وزیر دفاع بورکینا فاسو: برای مقابله با مداخله نظامی در نیجر آماده می‌شویم

وزیر دفاع بورکینا فاسو: برای مقابله با مداخله نظامی در نیجر آماده می‌شویم

ساعاتی بعد از آنکه رؤسای ستاد کل گروه جامعه اقتصادی غرب آفریقا از تعیین زمان مداخله نظامی در نیجر خبر دادند، وزیر دفاع بورکینا فاسو گفت که این کشور با متحدانش، خود را برای مقابله با این مداخله آماده می‌کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، همزمان با جدی شدن حمله نظامی به نیجر برای بازگردان رئیس جمهور مخلوع این کشور به قدرت، کشورهای متحد با شورای نظامی موقت در نیجر بر مخالفت با این مداخله و تلاش برای مقابله با این اقدام تأکید کردند.

«کاسوم کالیبالی»، وزیر دفاع بورکینا فاسو به خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفت که نیروهای مسلح این کشور برای مقابله با مداخله نظامی کشورهای جامعه اقتصادی غرب آفریقا (اکواس) در نیجر خود را آماده می‌کنند.

این اظهارات وزیر دفاع بورکینا فاسو که حاکمیت آن به دست نظامیان بعد از کودتای موفق افتاده، ساعاتی بعد از آن مطرح شد که رؤسای ستاد کل ارتش‌ کشورهای عضو اکواس از تعیین زمان حمله به نیجر خبر دادند و گفتند که منتظر فرمان حمله و مداخله نظامی در نیجر هستند. اکواس با این حال مدعی شده است که «گزینه مورد علاقه» آن برای حل بحران در نیجر نیست.

کشور نیجر , بورکینافاسو ,

رؤسای ستاد کل ارتش بورکینا فاسو، مالی و نیجر بعد از این تصمیم اکواس، نشستی را ترتیب دادند و راه‌ها و اقدامات لازم برای مقابله با این تصمیم در صورت اجرای آن را بررسی کردند. تلویزیون نیجر نیز با انتشار تصاویری مدعی شد که مالی و بورکینافاسو جنگنده های خود را در راستای حمایت از حاکمیت جدید در نیامی مستقر کرده‌اند.

 شورای امنیت ملی آمریکا به شبکه الجزیره قطر گفته است که همه ما خواهان پایان مسالمت آمیز برای نیجر و روی کار آمدن حکومت دموکراتیک منتخب هستیم.

افسران واحد گارد ریاست جمهوری نیجر در تاریخ 26 جولای (4 مرداد)، محمد بازوم، رئیس جمهور این کشور را در داخل کاخ ریاست جمهوری بازداشت و اعلام کردند که او برکنار شده است. ژنرال عبدالرحمن چیانی روز جمعه (6 مرداد) خود را حاکم جدید شورای انتقالی معرفی کرد.

جامعه اقتصادی غرب آفریقا «اکواس» بعد از برکناری رئیس جمهور نیجر، طی نشستی فوری به این تحولات واکنش نشان داد و آن را کودتا خواند و طی تصمیماتی، اموال نیجر در کشورهای عضو اکواس را بلوکه کرد و مرزها و آسمانش را به روی نیجر بست.

شورای انتقالی نیجر که خود را «شورای نظامی حفاظت از میهن» می‌داند، در واکنش به تحریم‌های اکواس گفت: مردم نیجر به شدت تحت تاثیر تحریم‌های غیرقانونی، غیرانسانی و توهین آمیز اِکُواس هستند، این تحریم‌ها به معنای محرومیت کشور از تجهیزات دارویی، غذایی و برق است.» فردای برکناری محمد بازوم شمار زیادی از حامیان کودتا در نیجر علیه غرب و فرانسه دست به تظاهرات زده و حتی به سفارت این کشور در نیامی، پایتخت نیجر یورش بردند که این مسئله منجر به تشدید تنش بین نیامی و پاریس شد.

یک هفته بعد از آنکه هشدارها و ارعاب‌های فرانسه، آمریکا و از همه مهم‌تر گروه اکواس علیه نظامیان در نیجر بی‌نتیجه ماند، رؤسای ستاد کل ارتش‌های کشورهای عضو این گروه در نشستی که برای بررسی اوضاع و تحولات نیجر داشته‌‌اند، با تجهیز 25 هزار نیروی نظامی برای حمله احتمالی به نیجر موافقت کرده‌اند.

نیجریه همسایه جنوبی نیجر گفته است که حتی حاضر است نیمی از نیروهایی را که قرار است در مداخله نظامی در این کشور مشارکت کند، تأمین کند. در مقابل مالی، بورکینافاسو و چاد از شورای نظامی حمایت کرده و درباره پیامدهای مداخله نظامی در نیجر هشدار داده و هیئت‌هایی به پایتخت این کشور فرستاده‌اند. در مقابل نیجر واسطه‌ها و هیئت‌های نیجریه و اکواس را به نیامی راه نداد.

تصمیم اکواس برای حمله به نیجر به بهانه بازگردان دموکراسی در حالی است که روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا اخیرا به نقل از یک فرمانده نظامی در یکی از کشورهای عضو اکواس که نخواست نامش فاش شود، در جدیت و عملی بودن این مداخله تشکیک کرد و  گفت: آماده سازی برای دخالت نظامی با هدف پایان دادن به کودتا در نیجر، ممکن است 6 ماه طول بکشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon