هاشمی: در ورزش همگانی وضعیت خوبی نداریم/ باید هر سال شورای عالی ورزش را تشکیل بدهیم
سرپرست وزارت ورزش و جوانان گفت: بیش از ۴۸ هزار میلیارد تومان صرف هزینه بیماری غیرواگیردار میشود و این آمار نشان میدهد که باید توجه بیشتری به ورزش همگانی داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، کیومرث هاشمی سرپرست وزارت ورزش و جوانان عصر امروز (چهارشنبه) با جمع زیادی از پیشکسوتان قهرمان جهان و المپیک دیدار کرد. در ابتدای این دیدار پیشکسوتان موضوعات مختلف و دغدغههای روز ورزش کشور را در فضایی صمیمانه مطرح کردند.
در ادامه هاشمی اظهار داشت: مقابل عزیزانی که سالهای سال دل مردم ایران را با مدالهای خود شاد کردند، سر تعظیم فرود میآورم. هدف از نشست امروز این بود که میخواستیم صحبتهای بزرگان ورزش را بشنویم و از تجارب همه دوستان برای توسعه ورزش بهره بگیریم.
وی افزود: در این همه سال بعد از انقلاب اسلامی خدمات زیادی انجام شده است، ولی وقتی به درددل همه پیشکسوتان گوش میدهیم، متوجه میشویم که مشکلات زیادی در ورزش وجود دارد. تجارب ارزنده زیادی در این سالن وجود دارد که میتوانیم از این تجارب استفاده کنیم.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان با اشاره به کمبودهایی که در حوزه ورزش همگانی وجود دارد، گفت: در بخش ورزش همگانی وضعیت خوبی نداریم. بیش از 48 هزار میلیارد تومان صرف هزینه بیماری غیرواگیردار میشود و این آمار نشان میدهد که باید توجه بیشتری به ورزش همگانی داشته باشیم. از تجارب پیشکسوتانی که در ورزش قهرمانی سالها زحمت کشیدند، میتوان در بحث توسعه ورزش همگانی استفاده کنیم.
وی عنوان کرد: اگر بتوانیم این حلقه ارتباطی را با کارشناسان و پیشکسوتان ورزش ایجاد و تنگتر کنیم؛ خیلی از مشکلات ما رفع و رجوع میشود. این مسئولیت برعهده ما گذاشته شده است و اگر مجموعه بزرگ ورزش به ویژه پیشکسوتان به کمک بیایند، بدون شک خیلی از مشکلات را حل خواهیم کرد.
هاشمی اظهار داشت: در قانون اهداف وزارت ورزش و جوانان که به تصویب رسیده است، یکسری شرح وظایف برای ما تعریف شده که اگر آن را عملیاتی کنیم، با کمک پیشکسوتان قدمهای مؤثری برخواهیم داشت. براساس این وظایف ما باید سالی یک بار شورای عالی ورزش را تشکیل بدهیم که هشت وزیر کشور در آن عضو هستند. تشکیل این شورا میتواند بسیاری از مشکلات را حل و فصل کند.
وی افزود: ما اگر بخواهیم ورزش همگانی را توسعه دهیم، چارهای نداریم جز اینکه به سراغ ورزش آموزش و پرورش برویم. الان در شرایط فعلی نسبت به قبل و در ردههای سنی مسابقات بیشتری انجام میشود که باید سیاستگذاری و برنامهریزی اقداماتی انجام دهیم که این مسابقات برای توسعه ورزش همگانی ثمربخش باشد.
وی ادامه داد: ما به لحاظ سرانه ورزشی وضعیت بدی در کشور نداریم، ولی نتوانستهایم از این سرانهها به درستی استفاده کنیم. دنیا به سمت بهرهوری رفته است، ولی ما نتوانستهایم از این بهرهوری استفاده کنیم. به لحاظ کمیت شرایط ما خوب است، ولی به لحاظ کیفیتی در بحث سرانهها با مشکل مواجه هستیم.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان با اشاره به موفقیتهای رشتههای ورزشی در المپیک و بازیهای آسیایی اظهار داشت: در ادوار مختلف المپیکها بیش از 50 درصد مدالآوری ما توسط رشته کشتی به دست آمده و در بازیهای آسیایی نیز سهم قابل توجهی داشته است. ما قدردان تلاشهای کشتیگیران و زحمات آنها هستیم، ولی باید به رشتههای دیگر نیز توجه کنیم و زمینه را برای موفقیت دیگر رشتهها نیز فراهم کنیم.
سرپرست وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: ورزش قهرمانی و مدالآوری خوب است ولی اخلاق بالاتر از همه اینها قرار دارد. مشکل ورزش ما در حال حاضر کمرنگ شدن اخلاق نسبت به گذشته است. وظیفه ما و پیشکسوتان این است که اخلاق و معرفت را به ورزش کشور بازگردانیم.
وی افزود: ورزشکار ما باید بداند وقتی ماندگار میشود که اخلاق را در اولویت قرار دهد. راستگویی و درستکاری باید در جامعه ورزش ما نهادینه شود. این جلسات باید باز هم برگزار شود و دیدگاههای همه پیشکسوتان مورد توجه قرار گیرد که از آن استفاده کنیم.
در این نشست حسن روشن، فرامرز ظلی، محمد نصیری، اکبر حیدری، سلمان حسام، عباس جدیدی، منوچهر مقصودی، رحیم علیآبادی، عباس نمازیان، مائیس میناسیان، رحیم عظیمی، خسرو نظافت دوست، تقی عسگری، پرویز مظلومی، علی اکبرجیرسرایی، همایون اردلان، تیمور غیاثی، عنایت آتشی، علیاصغر هادیزاده، حسین فرکی، ابراهیم جوادی، منصور برزگر، غلامحسین نوریان، سعید مراغهچیان، اکبر مالکی، نادر لطیفی، حسن میرزاآقابیک، بیژن ذوالفقارنسب، مهدی مناجاتی، احمد شوشتری، مارکار آقاجانیان، بهتاش فریبا و ... حضور داشتند.
انتهای پیام/