این مردم در هشت سال دفاع مقدس از جان، مال و جان عزیزان‌شان گذشته‌اند. مردم ایران از نجیب‌ترین مردم دنیا هستند و وقتی احساس کنند دشمن خارجی چشم طمع به کشور دارد، وارد صحنه می‌شوند اما همین مردم باید در داخل احساس امنیت و پشتوانه کنند. من نماینده برشی از جامعه هستم که ممکن است صدای متفاوتی از صدای رسمی دستگاه حکمرانی داشته باشد.

وی ادامه داد: از جمله الزامات مشارکت همین دلگرمی دادن به مردم است؛ باید با مردم گفت‌وگو و مطالبات آن‌ها ترتیب اثر داده شود. امیدوارم اتفاقات خوبی در جامعه رخ دهد و مردم به این نتیجه برسند که مشارکت در انتخابات بهترین کار است.

دبیر کل حزب ندای ایرانیان عنوان کرد: ایجاد هر دوقطبی غیر از دوقطبیِ رقابت سالم، از جمله دوقطبیِ «باحجاب و بی‌حجاب»، «خودی و غیرخودی» و «انقلابی و غیرانقلابی» به کاهش مشارکت کمک می‌کند.

طباطبایی در ادامه سخنان خود بیان کرد: مسئله حجاب امروز بحث داغ جامعه است؛ رهبر انقلاب در بازدید از نمایشگاه کتاب امسال جلوی غرفه‌ای رفتند که اگر خانم جوانی که جلوی آن غرفه بود، در خیابان دیده می‌شد به‌خاطر حجابش جلب و به جایی که مهسا امینی برده شد، منتقل می‌شد. رهبری از آن غرفه بازدید کردند و ضربه‌ای هم به نظام نخورد و پایه‌های اسلام متزلزل نشد؛ به نظرم همان جوان جلب این نگاه هم شد.

وی تصریح کرد: اخیراً دیدم که یک نماینده گفته باید در تصویب لایحه حجاب عجله کنیم و الّا سیل ما را می‌بَرد؛ برخی آقایان فکر می‌کنند تمام مشکل کشور، موی بانوان است. اگر این موضوعات اولویت‌بندی نشود، دغدغه‌ای که رهبر انقلاب درباره مشارکت دارند محقق نشده و به مسائل مردم پاسخ داده نمی‌شود.

دبیرکل حزب ندای ایرانیان اظهار داشت: گروه‌هایی ناآگاهانه در غالب نفوذ به‌دنبال مأیوس کردن مردم و مشارکت پایین در انتخابات هستند. اگر در انتخابات مجلس یازدهم مشارکت پایین نمی‌آمد، کسانی که امروز به‌دنبال تصویب لایحه حجاب در مجلس هستند، رأی نمی‌آوردند و ما گرفتار آنان هستیم.

طباطبایی عنوان کرد: نگاه مردم به خارج از کشور نیست، اگر در داخل درست عمل کنیم. رهبر انقلاب بارها گفته‌اند که مگس روی زخم می‌نشیند، باید برویم زخم را درمان کنیم.

وی خاطر نشان کرد: اگر این تندروی‌ها کنترل شود، کسانی که در تحریم می‌دمند نیز بهانه‌ای برای تحریم نخواهند داشت؛ وقتی مردم احساس کنند صدای‌شان در مجلس شنیده می‌شود، آیا در خیابان فریاد می‌زنند؟ بهتر است مجلسی داشته باشیم که صدای معترضین در آن شنیده شود.

دبیرکل حزب ندای ایرانیان تصریح کرد: عملکرد این مجلس موجب کاهش مشارکت است، مجلس فعلی برخی مشکلات را رها کرده است. به‌عنوان مثال شوراهای عالی بخشی از اختیارات مجلس را در دست گرفته‌اند و مثلاً شورای‌عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور مصوبه می‌گذراند. کنکوری‌ها معترض این قانون هستند و ما نامه‌نگاری کرده‌ایم که این مسئله به مجلس بازگشته و آن‌جا بررسی شود. مجلس اول عصاره همه جریانات سیاسی بود و در ان درخصوص موضوعات اساسی دعوا و بحث می‌شد؛ بعد از آن بود که مردم به آن شکل پرشور پای‌کار بودند.

طباطبایی گفت: اساساً براندازی ممکن و مفید نبوده و اصلاح ساختارها برای اتفاقات خوب موثر و شدنی است. همین که صدای اعتراض بلند است نشان‌دهنده حسایت مردم بر سر مسائل کشور است و بترسیم از روزی که مردم بی‌تفاوت بشوند.

وی در پاسخ به این سوال که ضعیف شدن مجلس چه پیامدهایی دارد؟ گفت: مجلس وقتی ضعیف می‌شود که اکثریت جامعه را نمایندگی نکند. در این‌صورت همین اتفاقی می‌افتد که امروزه می‌بینیم و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که مردم اقبالی به مشارکت ندارند. نماینده باید به مسائل ضروری و دغدغه اصلی مردم بپردازد. مجلس با سکوت درباره دست‌اندازی به حقوق مردم ضعیف می‌شود. مجلسی قوی است که اولویت‌بندی داشته و معیشت، رفاه و زندگی معمولی جامعه را در نظر بگیرد؛ این‌ها باید اول محقق شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon