کدام بیماران باید رژیم غذایی کم نمک داشته باشند


کدام بیماران باید رژیم غذایی کم نمک داشته باشند

از کودکی به ما گوشزد می‌شد که نمک کم مصرف کنیم و معایب زیادی رو در مورد مصرف بی رویه نمک شنیده ‌ایم.

برای مثال همه شنیده‌ایم که سه سم سفید کشنده در دنیا شامل نمک،شکر و ماده مخدر هروئین است! رژیم غذایی کم نمک که به عنوان رژیم کم سدیم نیز شناخته می شود، اغلب برای افرادی که شرایط سلامتی یا عوامل خطر خاصی دارند توصیه می شود. در ادامه چند گروه از بیمارانی که ممکن است از رژیم غذایی کم نمک سود ببرند زا معرفی کردیم.

فشار خون بالا (فشار خون بالا)

 یکی از رایج ترین دلایل توصیه یک رژیم غذایی کم نمک، کمک به مدیریت فشار خون بالا است. مصرف بیش از حد نمک می تواند منجر به احتباس مایعات شود که باعث افزایش فشار خون می شود. کاهش مصرف سدیم می تواند به کاهش سطح فشار خون کمک کند.

بیماری های قلبی و عروقی

 به افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی مانند نارسایی احتقانی قلب، بیماری عروق کرونر و اختلالات ریتم قلب توصیه می‌شود که از رژیم غذایی کم نمک پیروی کنند. کاهش مصرف نمک می تواند به کاهش بار کاری بر روی قلب و مدیریت تعادل مایعات کمک کند.

بیماری کلیوی

 افراد مبتلا به مشکلات کلیوی، به ویژه آنهایی که عملکرد کلیه آنها کاهش یافته است، باید مصرف سدیم خود را مدیریت کنند. سطوح بالای سدیم می تواند منجر به احتباس مایعات و فشار بر کلیه ها شود.

بیماری ادم

 افرادی که تورم ناشی از احتباس مایعات را تجربه می کنند که اغلب به آن ادم گفته می شود، ممکن است از رژیم غذایی کم نمک سود ببرند. مصرف کمتر سدیم می تواند به کاهش تجمع مایع در بافت ها کمک کند.

بیماری های کبدی

 بیماری های کبدی مانند سیروز می تواند منجر به احتباس مایعات و عدم تعادل الکترولیت ها شود. رژیم غذایی کم نمک می تواند به مدیریت این عوارض کمک کند.

مصرف برخی داروها

 برخی داروها، مانند کورتیکواستروئیدها، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) و برخی داروهای ضد فشار خون می توانند باعث احتباس مایعات شوند یا بر تعادل سدیم تأثیر بگذارند. در چنین مواردی ممکن است رژیم غذایی کم نمک توصیه شود.

بیماری منیر

 این اختلال بر گوش داخلی تأثیر می گذارد و می تواند باعث سرگیجه، کاهش شنوایی و زنگ زدن در گوش شود. یک رژیم غذایی کم نمک ممکن است با کاهش احتباس مایعات در گوش داخلی به مدیریت علائم کمک کند.

شرایط خودایمنی

 برخی از شرایط خودایمنی، مانند لوپوس اریتماتوی سیستمیک (SLE) و آرتریت روماتوئید، می توانند با احتباس مایعات و افزایش خطر مشکلات قلبی عروقی مرتبط باشند. یک رژیم غذایی کم نمک ممکن است برای مدیریت این خطرات مفید باشد.

فشار خون ناشی از بارداری (پره اکلامپسی)

 به زنان بارداری که به پره اکلامپسی مبتلا می شوند، وضعیتی که با فشار خون بالا و پروتئین در ادرار مشخص می شود، ممکن است توصیه شود برای کنترل فشار خون، مصرف سدیم را کاهش دهند.

سالخوردگی جمعیت

 افراد مسن ممکن است نسبت به اثرات سدیم اضافی حساس تر باشند، که می تواند به افزایش فشار خون و افزایش خطر مشکلات قلبی عروقی کمک کند. یک رژیم غذایی کم نمک می تواند به مدیریت این خطرات کمک کند.

مرض قند و دیابت

 افراد مبتلا به دیابت در معرض افزایش خطر بیماری قلبی و فشار خون هستند. یک رژیم غذایی کم نمک می تواند به مدیریت این خطرات کمک کند.

چاقی و اضافه وزن

 مصرف بیش از حد نمک می تواند به احتباس مایعات کمک کند و ممکن است بر تلاش های مدیریت وزن تأثیر بگذارد.

میگرن

 برخی محققین دریافتند که کاهش مصرف سدیم می تواند به کاهش دفعات و شدت میگرن کمک کند.

پوکی استخوان

 مصرف زیاد نمک می تواند منجر به افزایش دفع کلسیم شود که ممکن است بر سلامت استخوان ها تأثیر بگذارد. افراد مبتلا به پوکی استخوان ممکن است از رژیم غذایی کم نمک سود ببرند.

برخی از شرایط عصبی

 شرایطی مانند ام اس و آسیب های نخاعی می تواند با اختلال عملکرد مثانه و افزایش خطر عفونت های دستگاه ادراری همراه باشد. یک رژیم غذایی کم نمک ممکن است به مدیریت این مشکلات کمک کند.

سندرم کوشینگ

 این اختلال با تولید بیش از حد کورتیزول مشخص می شود و می تواند منجر به احتباس مایعات و فشار خون بالا شود. ممکن است یک رژیم غذایی کم نمک توصیه شود.

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

 برخی از مطالعات نشان می دهد که کاهش مصرف سدیم ممکن است به مدیریت علائم مرتبط با PCOS کمک کند.

برخی از بیماری های گوارشی

 شرایطی مانند بیماری منتریه که با ضخیم شدن پوشش معده مشخص می شود، ممکن است از رژیم غذایی کم نمک برای مدیریت تجمع مایعات سودمند باشد.

بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)

 افراد مبتلا به COPD شدید ممکن است احتباس مایعات را تجربه کنند و رژیم غذایی کم نمک ممکن است به مدیریت آن کمک کند.

دریافت رژیم غذایی سالم زیر نظر متخصص

اگر شما یا یکی از نزدیکان شما به بیماری های یاد شده مبتلا است باید به یاد داشته باشید که برنامه غذایی و رژیم غذایی سالم مرتبط با بیماری در کنترل آن بیماری به شدت موثر می باشد. بخشی از خدمات مجموعه فیت کلاب  مربوط به این نوع رژیم ها می باشد و اگر افراد بنا بر توصیه پزشک متخصص از برخی مواد غذایی منع و یا تشویق به مصرف برخی مواد غذایی دیگر بشوند می توانند برنامه رژیم غذایی تخصصی خود را از متخصصین مجموعه فیت کلاب دریافت کنند.

سخن پایانی

توجه به این نکته مهم است که توصیه های فردی می تواند بر اساس وضعیت سلامتی خاص، شدت و عوامل فردی متفاوت باشد. همیشه قبل از ایجاد تغییرات قابل توجه در رژیم غذایی با یک متخصص تغذیه به خصوص اگر هر گونه بیماری یا نگرانی زمینه ای دارید. آنها می توانند بر اساس تاریخچه پزشکی و نیازهای شما راهنمایی شخصی ارائه دهند.

"این مطلب تبلیغاتی است"

پربیننده‌ترین اخبار بازار
اخبار روز بازار
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران