دعوای باکو و ایروان بر سر اوضاع قره‌باغ به شورای امنیت کشیده شد


دعوای باکو و ایروان بر سر اوضاع قره باغ به شورای امنیت کشیده شد

در نشست شورای امنیت سازمان ملل در حالی که جمهوری آذربایجان مقامات ایروان را به فریبکاری درباره وضعیت منطقه قره‌باغ متهم کرده، وزیر خارجه ارمنستان معتقد است اقدامات باکو باعث فاجعه انسانی در قره‌باغ شده و می‌تواند روند کلی صلح در قفقاز را تضعیف کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، یاشار علی‌اف، نماینده دائم جمهوری آذربایجان در سازمان ملل متحد، شب گذشته، چهارشنبه، اعلام کرد که تلاش های ارمنستان برای نشان دادن وضعیت قره باغ کوهستانی به عنوان یک مشکل انسان دوستانه بخشی از یک کارزار سیاسی است که با فریبکاری در خصوص اوضاع قره باغ پیش برده می‌شود.

شب گذشته نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست مقامات ایروان برای بررسی وضعیت انسانی در منطقه قره باغ کوهستانی برگزار شد.

نماینده آذربایجان در سخنرانی خود در این نشست گفت: کارزار سیاسی "تحریک آمیز و غیرمسئولانه" طرف ارمنستانی به منظور تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی آذربایجان انجام می شود.  اقدامات ارمنستان چیزی بیش از تجسم ریاکاری سیاسی از پیش برنامه ریزی شده نیست و درخواست آنا از شورای امنیت بخشی از یک کارزار چند ماهه برای فریبکاری و گمراه کردن جامعه بین المللی است. 

علی‌اف تاکید کرد که ایروان عمدا مانع از تلاش های دیپلماتیک برای حل و فصل اختلافات می شود. به گفته وی، ارمنستان قصد ندارد مشکلات موجود را حل کند، بلکه تنها به تشدید تنش در منطقه "به منظور ادامه فریب جامعه بین‌المللی" می پردازد.

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل  نیز در این نشست شورای امنیت گفت که روسیه تمام تلاش خود را برای عادی سازی روابط بین ارمنستان و آذربایجان انجام خواهد داد. وی تاکید کرد که ساکنان منطقه قره باغ کوهستانی باید تضمین امنیت داشته و حقوق آنها برای زندگی در آرامش رعایت شود. 

سازمان ملل خواستار عدم جلوگیری از ارسال کمک‌های بشردوستانه به قره‌باغ شد

سازمان ملل متحد شب گذشته تاکید کرد که نباید از ارسال کمک‌های بشردوستانه به قره‌باغ کوهستانی جلوگیری شود و در این رابطه به سازمان‌های دیگر و نه فقط کمیته بین‌المللی صلیب سرخ اجازه داده شود تا فعالیت خود را انجام دهند.

ایدم ووسورنو، مدیر بخش عملیات و حمایت سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت در این باره گفت: قوانین موجود در زمینه حقوق بشر در عرصه بین‌المللی روشن می‌سازد که همه طرف‌ها باید دسترسی سریع و بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه را برای همه غیرنظامیانی که به آن نیاز دارند، تسهیل کنند. .... بنابراین، ضروری است که ارسال کمک‌های بشردوستانه به کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از سر گرفته شود. 

وی افزود: به دلیل بسته شدن کریدور لاچین، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ توانایی ارسال کمک‌های بشردوستانه را از دست داده است.  بنابراین نه تنها ارسال کمک‌های بشردوستانه به کمیته بین‌المللی صلیب سرخ باید از سر گرفته شود، بلکه "سازمان‌های بی‌طرفی که امکان آن را دارند باید کمک‌های بشردوستانه را به غیر نظامیانی نیازمند برسانند" .

ووسورنو تاکید کرد که باید راه حلی پایدار برای این مشکل پیدا شود که جابجایی ایمن و منظم افراد و کالاها را تضمین کند.

علاوه بر این، ناتالی استیوال برودرست، معاون نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل در این نشست شورای امنیت سخنرانی کرد و خواستار دسترسی بدون مانع برای سازمان های بشردوستانه و همچنین پایان دادن به مسدود شدن گاز و برق به منطقه قره باغ شد. او گفت: «فرانسه خواستار باز گشایی فوری و بدون هیچ گونه شرط رفت و آمد آزاد کالا و تردد مردم در طول کریدور لاچین در هر دو جهت و تامین بی وقفه گاز و برق مورد نیاز  مردم قره باغ است.»

به نوبه خود، گنگ شوانگ، معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل نیز اشاره کرد که پکن وضعیت منطقه قره باغ را زیر نظر دارد. به گفته وی، چین معتقد است که وضعیت بوجود آمده پیرامون کریدور لاچین باید از طریق دیپلماسی و رایزنی حل و فصل شود.

وزیر خارجه ارمنستان تضعیف روند صلح به دلیل وضعیت قره باغ را پیش بینی کرد

در همین رابطه، آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل ابراز عقیده کرد که وضعیت کنونی در قره باغ کوهستانی ممکن است روند کلی صلح در منطقه قفقاز جنوبی را تضعیف کند.  وی گفت:  چشم انداز ثبات در منطقه ما توسط آذربایجان تضعیف شده و یک فاجعه انسانی در قره باغ در حال شکل گیری است. وضعیت کنونی در قره باغ می تواند روند صلح در قفقاز جنوبی را تضعیف کند.

به گفته وی، آذربایجان همچنان محموله های بشردوستانه ارسال شده از ایروان به قره باغ کوهستانی را مسدود می‌کند. وی با اشاره به اینکه هیچ جایگزینی برای کریدور لاچین وجود ندارد، افزود: کانال‌های ارتباطی احتمالی می‌تواند در جریان گفت‌وگوها بین مقامات قره باغ و باکو مورد بحث قرار گیرد.

وزیر خارجه ارمنستان یادآور شد که ایروان  یک کاروان بشردوستانه را فرستاد که هنوز هم در ورودی کریدور لاچین باقی مانده است، زیرا طرف آذربایجانی مانع تحویل آن به مقامات محلی در قره باغ می شود.

علاوه بر این، میرزویان یادآور شد که 30 هزار کودک در قره باغ کوهستانی از سوء تغذیه رنج می برند، 20 هزار سالمند به دلیل کمبود وسایل حمل و نقل عمومی قادر به حرکت نیستند و 2 هزار  زن باردار از دسترسی اولیه به مراقبت های بهداشتی محروم هستند.

گفتگوی لاوروف با وزیر خارجه ارمنستان درباره وضعیت قره باغ کوهستانی 

دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه ارمنستان روز چهارشنبه اعلام کرد که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه این کشور  طی تماسی تلفنی در مورد لزوم جلوگیری از یک فاجعه انسانی در قره باغ کوهستانی گفتگو کردند. 

در این بیانیه آمده است: آرارات میرزویان بر لزوم جلوگیری از وقوع یک فاجعه انسانی و پاکسازی قومی در قره باغ کوهستانی در نتیجه مسدود کردن غیرقانونی کریدور لاچین توسط آذربایجان برای بیش از هشت ماه تاکید کرد. 

لاوروف  نیز به نوبه خود، در این گفتگو تاکید کرد که برای حل مناقشه، تمرکز بر توافق بر روی گام‌های عملی قابل قبول دوجانبه "در میدان" اهمیت اساسی دارد.

وزیر خارجه روسیه چند روز قبل در تاریخ 15 آگوست، نیز با جیحون بایراموف، همتای آذربایجانی خود گفت‌وگوی تلفنی داشت که در جریان آن تاکید ویژه‌ای بر لزوم اجرای عملی گام‌های توافق‌شده قبلی برای کاهش تنش‌زدایی هر چه سریع‌تر از اوضاع در اطراف قره باغ کوهستانی از جمله رفع انسداد مسیرهای بشردوستانه از جمله کریدور لاچین، تاکید شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon