کره شمالی بار دیگر ماهواره پرتاب میکند
گارد ساحلی ژاپن اعلام کرد کره شمالی قصد دارد در تاریخی بین ۲۴ تا ۳۱ اوت یک فروند ماهواره پرتاب کند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، گارد ساحلی ژاپن امروز اعلام کرد کره شمالی قصد دارد برای دومین بار در سال جاری در تاریخی بین 24 تا 31 اوت یک ماهواره را بر فراز آب های غرب شبه جزیره کره، دریای چین جنوبی و اقیانوس آرام پرتاب کند.
براساس این گزارش، زمان اعلام شده، خط زمانی برنامه فضایی کره شمالی، پرتاب ماهواره و توسعه تکنولوژی موشکی است.
این در حالی است که عملیات پرتاب قبلی یک فروند ماهواره شناسایی این کشور به مدار زمین در 31 ماه مه سال جاری به علت بروز اختلال در شروع کار موتور سکوی دوم با شکست مواجه شد و بقایای آن به دریا ریخت.
پیونگ یانگ دو روز قبل از این پرتاب به ژاپن و سازمان دریانوردی بین المللی اطلاع داده بود که قصد دارد ماهواره ای را در تاریخی بین 31 مه تا 11 ژوئن به منظور ارزیابی فعالیت های نظامی آمریکا به مدار زمین پرتاب کند.
کره جنوبی، آمریکا و کشورهای دیگر عملیات ناموفق پرتاب ماهواره از سوی پیونگ یانگ را که براساس قطعنامه های شوای امنیت سازمان ملل متحد اجازه انجام آنها را ندارد محکوم و خواستار توقف این قبیل اقدامات شدند.
این ششمین تلاش این کشور برای پرتاب ماهواره مجهز به مواد هسته ای و نیز نخستین ماهواره از این نوع از سال 2016 بود که قرار بود نخستین ماهواره جاسوسی پیونگ یانگ در مدار زمین باشد.
کره شمالی بارها تلاش کرده تا ماهواره های دیدبانی زمین را به فضا پرتاب کند، که به نظر می رسد دو فروند از این ماهواره ها با موفقیت در مدار قرار گرفته و آخرین مورد آن در سال 2016 بوده است.
این در حالی است که روز گذشته و همزمان با آغاز رزمایش سالانه مشترک آمریکا و کره جنوبی، رئیس کره شمالی بر آزمایش موشکهای کروز استراتژیک کشورش نظارت کرد.
این آزمایش موشکی در حالی انجام شد که کره جنوبی و آمریکا رزمایش تابستانی مشترک سالانه خود با نام «سپر آزادی اولچی» را از روز گذشته 21 اوت آغاز کرده و این رزمایش تا 31 اوت ادامه دارد. هدف از این رزمایش تقویت پاسخ مشترک به تهدیدات هسته ای و موشکی کره شمالی است. پیونگ یانگ این رزمایش را به عنوان تمرینی برای جنگ هسته ای می داند.
طی دو سال گذشته، کره شمالی موشک های کروز استراتژیک متعددی را آزمایش کرده که برخی تحلیل گران معتقدند این موشک ها می توانند به کلاهک های هستهای مجهز شوند. پیونگ یانگ همزمان با مدرن سازی و تقویت قدرت دریایی خود، یک پهپاد تهاجمی جدید زیرآبی با قابلیت حمل سلاح هستهای را در ماه مارس به نمایش گذاشت.
هفته گذشته نیز کیم جونگ اون، به کارخانههای موشک سازی دستور داد تا برای تضمین «قدرت نظامی فراگیر» و «آماده بودن برای جنگ»، موشک های بیشتری تولید کنند.
چندی قبل نیز کیم جونگ اون به کارخانههای تولید موتور موشک، مهمات و دیگر تسلیحات کشورش دستور داد تا به عنوان بخش مهمی از تقویت توانایی دفاعی پیونگ یانگ، ظرفیت خود را افزایش دهند.
این در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل در جلسه روز پنج شنبه گذشته موارد نقض حقوق بشر در کره شمالی را محکوم و فرستاده آمریکا در سازمان ملل از کیم جونگ اون رئیس کره شمالی به دلیل صدور دستور توسعه تسلیحات هستهای و موشکی کشورش انتقاد کرد. پیونگ یانگ نیز این نشست را محکوم و آن را توطئه ای از سوی آمریکا علیه کشورش دانست.
کره شمالی طی چند سال اخیر تلاش داشته تا با ارتقای توان تسلیحاتی خود بازدارندگی نظامی در برابر ائتلاف نظامی آمریکا و کره جنوبی ایجاد کند.
طبق قوانین شواری امنیت سازمان ملل، پرتاب موشکهای بالستیک قاره پیما توسط کره شمالی ممنوع است و سئول، واشنگتن و توکیو همواره این اقدام را محکوم کردهاند.
انتهای پیام/