رزمایش چین در پاسخ به سفر معاون رئیس تایوان به آمریکا

رزمایش چین در پاسخ به سفر معاون رئیس تایوان به آمریکا

ارتش چین در پاسخ به سفر معاون رئیس تایوان به آمریکا، رزمایش گسترده‌ای را در اطراف تایوان آغاز کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ارتش چین در پاسخی خشمگینانه به سفر ویلیام لای معاون رئیس تایوان به آمریکا، امروز رزمایش گسترده ای را در اطراف تایوان آغاز کرد.

لای به عنوان معاون فعلی سای اینگ ون رئیس تایوان و نامزد پیشتاز در انتخابات ریاست جمهوری بعدی تایوان که ژانویه سال آینده برگزار می شود، در میانه مسیر سفر به پاراگوئه برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید این کشور، توقف کوتاهی در نیویورک داشت و روز گذشته نیز در بازگشت از این سفر در سان فرانسیسکو توقف کرد. پاراگوئه تنها کشور از بین 13 کشور حوزه آمریکای جنوبی است که روابط رسمی و دیپلماتیک خود با تایوان را حفظ کرده است.

دولت چین که همواره تایوان را به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از خاک خود قلمداد می کند، سفر کوتاه «ویلیام لای» معاون رئیس تایوان به آمریکا را محکوم و او را فردی جدایی طلب و بسیار فتنه انگیز و مسئله ساز نامید.

در این بیانیه آمده است: لای لجوجانه نسبت به موقعیت جدایی طلبی و استقلال تایوان پافشاری می کند و فردی کاملا دردسرساز و مساله آفرین است. تایوان هسته منافع اصلی چین است و حقایق بارها و بارها نشان داده که دلیل افزایش تنش در تنگه تایوان، خود تایوان است که تلاش می کند برای کسب استقلال به آمریکا اتکا کند. چین از نزدیک این موضوع را دنبال کرده و قوانین مصمم و پرقدرتی را برای دفاع از حاکمیت ملی و وحدت منطقه‌ای خود اتخاذ خواهد کرد.

این در حالی است که مقامات تایوان و آمریکا هر دو اظهار کردند این توقف کوتاه امری عادی و نرمال است.

معاون رئیس تایوان در جریان این سفر اظهار کرد تایوان در مواجهه با تهدیدات سلطه جویانه هیچ ترسی ندارد و عقب نشینی نخواهد کرد.

وی افزود: اگر تایوان امن باشد، جهان امن است. اگر تنگه تایوان در صلح باشد، جهان نیز در صلح خواهد بود. هیچ اهمیتی ندارد که تهدیدات سلطه جویان علیه تایوان چقدر بزرگ است، ما به هیچ وجه نمی ترسیم و از ارزش های دموکراسی و آزادی دفاع می کنیم.

فرماندهی جبهه شرقی ارتش آزادی بخش خلق چین که مسئول مناطق اطراف تنگه تایوان است، در بیانیه ای اظهار کرد گشت های آمادگی جنگی دریایی و هوایی مشترک و گسترده ای را در اطراف این جزیره آغاز کرده است.

براساس این بیانیه، این نیروها همچنین تمرینات و آموزش های مشترکی را با حضور نیروهای دریایی و هوایی و  با تمرکز بر موضوعاتی همچون همکاری کشتی ها و هواپیماها و  به دست گرفتن کنترل نیروها برای آزمایش ظرفیت های جنگی واقعی نیروها برگزار کردند.

همچنین در این بیانیه آمده است این یک هشدار جدی علیه نیروهای جدایی طلب و استقلال خواه تایوان است که با نیروهای خارجی برای تحریک چین توطئه می کنند. جزئیات بیشتری از این رزمایش بیان نشده است.

در همین حال، وزارت دفاع تایوان به شدت این رزمایش را محکوم و اظهار کرد ما نیروهای مناسب و کافی را برای پاسخ به این رزمایش ارسال می کنیم و توانایی، عزم و اعتماد به نفس لازم برای حفظ امنیت ملی را دارد.

این وزارت خانه در بیانیه ای افزود: انجام این تمرین نظامی در این زمان نه تنها به حفظ صلح و ثبات در تنگه تایوان کمکی نمی کند بلکه ذهنیت نظامی چین را آشکار می کند.

سال گذشته در پی سفر نانسی پلوسی رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، ارتش چین رزمایش های گسترده ای را در مناطق مختلف تایوان از جمله در منطقه انحصاری اقتصادی ژاپن برگزار کرده و رزمایش های دریایی را در اطراف تایوان برای آنچه که مقامات تایوان آمادگی برای یک نبرد می دانند، برگزار کردند.

همچنین پس از سفر سای اینگ ون با کوین مک کارتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در کالیفرنیا در اواخر ماه آوریل، چین رزمایش دیگری را برگزار کرد اما وسعت آن به اندازه رزمایش قبلی نبود اما شامل تمرینات جنگی کامل از سوی دو ناو هواپیمابر بود.

تایوان از سال 1949 توسط دولت محلی اداره می شود. از آن زمان تایوان پرچم و برخی دیگر نشانه های جمهوری خلق چین را که در سرزمین اصلی چین وجود داشت، تا پیش از به قدرت رسیدن حزب کمونیست در چین حفظ کرده بود. پکن همواره این جزیره را به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از سرزمین مادری چین می داند و این موضع مورد حمایت بسیاری از کشورها از جمله روسیه است.

چین همواره ادعا می‌کند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیات‌های نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.

پکن همواره از تمامی کشورها می خواهد تا به اصل چین واحد احترام گذاشته و از ایجاد تنش در این منطقه خودداری کنند. در حال حاضر یکی از بزرگترین چالش های چین با آمریکا در دریای چین جنوبی بر سر موضوع استقلال تایوان است.

آمریکا در سال 1979 درحالی که رسماً روابط دیپلماتیک با دولت چین برقرار کرد، روابط با تایوان را کنار گذاشت. درحالی که آمریکا بر سیاست "چین واحد" تأکید دارد، ادعای حاکمیت چین بر تایوان را تأیید نمی‌کند و حامی نظامی کلیدی تایپه باقی مانده است.

در همین حال پکن بارها از واشنگتن به عنوان بزرگترین تامین کننده تسلیحاتی تایوان خواسته تا به منظور کاهش تنش های فیمابین، از فروش و ارسال سلاح به این جزیره خودداری کند.

وزیر امور خارجه تایوان چند روز قبل اظهار کرد دولت کشورش هیچ طرحی برای تحریک پکن ندارد اما به تلاش ها برای تقویت ارتش خود ادامه خواهد داد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon